24 de gener 2008

L'AUCA POLÍTICA ESCALFA MOTORS



L'auca escalfa motors. Sempre estem de campanya. Ara s'acosta, però, la data electoral. L'auca escalfa motors en tots els fronts.
El bipartidisme pren forma. Homologats a l'Imperi. El relat polític ja fa temps que ha entrat en curt circuït. PP vs PSOE. Les asimetries nacionals de l'Estat faciliten els nacionalistes correctius (bàsicament de dretes) i l'esquerra crítica manté baixes les constants vitals (cas IU) o relativament calmades (la coalició ICV-EUiA). Les dretes condensen tot el seu arsenal diàlectic en les identitats confrontades i, mecànicament, s'activen els dispositius d'agregació de sufragis que permetin exercir la representació del cosmos capitalista amb les receptes adequades segons el neoliberalisme ortodox. Cap novetat. Aparenment.

A casa nostra convé fer un seguiment dels misatges del senyor
Duran i Lleida. Molta atenció, doncs, a la cartelleria democristiana nacional i conservadora. Duran alerta de que a Catalunya no hi cap tothom. Missatge rebut. Què tal si comencem a fer un llistat dels catalans poderosos i de primera categoria que "no hi caben"? El model Le Pen, actualitzat a la sarkozynenca manera? "Con la iglesia hemos topado". CiU s'apunta al xoc/aliança de civilitzacions i aquest aiguabarreig li serveix de pretext per alertar de la sobrecàrrega d'immigrants i dels "perills de desnaturalització" (sic) que això suposa. Duran (que, ben segur, no haurà de marxar mai del país) és confessional, no vol laïcisme i, sobretot, no vol que toquin ni els privilegis clericals, ni allò que pugui alterar la línia bàsica de les relacions esglesia(vaticana)-estat. El discurs barreja civilitzacions, religions, "passar gana" i capacitat demogràfica del país, amb un reduccionisme del tot irresponsable. Consulteu la web de CiU http://www.ciu.info/ i podreu captar la plàstica del nou discurs d'en Duran.

L'auca escalfa motors. Mireu, també, l'espectacle parlamentari de la nova direcció de la corporació de
la tele ("la nostra") i el suposat caràcter imparcial d'un nou jefe (Sáez) que s'ha caracteritzat sempre i en públic per "la cosa" del front patriòtic. Sembla que a la nostra polonesa nació, perdura el sentit de tribu, es reafirma el relat i s'evidencia el sentit platònic de la caverna. Les ombres projectades a la paret mostren l'auca que anuncia una dimensió sesgada i espectacular de la cosa pública.


Canvi de tema (per amanir l'auca amb bona música). Us recomanem el nostre programa del dimarts 29 de gener a les 9 del vespre a ràdio Premià de Mar (Sound System). Punxarem monogràficament el segell de jazz Blue Note... estem a: http://www.stereo2soundsystem.blogspot.com/
Visiteu el nostre blog (som Ramonet 77 i Àngel Pagès)

38 comentaris:

Anònim ha dit...

em semblava que exageraves la nota fins que he anat a l'adreçá de CIU i les imatges aquestes que es belluguen amb els cartellets del Duran són molt explicatives de tot. T'has quedat curt, Tati.

penyabogarde ha dit...

senyor Tati, vingui a visitar el nou format del blog de la penya bogarde...cliqui aquí...

els altres estan invitats.

Anònim ha dit...

fil per randa el teu article encerta en el sentit real del que és convergència i unió que amb el pretext nacionalista vol poder econòmic i més mercat a base de sacrificar l'estat social. A resultes de consultar el web de campanya convergent es constata que giren més a la dreta que mai i el que pot ser fotut és que segur que ells analitzen amb enquestes el sentit de la gent i les preocupacions que tenen i que els misatges fets responen a unes demandes i queixes cada vegada més conservadores. més que CIU em preocupa el que interpreta la gent com a problemàtica i les tendències cada vegada més regresives i a/socials que es respiren. CIU només hi posa la cirereta dalt del pastís

Anònim ha dit...

tv3 em fa molta pena, salvant algun documentalillo i alguna peli suelta.
tv3 està molt enamorada d'ella mateixa i parla massa de la seva gent.

la mirada ha dit...

