...l'intempestiu, escenes, paratges incerts, demarcacions i marges. Coses del temps, coses del món: The time is out of joint. Col·leccions. Cercles. Silenci. Sound System. Tocadiscos. Discos. Pluja. Resistències. Aures. Revolta. Acció i remor. Jazz, Rock'n'Roll, Northern Soul, Soul-Soul, Ska/Rocksteady/Reggae, Psychedelic, Freakbeat, Blues, Garage, Afrobeat, Mod Culture, Funk...
30 d’octubre 2008
ELECCIONS IMPERIALS
Eleccions imperials.
Obama-McCain. Les possibilitats d'un triomf per Obama són grans. No hi ha dubte que la possible arribada d'un president de raça negra a la Casa Blanca constitueix una fita històrica. Tenim molta literatura sobre el tema. Podriem parlar d'un fil conductor que arrenca des dels temps més durs, que passa per Luther King, per Malcolm X (no oblidem aquest senyor!) i que, avui, ens porta de manera fluctuant -però no directa- al cas de la figura carismàtica del senador Obama. Naturalment, aquest blog s'atura en aquest punt, no fos cas que engreixessin la papanateria mediàtica i social-liberal europea que pren forma entorn d'un obamisme redemptor i demiurg. Mireu els tendres socialistes com han trobat el referent perdut!
Fetes aquestes consideracions, ens trobem davant d'una nova confrontació bipolar al bellmig de l'imperi entre les dues grans famílies de la política dels Estats Units. El ticket populista i dretà McCain+Palin està de baixa i les èlits del Partit Democrata viuen una efervescència justificada. El sistema electoral americà polaritza de manera descomunal i els propis partits en litigi experimenten transvassament de vot i influència per motius de gran disparitat. La polarització no té una lògica social de classe, és una confrontació entre èlits, adobada de discrepàncies culturals evidents. No és senzill d'abordar el fenomen de la territorialitat i la representativitat dels dos grans partits.
En aquest blog parlem dels altres candidats. Sí! Parlem dels altres moviments que es presenten a les eleccions imperials. Allò que no explica la gran premsa... som-hi!
Enxufem la nostra unitat mòbil a una coalició d'esquerres i ecologista dels Estats Units: La plataforma electoral "Power to the People". Una candidatura que presenta un ticket electoral femení, afroamericà i llatí, comunista, socialista i ecologista. Les companyes Cinthia McKinney i Rosa Clemente. La primera és una excongressista escindida que milita en el Green Party i la segona és una activista cultural vinculada al Hip-Hop. El seu programa inclou: retirada de forces de l'Iraq, atenció a la reforma de les normes laborals, justicia mediambiental, despeses en sanitat, educació i atenció social. Un programa que des dels ulls europeus podria semblar una senzillesa socialdemòcrata i que des del cor de l'Imperi constitueix el mínim possible d'un referent emergent. El Green Party de Ralph Nader va superar el mil·lió de vots en anteriors eleccions. Ara tenim aquest parell de dones activistes, amb una candidatura roja i verda, amb el suport del Green Party i de Solidarity (organització amb vincles a la IV internacional). Obama pot escriure un episodi històric en la lluita contra la segregació racial. No ho discutirem. McKinney i Clemente, a la seva modesta manera, recorren els carrers dels pobles i ciutats dels Estats Units amb uns valors i unes propostes que són patrimoni de tota l'esquerra anticapitalista del món. L'imperi no pot amagar un país dividit socialment, amb bosses enormes de marginalitat i l'acció de milers de persones que, a la seva manera, fan xarxa i respiren junts en la conspiració de tots, la conspiració dels que mantenen vius els valors d'una raó històrica que el catacrack financer ens confirma cada dia.
Tornant a Obama, aquest afirma que no vol canviar només el seu país. Obama diu en els seus mitings que vol "canviar el món". Rebut el missatge, potser que plantegem una hipòtesi ingenua de que les eleccions imperials tinguin un cens internacional que permeti exercir el nostre "dret a decidir" en els afers d'aquest canvi d'exportació que ens volen fer arribar des dels Estats Units ... tot i la brometa, ens posem de campanya i demanem des d'aquest blog el vot a la coalició roja i verda Power to the People.
McKinney i Clemente for president & vicepresident!
