21 de setembre 2006

Joc de les diferències (1a part)



















La fotografia superior ens mostra un grup d'africans rescatats de la patera a les costes espanyoles de Canàries (any 2006).
La fotografia inferior ens mostra un grup immigrant canari i espanyol, aturat a Veneçuela l'any 1949.
Sobren comentaris. De totes maneres, els podeu fer, per això està aquest blog.

47 comentaris:

Anònim ha dit...

imatges definitives!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la foto del 49 és una gentilesa de Xito Jiménez. Gràcies.

Anònim ha dit...

Impressionant. Et felicito per la troballa.

Anònim ha dit...

para saber mas....
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=22503

Anònim ha dit...

Impressionant, la memòria.

Anònim ha dit...

i ara estaria bé una sèrie de fotos amb immigrants espanyols dels 60 a alemanya, etc.

Anònim ha dit...

la història castigarà els que creue que el diner és més important que la persona

Anònim ha dit...

Pitjor: no els castigarà ni la Història. És una pena. Aquests sempre se'n surten, com si tinguessin raó.

Anònim ha dit...

CARAI!
M'he quedat mut.

Anònim ha dit...

doncs ja en som uns quans (de muts). Salut i revolta!

Anònim ha dit...

aquesta foto hauria de circular per tot arreu i que n'aprenguessin una mica els que tot el dia es foten amb la immigració

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estaria bé que en duran-lleida fes una regata amb veler de luxe per la mare nostrum i entre glop de cava i pinso de caviar, topés amb una embarcació africana...igual els pregunta si saben el que és la pasqua!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per la troballa fotogràfica Xito i per fer-ne la comparativa amb el que està passant Àngel.
En Duran-Lleida no ho sé, però el que te molts números per topar-se amb una pastera és Sa Majestat, tot navegant amb el seu (nostre) vaixell "Bribón".

Anònim ha dit...

no crec que la foto dels canaris aporti res al que ja sabiem. comparacions com aquestes són força banals per poc informatives.

Anònim ha dit...

T'equivoques I? Said.

T'està dient que tots procedim d'una pastera i que demà pots ser tu el de la pastera.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

said? poc informatiu? caram! haurem de llegir el memorandum interministerial mundial per accedir a la realitat dels fluxes migratoris? o potser les dues fotos corresponen a unes imatges de VACACIONES EN EL MAR?????????

Anònim ha dit...

Aquí huele a ASUFREEEEEEEEEEEE

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

hombre, si punxo GORLA ROJO apareix el Jiménez Losantos, em recorda la connexió beaumont, no sé...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la diabólica connexió beaumont? si es clica el gorila rojo apareix el losantos...

Anònim ha dit...

¡ que Viva el yate real !

Anònim ha dit...

el món està girat com un mitjó!

Anònim ha dit...

bé, ja veig com van les coses.
el cas és que aquest tipus de comparacions em resulten tant superflues com els eslògans "tots som immigrants" o bé "tots som rachid" de l'esquerra super progre que som (repeteixo, som).
Vaja, una comparació panfletera que tant sols confirma el que ja sabem.. sí, nosaltres també hem emigrat. Però saber això fa menys petit el "problema" o "affaire" en que es troben les Canàries, en particular. Els 18000 immigrants anuals no suposen cap mena de "problema" perquè tots hem sigut immigrants? Vinga, no siguem tant hippies i pensem-hi una mica més.
Salut!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el problema de ser "hippie" segurament és teu. Ja fa temps que molta gent d'esquerres que no procedim de cap classe benestant, gent amb antecedents proletaris, estem curats d'espants en matèria "hippie". No fotis!
Les fotografies senzillament serveixen per fer visibles unes coincidències invertides en un lapse temporal de 57 anys. Aquí, en aquest submarí blogger i entre la majoria dels companys de travessia no hi figuren petits burgesos amb hippisme de postaleta. mon pare treballaba a can galindo, ma mare al mercat, i jo en un magatzem als 16 anys. ho sento, de hippies poca cosa, enm tot cas tinc una col·lecció de discos de jefferson airplane i gradeful dead adquirida amb les primeres nòmines que vaig cobrar a Servicio Estación. O sigui que de hippie: ni les floretes de la plaça!