Fa ben poc, surto de casa i em topo de nassos amb el cartell de CIU "A Catalunya no hi cap tothom". En veure'l, vaig quedar-me pàl·lid i em costava respirar amb normalitat davant la gran closca pelada del Duran i el que resa l'anunci en qüestió. És un missatge clarament xenòfob, molt poc subtil. "La gent no se'n va del seu país per ganes, sinó per gana" diu abans fent un joc de paraules. És com aquella frase tan sentida del "Jo no sóc racista però...". Nauseabund.
A més, era curiós veure aquest cartell de CIU penjat en un quiosc on el propietari és declaradament comunista. Coses de la campanya.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

A "la mirada"

el quiosquer em va advertir, just quan jo passava per davant del cartell, de que l'empresa publicitària que col·loca el cartell del Duran ho fa per cotnracte indirecte i que el quiosquer no té competència en decidir qui o què s'enganxa en el quiosc que ocupa per concesió. I tant que és roig, l'amic quiosquer és dels pioners de la nostra desmemoriada ciutat. Un company que aguanta el "tipo"

Anònim ha dit...

el Saura està massa amb el cap baix i hauria de plantar cara de tant en tant a tots aquests propagandistes de dretes que l'estan linxant a diari. I Montilla hauria d'assumir que com President no es pot deixar en boles a un conseller del seu govern davant dels lleons de la tele i de la ràdio.
A mi em sembla que el que està fotent la carcassa mediàtica ja passa de taca d'oli, el món resentit dels convergents s'esplàia a les ones públiques amb tota mena de mala llet.

Amb pasta pública el Cuní i el Bassas amb les seves jòies trabucàires ,(com rahola i repliques vàries) estan emeten telebasura groga i omplen las cases de sensacionalisme i populisme xaró.

I ara encara serà més durillo amb el nou cap de la corporació que és un dels ideòlegs del nacionalisme més destacats i que compta amb el suport total de CIU.

A mi el Saura "ni fu - ni fa", millor que el canviin els d'ICV però la basura que s'està emetent passa de la ratlla. ICV hauria de tenir més mala baba davant aquesta colla d'opinants sensacionalistes. Massa bon rollet no porta enlloc.

L'Herrera no s'està per "ah, ah, ah, ah, ohhhhhhhhhh" i diu les coses clares. Amb la que està caient sobre ICV el Saura no té nervi i les bases podem acabar adormides. Recuperem l'orgull!

Anònim ha dit...

EL BASSAS I EL CUNÍ ESTAN MOLT ENROCATS I PRACTIQUEN EL SENSACIONALISME DES DELS MITJANS PÚBLICS EN HORES DE GRAN AUDIÈNCIA AMB BARRA LLIURE ALS OPINADORS MÉS GOLAFRES

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

aquests convergents els traduïm del català al castellà i és el mateix rotllo que el PP i amb molts programes de la tele i de la ràdio es pot fer el mateix exercici. Resultat...tota una descoberta!

Anònim ha dit...

quina mandra aquestes eleccions del març. jo m'amagaré sota una parra i quan sigui el dia aniré al col·legi electoral del poliesportiu per buscar la papereta del joan herrera i serà l'unic que m'agafaré en serio i si la cosa va una mica bé vull veure el careto de la Terribes per la nit davant dels formatges electorals dient que iniciativa és manté o puja. i si no, no passa rs que no ha estat res i tornaré al currelo a Barna amb
el mp3 a l'orella i el kiko veneno
a todo trapo

pasmao ha dit...

