10 de març 2011

Chris Farlowe





Chris Farlowe. Rescatar Farlowe en format modernista. Amb aquesta operació de memòria musical, farem un forat en el blog i el dedicarem a aquell crooner maleït dels primers anys seixanta que va posar la seva potent veu a la banda sonora del Swingin' London. Una de les botigues de discos més maques que conec és la Borderline Records -amb seu al barri de The Lanes a Brighton- i fou justament en una de les prestatgeries de l'establiment dedicades al modernisme on em vaig topar amb un incunable de la sèrie Immediate dedicat als anys Mod de Farlowe. Aquest fenomenal vocalista va marcar la línia del R&B britànic i l'escena Mod. Anys després el varem coneixer des de casa nostra formant part d'una descomunal macro-banda coneguda per Colosseum. Farlowe vocalitzava damunt de la comunitat Colosseum. Quins noms, els que passaven per la Colosseum! Dick Heckstall-Smith, Dave Greenslade (el teclista de Greenslade!), Jon Hisseman (bateria habitual del jazz britànic)...fins i tot, esporàdicament, el difunt Gary Moore. Quins temps i quin disc aquell Colosseum Live! Tornem al nostre home: Chris Farlowe. El cantant que versionava Dylan, Redding, Stones, Beatles i els clàssics del blues. Una veu a la manera d'un Tom Jones de pub (i amb el mateix "xorro" sonor que el tigre de Gal·les). Aquí teniu una mostra del crooner modernista per excel·lència. Aviat a ràdio Premià (Sound System, dimarts, 9 de la nit, 95.2 fm).


Chris Farlowe - Wikipedia, the free encyclopedia

- [ Traducir esta página ]
Chris Farlowe (born John Henry Deighton, 13 October 1940, Islington, North London, England) is an English rock, blues and soul singer. ...
en.wikipedia.org/wiki/Chris_Farlowe - En caché - Similares

Vídeos sobre chris farlowe

Chris Farlowe - Out of Time - youtube.com
3 min - The Art of Chris Farlowe (1966)
Disponible en: MySpace - Dailymotion - WAT TV
Chris Farlowe - Handbags and Gladrags - youtube.com
3 min - The Voice (1998)
Disponible en: video.filestube.com
Chris Farlowe (Little Joe Cook) - Stormy Monday Blues - youtube.com
6 min - 14 Feb 2008 - Subido por Alpertti79
Chris Farlowe (Little Joe Cook) - Stormy Monday Blues (Parts 1 & 2 ...

9 comentaris:

Jorko ha dit...

bon viatge al tunel del temps fenomenal far-lo-we the king of london

SOUNDA' ha dit...

i encara diria més...de Londres i del barri d'Islington. El cor de la ciutat!

Anònim ha dit...

brutal! brutal! videos xulos que he mirat mentres esmorzava quasi ballant soul

El missatger ha dit...

Immillorable fil musical al submarí. A la cantina tots ballem com si estiguéssim en una pel·lícula d'en Tarr.
Out of time: temps del Messies benjaminià?
I a mi que la veu d'en Farlowe em recorda una mica a la d'en Otis...
Salut!

penyabogarde ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Hola jorko, celebro amb tú que això sigui el tunel del temps.

Hola anònim, si has esmorzat quasi ballant n'hi ha per pensar que potser internet té ànima ( i mira que la xarxa em planteja dubtes ).

Hola Missatger. Fantàstic! que un ser arribat de Twin Peaks aterri al blog d'un submarí i que convoqui l'espectre de Bela Tarr, la frase stoniana "out of time" (que podria enllaçar amb la d'en Shakespeare "the time is out of joint") i que es parli del messianisme (versió Benjamin, que poc té a veure amb el messianisme dels nostres dies)... i que sigui la veu de Farlowe la causant del circuït virtuós de tot plegat....doncs, per celebrar-ho!

Elerna ha dit...

m'agraden els videos i penso que tot aixo passava molts anys abans de que jo nasqués i que la musica estava millor que ara

Alan Smithee ha dit...

un fora de joc total, està bé

David ha dit...

Un homenatge merescudíssim!!! Gran veu i icona mod! Salut!