01 de març 2006

Perduts dins de la cartografia, Sísif ! Perquè no?






Sísif, un mite predilecte a qui li escau la màxima gramsciana de l'optimisme de la voluntat i el pessimisme de la raó. Sísif puja dalt del cim, carrega la pedra, recomença i així succesivament. En un altre extrem de la pedrera, la banda de technopop dels 80, Depeche Mode, -abduïts de realisme socialista de baixa intensitat-, batejava un dels seus millors discos amb el nom de Construction Time Again. En marxa, amb la roca a l'esquena i la massa picapedrera sempre preparada. Temps de cartografia. La controvertida realitat la pot guanyar qui ens l'expliqui millor. A força de pujar la muntanya, com Construction Time Again, amb la voluntat i la raó contrastades davant l'abisme del tot o res. Davant de les contingències més exasperants. Temps al temps.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

no us passeu de massa critics amb vosaltres mateixos,aneu al fons de les coses i us mulleu, si feu errors també feu encerts, hi ha gent que fa la guitza i no es mullarà mai com esteu fent. si sabeu explicar amb detalls el que es pot fer i el que no es pot fer s'entendran moltes impotencies. no us feu tantes autocritiques sou humans.

Rodolfo ha dit...

Amb perdó, no em posaré en coses serioses, soc music jo, jaja, però els dos millors discs dels Depeche son l'Ultra i el Songs of Faith & Devotion.

Res mes.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la meva predilecció per Construction Time Again arrenca dels temps del Metro-0, el local del Poble Nou, on anavem els joves dels vuitantes...sonava molt bé el disc, fins aleshores DM era la banda del Vince Clarke, i amb el Construction van aportar coses molt interessants al techno...sentimentalment la meva època Depeche es tanca amb Music from the Masses...consti, però, sentimentalment, eren temps d'aquell Metro-o transformat en 666...i ai...quasi no recordo, allí dins tot era olor a fixador de cabell...ai quins record de mosses crepades! no dubto, però dels gustos vodaixans, segur que estan molt fonamentats. Li saludo amb el fixador de cabell apunt! de totes maneres el debat està condicionat per l'efecte picapedrer de la portada i la voluntat de sisifejar amb la pedra a l'esquena.