23 de gener 2006

HI HA VIDA MÉS ENLLÀ DE L'ESTATUT (I DE L'AUCA)


Moviments fotogràfics del cap de setmana. Fantàstica dentadura la de l'Artur Mas, cofoi de salvar tot un poble, sortint de la Moncloa amb l'estatut apanyadet.

El millor que pot succeïr amb aquest estatut és que comenci a passar a un segon terme mediàtic i polític (la qual cosa és demanar la lluna), doncs l'agenda de les realitats és un trencaclosques indesxifrable de poders, contrapoders, defensives, davanteres, lateralitats i extremitats.

Dit d'una altra manera, la feina d'espigar el blat de la palla requereix la localització/comprensió/transformació de moltes injusticies/desequilibris/paranòies.
Quan parlem d'autogovern (per exemple, de l'estatut) no hem de confondre tota la "nació" amb les seves classes populars.


Espigar el blat de la palla, en termes nacionals, passa per distingir (i discriminar sense manies) als que fan malbé el pais (el teixit productiu, l'entorn natural, la inteligència, la creativitat o la recerca) de la resta de mortals (majoria variada, sovint instrumentalitzada).

Nació o país, sí. Però, com deien els clàssics: Encara hi ha classes! (estratificades, jerarquitzades, dins i fora de l'auca, emergents i decadents).

De tot plegat n'hem parlat i debatut els més de 800 assistents a la convenció conjunta d'ICV i EUiA celebrada a Barcelona aquest cap de setmana. Amb l'estatut de fons, prioritat número 1: Discurs/pràctica social i territorial. Consideració addicional número 1: Teixir aliances al carrer. Extramurs, la història, -les històries-, multipliquen l'auca i produeixen subjectivitat descontrolada i suggestiva.

Malament si només captem la política per la via televisiva, escenari on les dentadures lluents i oportunes magnifiquen les contingències de l'auca (així ens volen veure als televidents: xuclant gestos, processant atraccions).

/////Il·lustració amb dibuix de George Grosz "Escena de carrer"/////

21 comentaris:

Rodolfo ha dit...

Sr.Tatí,
li seré sincer, ni tan sols m'he llegit el text que se suposa que estic comentant,
simplement era per saludar-lo, tinc la sensació (falsa i erronia) que fa dies que no el veig (bloggísticament parlant (escribint)), res mes
només saludar-lo amb algun gest manil (de la ma) propi del lletgisme que encara no he inventat.
Au! (migratoria)

Rodolfo ha dit...

perdó!
que jo era el serio:

- Hola.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

SAPIGUEU SENYOR ESTANISLAU QUE TINC UNA TENDINITIS A LA MA ESQUERRA, SOC ESQUERRÀ, I NOMÉS FAIG ANAR EL TECLAT AMB LA DRETA, NO SÉ QUIN MEDICAMENT PRENDRE, POTSER EL FLUOMICIL? QUE EM RECOMANEU? VOS SOU MUSIC I LA SENYORA BERNA (ESPOSA DE FANELL) EM VA DIR QUE VOS EREU EXPERT EN TENDINITIS MANUALS PER A MUSICS I GUITARRISTES EN CONCRET.

Rodolfo ha dit...

Ei tati, m'ha dit el Vodaixa que em solicitaveu.

Be, jo he estat any i mig amb tendinitis aguda (o sigui greu) a ambdues mans, braços i trapezis.

I la unica solució ha passat per 3 punts bàsics.

1- fora la auto-masturbació, jajaja
2- el puto Ratolí és el culpable de tot i per tant m'el poso a l'altre mà (en el meu cas va ser impossible).
3- Seure be a l'ordinador i tenir unes bones idstàncies: ratoli, l'alçada de la taula i de la cadira etc...
4- anar fent estiraments (els logics) i reduïr al maxim la utilització de l'extremitat afectada.
i 5- Els fisioterapeutes s'ho cobren però funcionen.(és la professió del futur!)

i jo de vostè m'ho prendria seriosament, perque jo, despres d'any i mig jugant a tenir tendinitis la cosa se m'ha quedat bastant crònica, i clar, cada X temps (temps porno) haig de passar a fer una "puesta a punto" pel fisio.
És lo que te ser superdotat en lletgisme, bueno, ser gilipolles.

Anònim ha dit...

cum laude para ese artículo del viejo verde Tatí y que se lo miren los convergentes y los del carod

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

resposta a Verdet (un cop enllaçat per la via Fanell-Vodaixa): gràcies per el tractament de la simptomatologia tendonal. Efectivament prendré mesures.

resposta a j.d: li agraeixo els elogis, tot i això he de dir-li que soc hereu d'influències externes (Marx -groucho i Karl-, Gilles Deleuze, Marshall Berman, Frank Zappa, Antonio Gramsci, Alfred Jarry i altres). No ha d'extranyar que l'article esdevingui "resultó". En quan a la cosa del vell verd, doncs mira, mira, tirant a jove i roig. Salutacions amb pastis Ricard amb gel!

