30 de març 2009

APOTEOSI A L'AUCA

(Dibuix del Brieva. Anticapitalisme ninotàire)


El president Montilla davant de la crisi ja va explicar la seva recepta en forma de missatge nadalenc: "Consumiu !". El mateix president ja ha dictaminat l'estat de la revolta estudiantil amb una frase paternalista davant de la pedrera de futurs càrrecs que és la Joventut Socialista de Catalunya. Curt i ras: "Los que ocupan aulas no representan a los estudiantes" (i què en pensarà dels que participen a les manifestacions massives? i dels que diuen NO a Bolonya en un referendum amb nivells de participació molt més alts que en qualsevol elecció de nous rectors?). ICV contraataca a ERC recriminant el bolonyisme d'Huguet i ERC etziba a ICV-EUiA el "factor Saura". Entesa? I tant!
L'Entesa del govern consisteix en l'escenificació de l'auca en estat pur i en el desdoblament dels papers. El govern té un únic i mateix programa i els partits fan veure que no és així. No cola. El govern és el govern i les coses d'en Saura, de l'Huguet i del Montilla, per molt que a l'auca es practiqui el teatre de l'absurd (versió Polònia), són receptes compartides i col·legiades. Per tant, el "consum" i el paternalisme estudiantil de Montilla, les garrotades d'en Saura i la salsa bolonyesa de l'Huguet són parts d'un tot que es diu Govern d'Entesa. La post-política té aquestes coses.

"...la gran novedad de nuestra época post-política del 'fin de la ideología' es la radical despolitización de la esfera de la economía. El modo en que funciona la economía (la necesidad de reducir el gasto social, etc.) se acepta como una simple imposición del estado objetivo de las cosas. Mientras persista esta esencial despolitización de la esfera económica, sin embargo, cualquier discurso sobre la participación activa de los ciudadanos, sobre el debate público como requisito de la decisión colectiva responsable, etc. quedará reducido a una cuestión "cultural" en torno a diferencias religiosas, sexuales, étnicas o de estilos de vida alternativos y no podrá incidir en las decisiones de largo alcance que nos afectan a todos. La única manera de crear una sociedad en la que las decisiones de alcance y de riesgo sean fruto de un debate público entre todos los interesados, consiste, en definitiva, en una suerte de radical limitación de la libertad del capital, en la subordinación del proceso de producción al control social, esto es, en una radical re-politización de la economía..."

Slavoj Zizek
En defensa de la intolerancia.

Salut les copains!
(*) Més coses a
http://www.premiademarx.blogspot.com

14 comentaris:

Gràcia ha dit...

apunto aquest zizec,
i li dic al Montilla que es posi unes ulleres potents per saber què és la moguda dels universitaris que segurament diu això perquè ja deu saber que els que es manifesten no el votaran i per això declara el que declara.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

a mi el crit consumista del MONTILLA em va arribar al cor i no podia distingir el president de l'actor Sergi Mas de la teleterribas. Si almenys hagués dit: "consumiu comerç just" o "consumiu de manera responsable" o, que coi, "feu cooperatives de consum!"
No és el cas. Però hauria estat bonic.

zizek fan club of Maresme ha dit...

Choque de civilizaciones

Habló Zizek del llamado choque de civilizaciones calificando de «estúpida» la visión de la tercera vía, de la alianza de civilizaciones a la que apela Rodríguez Zapatero, porque, según él, «lo que precisamos no es un pacto entre civilizaciones, sino una coalición de luchas». En la dicotomía tolerancia-intolerancia, Zizek sostiene que hoy se han convertido en un problema de tolerancia cuestiones que no lo eran hace 40 años. Lo ilustró claramente con la lucha por los derechos de los negros, y recordó que su líder, Luther King, «no habló de tolerancia, sino de igualdad». Y fue más allá al decir que es lo mismo que si el feminismo apelara por la tolerancia con las mujeres en lugar de igualdad.

Zizek, que desgranó un recorrido por la historia del pensamiento y de acontecimientos como el nazismo o el estalinismo para rebatir principios que resultan perversos, y que calificó de falsos en la medida en que no se sostienen frente a la verdad de los otros, afirmó que «no existe correlación entre tu verdad interna y lo bueno o malo de tus actos», y que no se puede aceptar que «el deber debe ser un pretexto para hacer el mal».

triana tapas ha dit...

articulón monsieur Tati

rocapeluda@gmail.com ha dit...

Bones,

Montilla no existeix, jo diria que és un holograma d´ell mateix. Com a la sèrie el Nan Roig. Aquest tripartit és una versió dolenta de l´hotel folty i nosaltres som en Manuel. Ens les foten per la dreta i per l´esquerra, amunt i avall.

Salut

jtati ha dit...

genial el recordatori de la gran sèrie de la BBC.
bona ocasió per recordar la de SI MINISTRE... el ministre seria en Saura i el secretari en Delort que, mani qui mani, sempre mana...motiu de més perquè el Saura plegui. I si l'Huguet que és el jefe de UNIVERSITAT I EMPRESA (EP!) i diu que això de Bolonya vé de més amunt, doncs, res, foc nou i a plegar...
i l'holograma Montilla? aquest mana relativament, fa el que permet qui mana. Qui mana? La Caixa! Foment! El capital!
Bona aportació, doncs, la de l'atent Rocapeluda.

Anònim ha dit...

copón con el zizek, ni que pintado.

Anònim ha dit...

En Montilla és un neoliberal opac, dels que no deixa passa ni un raig de sol però que tampoc brilla i en Zizek és la ...luz!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

d'acord, i en quan al que dius del zizek afegiria que el zizek és un bisturí que dissecciona la lluita de classes, la condició humana i el sentit històric de manera contundent, exhuberant i, fins i tot, divertida.

quan triomfi la revolució Zizek tindrà el reconeixement que tenen Darwin, Einstein, Marx, Messi, Paul Weller i el Che Guevara.

Zizekejant es respira millor!

Anònim ha dit...

la mostra de que els tres del tripartit van a una és el resultat del que ahir van votar junt amb l'oposició sobre el pla Bolonya.

TODOS A UNA

miedo y asco en las vegas ha dit...

estos días se celebran los 60 años de la OTAN. Tambien se pueden celebrar los 25 o 26 años de la estafa que supuso la entrada en la OTAN de la mano de ese sujeto llamado Felipe González que engañó sin contemplaciones a su electorado en la que fue la primera traición mayúscula de la recien iluminada democracia monárquica. Este hecho inauguró un proceder que no ha cesado de crecer, consistente en la reiterada sarta de incumplimientos electorales a izquierda y a derecha. En esto estamos y luego nos dicen que la gente pasa de todo o que hay que estimular la sagrada participación ciudadana.

Anònim ha dit...

inauguració del tunel de bracons. AVUI.

fou la primera rebaixa ecològica del tripartit...

després...una rera l'altra...fins la "mossada" del dia 18 de març...

i les que vindran!

Mal assumpte el tripartit. I bon negoci el de Montilla

àngelpvico ha dit...

Que és pot esperar de un tipus gris ... politiques grises, opinions grises ... i el resultat una Catalunya gris amb un futur estatut més que gris...

el nebot del chesterton ha dit...

i uns policies blaus que semblen grisos. panorama cent per cent gris, company!