03 d’agost 2011

Dimensió desconeguda, estiu 2011. Sessió de tarda.


Presentem l'interior de la Dimensió Desconeguda a partir d'un exercici d'audició vinílica on es combina el que sona amb les cobertes de cada disc. Una pràctica difícil (impossible) si la imaginem amb els formats digitals dels nostres temps. 

Els materials que mostren les fotografies ens presenten -per ordre d'aparició- uns singles i ep's de Kenny & the Kasuals, Chocolate Watch Band, The Haunted i Bobby Fuller (adquirits a meitat dels anys vuitanta via correu Ruta 66/discos Caroline).

 

A continuació apareix el que possiblement sigui el disc més decisiu de la meva vida: Un E.P. del periode doo-woop de Paul Anka (el van comprar els meus pares la mateixa setmana de 1959 just quan jo vaig neixer, la qual cosa marcaria una relació permanent amb el món del disc). El Pity-Pity de Paul Anka sona per la ràdio en una seqüència de la peli Au bout de souffle de JL Godard del mateix any i així augmenta el mite.









Heus aquí una joia del Power Pop, un exemplar rar que recull miniatures de Graham Parker.


 








Una mostra més dels singles recuperats per Caroline Records, un magnífic material dels Standells que inclou la clàssica Barracuda. Més endavant tornarem a la "qüestio Barracuda".






A la dreta us trobareu els Flamin'Groovies dels vuitanta (els que van actuar a la recta de l'estadi sense que els conegués pràcticament ningú, tret d'unes desenes de privilegiats que ens toparem amb la parella Jordan/Alexander en una nit magica-màgica).


 





L'estiu ens evoca el surf i 
per això hem penjat i escoltat el disc Drop Out de The Barracudas (La qüestió...) i el seu Summer Fun ha anat de perles. 



 




Estivals i refrescants, els Young Fresh Fellows de Seattle són una institució de la música popular nord-americana i aquí els teniu en format mini-LP.



 




I també, paraules majors, un LP de Booker T & the MG's fet a base de versions de clàssics del soul i del pop. La portada em fa pensar en quan a Premià hi havia el Bellamar, estirats damunt la sorra fresca per sota del palau musical del Maresme. Coses de la Dimensió Desconeguda. Meravelles!



 




I per acabar el clàssic doble LP de versions bojes del pop dels setanta triturades per Yo la Tengo, Sonic Youth i família...Un disc quasi exclusiu...Freedom of Choice!

Paul Anka - Pity pity pity‏ - YouTube


www.youtube.com/watch?v=0B316XLXqgM
2 min - 19 Mar 2011 - Subido por rockpopjazz007
Paul Anka - Pity pity pity. ... 5 likes, 0 dislikes; Artist: Paul Anka; Buy: Buy "Pity, Pity" on: eMusic, iTunes, AmazonMP3 ...

The Barracudas - Summer Fun (1981)‏ - YouTube


www.youtube.com/watch?v=JhvHZ__0dPs
2 min - 25 May 2007 - Subido por ResurrectDead
The Barracudas playing their hit Summer Fun on Top of the Pops in 1981. Kick ass group. (terrible lip syncing) =:(
  1. Vídeos sobre booker t be happy

     - Informar sobre vídeos

    Booker T. & the MG's - Be Young, Be Foolish, Be Happy - youtube.com
    3 min - Soul Limbo (1968)

The Flamin' Groovies - Shake Some Action (Live TV 1986)‏ - YouTube


www.youtube.com/watch?v=K7aoWX8ENT0
4 min - 20 May 2006 - Subido por JOoOoDo
The Flamin' Groovies con esta mítica canción de 1976.

4 comentaris:

Jorko ha dit...

lo del Paul Anka és fascinant i posa la pell de gallina del temps que fa.


excel·lent remake!

Laura Goliat ha dit...

això és el tresor del tresor

endora ha dit...

Després d'una ruta tortuosa per l'underground vial maresmenc-barcelonès d'agost obrir el consell del mestre Tati i escoltar booker T...., p.ex., abans de posar-se a treballar (hi ha gent que treballar a l'agost!) és com prendre's un ansiolític després d'un atac d'ansietat.
Certifico la vericitat d'aquest estudi, no són fotografies d'ipod trucades, és real dins de la dimensió desconeguda!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

efectivament Miss Endora!
aquesta és una de les bases de la DIMENSIÓ DESCONEGUDA...la zona musical, la terrassa del bar Marina, alguna nit de xiringuito i poca cosa més, que ja és prou i força, com per afirmar que amb això l'estiu va al se ritme. Ens veurem per les places i culminarem l'agost a Banyoles, Uni Anticapitalista naturalment.