Informacions: Corriente Alterna / Espacio Alternativo
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
17 comentaris:
TATI! Bon testimoni! AIXÒ no en parla cap diari...i jo he fet una recerca i estava intrigadillo amb la Rosa Clemente, i he trobat vàries perles, està considerada una revolucionària dels barris obrers, penca en temes de reinserció de joves, fa tallers de hip hop, he vist fotos de la candidata amb spray al costat dels xavals del ghetto i una foto de la candidata amb el AFRICA BAMBAATA en plan puny enlaire i els LAST Poets, jolins! Si navegueu per el google amb aquestes dones trobareu una sorpresa molt bona i fan campanyes sobre alimentació, salut, cultura del barri, s'enfronten a les marques més denunciades i tenen sindicalistes autentics en un país que n'abunden pocs i on la mafia controla tot el cotarro
destacaria també que tot i el bon senyal de canvi minim del Obama està molt bé que algú faci testimoni de la candidatura d'esquerres que apareix enb aquest blog que demostra que per poc que sigui tenim uns companys i companyes que pensen com nosaltres dins dels Estat Units.
Amunt compis!
Gabs
debat i idees sobre ICV i l'anticapitalisme al nostre blog:
http://www.verdiroig.blogspot.com
més? més? i què? despistant sempre igual o no? cares i rostres. Perdones tú? perdonen els amics que tens al blog?
més frases per fer què? no veig no veig com res.
indep@alsblogs
Bones,
Està bé que el power sigui to the people, però tant si guanya el blanc com si ho fa el mulato res canviarà.
Més imperialisme capitalista, més destrucció ambiental, més guerres, més fam arreu...
Mort al sistema ianqui, ja!
Salut i salut
la crisi a debat a la COALI
La mà de peles que es deixen els/les candidats a les eleccions i a les nordamericanes concretament és de delicte, aquí tenim Obama que va comprar 30 m. televisius en horari de màxim audiència...aquestes donacions o subvencions si es destinessin a treball i necessitat de barri l'Àfrica Bambaata fliparia. En Sean Pean és dels que dóna els seus diners a aquestes campanyes de base ... res a veure a les aparicions políticament públiques d'en Bono i cia.
Per cert, no sé si soportaré en Cuní des de Washington...
la vida pren un nou format si premeu el botonet de l'adreça senyalada damunt d'aquestes lletres...
Simon Marceau [1]
Cada quatre anys, els dos grans partits dels Estats Units, el demòcrata i el republicà, celebren les seves convencions per confirmar el nomenament del seus respectius candidats a les eleccions presidencials. És, generalment, una ocasió per a cada partit de millorar la seva unitat interna. Aquesta etapa està marcada per una gran mediatització. El nomenament dels candidats a la vicepresidència respon a les mateixes exigències: per fer callar els atacs contra la inexperiència d’Obama, els demòcrates nomenen Joe Biden, més “experimentat” (entenem-nos: més clarament conservador), particularment pel que fa a política exterior. Del costat republicà, el nomenament de la ultraconservadora Sarah Palin pretén obertament reconciliar el partit amb el seu candidat, així com alhora fer una crida a les dones per a recuperar alguns dels suports de Hillary Clinton. Són temps d’escarafalls i de política espectacle, de discursos que construeixen personatges polítics més que no pas programes.
El “canvi” i l’economia
De manera periòdica, els representants polítics de la burgesia estan en condicions, o fins i tot s’hi veuen obligats, a reprendre el tema del canvi. Per a McCain més que per a Obama, és la quadratura del cercle, ja que Bush prové del seu mateix partit. Per a recuperar el tema sense enfadar-se massa amb els republicans propers al president, ha de parlar quan menys millor de balanç...
Pel què fa a l’economia, si bé els estils difereixen una mica (un insisteix en “les empreses”, l’altre en “les contractacions”), ningú promet llocs de treball estables ni apujades salarials. El pla d’Obama per a la sanitat es basa en perspectives de finançament fantasioses. Aposta per una reducció exagerada de les despeses, en part redistribuïda als empresaris, i tan sols evoca tímidament un nivell mínim de contribucions per a ells.
No figura enlloc a l’ordre del dia cap canvi significatiu en la redistribució de la riquesa. Ambdos candidats prosseguiran amb la reducció pressupostària i administrativa de l’Estat Federal iniciada fa 30 anys. En nom de la lluita contra la burocràcia, se les arreglaran per mutilar per damunt de tot els serveis públics.