Eso les pasa por ser un pequeño reinado y no un imperio. No se acostumbra cierta burguesía al contacto con las otras culturas. No deja de ser paradójico que se huya de la castañuela para caer en la barretina. ¿Qué hubiera sido de nosotros si nos miráramos todo el día el ombligo? Yo cada año me recorro los mercados de Bombay y Nueva Delhi buscando las mejores variedades de té.

la mirada ha dit...

Ahir en Rajoy a La Nit al Dia sentenciava: "Es muy bonita la libertad". Tremendu tu...

Anònim ha dit...

"En españa no cabemos todos"...M'agradaria veure que haguès passat si el PP haguès encetat una campanya a nivell estatal amb un eslogan tant clar i directe. No vull pas defensar-los però sembla mentida com la estigmatització mediàtica d'aquest partit contribueix a diluir el caràcter inmoderadament dretà de CIU. Ens hauriem d'animar a sortir de casa amb un retolador o similar per deixar alguns pensaments o reflexions als cartells d'aquesta campanya.

Anònim ha dit...

traduïr al castellà els slogans de convergència serveix per entendre que són la mateixa dreta que el PP només que canvien d'idioma i de clientela. Uns i altres discrepen amb el tema Catalunya/Espanya i en canvi estan d'acord amb el més important:
reduïr l'estat social
retallar despeses públiques
privatitzar serveis
agenollar-se davant de la religió vaticana (rebutjar les altres, com si l'esglesia catòlica fos la panacea de la tolerància i del civisme)
retallar drets elementals (avortament, gais i lesbianes...)
i, per pura pose democraticofonamentalista: dedicar-se a fer queixes de les normes de les esquerres en matèria ambiental o social (anti80/km/h, anti-cameres de control a les casernes de mossos, negacionisme del canvi climàtic i de les normes que el volen combatre, etc...).

Llàstima que en l'antinormatisme de dretes hi hagin picat molta gent desorientada d'esquerres que escolta massa la ràdio o traga Vanguardia.

ICV ha de treure l'orgull al carrer i aturar aquestes campanyes reaccionàries de la dreta periodistica i politica.

No si val fer com si no passés res. El Saura, com diuen alguns en aquests comentaris, hauria de ser més contundent o deixar que Herrera i la nova generació d'ICV es posi al davant i descaradament contra la dreta que insulta a diari i sense miraments.

Anònim ha dit...

estoy contigo pero lo tenemos crudo con esta derechona de ambos lados del Ebro. Me escuece por que soy llamazarense y me gusta Herrera y todo lo que se dice por este bloc, pero me temo que estos convergentes han conseguido algo que ni en sus tiempos de gobierno obtuvieron. La paradoja es que convergencia tiene más presencia e influencia en los medios públicos desde que hay el tripartito que cuando estaban en el gobierno. El caso del señor Sáez presidiendo la corporación a propuesta conjunta de CIU y ERC muestra hasta donde han llegado. Quien corta el bacalao es CIU con su prensa y sus periodistas en todas las tertulias y marcando con los que tienen el poder real todo el camino. Miremos un poco como funciona el cotarro, cada vez que el tripartito hace algo que disgusta a los poderosos reales , se dispara la Caixa, el grupo de información Godó, la vanguardia mete editorial con sus semáforos rojos, sus columnistas escriben a coro, estornuda el foment del treball, la cambra de comercio, la bolsa y las patronales y todo se convierte en ruido mediático de tertulianos repetitivos y martilleantes que no cesan en su cruzada. Como la COPE pero en casa. Columnistas vestidos de progresistas que reclaman libertada ante las leyes de la izquierda. Suena muy cacofónico y los quen quedamos a la izquierda nos envainamos todos los improperios de esa gente. dura´n lanza y se pone la rahola con el culla, el villatoro, el carol, alvaro, el cardús, el barbeta, el cuyás, el perico de los palotes, todos a coro y dale que dale

Anònim ha dit...

jo he visitat l'adreça de CIU que has recomanat i les imatges parlen soles . No us la perdeu.
El rictus dur de Duran en blanc i negre i les ulleres en color.
les imatges circulen i quan surt la de que "aquí no hi cap tothom" només he fet que imaginar el que suggeria un dels comentaris i llegir-ho en castellà, i segur que tot el país estaria a sac amb el PP ... però ho diu el partit moderat CIU i són "tant bona gent"

Anònim ha dit...

