08 de maig 2006

SOUND SYSTEM, Ràdio Premià 95.2 fm. AQUEST DIMARTS; NORTHERN SOUL I INTERPRETS REPERCUTANTS



















Ramonet77/Remeinig i el Tati/Spalding us punxaran Northern Soul i Latin.
Escoltareu els Arxius de la Chess Records, del Casino Wigan, dels clubs Northern... i una col·lecció d'interprets (re)percutants com ara Tito Puente, Snowboy, Pete Escovedo i altres. DIMARTS A LES 21 HORES A RÀDIO PREMIÀ 95.2
(a la foto en color, el pare Escovedo practica el "remeining" amb copa i timbal)

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial imatge del cap de família Escovedo fent remeinig: líquid i musical.

Visca el Santpedor!!!!

Anònim ha dit...

tú i les teus amiguets sou els traidors a Catalunya i a Premià que es refugien en la música estrangera per fer-nos creure que vivim bé, sou igual que els pijos i no us atreviu a expressar l'odi a catalunya que porteu dins i ho podeu amagar amb el programet dels collons

Anònim ha dit...

tio... si us heu de presentar ja teniu sigles... Plataforma per Catalunya... putos fatxes...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la salutació del senyor que signa "no al pla urbanistic", necessita una resposta òbvia de una part del programa Sound System (suposo que l'altra part ho entendrà).

A) jo (jtati, o àngel, tanseval) soc tant "traidor a Catalunya" com els milers de ciutadans que:
1) els està bé la via autonòmica de l'estatut.
2) no els satisfà l'estatut, però el troben millor que el vigent.
3) senzillament passen del tema.
4) consideren que no hi ha res per "traïr" quan tampoc hi ha cap "lleialtat" prèvia i obligàtòria.

B) En quan a Premià, no s'enten massa què vol dir ser "traidor a Premià". A menys que "Premià" sigui un dogma, un producte àuric, una icona, un asteroide o un motllo impenetrable...

C) La música no és un REFUGI. Per la gent del Sound System (i per milers de persones humanes d'arreu del globus) això de la música és com l'aire en moviment. La música és banda sonora, espai sonor, artefacte vibrador, cosmologia zenital o reverberació astral (tot serveix).

D) La condició d' ESTRANGERIA aplicada a la música no forma part de les categoritzacions del nostre programa. La música, tota, des de les anomenades "músiques populars" (per exemple: rondalles, polques, ritmes de tabaler, flamenc, cajun...) fins les avantguardes (les mixtures bartokianes o les propostes ECM), passant per el pop/rock i la cançó més universal (des de Bob Dylan a Estanislau Verdet, des de Lambchop a La Principal del Pla de l'Os)...és cosa de sumes i multiplicacions sense denominació d'orígen.

C)En quan a que som PIJOS, parlem-ne. Ni aquest que signa ni el benvolgut Ramonet77 tenim massa a veure amb classes altes i snobs, fills i nets com som de families treballadores premianenques i poc afortunades. Això sí, n'estem segurs que ja voldrien molts "pijos" poder gaudir de per vida de les privilegiades relacions que nosaltres tenim amb les músiques més disperses i espaterrants de la terra (planeta que acull països de tota mena i condició).

D) Has equivocat el tret. Nosaltres no ens amaguem de res i pensem que ni Catalunya ni Premià són religions a les quals fidelitzar, ni espais que ens representin indifència o rebuig. Ben al contrari, el "programet" que fem i que tú dius que és dels "collons", està fet amb l'entusiasme aficionat i informal d'un parell de premianencs, de Catalunya, amb criteri i opinió, variada i heterodoxe, i, ben segur, molt diferent del que tú representes.

E) Opció recomanada: canvia d'emissora o de programa. A diferència del teu cas, nosaltres no ens enfadem amb els que ens "traicionen". No obliguem, com tú, a sintonitzar ni un ideari ni un programa musical. Les infidelitats resulten excitants, almenys en matèria musical (també, existencial).

F) Una abraçada, amic anti-no-sé-què!

Anònim ha dit...

M'apunto a ser traïdor. Sobretot quan els arguments que s'esgrimeixen són d'una debilitat tan flagrant com la que ostenta aquest "No al pla urbanístic". Puc acceptar que hagis begut una mica més del compte, que tinguis algun problema seriós amb la teva parella o alguna altra frustració et faci dir el que dius.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

només falta que es posin amb el nostre disc jockey, en Xavi Traïd (amb un cognom literalment lligat a la traició). El text pot fer que el nostre programa tingui més audiència que la cursa d'avions del darrer cap de setmana: 1.ooo.ooo de seguidors a ràdio premià!

Anònim ha dit...

perquè els fonamentalistes acostumen a ser tant incults?

No abaixeu la guardia amb la musica i la cultura del vostre fantastic programa de la ràdio. Endavant.

Anònim ha dit...

