01 de març 2007

VERDET, NORTHERN SOUL & LIVERPOOL vs BARÇA...AGENDA FUTBOMUSICAL

Agenda musical: el dilluns 5 de març, a les 22 hores, a la "cambra de gas" (Luz de Gas) de Barcelona, es presenta el tandem Estanislau Verdet & Cantimplores Marramiau. Cita ineludible recomanada per Stereo2 Sound System. Més enllà, al sud de Llefià, l'espectacle Llef!
Heus aquí un vinil. Un disc petit, singleritzat amb galeta i forat central. L'agulla llisca i sona música. No us deixeu portar per la vertiginosa revolució tecnològica. Escolteu els seus fregits.

Heus aquí la penya balladora en una pista dancefloor/dancehall. L'efecte vinil es fa realitat i pren forma humana amb cos i ànima.

Heus aquí el Northern Soul. El fenomenal invent dels dj's del nord d'Anglaterra. El culte a la raresa. El culte a les sonoritats més desconegudes de les sèries B i C del petit vinil, del single incandescent. La més rotunda intempestivitat sonora. El Northern és el moviment central dels clubs britànics de Liverpool, Wigan, Bradford, Manchester, etc. Quan l'escena Mod més original i pionera declinava, el Northern es consolidava i travessava -fora de modes- els difícils anys setanta i el plom nuclear del pop vuitanter. El Northern Soul vivia al marge del temps. Avui podem gaudir de milers de cançons amb segell Northern. La matèria discogràfica inclou rareres de Philadelphia, Detroit o Chicago, capturades per dj's i col·leccionistes britànics i multiplicades entre un públic dispers, heterodox i intempestiu (com els d'Stereo2, vaja!).


Heus aquí la proposta Stereo2 Sound System de ràdio Premià del dimarts 6 de març: especial Northern Soul! música amb base nordbritànica el dia i la nit del Liverpool-Barça, la podreru escoltar simultàniament amb el partit (ja sabeu, fora el volum de la tele!) o us la descarregueu en diferit des del web de ràdio premià...(és el que farem els de l'equip del programa...).

7 comentaris:

Anònim ha dit...

el retorn de l'home sèpia!

Anònim ha dit...

años de mod culture nos contemplan, viva la pista de baile

Anònim ha dit...

pot ser massa! Vull una còpia!!!

keep the faith!

Anònim ha dit...

El Northern Soul és un fenomen absolutament original i literalment intempestiu, com ens agrada a can Stereo2. Originalitat, per un fet important i inclassificable, el Northern és una denominació cenyida al món dels clubs, instaurada durant la decada dels 70 al nord d'Anglaterra, a la zona de Liverpool, Manchester, Blackpool, Bradford i, sobretot, Wigan. El format Northern soul és la pista de ball i el ritual dels dj's davant del vinil. El Northern és col·leccionisme en acció, sana rivalitat per a coneixedors, deliri fetitxista. Els clubs emeten música soul de sèrie B al costat dels clàssic Stax, Atlantic, Motown i Philadelphia. El que compta és l'originalitat. Tenir discos raros és un senyal de distinció. Intempestiu moviment, fora de temps i fora de lloc, nucleat per mods recalcitrants, consumidors de reggae, power pop, ska i modern jazz, el Northern és la militància fora d'òrbita, anticipa el "clubbing", les "raves", salta la barrera de la moda i travessa els anys de plom del pop i del rock amb vocació de culte. La mercaderia està als plats, rareses al poder, milers de singles americans i de rèpliques "cover" british. Wigan, el seu casino, és el bressol del moviment. Música popular, working class oldies! simbologia obrerista i laborista, insignies proletàries, punys tancats, parkes verdes, camises Ben Sherman, polos Fred Perry, pentinats cardats...
Sound System programa un monogràfic Northern Soul amb una selecció en directe del dj Andy Smith, col·laborador de Soul Jazz records, complement escènic de Portishead. Un disc per ballar des de casa, amb la cuina encesa, la tele apagada i l'aperitiu a la ma.

àngel: al servei de la Mod Culture!

Anònim ha dit...

avui el titu stanis in live ja ja ja enmig del gas

Anònim ha dit...

para, que m'estic posant...

Anònim ha dit...

demà, dimecres..especial verdet al blog