06 d’octubre 2010

La gran intersecció del folk i el rock



Les interseccions folk/rock, en ocasió del text anterior relacionat amb el cas The Byrds, necessitaven el "moment Dylan". Els dies de pluja conviden a lectures amb banda sonora i llum indirecta. És el cas del llibre Dylan poeta, visiones del pecado. Es tracta d'un dels pocs llibres dylanians que tracten amb una certa rigurositat els textos del mestre. Acostumats a la sobreabundància de morralla relacionada amb Dylan, la lectura d'aquest assaig ens mostra noves pistes per captar extrems incerts de la seva matèria literària. Un assaig des del punt de vista de la crítica literària centrat en les línies d'atenció de la poesia de l'artista. L'autor sistematitza les temàtiques i les lletres del bard de Minnessota i les agrupa entorn dels pecats i de les derivacions ètico/morals d'aquests. Trobareu material d'alta volada. Literatura comparada, assaig literari, consideracions marginals, anàlisi de textos...
Dylan poeta, visiones del pecado és obra del critic literari i professor universitari Christopher Ricks. L'acadèmia, doncs, ja fa temps que segueix la bala perduda. Tot i el gran valor d'aquest treball, esperem notícies del Bob Dylan escriptor.... Un nou volum de les seves "Cròniques" i, posat's a demanar, un disquet sortit del forn per passar l'hivern amb la seva bona i "pecadora" companyia.




Una mica de sonoritat i d'imatges del món d'ahir,
del gran món del folk-rock, The Byrds!
Aneu tastant! cliqueu damunt de cada foto...




Senzillament, The Byrds i Bob Dylan en el mateix trajecte.
Dedicat al David.







The Byrds - Mr. Tambourine Man
2 min - 6 Des. 2005
Penjat per Ed Sullivan Show

video.google.com

7 comentaris:

Marc ha dit...

un plaer de grup i de guitarres i de veus

Alan Smithee ha dit...

super! el presentador del tercer video el chimes of freedom és impagable, únic i emocionant

David ha dit...

Moltes gràcies per la dedicatòria, Àngel! Un grup insuperable! Ben sovint em trobo que alguna melodia em captiva perquè té ressonàncies byrdianes... em passa amb els Teenage Fanclub, per exemple. Sense aquest so de Rickenbacker i aquestes harmonies vocals, el pop seria molt més pobre.
Salut!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Ja ho pots ben dir, David.

Anònim ha dit...

While I love the early Byrds, for me it is when Clarence White joins the band that they really explode. Their tune on Untitled called "Welcome Back Home" about friends returning from Vietnam is the late Byrds at their peak, in my small opinion.

Salut!

Mireia ha dit...

Iep, que agradable és passar per aquí i trobar aquesta música

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salutacions a tota la colla, alan smithee, david, marc, mireia i el company Rustbeltradical que ens segueix des del nord dels Estats Units des del seu molt recomanable blog en el cor de l'imperi.
cliqueu la seva icona i podreu copsar l'enllaç premià/rustbelt USA.