22 de març 2009

Espectres primaverals


Saura reprimeix, Huguet mercantilitza i Montilla capitalitza.
El tripartit social-liberal té la seva agenda i els seus actors.
Impugnem l'esquerra gestionària!
Resistència i combat anticapitalista!

Llibres i flors, les armes del moviment real davant l'arrogància del poder i del sistema!




















A la tercera imatge es pot veure com el nostre govern diu adeu a l'hivern i s'apunta a la primavera. Les primaveres -memòria històrica obliga- porten aires de revolta. Praga, Paris i el que calgui... els amnèsics governants d'esquerres acostumen a parlar dels seus pecats de joventut, de les seves batalletes generacionals i dels avantatges de la formalitat democràtica realment existent (que coexisteix amb la dictadura de l'intocable mercat).
Les conquestes socials es guanyen al carrer. La primavera es presenta farcida de convocatòries contra aquest (des)ordre existent.

"La humanitat s'ha convertit en l'espectacle d'ella mateixa.
La seva autoalienació ha arribat a un grau que li permet viure la seva pròpia destrucció com un plaer estètic"
Walter Benjamin.

El nostre govern celebra, doncs, l'arribada de la primavera. O sigui, que si el finançament, que si les ambaixades carotenques, que si el Polònia de cada dia, que si el bon govern d'una banda i que si la rèplica opositora i convergent de calçotada dominical de l'altra.

L'acte sobre el pla Bolonya, celebrat el passat divendres a l'Ateneu Rebel, es va convertir en un acte sobre Bolonya i sobre totes les bolonyes que configuren la resistència als embats del sistema. Embats policials, administratius, mercantils i laborals. Un conjunt de bolonyes que ens indiquen espais d'esperança (David Harvey) i de mobilització. Joves activistes de l'anticapitalisme estudiantil de Grècia, Itàlia i l'estat francès, van elaborar el mapa de les resistències. Les línies de la revolta. La segona transició de la institució universitària, la present, supera aquell transit de la universitat elitista a la universitat de masses (detectada pels situacionistes i el moviment de maig del 68) i ens presenta -seguint el guió del capitalisme dels nostres dies- la universitat= empresa. Així doncs, és temps de complicitat militant i d'entusiasme, malgrat les dificultats del present i les distorsions mediàtiques que ho capgiren tot davant de les evidències. Continuaran les lluites. Segur.

Agenda:
28 de març, crida internacional contra els plans de refundació capitalista a escala mundial. Davant del G20, el fòrum social mundial crida a la mobilització i a Catalunya hi serem a la mani de la campanya "Que la crisi la paguin els rics!" on, per raons evidents, s'espera una confluència dels sectors en lluita. Obrers i estudiants, moviments socials, esquerra sindical, anticapitalisme i un bon nombre d'expressions i critiques en moviment.

Lectures d'aquests dies:
Mejor con menos. Necesidades, explosión consumista y crisis ecológica. Autor: Quim Sempere. Un treball que desplega les claus de la producció, del comerç i del consum en un món colapsat
De la miseria en el medio estudiantil. Un text clàssic que, hores d'ara, ens arriba com el foc purificador en temps de revoltes i necessària subversió. Autors: Internacional Situacionista. Amb pròleg de Carlos Sevilla i Miguel Urbán, editat per El Viejo Topo. Un llibre petitó per dur a la butxaca com a part de l'equipatge d'aquests dies de nomadisme assembleari i acció itinerant.

Teatre:
Mercat de les Flors. L'amic Juan Navarro i el cantant Corcobado ens van oferir una reedició del seu projecte Agrio Beso. Un muntatge que reflexiona sobre la mort, la vida, el suicidi, l'exit i el patetisme de l'espectacle espectacular de la música transmutada en mercaderia delirant.