Anònim ha dit...

amunt amunt a veure si tornen les lluites que s'han oblidat a premià de mar amb tanta ciutat botiguera

Anònim ha dit...

Bona idea que divulguis el pintor Grosz ja que és la millor escola combativa del segle XX en opinió particular que tinc

Rodolfo ha dit...

Per cert, ja m'he llegit el text eh

Anònim ha dit...

extranyar NO, és estranyar. la resta molt re-bé de forma i contingut.

Anònim ha dit...

per fí ICV diu allò de AQUESTA BOCA ÉS MEVA, endavant.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

PERE: AQUÍ TENS L'ARTICLE QUE ET VAIG PROMETRE A L'AMISTAT.

Anònim ha dit...

Ja tenen l'Estatut ( o quasi) Més enllà de coses que semblen surrealistes als pobres mortals, com això que l'Estatut el negocii i l'acordi el cap de l'oposició i que al president se l'informi telefònicament de matinada, em sembla que s'està tramant un gran pacte polític de gran volada, i sembla que ho estan aconseguint.

Des de el partit del govern s'intenta matar diversos ocells d'un sol tret.

1ª L'acord de l'Estatut és el màxim permès en "la España de las autonomias". És un avís als bascos. O seguiu per aquesta via i enterreu el plan Ibarretxe o no anirem pas bé. Ja veieu els catalanets, que sense matar a ningú i sense tanta fresa han aconseguit més que vosaltres. Ells ja tenen estatut nou i vosaltres teniu un bon merder. Els pactes del PSOE del pais basc amb el PNV va en la línea de reconduir la situació i preparar un pacte més gran posteriorment.

2ª Pactant amb els "nacionalistes moderats" ( la dreta)i assegurant la seva participació en el govern central a canvi d'uns estatuts "raonables", el PSOE s'assegura que perdrà de vista per un costat a Izquierda Unida i per altre a ERC, que eren un crítica fàcil per part del PP ( los comunistas i los separatistas, volvemos al 36 etc.) i també una constat sangria de vosts que feia perillar la continuitat del govern en les properes eleccions.

3ª La política del PP ha fet perdre de moment la possibilitat de pactar amb els nacionalistes perfèrics, com va passar el 96, i si el PSOE els logra amarrar, logren apartar al PP de la governabilitat del país per un bon temps.

4ª Un pacte entre els canaris, els bascos, els catalans i el PSOE, pot donar credibilitat, seriositat, i una política de centre dreta, sense estridències de cap mena. Una cosa arragladeta per anar per Europa, i tallar definitivament les possibilitats de canvi social en aquest país.

5ª Hi a Catalunya, governi qui governi ens assegurem la socio- vergència ad aeternum.

JTati, gràcies per l'article

Rodolfo ha dit...

Sr. Pere, hi estic dacord, però en una cosa no. En el 1r punt (el dels bascos) diu: "Ja veieu els catalanets, que sense matar a ningú i sense tanta fresa han aconseguit més que vosaltres" i home, entenc i comparteixo el que vol dir i en el sentit en que ho diu, però aquest estatut no és ni la meitat que el concert econòmic que tenen ells eh...per no parlar d'altres privilegis intocables que gaudeixen.

Res mes, m'ha semblat una radiografia encertadissima, però aquesta frase m'hi ha sobrat.

Apa! a reveure

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estic molt cansat de l'estatut

Rodolfo ha dit...

no! jo ho faria durar encara 2 anys més. Lletgisme Politic!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sí és per lletgisme, volem estatut infinit i etern i sense aprovar mai!

Anònim ha dit...

Tati, jo ja estic conforme amb aquest text d'estatutet malgrat que el Mas es faci la foto ditxosa de marres i ara passem pàgina que hem d'atendre els problemes de la gent que viu a catalunya i no pas els dels politics que xupen foto

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo volia dir una cosa semblant. A veure de que són capaços els nostres representants amb aquest estatut que és millor quel el que hi ha ara i que sempre caldrà anar actiualitzant, encara que sigui a batzegases. Salutacions senyor Xavi-altre.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

avui faig més faltes ortogràfiques que mai...

Anònim ha dit...

lu de les faltes és per l'estatut, ha de ser un virus, em passa el matiex. ai.. pos zi, fins les tetes del tema.
La medicina quan és un virus, i tot avui en dia és un virus, diu que s'ha de fer llit i covar-la.
Vaig a fer migdiada, a lu millor quan m'aixequi ja s'ha signat, s'han fotografiat i anem ja per feina.
Ah si naltros estem cansssssssats pensi, senyor de la pipa, amb la rrrresta del terrritori espaniol. El que dic, fins les tetes i els collons.