29 de març 2011

Dziga Vertov / J.L. Godard

Repassant talls i fragments del material del grup Dziga Vertov corresponents a un dels períodes més militantistes de la cinematografia de J.L.Godard, m'ha semblat oportú assaltar literalment el blog de l'amic "El Missatger" i importar el video de Vertov que ha ressenyat oportunament i que, per plaer transmissor i còmplice, recomano que tasteu amb el volum a tota pastilla i les imatges a pantalla completa.

Les interseccions Vertov/Godard permeten comprovar rius secrets i relats soterrats que enllacen concepcions cinematogràfiques reivindicables en temps de catifes vermelles, papanatisme glamourós nostrat o estranger i dificils exercicis de resistència artística digna i invectiva. Lliguem els tres factors: "El Missatger", Vertov i Godard. Despleguem les ales en un vol ras de triple destí per un blog, un video i un pack molt recomanables.



Vídeos sobre Dziga Vertov

- Informar sobre vídeos
The man with the Movie Camera
8 min - 17 Jun 2007
Subido por zafsot

youtube.com

13 comentaris:

El missatger ha dit...

Vaja, home, ara sí que t'has passat. M'he posat vermell! ;)

Hi ha molt bones versions de L’home de la càmera amb diversos estils musicals. Aquesta amb música electrònica també s’adiu molt bé: http://www.youtube.com/watch?v=2sON2MxgFnE
L’home de la càmera és una joia.

Per compensar-te, he decidit canviar la portada dels meus grans èxits. En honor teu.

Salut!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

lynchià missatger:

gràcies "tatistes" i "vertovianes" compardides a banda i banda dels nostres blogs!

records a la gent de Twin Peaks!

Jorko ha dit...

Güai! aquest blog no s'està de res, molt encertada la tria cinèfila contundent i mira que va bé això en els temps de tanta deserció cultural i de pessebre cultureta sense profunditat

X de Barcelona ha dit...

Godard molesta o molestava. Godard destrossava els cannons del cinema.
A mi m'agrada molt des de Au bout de souffle fins Pierrot le Fou, Alphaville i les històries del seu període Maoïsta. M'agrada el seu traçat destroyer i les pelis del grup Dziga Vertov són un cop a la panxa dels graciosos del neo star system i poden obturar la ment dels pijos progres de les acadèmies catalanes, espanyoles o hollywoodienques.
És igual i ja ho dic, m'agradava godard "soixante.huitard" al barri llatí i que fes pelis com La Chinoise, i no soc "mao" que si alguna cosa em queda del meu marxisme és el ramalasso trotskista a pleno pulmón.
i m'agrada molt més que l'Armasenda, el Joel Joan i les topicades del Pa Negre o les coses semblants que ens plora la academia dels goya i els seus artistillos aixeca-celles amb permís d'honor del mestre Dauder.

godaaaaard!

Guapo blog!

SOUNDA' ha dit...

saludem el blog Tati i us convidem a visitar en nostre on trobareu el secret de Canterbury.

Àngel ha dit...

hola Jorko, interessant al·lusió a la cultureta i el pessebre...

hola X de Barcelona, fas bé de recordar Pierrot le Fou, grandiosa!

stereos, sense comentaris, anirem a missa anglicana a Canterbury, diuen que actuaran Hatfield & the North, Caravan, National Healh, Henry Cow, Soft Machine i tota la penya.

indep@alsblogs ha dit...

ui oh que tot això poc resoldrà el que ens cau al damunt al poble català.

menys cine rus i més sensibilitat catalana

amb els problemes que tenim els catalans i hem d'aguantar un cataleg d'art abstracte com això o lo altre

no hi ha qui entengui com es pot ignorar el que ens roben als catalans i els vostres comentaris i escrits ni en parlen o en parlen des de la lluna del jorKio o del missatger de venus i els del tocadiscos muts

va patuleia va!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Senyor indep-alsblogs,

hi ha correus que normalment no s'han de contestar, per exemple el que ha escrit vostè. En aquesta ocasió ho faré per dos motius. Primerament per la manca de respecte cap a alguns dels comentaristes (missatger, jorko o stereo2) i després per expressar una constatació: Efectivament, Catalunya comença a ser un país "normal" i que, fins i tot, tenim una oferta completa de sensibilitats polítiques que inclou l'extrema dreta casolana, la qual cosa podria estar perfectament representada amb un text com el que vostè ha escrit.
Al marge de categories polítiques, però, el seu escrit necessitaria altres consideracions de tipus paranormal. Posiblement és millor deixar-ho en aquests termes.

Salutacions des del Submarí Seaview.

Jorko ha dit...

penós aquest indep.no.se.què.

X de Barcelona ha dit...

vitamina Vertov, vitamina godard, apte per afrontar el fanatisme xovinista del senyor indepiblogs

El missatger ha dit...

Voleu dir que no era una broma?

Això de la crítica a l'art abstracte ha estat molt bé. No ho deia ningú des de Stalin.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ui, missatger, coneixem aquest indep, no és un bromista, és pur xovinisme de xatonada xarona!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.