Tati, una resposta massa raonada per una comunicació que es desacredita per si mateixa per la forma i pel fons. Els salva-pàtries d’una banda i de l’altra són tots iguals.
Toques però un tema interessant: el fet que la música és sempre vehicle de comunicació entre cultures, mai de separació, molt més que la literatura per exemple, i el fet que els músics solen ser persones d’esperit obert, i progressista (parlo en termes generals). Algú hi trobarà alguna explicació.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

bé, no tota la música és exactament cosa de "progressisme", per exemple la que Paco Ibáñez citava amb allò de " a mi la música militar nunca me ssupo levantar ", però m'aturo en el suposat progressisme, em sembla que la paraula està devaluada per passiva i per activa. Per passiva perquè ens la hem anat treient del damunt per culpa de tantes superficialitats i per activa degut a l'onada desacreditadora dels oracles que sovint enumerem en el blog rossellonenc... Però si que es pot parlar de una certa "obertura" de mires culturals de la banda musical, tant senzilla com que abans de que tothom parlés de mestissatges o fussions, la pròpia música n'era portadora de sempre d'aquest fenomen, repassem les músiques suposadament anglosaxones (blues, jazz, r&b, rock) i trobarem Àfrica fins la sopa, i les pontificades músiques clàssiques europees tant hermètiques com voldrien alguns i tant mestisses com ho són de facto: tota la tradició eslava i germànica, o francesa, o italiana, trufada de motius populars i nòmades, fins i tot la presència nòmada a les músiques de Janacek, Bartok, etc... no cal anar al FÒRUM DE LES CULTURES per evidenciar que la cosa de la barreja és consunstèncial a la condició musical...i etc...etc...què feiem quan descobriem els Crimson? doncs estavem mamant tota una tradició en transició... venim de lluny, Gràcies per visitar el blog.

Anònim ha dit...

Definim "pijo"! Penso que un pijo és aquell que vol aparentar el que no és i que acostuma a portar a sobre tot el que deu; és a dir, vol i no pot. Conseqüèntment, la seva actitud no és natural, es transforma en un snob i fot un ridícul que t'hi cagues. Seguint la meva teoria, una persona de classe (o millor estament alt?)alta no té per què ser pija. En conseqüencia, algú de classe mitja o treballadora també pot ser un pijo. Finalment, un nou ric acostuma a ser el més snob dels pijos. Un burgès no és pijo perquè pot i no sempre vol.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Toni, als anys seixanta va quedar ben clar que una cosa era un PIJO i un altra un PIJOAPARTE. Recomano el llibre i la peli del Marsé, ÚLTIMAS TARDES CON TERESA.

Anònim ha dit...

La paraula PIJO és una construcció verbal estúpida que amaga altres coses com ara l'accés de l'home a la cultura o a la formació, o a la dignitat bàsica, social i imprescindible. felicitats per el programa SOUND SYSTEM! i que la barbarie antimusical dels fatxes calli per sempre més!

Rodolfo ha dit...

jo no sé queè és un pijo, un snob si (jo), però el que si que se del cert és que avui al yamshes he penjat un dels millors videos dels ultims temps!
retrat social de com ens manipulen i ens esclavitzen amb els productes de luxe? o simplement lletgisme? (la segona!)

Anònim ha dit...

aquí el que està en discussió és que un fatxa s'ha fotut amb un programa musical, per tant, està en el costat fosc com jo

Anònim ha dit...

sou musicalment "estupendus" i culturalment "cullunuts" i diuen que sou del Barça i que teniu audiència a tota la comarca i potser per això sou l'enveja dels més carques del poble, dels joves d'edat que són vells de mentalitat. Reeeemeiningggggg ....
sabeu què? Que n'aprenguin aquests fatxes partidaris de la selecció de l'espècie humana. SSSSpaldinggg power!

Anònim ha dit...

No m'impressiones gens ni mica; com tampoc m'impressionen els teus amics compinxes i la mostra està en el que feu amb l'estatut curt i el pla general amb la musica com excusa per mirar cap a l'altre costat

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Home, company, jo m'impressiono amb en Curtis Mayfield & the Impressions, dels quals aconsello la seva discografia completa, francament impressionant.
En quan als "compinxes", en tot cas "amics", la qual cosa vol dir que sound system té amistats (a veure si et quedaras sol amb el caràcter impressionanment amistós que tens). I l'estatut? a mi ja m'està bé, no soc independentista. El Pla general? una bona mesura per impedir que els constructors dissenyin el poble al seu aire o apel·lant el contenciós administratiu. Però, es pot discrepar, impressionanment. Escolta This is My Country, una cançó de IMPRESSIONS amb un Curtis Mayfield genial i impressionant.

Anònim ha dit...

com està el pati. hi ha gent que no aguanta ni la música. penós. quans programes porteu? m'agradaria que el fessiu més llargs.

Anònim ha dit...

ui! sort que no estem a euskadi!

Anònim ha dit...

i si ens tornem a posar dalt de l'avió de cara a Londres i remenem la copa? doncs la cosa local està xungueta.