No ho havia plantejat mai, senzillament llegeixo les coses de Duran Lleida en castellà i resulta que és com el PP.

Anònim ha dit...

Un lema de la campanya de CIU que traduït al castellà és genial per la doble lectura: "En (en comptes d'"A") Cataluña se nos respeta menos que antes. ¡Esto se ha de acabar!".

Anònim ha dit...

No puc estar-me de dir-vos que crec que ja en hi ha prou, de parar l'altre galta.
Als qui no ens volen ni veure no ens cal convencer, l'unic que cal es aixecar el cap i cridar ben fort ¿¿QUE PUNYETES US HEU CREGUT???
he vist la serie d'animalades que es diuen a l'adreça de CiU. Es intolerable. Al cinema vaig xiular l'anunci aquell dels titulars del diari i el meu fill casi em recrimina per l'escandol... donc ningú més deia res de res ho sento però ens fa falta una mica més de mala llet. Quan no ens agrada no ens agrada: a dir-ho, que aguantarse tansols serveix per agafar una úlcera de duodé i permetre l'instal·lació del maleit conformisme.

Estic emprenyat de debó, a les parauletes del ... no se com qualificar ...Felip Puig senyalant que el problema de la seguretat a Catalunya, el pecat original es haber deixat la Conselleria d'Interioren en mans d'algu que no creia en la policia, no es pot contestar amb suavitat cristiana, HEM DE TENIR UNA MICA MES DE MALA LLET PUNYETES!!!

Anònim ha dit...

els d'ICV hauriem de ser més descarats i treure pit quan els ataquen totes les dretes.

Que consti que un atac de l'extrema dreta (miró ardevol, el predicador ultracristià) és sempre un "piropo".

els repicaràdios i tertul·lians que van a sac bàsicament són de dretes que juguen al antipoder i antinormes per "pose" lliberal/llibertària de pa sucat amb oli.

algú creu que és progressista o crític un CUYÀS, un CAROL, un ÀLVARO, un CULLA, un VILLATORO, un MONZÓ (sí...qui ho diria, el decadent Monzó que està fet un carcòfil de mil parell de prunes)

Anònim ha dit...

Ara que ja hem vist com la dreta catalana i l'espanyola no son tan diferents, podem començar a pensar que aquesta idea també funciona a nivell de dretes-esquerres (si mes no a nivell d'algunes esquerres).

(...)Estos días de crisis son el contexto perfecto para recordar la peculiar naturaleza ciclotímica del capitalista. Durante las fases algidas del ciclo economico nuestro animalito, el capitalista, se siente extraordinarmente fuerte, proclama a los cuatro vientos su condición de rey de la vida social y pide que se acabe la injerencia del Estado en un mercado que, a él personalmente, le está haciendo merecidamente millonario. Por supuesto, no se llama injerencia a todo, sino preferentemente a todas a aquellas inversiones públicas que pueden destinar dinero a alguien o algo que no sea él. Ya sabe, si usted es pobre es porque no ha acudido al mercado con suficientes ganas.

La situación se vuelve diametralmente opuesta cuando las barritas de los gráficos de beneficios empiezan a apuntar hacia abajo o, no digamos ya, cuando se desploman abiertamente: en estos casos empiezan los lloros, las lamentaciones y los robos a gran escala al contribuyente. Estos son los momentos en los que el capitalista pide mucha injerencia porque su mercado de mierda le ha fallado y, ahora, necesita que el Estado le de mucho dinero y mantenga su nivel de beneficios. Ustedes diran que esto es un clásico de la historia del capitalismo. Es cierto, pero también lo es que estos desembolsos tan poco edificantes se piden y, lo que es peor, se dan, cada vez con una mayor desfachatez.

