30 de gener 2006

RÀDIO PREMIÀ, SOUND SYSTEM DEDICAT A L'UNDERGROUND CATALÀ DELS 60'S I 70'S






Dimarts 31 de gener, 9 del vespre, ràdio premià...una nova sessió del programa Sound System. Aquesta setmana podreu escoltar les arqueologies sonores del canvi musical a Catalunya. Farem una retrospectiva sonoràmica des del Dioptria de Pau Riba fins als darrers esternuts de la Ona Laietana. Visitem els darrers 60's i els 70's. De l'underground als Canets.

Serà una remembrança sonora que evocarà el temps de quan Premià de Mar era una vila connectada directament amb les avantguardes del moment (de debó!), quan hi havia línia directa amb Zeleste, la Jazz Cava de Terrassa, la Cova del Drac, la Filmoteca (d'abans de la "democràcia), l'Odeón de Canet o els Comix barcelonins.

Això passava a Premià: Màquina! actuaven a la festa major (in-cre-i-ble), passaven pel Patronat o l'Amistat gent com Ovidi Montllor, Sisa, Pau Riba, Jordi Sabatés, Tete Montoliu, Dharma (abans que saltessin com cretins), Pere Tapies (abans que s'engreixés com un brau), Pi de la Serra (saludat per la gent del FIU), Orquestra Mirasol, Música Urbana, Oriol Tramvia, Miki Espuma (abans de que s'inventés La Fura dels Baus), Barcelona Traction i molts més. Per no parlar dels cicles de cinema fòrum o de les aportacions que es feien des de Taula Rodona amb el cicle de cinema i rock (Bangla Desh Concert, Monterey Pop, Newport Folk Festival-The Festival...).

Per recordar tot això, us preparem una sessió retrostectiva amb la música de Pau Riba, Màquina!, Jordi Sabatés, Toti Soler, Música Dispersa, Orquestra Mirasol, La Rondalla de la Costa, i molts més. La tria és a càrrec de Ramonet77 i Àngel Pagès, supervivents de mil batalles, voluntaris d'abans que la parauleta ("voluntariat") fos trillada i magnificada des de les instàncies oficials dels despatxos corresponents.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs tot això convé no oblidar-ho, no fos cas que els buròcrates ho esborressin de la memòria i diguéssin que el món va començar fa quatre dies i quatre nits. Doncs avui en dia hi ha tendència a ignorar les dedicacions joioses, voluntàries i amables de tota una fila de personal que encara cueja.

Anònim ha dit...

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Quin programa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

no vegis ara amb el programón d'aplecs de les activitats del centre civic i la fabrica del gas abandonada a magatzem de despatxos, oficines, despatxos, papers, papers, papers. SALVEM EL GAS!!!!!!!!!!!!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

es fa el que es pot amic "xavier-l'altre", i si cal...que n'aprenguin!

Anònim ha dit...

a veure a veure a veure a veure si escolto escolto escolto i així i així i així a veure que tal que tal que tal

Trento ha dit...

El poderé escoltar des de Mataró?

Anònim ha dit...

felicitats nens! quin programa! quina emocio i quins records!