Discos:
Un parell de simfonies caòtiques i obsessives a càrrec de Godspeed-You Black Emperor! Canadencs, jueus, antimperialistes, expeditius i cacofonics com la remor de fons d'aquest món de bojos. A Certain Ratio, banda pletoricament recuperada per la causa del funk emboirat i industrial. Ocasió per recordar Tony Wilson (factotum de Factory i, per tant, de les dues escenes correlatives del millor Ma(d)nchester Sound -des de Durruti Column fins als Happy Mondays, passant per la Joy Division-).
Psychic TV: Les reencarnacions d'un dels espectres més insólits del soterrani britànic...
I, canviant de registre, de temps, de país i de clima...la festa dub agitanada, catalana, skatalítica i rumbera de La Troba Kung-Fú. Una festa portatil per rebre la primavera.

i un blog per ampliar agendes i informacions...
cliqueu i linkeu-vos a:
http://www.premiademarx.blogspot.com

38 comentaris:

Anònim ha dit...

em sembla que la democràcia no interessa massa en aquest bloc o m'ho sembla i veig tres peus al gat?
les esquerres haurien de fer orelles sordes a tot aquest remenat de falsaris i demostrar que es pot estar al costat de la gent fent que el pacte de entesa svagi endavant i demostrant que el vot popular autoritza a ser govern i no cedir a aquestes ganes de fer merder per fer merder que barreigen inscripcions musicals amb manifestacions agressives. VIVIM EN DEMOCRACIA I AIXÒ VAL MOLT

NO LA VOLEU!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

en tot cas la volem molt millor.
bon dia tingui i bona primavera.

Anònim ha dit...

a rica porra con tripartito liberal dando caña al personal

como si fuera la derecha

adios muy buenas montilla, saurón y el carotete

Anònim ha dit...

la frase del Walter Benjamin és per posar amb un marc dalt de la teulada del la generalitat

Anònim ha dit...

(així penso i...)

Aquest bloc no és democràtic? Ves a pastar fang. El problema és que quan es diuen les coses pel seu nom això dol i molt!.
Aquest Tripartit i en general aquest sistema no xuta ni amb un Kit Yasuni. I qui no ho vulgui veure és que està encegat o viu de la menjadora.

Salut

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salutacions Rocapeluda,
una resposta ajustada als temps que corren.
Seguim en contacte i bentrobat siguis en aquest blog de mala fama i de mala vida!

A,ANTI,ANTICAPITALSTES!

Anònim ha dit...

és molt facil rajar dels mossos i no plantejar.se que són un cos sortit d'un govern legitim i d'unes eleccions i que encara que passi el temps i vinguin altres governs resulta que els mossos és la policia per la qual vam lluitar de tenir per delimitar el qué és policia espanyola o guardia civil i el que vol una nació més adequada al seu sentir que és una policia pròpia.

barrejeu coses dient això. volem tots els traspassos i finançament i planejar model d'estat amb policia, banc nacional i institucions de país propi.

o no és així? bé que han estat excesos però és el que tenim i és un cos que ens pot mostrar forma de país amb institucions pròpies aconseguides.

abans de criticar facilment estaria bé de dir que si volem llibertat i democracia plenes a Catalunya també volem trets propis d'estat i policia pensada des de Plaça Sant Jaume.

I potser entenem-nos a partir del que tenim com a estat per poc que pugui dir-se. Els enfrontaments s'estan fent extrems i es pot millorar les tècniques però no linxem una policia pròpia per la que hem lluitat de tenir-la.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la represió i l'estatisme autoritari no té fronteres, pot portar barretina, salacot, tricorni o casc, tanseval.
Si el que vols fer és un debat sobre policies autònomes, nacionalisme, finançament i etc, em sembla que és un debat que excedeix el marc del que representen els fets d'aquests dies (i, em temo, dels que vindran).

Anònim ha dit...

si tú, ara els del tripartit es barallen entre ells per veure qui és més protector dels mossos, estandesvnat l'atenció amb el rotllo de sempre com si el tema de Bolonya fos el tema del Polònia.

quina vergonya de govern de "esquerres" i d'entesa que no s'enten.

girem full i suport a les mobilitzacions.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ENS VOLEN MAREJAR A TOTS AMB ELS PROBLEMES DELS MOSSOS I DEL SAURA, QUAN EL QUE ESTÀ EN JOC ÉS LA SOLIDARITAT AMB ELS ESTUDIANTS EN LLUITA CONTRA LA CONVERSIÓ DE LA UNIVERSITAT EN UN APENDIX DE L'EMPRESA I DEL MERCAT.