Un ejemplo bastante grueso lo encontramos en España con la reciente aprobación revisión del Plan de Vivienda 2005/2008. Despues de que el G-14 o grupo de las catorce inmobiliarias más grandes de España haya pasado los últimos dos meses sin salir del Ministerio de la Vivienda, el gobierno ha promulgado un decreto en el que se toman las siguientes medidas respecto a la Vivienda de Protección Oficial (VPO):

1) Los pisos ya construidos que no se venden podrán ser calificados a posteriori como VPO. Eso sí con un precio lo suficientemente alto como para poder mantener un nivel de ventas que no infrinja el menor daño a los promotores inmobiliarios. Todos ganan menos usted, el gobierno anuncia triunfalmente que la proporción de VPO ha crecido y que está haciendo grandes cosas para garantizar el acceso a la vivienda y los promotores resuperan por la vía del decreto buena parte de las posibles perdidas debidas a la caida de la demanda inmobiliaria.

2) Por si distorsionar hasta lo irreconocible el significado de lo público para convertirlo en una formula de protección de los beneficios empresariales fuera demasiado sútil, el gobierno dará 6.000 € por vivienda a los promotores que, una vez reconvertidas sus viviendas en VPO, decidan alquilarlas. Para darle al asunto un aire todavía más oscuro, no consta en ningún lugar la cantidad total de dinero que se piensa regalar al G-14(...)

extret de www.ladinamo.org

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Una aportació de nivell que convé inscriure en la nostra limitada política d'esquerres on es barregen les impotències dels minoritaris amb les "potències" dels majoritaris que sovint circulen per la pista adobada per els al·ludits poderosos. L'autocrítica també toca a casa nostra. Evidenment.

Anònim ha dit...

vosaltres i els socialistes esteu en lluita permanent contra la sobirania del poble català. les grans possibilitats de que tinguem un govern nacionalista entre CIU i ERC a la Generalitat són prou grans per pensar que aviat s'acabarà el malson de veure els espanyolistes amb cartera que invaeixen el palau de la Generalitat. Si A Premià tenim govern nacionalista unit em pregunto i em responc: a tot el país ha de tornar aquesta mateixa dignitat. Primer Catalunya i la seva sobirania.

pasmao ha dit...

Pardiez!!!! La soberania catalana. Estimado Tati, mal comunista debe ser usted si como dice el independentista usted se dedica a torpedear dicha soberanía. También puede ser que soberanía viene de soberano, y usted como buen francés no preferirá un mal brandy a un buen cognac.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

"empenta independència premià", què és això? un nou partit? una plataforma sobiranista compartida entre cristians antiavortistes i predicadors de balances fiscals? un lobbie al servei de Duran Lleida? un OVNI?

m'inclino per un OVNI.

Anònim ha dit...

ostres Pedrín, com teniu el pati a Premià, no?
una santa aliança contra ICV?
Doncs mira que a Cerdanyola la fila suma convergents, ERC, Maulets i la Cup, sembla que vagin al mateix col·legi de les Sagrades Espardenyes...Els pares traspassen als fills el misatge i els fills als nets en un CRIA CUERVOS impresionant.

Anònim ha dit...

el nacional-catolicisme està esverat i munta un circ a Montjuïc mentres encara hi ha saberuts que amb el pretext de la pell de platan del dret a decidir volen fer fronts comuns on tots anem junts. Quina desproposit pensar que convergents, republicans, maulets i ecosocialistes s'han de manifestar de tant en tant per demanar la lluna nacional. Recuperem el sindicalisme, el cooperativisme, els llocs que mai hauríem de deixar i passem plana a aquestes carnestolnades amb convergents i sobirans.

