01 de juny 2006

STARLUX 06, NOSTÀLGIA, METEOROLOGIA, ENCONTRES, FOTOGRAFIA, VINIL I ELS NOMS DE LA COSA

Comença la campanya de l'Estatut/Starlux. No faré proselitisme de la causa autonòmica. Jo votaré i ja està (sense complicacions i amb ganes de destinar més atenció a les coses concretes, sonores, socials i existencials). Ja dura massa el deliri! Ahir va baixar la temperatura. Fresca moderada i generalitzada. L'observatori Rosselló va emetre l'informe meteorològic corresponent al seu blog (visiteu-lo, si encara no ho heu fet. Cliqueu el seu link en aquest mateix blog). No abandono en Martí Rosselló. El doctor ha activat una reflexió sobre la nostàlgia i, qui sap!, ens podem trobar a les portes d'una ontologia del passat. Això s'anima. Parlant de nostàlgia (compte amb la melanconia addicional i,no sempre, lateral) estaria bé pensar seriosament en el 30é. aniversari del FIU. El nostre Front d'Investigacions Utòpiques. Darrerament els encontres a la tercera fase han propiciat una triangulació entre Jacques Tati, Fanell El Noi i Na Subi. El tren, la conya d'internet i els horaris han facilitat aquests encontres (i la, sempre àurica, presència de l'Estanislau Verdet i en Pau Vodaixa, per separat). Endora, dama "rosa"-roja lletraferida, informa sobre l'actualitat de tres noms: Rocío Jurado, Paul Auster i Xavier Ribas. El trio és impossible i perfectament censurable. Em quedo amb el que fa tres: Xavier Ribas, fotograf com cal, aparegut a La Vanguardia d'ahir, però amb molts anys a l'avantguarda real. (Reprodueixo el missatge lliurat a l'Endora i recomano el link que hi ha en aquest blog on podreu repassar l'obra fotogràfica del Xavi).

a) Jurado: Avui he escoltat "Como una ola" per primera vegada i al programa de Bassas (!!!!). La dama era potent. El seu món era una fira de vanitats. Sembla que tenia carisma. Em costarà convencer al Ramonet77 de fer un especial radiofònic dedicat a la dama Jurado...b) Paul Auster: Bé. He llegit un parell de coses. Si Lou Reed i Woody Allen són la banda sonora i el cinema de Nova York, l'Austen deu ser el text contemporani de la ciutat... Jo em quedo amb l'excel·lent guió de SMOKE, la peli de Wayne Wang... pur Auster a la pantalla (la vols en DVD?).c) Xavier Ribas. ep! aquest és dels nostres! l'ull sensible i el material sensible. Ja era hora que LA VANGUARDIA li dediqués una central panoràmica. La idea de captar les runes d'una ciutat abans que esdevinguin un parc temàtic és suggestiva...


I una de fresca: Stereo 2, és a dir en Ramonet77 i jo, ens hem proposat tirar un projecte plastic, sonor i textual sobre el món del vinil, l'univers dels nostres discos. Ja en parlarem.
Per acabar, una volta més a l'Estatut/Starlux-06: esperem una campanya didàctica i poc explosiva. Si us plau.

8 comentaris:

Rodolfo ha dit...

el veurem aquest "capde" per la guàrdia?

Qualcosa di Sinistra ha dit...

QDS is back, "tati-no logo" Soulbizarre

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Estanislau: a veure si em decideixo a pilosar la setmana.
ep!!!! no hi ha manera de poder escriure en el teu blog, cada vegada que clico un missatge s'avapora la pantalla, s'esfuma i s'esmuny.

Anònim ha dit...

Impressionant, les fotos d'en Ribas al suplement de Cultura de la Vanguardia.

Rodolfo ha dit...

què???
especifiqui, què diu que passa al meu blog??

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estanislau: clico el blog, es visualitza dos segons i desapareix...intento entrar-hi des d'altres enllaços i passa similar o senzillament s'avança, es fa el comentari i dasapareix la pantalla. rar.

Anònim ha dit...

discos a manta

Anònim ha dit...

Mama, quan tingui més anys vull ser com la colla del Tati.