06 de febrer 2006

XOC DE CIVILITZACIONS O LLUITA DE CLASSES














Disfressada de guerra de civilitzacions, s'agita la follia col·lectiva (qui l'agita?). Els plans pentagonals dissenyen la nova estació del trajecte imperial, mentres les masses s'agafen a les sagrades escriptures cercant, qui sap, quines seguretats...
En temps de creuades pentagonals o petroleres, des de Wall Street fins a La Meca, no hi ha manera de tenir sentit de l'humor.
Si els "moderns" europeus adorem o abominem, -de genolls pietosos o espaterrats de riure-, el papa Ratzinger... per què els islamistes no adoren o abominen, també, -de genolls pietosos o espaterrats de riure-, els seus Ratzingers domèstics?
Si, temps era temps, deiem que a tot el món hi havia rics i pobres, classes socials i esclavismes, sotmetiments i explotacions...com és que ara no volem entendre allò de "no esperis salvacions supremes, de deus, de reïs i de tirans. Obrer, camperol, la batalla ha començat i finirà"?. (estrofa de la Internacional).
Dit d'una altra manera, els poderosos d'orient i occident, amb creu o amb mitja lluna, fan de les pàtries, les races i les religions, els instruments de batalla per sotmetre la gent a un deliri col·lectiu que narcotitza qualsevol intent de sublevació/insumisió/rebequeria/esternut social i intelectual, de nord a sud, d'est a oest.
Sense Internacional anem coixos. El pati mediàtic i el carrer filmat ens porta mals humors, profetes, papes, conferències episcopals, orientalitis de supermercat i psicoanálisi prêt-a-porter. Les entranyes del negoci estan en bones mans, des del Pentagon a Davos, passant per les fortunes de Marbella i el petrodolar saudí.
Enmig de la barbàrie, almenys que es pugui riure, sigui de qui sigui, amb bon rotllo, que no fa mal, del profà al més sagrat.
Ja ho deia Cornelius Castoriadis: Socialisme o bàrbarie.
Salut, revolta i bon humor (per això és van inventar els acudits).

10 comentaris:

Anònim ha dit...

estic bastant identificat amb el que escriu en Tati i em preocupa que tanta religió i tanta falsa laicitat de dretes ben barrejades ens portin a oblidar les més elementals coses com la injusticia social de tot arreu. El truco dels que manen es atontar el poble amb religions i propagandes i una elite d'arabs o financers occidentals s'aprofiten per mercadejar a costa de gent fanatitzada a cada lloc a la manera que sigui. Em fa pena veure per la tele tanta gent musulmana manipulada per profetes mentres els jeques manipulen fortunes.

Anònim ha dit...

La llibertat d'expressió és un tresor que cal preservar i al mateix temps el saber riure sense manies de qualsevol forma de jerarquia politica, religiosa, televisiva o esportiva.
Segur que dins dels països de l'ISLAM hi ha gent que també pensa així i no ho pot expressar com també hi ha dones feministes, intelectuals secularitzats, sindicalistes, partits socialistes i comunistes i moltes coses que no sabem o en amaguen.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estic d'acord amb el que diu el de la bicleta número 3, fins i tot m'agradaria canviar l'expressió SOCIALISME O BARBÀRIE per una de més llarga SOCIALISME, IMAGINACIÓ I DEMO-ACRÀCIA O BARBÀRIE (FOLLIA I DELIRI DESFERMAT, CAPITALISME I ALTRES VARIANTS)

Anònim ha dit...

el fracas dels pàries de la terra és tant gran que l'edat mitjana tecnològica i teocràtica està en plena forma i no ens enterem de la missa ni la meitat

Anònim ha dit...

necesitamos armar un debate sobre todo esto antes que nos cojan con el meadillo en el vientre

Anònim ha dit...

les idees d'alliberament social reculen, els negocis augmenten i les genuflexions es multipliquen...quina merda!

Anònim ha dit...

tots necessitem acudits per viure millor

Anònim ha dit...

ja tens raó jacques i ja cal que ens preparem per la xunga moguda que caurà, amb una guerra anunciada i els liders religiosos de cada costat "arengando" la gent i les empreses del petroli i l'armament fregant-se les mans

Anònim ha dit...

Algunes idees agafades d'aquí i d'allà:

" Los monoteismos han llenado el mundo de sufrimiento" ( Michel Onfray, filósofo)

"Y puesto que la historia nos ha enseñado que las heridas a la libertad son siempre letales, los límites a la libertad de expresión deben ser los mínimos"

" No es extraño que algunos piensen que el monoteismo es un obstáculo para la libertad: un solo Dios, una sola verdad. Pero quizá el problema es otro: son religiones acostumbradas a actuar en régimen de monopolio. Siguiendo la pista de Voltaire, una sola religión oprime, dos son la guerra y muchas son una posibilidad de libertad
(El Pais, 5-2-06. Josep Ramoneda. Una sola verdad)

Una altre frase, que lliga amb el tema de l'opresió i l'imperialisme, que vaig trobar molt gràfica:

" En Amèrica Latina, desde que llegó Cristobal Colón, los ricos no han pagado impuestos"
( Òscar Arias, candidat a la presidència de Costa Rica)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Pere, ets una hemeroteca en marxa i amb marxa, ens veiem a la taula llarga vespertina, i salut camarada!