Anònim ha dit...

me subo al tren del cambio de ruta que propone el del cambio de ruta

Guía del Alma ha dit...

deu ni dó els debats que es poden veure aquí, mentrestant, jo vaig gaudint amb les meves danses gregues...jejeje!

Ànims politikistes!

Anònim ha dit...

la iglesia es el tope y con ella hemos topao

Anònim ha dit...

EI COMPANY, JO JA QUASI MAI MIRO LA TELE, BÉ, ALGUNES PELIS I TAL...O SIGUI QUE EL JEFE DE LA "CORPO" M'EN FOT QUI SIGUI, COM SI VOLEN POSAR EL LOSANTOS DE PRESI DE TV3, EL BOTONET OFF I ON AJUDA A FER-NE VIA

PERO VULL FER UN BALANÇ.
TV3 HA MOSTRAT QUE SOM UN PAÌS DE BOLETARIES SENSE PLUJA, DE CAÇADORS DE PARAULES QUE NO ES DIUEN, DE POLÒNIA JAJAJA, DE L'AGORA PLENA DE SAVIS, DELS PROGRAMES QUE PARLEN DELS PROGRAMES , DELS LOCUTORS QUE PARLEN DELS LOCUTORS I ON TOTHOM ENTEN DE FUTBOL I SENTA CATEDRA.

O SIGUI QUE BOTÓ-OFF

Anònim ha dit...

la esglesia ocupa masses pensaments i talla massa el bacallà quan el que hauria de tallar són els pans i els peixos i fer el que diuen les Sagrades Escriptures de repartir-los amb una dosi d'equitat i així tot seria més comunista i planer

Anònim ha dit...

Em suposo que si s'han posat d'acord tots els partits amb l'Albert Saez és perquè probablement és algú obert i que respon al perfil mitjà del nostre país, moderadament d'esquerres i moderadament catalanista. No sóc gaire partidari de donar segones oportunitats, però em sembla que no donar ni primeres oportunitats és de rucs (catalans per suposat).

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja, jo soc ruc però no miro la tele

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

més en "serio", penso que la tele no necessita ni catalanistes moderats ni radicals ni espanyolistes ni liberals ni comunistes, només periodistes i tècnics que no marquin el llautó quan obren la boca.

Anònim ha dit...

Tati, em sembla més interessant la teva primera resposta. La tele (no la producció audiovisual) és el que és. Un mitjà de masses del segle passat que les possibilitats de les noves tecnologies han fet obsolet. El consum audiovisual passiu va de baixa. El poder del programador de canals es fon. M'apunto al que dius, jo tampoc no miro la tele, hi ha infinites ofertes més interessants per entretenir-se o informar-se sense moure's de casa...

Anònim ha dit...

En canvi pretendre que existeix un periodista o comunicador professional o mitjà sense cap ideologia em sembla il·lús.
Els mitjans de comunicació tenen una ideologia, més o menys marcada, que es reflecteix més en el que no diuen que en el que diuen, perquè el que no diuen és el que donen per sobreentès, el que no posen en qüestió. I no existeix cap mitjà que sigui realment mancat d'ideologia, entre d'altres raons, perquè els lectors no l'entendrien.
Així, per exemple, el País és un diari nacionalista espanyol. El llibre d'estil del diari ho marca, i està subjacent en tots els referents i prioritats informatives. De la mateixa manera tv3 és un mitjà catalanista. Ho és per llei, per voluntat del parlament de Catalunya, tant quan hi havia majoria d'esquerres com de dretes.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ben mirat, d'acord, mister Paccius...
malgrat que jo soc lector de EL PAÍS per fidelitat a molts dels seus articulistes, no pas al seu estil i línia editorial. En quan a la tele, bé, la tele és cosa de saber-la utilitzar, of/on i bona tria, mesurada i que no ocupi els espais del dia i de la nit que reservo a la convivència casolana, a la lectura i a la música.