Què hi pinten “els treballadors”?
Per la seva part, Obama utilitza un discurs falsament equilibrat, pretenent lligar la defensa de les biblioteques i dels seus “amics homosexuals” contra la dreta, a la fe cristiana i les tradicions nacionals contra l’esquerra. A més, en aquesta campanya, les al·lusions als “treballadors” es refereixen quasi sempre als blancs, i posen constantment en dubte la capacitat d’aquests de donar suport a una candidatura negra, reforçant així el racisme existent. Com a contrapunt, Obama no fa una crida als negres a lluitar per la igualtat, sinó a mostrar-se “responsables”, convertint-los així en culpables de les desigualtats i el racisme.
Encara que els media el silenciïn i intentin reduir-lo, existeix un vertader desfasament entre la comunicació dels grans partits i les preocupacions de la població, però els moviments socials són d’una envergadura molt limitada, en particular en el context electoral.
Per als revolucionaris, donades les seves limitades forces actuals, la desmitificació metòdica d’Obama i dels demòcrates no pot substituir el treball constant de mobilització social i d’estructuració política orientada a impedir que els sectors més conscients de la classe treballadora estiguin de braços creuats, tan abans com després d’aquestes eleccions. Aquesta és una ocasió per “polititzar l’esperança”, però l’èxit no està garantida.
Notes
[1] Publicat a la revista de Revolta Global nº47, octubre 2008.
Doce razones para rechazar a Obama y apoyar a Nader/McKinney
James Petras
Rebelión
Las elecciones presidenciales en los Estados Unidos, una vez más, proporcionan una prueba de fuego de la integridad y conducta consecuente de los intelectuales de los Estados Unidos. Si es el deber y responsabilidad del intelectual público a decir la verdad al poder, las declaraciones recientes de la mayoría de nuestros eruditos públicos más conocidos y de mayor prestigio han fracasado estrepitosamente. En lugar de poner de relieve, desenmascarar y denunciar las políticas domésticas e internacionales reaccionarias del candidato por el Partido Demócrata, Senador Barack Obama, han preferido apoyarlo, "de una manera crítica, ofreciendo como excusas que hasta 'diferencias limitadas' pueden tornarse positivas, y que 'Obama es el mal menor' y 'crea la oportunidad de la posibilidad de un cambio'".
Lo que hace estos argumentos insostenibles es el hecho de que las declaraciones públicas de Obama, sus principales asesores en política, y los que probablemente configuren sus políticas desde el gobierno han trazado abiertamente una política internacional altamente belicosa y una política económica doméstica profundamente reaccionaria, totalmente en línea con Paulson-Bush-Wall Street. En cuanto a los temas principales de guerra, paz, crisis económica y el salvajismo ejercido sobre la clase asalariada de Estados Unidos, Obama promete ampliar e intensificar las políticas que la mayoría de los estadounidenses rechaza y repudia.
Doce razones para rechazar a Obama
1. Obama promete repetida y públicamente intensificar la intervención militar estadounidense en Afganistán, aumentando el número de soldados estadounidenses, extendiendo sus operaciones y participando en ataques transfronterizos sistemáticos. Dicho de otro modo, Obama es un belicista mayor que Bush.
2. Obama ha declarado públicamente que su régimen ampliará la "guerra contra el terrorismo" mediante ataques por tierra y aire a gran escala sobre Pakistán, intensificando así la guerra de forma que incluya los pueblos y las ciudades considerados favorables a la resistencia afgana.
3. Obama se opone a la retirada de los soldados estadounidenses de Iraq; prefiere su recolocación desde las zonas de combate a ubicaciones de entrenamiento y logística, dependientes de la capacidad militar del ejército iraquí para derrotar a la resistencia. Obama se opone a dar una fecha para la retirada de los soldados estadounidenses de Iraq porque éstos son esenciales para perseguir sus políticas generales en el Oriente Medio, que incluyen confrontaciones militares con Irán y Siria, y en el sur del Líbano.