Anònim ha dit...

la senyora "?said" desbarra per segona vegada quan el que apareix en aquest blog és una comparació de dos fotografies que ens fa pensar i ja està. Anomenar Hippies o progres a la gent receptora del missatge és una desbarrada similar a les que cada dia fan els agorers i aprenents de periodistes que converteixen el mot >>progre>> en la nova tirallonga per caricaturitzar les esquerres. Si vol, senyora "said?" podriem aclarir més això dels hippies, qui sap, vostè ereu hippie. Els que no ho som ni ho hem sigut, fem el que podem.

Anònim ha dit...

si el hombre o mujer que firma "said?" no se entera de lo que vale un peine pues nada...que no te enteras contreras, y si dices que eres hippie pues a ver si me invitas a un canuto que yo lo acepto y a cambio te enseño lo que es un friki de campeonato. Anda que has visto tu alguna vez algun jippi. Ni en sueños. A mi esas fotos me instruyen y no soy ni jippi ni hijo de papá.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Calma a l'Highway-61 ! no carreguem les tintes... són dues fotos per observar. No preten ser cap tesi doctoral, ni una invectiva post-hippie. Hippie? quina cosa més rara, em sembla que només en queda un al nostre pais...en Pau Riba, i encara gràcies.

Anònim ha dit...

Des que icv-euia creix a les enquestes, a totes, augmenta la cursa de denominacions pretesament despectives com ara "progres", "hippies", "ciclistes", etc... això vol dir que les enquestes estan detectant la pujada i va en augment. A falta d'arguments queda proclamada icv-euia com l'esquerra dels progres i dels hippies. Doncs, visca la psicodel·lia! (avui ja ens donen 13 diputats a RAC1, 12 a la Vanguardia, 11/12 a EL PERIODICO I 5/6 a l'ajuntament de Barcelona).
Campi qui pugui campar! que segueixin inventant caricatures, això funciona!

Anònim ha dit...

ladran? cabalgamos.

Anònim ha dit...

en fi. veig que només us heu quedat amb lo de "hippies". què hi farem.

Anònim ha dit...

No pas, no pas, el que passa és que vostè creu que cal dir més coses que ensenyar fotos i altres es limiten a posar fotos per no haver de parlar tant. És compatible, mirar fotos, penjar fotos, parlar de els fotos o no parlar de fotos. En canvi, això de ventilar les preocupacions d'una gent amb adjectius tant pobres com ara "hippies" o "progres", no sé, que ho faci el Salvador Cardús, el Bru de Sala o en Salvador Sostres, encara cola, doncs l'ofici de tots ells és la pontificació quotidiana de la realitat via-estirabot "perdonavides". Salut i fotografia!

Anònim ha dit...

con la "i?" hemos topao, asssufre de diablo pal cuerpo, como diria chavezzzzzzz

Anònim ha dit...

con la "i?" hemos topao, asssufre de diablo pal cuerpo, como diria chavezzzzzzz

Anònim ha dit...

jo no soc hippy ni progre, soc més aviat premianenca i una mica obrera de despatx, i a mi la fotografia ja em serveis per pensar una mica i li dic al "i?" que no sé què és més problematic si els milers de persones que van a la deriva o tota la purria vanidosa que els hi gira la cara. Igual el problema el tenim a casa amb els LEPENS que ctreixen com bolets

Anònim ha dit...