EL TRIPARTIT S'ESTÀ POSANT LES BOTES:
REPRESSIÓ, UN DEPARTAMENT QUE PORTA PER NOM "UNIVERSITAT I EMPRESA" (LES COSES CLARES) I EL MONTILLA DEMANANT CONSUM I CONFIANÇA!

DIA 28
DISSABTE
AL CARRER A TOTES LES CAPITALS
CONVOCA EL FORUM SOCIAL MUNDIAL

CONTRA LA CIMERA DEL g-20
SOLIDARITAT ESTUDIANTS
LLIBERTAT ENRIC DURAN
QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS!

PUNT DE TROBADA A PREMIÀ:
RENFE 3/4 DE 5

MANI A PLAÇA UNIVERSITAT
DISSABTE A LES 17.30

MENYS SUBORDINACIÓ AL SOCIAL-LIBERALISME GOVERNANT.

RESISTÈNCIA!

Informació ampliada:
revoltaglobal.cat
premiademarx.blogspot.com

Anònim ha dit...

una convocatòria oportuna amb tots els cristos que estan liant els financers i els governs

Anònim ha dit...

esto del tripartit es un chiste malo pero malo, malo. cuando los veo hablar de sus cosas me pregunto que tiene que ver todo eso que tratan del estatut con los argumentos de peso de una izquierda critica y comprometida. Han alzado su acta de defunción con programas neoliberales, montajes folkloricos de ERC y el lío que se han cocinado los de ICV y de EUIA de Saura y Miralles a rebufo de cargos y arrodillados al PSC.

Anònim ha dit...

28 MARZO: MANIFESTAZIONE NAZIONALE A ROMA
Ore 14.30 - Piazza della Repubblica

Sono migliaia le aziende che chiudono e centinaia di migliaia i licenziamenti, ma il governo foraggia industriali e bancarottieri, cioè i veri responsabili della più grande crisi economico del dopoguerra.

I lavoratori sono lasciati in balia della crisi, la cassa integrazione copre in minima parte, e solo per alcuni, la perdita di salario, centinaia di migliaia di precari vengono mandati a casa senza alcun reddito, si vorrebbe portare l’età pensionabile delle donne a 65 anni, crescono gli sfratti, si fomenta il razzismo contro gli immigrati: e, per impedire che ci si organizzi per difendere salario e diritti, il governo vorrebbe vietare scioperi e manifestazioni conflittuali.

Mobilitiamoci a sostegno della piattaforma del Patto di Base Blocco dei licenziamenti. Riduzione dell’orario di lavoro a parità di salario. Aumenti consistenti di salari e pensioni, reddito minimo garantito per chi non ha lavoro. Aggancio dei salari e pensioni al reale costo della vita. Cassa integrazione almeno all’80% del salario per tutti i lavoratori/trici, precari compresi, continuità del reddito per i lavoratori “atipici”, con mantenimento del permesso di soggiorno per gli immigrati/e. Nuova occupazione mediante un Piano per lo sviluppo di energie rinnovabili ed ecocompatibili, promuovendo il risparmio energetico e il riassetto idrogeologico del territorio, rifiutando il nucleare e diminuendo le emissioni di CO2. Piano di investimenti per la messa in sicurezza dei luoghi di lavoro e delle scuole, sanzioni penali per gli omicidi sul lavoro e gli infortuni gravi. Assunzione a tempo indeterminato dei precari e re-internalizzazione dei servizi. Piano di investimenti pubblici per il reperimento di un milione di alloggi, tramite utilizzo di case sfitte e ristrutturazione e requisizioni del patrimonio immobiliare esistente; blocco degli sfratti, canone sociale per i bassi redditi. Diritto di uscita immediata per gli iscritti/e ai fondi-pensione chiusi.

In occasione della riunione dei Ministri del Welfare del G14 che si terrà a Roma a fine marzo, CUB, COBAS e SDL, assieme a tutte le forze sociali e di movimento che si battono per non pagare la crisi, hanno organizzato una grande manifestazione nazionale.