4. Obama ha declarado su apoyo incondicional al Lobby pro-Israel y las políticas belicosas, expansionistas y coloniales del estado judío. Ha prometido respaldar los ataques militares israelíes, sea cual sea el coste para los Estados Unidos. Su servilismo despreciable a Israel se hizo evidente durante su discurso en la conferencia anual del AIPAC (Comité de Actividad Política entre Estados Unidos e Israel) celebrada en Washington en 2008. Han sido sus principales asesores, de vínculos notorios y antiguos con las más altas jerarquías de las principales fábricas de propaganda sionista y con los presidentes de las principales organizaciones judío-estadounidenses, quienes escribieron el discurso y formulan su política para el Oriente Medio.
5. Obama ha prometido atacar a Irán si éste continúa procesando uranio para sus programas nucleares. En dos ocasiones, apenas unas semanas antes de las elecciones, el candidato a vicepresidente de Obama, Joseph Biden, indicó con absoluta claridad unos "puntos de conflicto" (Irán, Afganistán, Pakistán, Rusia y Corea del Norte), recalcando que Obama "respondería con fuerza". Los asesores de más alto rango para el Oriente Medio de Obama incluyen a conocidos sionistas como Dennis Ross, muy vinculado al "Centro de Política Bipartidaria", que publicó un informe que sirve de programa detallado de acción para la guerra contra Irán. La propuesta de Obama de negociar con Irán es poco más que un pretexto para dar a Irán un ultimátum: la entrega de su soberanía o una monumental agresión militar.
6. Obama apoya incondicionalmente la expulsión por parte de Israel de los palestinos y la extensión de los asentamientos en Cisjordania, la causa principal de hostilidad en el Oriente Medio, de guerra y del descrédito de la política estadounidense en la región. Con tres docenas de personas que ponen a Israel como prioridad entre sus principales organizadores de campaña, asesores políticos, escritores de discursos y probablemente los candidatos a puestos de gobierno, no hay prácticamente ninguna esperanza de "influir desde dentro" o de "aplicar presión popular" con el fin de cambiar la sumisión servil de Obama al poder sionista. Al apoyar a Obama, los "intelectuales progresistas" son, de hecho, aliados de sus mentores sionistas.
7. En cuanto a la política nacional, los asesores económicos claves de Obama tienen credenciales impecables de Wall Street. Aprobó sin cuestionar e inmediatamente el rescate, con dinero de los contribuyentes, propuesto por el Secretario del Tesoro Paulson, de $700 billones a los bancos de inversión más ricos de los Estados Unidos. Obama no ha cuestionado ni a Paluson ni a los bancos el uso de fondos federales destinados a rescatar y adquirir bancos en vez de ceder préstamos y créditos a productores y familias que tienen que pagar su casa. El respaldo de Obama a Paulson y el rescate de Wall Street se equipara con sus propuestas mezquinas de suspender los juicios hipotecarios durante tres meses, pendientes de la renegociación de intereses. Obama propone intensificar las transferencias de fondos gubernamentales hacia instituciones financieras mal gestionadas y corporaciones capitalistas en bancarrota con el fin de salvar un capitalismo fracasado en lugar de instaurar nuevos programas públicos de inversión a largo plazo y de gran envergadura que generen empleo bien pagado para los trabajadores.
8. El equipo económico de Obama ha abrazado abiertamente la ideología y práctica del "mercado libre" y su oposición a cualquier inyección importante de fondos gubernamentales en la actividad productiva de propiedad pública y servicios sociales, y así hacer frente al fracaso del sector privado, la corrupción y el colapso generalizados.
9. Obama abraza los planes de la sanidad privada fracasada, gestionada y controlada por las corporaciones aseguradoras, las asociaciones conservadoras médicas y hospitalarias, y las grandes compañías farmacéuticas. Rechaza públicamente un programa de sanidad nacional y universal basado en el programa federal de éxito, Medicare, para favorecer planes privados, orientados al máximo beneficio y subvencionados por el Estado, ineficaces, costosos y fuera del alcance de más de un tercio de familias estadounidenses.
10. Obama es y continúa siendo defensor de las grandes compañías agrícolas y su programa de fabricación de etanol, altamente subvencionado y rentable. Este programa ha incrementado los precios alimentarios para millones de estadounidenses y cientos de millones de personas en el resto del mundo.
