16 de març 2006

Pirates, Premianencs i King Crimson








Una de les novetats festives del Premià de Mar dels darrers 10 anys ha estat la presència dels Pirates i Premianencs a les festes majors. La idea va prendre forma en els temps del regidor Sòria, es va extendre popularment fins prendre volada organitzativa i, darrerament, enfila una edició commemorativa. Els amics de l'associació Bellamar, -entitat dedicada a la cultura marinera-, confeccionen un llibre que tracta aquest tema amb extensa documentació visual i textual. Per Sant Jordi serà una realitat editorial.
Stereo2, el col·lectiu que impulsa el Sound System de Premià de Mar, vol fer una aportació a aquesta celebració en forma de descoberta discogràfica. Darrerament hem programat a la ràdio un disc de King Crimson de l'any 1973 amb el nom de Lark tongues in aspic. La coberta d'aquest LP ens mostra el sol i la lluna en una disposició que evoca perfectament els cartells, samarretes i altres elements caracteristics de la festa. Senzillament King Crimson eren visionaris. És un joc. Coses del temps. El món ens ofereix les mil i una coincidències.

El cartell del 2005 és un disseny de Ramonet77, off course!

18 comentaris:

Anònim ha dit...

MÀGIA POTÀGIA A PREMIÀ AMB KING CRIMSON ENDEVINANT EL FUTUR, COLLONUT TOT AIXÒ

Anònim ha dit...

uau con los piratas psicodélicos antes del parto

Anònim ha dit...

Existeix la casualitat? O hauríem de parlar sempre de causalitat, encara que la relació no sigui sempre evident. És casual que les dues paraules s'assemblin tant? Potser és un senyal que res no és casual!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la causa fa efecte i l'efecte es repeteix i esdevé casualitat, i en Deleuze en fa un llibre sencer que es diu DIFERENCIA Y REPETICIÓN

Anònim ha dit...

estaria bé un homenatge al Sòria per recolzar tot aquell invent.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo recordo en Joan Carles Surós tocant el violí imitant al David Cross de King Crimson en una performance de Taula Rodona, de nom DESPERTAR, ideada i dirigida per en Xito. A les sessions preparatòries de l'esdeveniment, el Surosky assajava el IN ASPIC, i jo el seguia amb uns bongos molt xungos. Aquelles sessions es preparaven en dos escenaris memorables: a casa de la tia Leo i a les aules velles de La Salle. El fum de sandal indi omplia les estances i ens ho passavem de conya. King Crimson 1974, per primera vegada es podia captar una intersecció de sol i lluna. Era una premonició en zona mística.

Anònim ha dit...

hippies per sempre

Anònim ha dit...

esperem que els pirates d'aquest any millorin els de l'any passat i que s'assemblin als de dos anys enrera i "que no decaiga" ni esdevinguin un parc temàtic.

enjoandebadalona ha dit...

Ieps company!
El dia que us plagui quedem a BDN, a Premia, o a Montsolis.
Sempre Vostre:
656 34 17 33.
Siau!

Rodolfo ha dit...

compte tati, enjoandebadalona és el mestre, el rei, el geni badaloní!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

aquest Joan és un epifenomen, segur!

Anònim ha dit...

no oblidin el gran TONI G

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

i tant, el gran toni estrader, un pioner!

Anònim ha dit...

i Yes, què?

Anònim ha dit...

Yes no és el mateix. Uns inicis d'afeccionat, algunes bones cançons, ...i despés van ser engolits per la indústria. Després del "Tales" ho haurien hagut de deixar córrer.

Anònim ha dit...

I no us agradaven els E.L.&P. (EDMILSON, LLACH I PALMERA)?

Anònim ha dit...

visca SÒRIA el pirata regidor que tant necessita Premià de Mar

Awaken ha dit...

Bon blog, tenim gustos musicals en comú, si vols passar pel meu i si et sembla be podem compartir enllaços!

Salutacions


AWAKEN