28 MARZO 2009 ROMA - P.zza Repubblica ore 15

M A N I F E S T A Z I O N E N A Z I O N A L E

Verd i roig ha dit...

DEBAT OBERT A: verdiroig.blogspot.com

Anònim ha dit...

has vist el que han aprovat a ICV sobre els mossos? podria haver-ho escrit Convergència i Unió.

llegeix:

Resolució Comissió Executiva Nacional

25 de març de 2009



La Comissió Executiva Nacional d’ICV ha acordat la següent


RESOLUCIÓ


1. ICV entén i comparteix la preocupació social després dels errors comesos durant les actuacions policials del 18 de març.



2. La situació de conflicte que viu el món estudiantil respecte l’aplicació del Pla de Bolonya s’ha resoldre amb diàleg i cooperació entre el govern de les universitats i el govern de Catalunya. Però, això en cap cas ha de donar peu a l’acció violenta d’aquests estudiants.



3. ICV dóna suport al model policial català garant dels drets i les llibertats de la ciutadania, que s’expressa a través del cos dels Mossos d’Esquadra-Policia de Catalunya.



4. ICV critica les actituds del PP i de CiU, per a la instrumentalització i ús partidista del debat sobre els fets esdevinguts per fer oposició.



5. ICV dóna ple suport a Joan Saura. La Comissió Executiva Nacional té total confiança que el President d’ICV i Conseller d’Interior, Joan Saura donarà les respostes adequades, un cop tancada la investigació interna.



Iniciativa per Catalunya Verds

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

els punts 2 i 3 del comunicat, formen part de la deriva. Però també -cal dir- tenen les seves lògiques. Les lògiques de govern i dins d'un ordre. Un ordre determinat per els que realment manen des de les tribunes econòmiques, mediàtiques i empresarials. Justament aquest ordre és el que l'esquerra hauria de capgirar. Justament, des del punt on comença la raó de ser d'un projecte emancipador. D'arguments per canviar de pista, n'anem sobrats.

Anònim ha dit...

apaga y vámonos y suerte de la música que se recomienda en el blok que alegra el día

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja ho pots ben dir company euista, acabo d'escoltar les noticies i el saura ja no sap per on sortir del lio en que es va posar. i per la part musical de tots els que he posat per aquí baix...A CERTAIN RATIO!!!!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats a Saura, Guillot i tota la trepa.... Ja van aconseguir que la CUP entrés a molts ajuntaments, van aconseguir un augment d'afiliciació a EUIA, ara un augment a moviments com revolta global, i com no, aconseguint que es torni als origens de l'esquerra social, anar a treballar als sindicats, a les associacions de veïns i a altres àmbits perquè ningú vol estar en un partit liderat per un personatge com aquest, SI MENUDO PERSONAJE que diuen al meu barri,

Merino

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

amb quatre intervencions de la Rahola, del Cuní, de tota la dreta cavernicola que xerra a les tertulietes, amb unes gotes de La Vanguardia i amb l'ajut del Montilla i de tots els defensors de l'ordre...amb tot això és suficient per tergiversar el sentit de les lluites dels estudiants i convertir-les en un episodi mediàtic amb bons i dolents i deixant de banda que la impunitat que mai serà tractada per els mossos o les policies de qualsevol mena és la impunitat del capitalisme que s'imposa amb crisi o sense crisi i penetra en tots els àmbits i estaments. Aquest sistema delirant i impune és el més gran dels actes de violència, el que provoca guerres colonials i neocolonials, el sistema que precaritza, que margina, que acomiada,. que explota i que està coronat per una caverna d'opinadors obsessionada i vividora que pontifica contra tot el que es mou. Com amb Gaza, com amb tot el que senyala la barbàrie real que és la banalitat institucionalitzada de cada dia.

els estudiants en lluita són els mestres del present i són l'avantguarda del combat contra el capitalisme.

com el maig, sempre és maig i cadascú té els seus referents.

la democràcia d'avui i de sempre es basa en un binomi contradictori: llibertats formals combinades amb dictadura intocable del capital (i el capital és intocable i ho condiciona tot).

aquests dies es parla i es parlarà de violència...(hola Rahola, ja et sento!)... convé recordar el caracter intrinsicament i explicitament violent del sistema capitalista.

salut les copains!

