21 de setembre 2006

Joc de les diferències (2a part)



El Rubianes (foto de la dreta) és l'instrument utilitzat per l'espanyolisme fatxa per carregar-se la llibertat d'expressió.
Elvira Lindo (foto de l'esquerra) és l'instrument utilitzat per el xovinisme democràtic del regidor Portabella per defensar de manera "peculiar" la llengua catalana. Teatrers i pregoners passats per la pedra de l'auca política.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

HI HA POLITICS QUE QUAN PARLEN DE CULTURA DESBARREN CONSIDERABLEMENT COM EN AQUESTS DOS CASOS

Anònim ha dit...

No entiendo porqué te refieres a la actitud de Rajoi como "espanyolisme fatxa" (que lo es) y a la de Portabella como "xovinisme democràtic". No se si es el caso pero a veces da la impresión de que da miedo utilizar la expresion "catalanisme fatxa".
Felicidades por el Blogg!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ànonim: el "xovinisme "democràtic" del Portabella es pura cursiva, i molta ironia. salutacions.

Anònim ha dit...

on ens vol portar ERC?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

així com ens solidaritzem amb Rubianes per ser victima propiciatòria del més ranci espanyolisme nacionalista, ara hauriem de dirigir la mirada als xovinistes carotians i portabellistes que fan la creuada inversa contra la senyora escriptora Elvira Lindo (per partida doble: per pregonar en castellà i, com diu, Carod, per haver creat al Manolito Gafotas)

Anònim ha dit...

Tot hi estar d'acord en el rerafons del tema, penso que són dos qüestions que no es poden barrejar, sino acabarem empastifant el bullit. En Rubianes és un actor, un pallasso, que s'expressa lliurement i se'l censura des de la caverna. Torna a Catalunya i tothom es desviu per oferir-li contractes. A l'Elvira Lindo se la convida, en la seva qualitat de lletraferida, i a algun eixalabrat d'última hora li molesta que s'expressi en castellà posant en qüestió a la pròpia Elvira "sin comerlo ni beberlo" (no tinc el gust de conèixer-la, vull matisar). Per mi això és molt més lamentable i greu.

Anònim ha dit...

àngel, m'he perdut el tema de l'elvira, qui des de que em moc pel món m'alegra els diumenges des del País. em pots orientar?

xie xie

Anònim ha dit...

ja està, a la coctelera rossellonenca ja ho he aclarit

Anònim ha dit...

Per portar la contrària.
Que suspenguin al Rubianes a Madrid després de les seves polèmiques declaracions ho entenc encara que no hi estigui d'acord. Entenc que els espanyols o part d'ells es molestessin i que els poders públics decidissin suspendre la representació.
Per continuar portant la contrària, no entenc qui collons pot escollir l'Elvira Lindo per llegir el pregó de Barcelona. És una escriptora menor que no té cap vinculació amb la ciutat. No hi ha ningú millor? Que li diguin al RUBIANES que deu estar lliure i a tots ens semblaria bé!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

d'acord amb Jaume El Noi, el matís és important. Per molt que li dono voltes la cosa es resumeix en el factor-ERC, un factor molt peculiar.

Paccius, a mi el tema Lindo només em sembla patètic per el tractament delirant del Portabella (en la línia del que representa el factor-ERC). En quan a aquesta escriptora, no he llegit cap llibre seu, si que he llegit articles que no em fan massa el pes, etc...home, jo tampoc la hauria triat de pregonera. Si per mi fos el pregó el faria LEO BASSI. El problema és el factor-ERC que, quan s'activa, grinyola l'auca.

Anònim ha dit...

Als que estan en la onda icv-euia els dic: No patiu iniciatius...la bombolla carotera es desinfla i la vostra opció remunta. A veure si el montilla pren nota i acull un tripartit ben diferent amb le pes ascendent de la gent iniciativera. No sou els millors, sou els menys dolents, "algo es algo" i que segueixin cantant caramelles els portabelles

amb rubianes o amb la lindo, llibertat expressiva i bon rotllo

posdata: m'apunto a la campanya per leo bassi pregoner del 2007

Anònim ha dit...

Aquí huele a ASUFREEEEEEEEEEEEEE

Anònim ha dit...

Todo mi apoyo a la propuesta de tati, Leo Bassi pregonero!!
Creo que es uno de los pocos capaces de molestar por igual a las dos cavernas, la catalana y la española.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

y con estas que llegó el gorila rojo al cual se le pulsa la tecla y aparece losantos como en los tiempos de la conexión Beaumont...

Anònim ha dit...

El gorila rojo tiene un finisimo olfato para detectar el Mal alli donde se esconda... temblad siervos del maligno.
Por cierto, más allá de la teatralidad y las formas, creo que merece la pena echarle un vistazo al contenido del discurso de Hugo Chávez en la Asamblea General de la ONU:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/274436/index.php

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

home, teatralitat a banda, el gorila la va clavar per l'esquadra. Va ser com King Kong a Manhatthan!!!! tot i el pintoresc personatge, segur que molts firmariem ara mateix allò que va dir de l'angelet Bush.

Anònim ha dit...

visca l'economia de mercat, comunistes dels collons!

Anònim ha dit...

jo tampoc no entenc massa la reacció d'erc al pregó. Certament el català ha de ser (i és) la llengua habitual del pregó de la capital catalana. Ara bé, tampoc no ens hauríem d'escandalitzar perquè puntualment es faci en una altra llengua, ja sigui castellà, anglès o swahili. Hi ha recursos perquè tothom ho pugui seguir en qualsevol llengua: tan fàcil com repartir un full amb la traducció, en cas que sigui necessari.

Que la defensa d'allò que és nostre no ens faci caure en provincianismes patètics

Anònim ha dit...

Al meu entendre no es tracta tant de la llengua del pregó com de la "personalitat" escollida per fer-lo. La Lindo és una provinciana del centre, cosa que no té res de dolent però tampoc l'acredita massa com a la millor candidata. És provincià mirar-se el melic, però encara ho és més mirar el melic del veí. Al meu entendre és com quan el Barça fitxa paquets holandesos (no em refereixo al Bogarde, es clar). De paquets ja en podem trobar aquí.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el debat és doble:

a) qui faci el pregó hi pot fer en la llengua que li pertany, o si aquesta vol, fer-ho amb incursions a la llengua "pròpia", Es una qüestió de llibertat i tacte combinats. Crec que la desmesura ha estat en el portabellisme trepidant.

b) l'elecció de qui fa el pregó hauria de ser més treballada. D'acord. Poso un exemple que em sembla molt útil i encertat: A Premià des de fa pocs anys s'ha acordat que el pregoner sigui un portaveu d'una entitat o activitat local (per exemple, l'Amistat, l'associació segle XXI, etc.)

Anònim ha dit...

si alguien no la considera linda a la Lindo pues se pregonea con Sharon Stone, que mola un mazo, por tener nombre de gordo dirigente sionista y apellido de pedrusco.

Ramon Armengol ha dit...

Molt bo asereje, me rigut agust amb el teu comentari.

En tan a lo del pregó...l'assumpte el trobo bastant patetic per part del Portabella i encara mes pel resó mediatic que li han donat. Sembla que TVC ja esta preparan-se per si torna CiU