11. Obama defiende la continuación del embargo criminal a Cuba, la confrontación hostil con el populista Presidente Chavez de Venezuela, y con otros reformadores en América Latina, la política engañosa de promocionar el proteccionismo para Estados Unidos y el acceso del mercado libre en América Latina. Sus asesores más importantes sobre América Latina proponen cambios cosméticos de estilo y diplomacia, pero apoyo implacable de la hegemonía estadounidense.
12. Obama no ha propuesto ni prevén sus asesores de mercado libre y sus partidarios financieros billonarios ningún plan comprensivo o estrategia para sacarnos de una recesión que se profundiza cada vez más. Al contrario, la serie de medidas fragmentarias presentada por Obama es inconsistente en el plano interno: La austeridad fiscal es incompatible con la creación de puestos de trabajo; el rescate de Wall Street desvía fondos necesarios para la inversión productiva; y la persecución de nuevas guerras socava la recuperación doméstica.
CONCLUSIÓN
Los intelectuales, quienes, en nombre del "realismo", apoyan a un político que abraza abierta y públicamente nuevas guerras, rescates billonarios con fines lucrativos, programas de sanidad gestionados por el sector privado, contradicen sus propias exigencias como "críticos responsables". Son lo que C. Wright Mills llamó "realistas chiflados" abdicando su responsabilidad como intelectuales críticos. Al aparentar que apoyan "el mal menor", promocionan el "mal mayor": La continuación, durante cuatro años más, de gran recesión, guerras coloniales y la alienación popular. Es más, son aliados de los grandes medios de comunicación, de los partidos poderosos y del sistema legal que ha dejado al margen cuando no excluido abiertamente a los candidatos alternativos, Ralph Nader y Cynthia McKinney, quienes sí hablan claro y se oponen a la guerra, a los rescates de Wall Street y proponen la inversión pública real y a gran escala en la economía doméstica, un programa de sanidad universal y financiado por un solo fondo, políticas económicas sostenibles y que protegen el medio ambiente, y políticas redistributivas de los ingresos a largo plazo y de gran envergadura.
Lo que es torpe e inaceptable es el argumento de estos intelectuales (que representan un grano insignificante en el trasero del asno Demócrata) que su "apoyo crítico" de la máquina política de Obama abrirá espacio donde quepan ideas radicales. Los sionistas y los militaristas civiles controlan por completo la política de guerra de Obama en el Oriente Medio. No habrá espacio para la paz en Irán, Palestina, Pakistán, Afganistán o Iraq. Wall Street controla la política financiera de Obama: No habrá espacio para que algún progresista de Cambridge introduzca a hurtadillas una limosna para las familias que pierden su casa.
Si las tesorerías sindicales multimillonarias que han gastado cien millones de dólares en cada campaña presidencial no han conseguido ninguna legislación progresista en los últimos 50 años, ¿no es una ilusión que nuestros "intelectuales públicos" progresistas imaginen que ellos, en su espléndido aislamiento institucional, pueden "presionar" al Presidente Obama a renunciar a sus asesores, partidarios y la defensa pública de la intensificación militar en favor de la paz con Irán y la promoción de la justicia social para nuestros trabajadores y desempleados?
ja em dira el xavi rodamon com es pot presentra una candidata que es dedica a embrutar les parets amb grafitis!
Els damnificats de premia diem no a la bruticia a les parets!!
segur que el consell senior no votarà aquesta parella de graffiteres!
però...entre un bon graffiti hip hop i una tanca comercial de qualsevol entitat asseguradora i financera...
no sé, no sé, no sé pas qui embruta més.
pues yo he visto a la Clemente como le arrea a los aerosoles y la chica es pura caña. Esta buena gente no tendrà su minuto de gloria ante el micrófono inquidor de don Josep Cuní destacado en el corazón de Washington en nombre de la televisión de nuestros amores.
america queda lluny i puc ser de l'obama però les coses que podem decidir de més aprop us interessen tambe? pregunto i de puntetes.
a mi no m'interessen ... i a algú? ... ningú no contesta??? .... em sembla que tampoc, indep, em sap greu, però ja t'ho pensaves no?
això dels interessos va per barris. vivim en el barri mundial, és a dir, vivim dins de l'imperi.
i...dit això...no és precisament "l'imperi espanyol"...
per cert, en cuní diu que ha guanyat l'obama i en bassas també ho diu. jo pesava que havia guanyat bruce springsteen!
Publica un comentari a l'entrada