Anònim ha dit...

La seqüència oportuna seria: Paris, Praga, Barcelona. Guió: La descomposició de la universitat. La crisi del capitalisme. Direcció: Estudiants i moviments socials. Protagonistes: Estudiant i moviments socials, etc.... Producció: Mésmarx2009.

Anònim ha dit...

Siempre la violencia, el recurrente argumento para desprestigiar cualquier intento de cambio del estatu quo, el bisturí dialéctico con que se diseccióna la revuelta y se extirpa la radicalidad para conseguir una vez más escapar hacia adelante en la loca carrera del capitalismo.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

convé recordar el caracter intrinsicament i explicitament violent del sistema capitalista.

(bis)

i ens veiem a les manis:

dissabte 28 a barna contra el capitalisme, així de clar!

Salut!

Anònim ha dit...

saura dimiteix i no embrutis més els valors de l'ecologisme i de l'esquerra

Anònim ha dit...

a mi em sembla que es volen desacreditar els mossos per fotre enlarie la poca autonomia que tenim o no havieu pensat en aquest possibiitat? molesta pensar aixo?

Anònim ha dit...

¡ jolines ! indepen te has pasado dos pueblos con lo de que lo del los mossos son parte del complot contra Catalunya, que no hombre que no, que la movida de estos días es otra muy distinta. Que lo que hay en juego es una universidad popular y no un apendice del dinero empresarial y que por este motivo los estudiantes se mueven y los poderes los quieren parar con expedientes y porrazos. Que la cosa no tiene nada que ver con tu brillante comentario

Anònim ha dit...

Bones i felices! aquests joves responen amb maduresa.
Més dades tema Bolonya,l'escrit "llano" d'un profe ´de León publicat avui a la premsa:
http://blogs.publico.es/dominiopublico/1174/bolonia-o-el-capitalismo-academico/

Anònim ha dit...

saura reprimeix, huguet mercantilitza i montilla capitalitza!

fora tripartit social-liberal!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ben dit Gràcia, ara ho poso amb lletres grosses al post superior

Anònim ha dit...

una lección de cultura la de ayer, estudiantes con libros y flores contra el mercado universitario que quieren colar. y el poder con porras, rectores autoritarios y politicos de izquierdas convertidos en profesionales de la gestión mercantil.

¡¡¡¡ viva la lucha estudiantil !!!!

Anònim ha dit...

les porres d'en saura no ens callaran!
molt bona la foto i l'escrit

PalaMala ha dit...

jo tinc la sensació de que governen les dretes. Res més.

PARTIDARI DEL GOVERN D'ESQUERRES ha dit...

BENVOLGUT AMIC PALAMALA;
PER MOLT QUE ET PESI, AQUEST GOVERN ÉS D'ESQUERRES I HA DE CONTINUAR ENDAVANT AMB EL SEU PROGRAMA D'ENTESA I QUE NO VINGUI LA DRETA.
HAURIEM DE FER PINYA I NO SER VULNERABLES A LES PRESIONS FACILS.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

company "partidari",

resulta que els que no som partidaris d'aquest govern és precisament perquè la política d'esquerres n'està absent o, fent un exercici d'objectivitat, minoritàriament present.

tot un debat, sens dubte.

pa amb oli ha dit...

què vol dir senyor partidari del govern això de fer pinya i les presions fàcils?
no ens foteu ara la por al cos amb la cançoneta de que vindrà la dreta que per dreta ja hem tingut una mostra tota la setmana passada i a garrotades
apa siau i molt bones

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

no ens barallarem ara, senzillament cadascú aplicarà les seves lògiques. Naturalment no són les mateixes.

Gràcia ha dit...

la foto de les dues xicotes amb el llibre i les flors és com una esmena a la totalitat de la fotografia que surt tot seguit amb el repartiment d'estopa dels sauron boys. Com el dia i la nit, ben triada

Repel-lent ha dit...

Jo crec que hauria de governar un'altre vegada el guapo de'n Mas.