Em resulta estrany això de buscar els tres peus al gat a una fotografia excel·lent. Total perquè a algú se li acut mostrar dues fotos on en comparen dues maneres similars de buscar-se la vida. No crec que aquesta constatació sigui mereixedora de hippisme o progressisme, senzillament és una documentació per afegir a l'expedient de la història de cada dia. Jo estic molt agraït de la publicació d'aquesta mostra gràfica i m'he pres la llibertat de lliurar-la a les adreces que tinc de messenger. Sense prejudicis.

Anònim ha dit...

Molt bé, ja han mostrat que estan ofesos amb això del "progre" i del "hippie".

Em remeto a una pregunta anterior:

Els 18000 immigrants anuals no suposen cap mena de "problema" perquè tots hem sigut immigrants?
Què hem de fer? No és VENTILAR el problema dir que com que tots som o hem sigut immmigrants tots poden venir, com sembla insinuar molta gent d'esquerres? (espero no haver ofés a ningú amb això de "gent d'esquerres")

Gràcies.

Anònim ha dit...

per cert, marc. també crec que la foto és excel·lent.

Anònim ha dit...

efectivament, 18.000 "i/emigrants" anuals, és un problema. D'acord. També és un problema centenars d'anys d'expoliació del mal dit tercer món, tambés és un problema la colonització de sempre i també és un problema els milers de pobres que viuen a occident. Dit això, ara que estem d'acord en que tenim un problema. Li pregunto a vostè, si també és un problema l'aparador capitalista que tenim muntat els europeus i que causa l'efecte "crida". Jo, ja veu, accepto la dimensió "problemàtica" dels 18.000 i/emigrants. Ara què? M'en vaig a Formentera? o li pregunto a vostè si podem solucionar l'esmentat "problema". Davant del problema, en comptes de preguntar al personal si "és un problema", (la qual cosa és certa) podriem passar a l'altra fase (la de les solucions). Proposi una solució.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el que dius.

No obstant em quedo munt alhora de plantjear possibles solucions.

Crec que, per ètica i per justicia, hauriem d'obrir les portes de bat a bat (no només pels expolis que han sofert sinó perquè considero que hom té dret a raure allà on vol).

Malgrat tot, no sé si això és viable a nivell econòmic i administratiu, entre altres.
Desconec quina és el límit del nostre sistema al respecte.

A més a més a vegades em pregunto si no els hi fem un fals favor. els hi podem assegurar uns mínims com a tots els altres ciutadans? el malviure aquí és millor que el dels seus països d'origen?

Ja, veus. Ni una solució. Encara més dubtes.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

companys "i?" i "marc":
com a responsable del blog i d'haver posat les dues fotografies, em dóno per satistet d'un dels objectius, el debat està molt interessant. les fotos constataven un fenomen, els fenomens constaten problemàtiques i les problemàtiques necessiten solucions. Les solucions estan per definir, n'hi ha de molt dràstiques (tirant a fatxes, com el referendum d'aquest cap de setmana a Suissa) i les altres estan a les beceroles del que pot ser una sortida decent al "problema". si la foto que circula per la xarxa ajuda a parlar-ne, millor que millor. Les solucions, dificils, són tant dificils com els debats dificultosos que estem fent en aquest modest blog. Per tant, benvinguda la polèmica i cap problema en seguir el debat.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

i si la Mònica TE-RRI-BLES fa de mediadora entre "i?" i "marc"?

Anònim ha dit...

degut a la legislació actual, el nostre estat esdevé una máquina de crear ilegals.

que n'opina vosté que, sr tati? que cal fer amb aquells que estan condenats a la ilegalitat?

Anònim ha dit...

degut a la legislació actual, el nostre estat esdevé una máquina de crear ilegals.

que n'opina vosté que, sr tati? que cal fer amb aquells que estan condenats a la ilegalitat?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

home...depen de la consciència de cadascú, n'hi ha que els ajuden, jo ho he fet en alguna ocasió.

Anònim ha dit...

pues yo le pregunto a "i?said" : usted que propone? venga, a mojarse.

Anònim ha dit...

perquè no et mulles tu?

Anònim ha dit...

Los hay que estan empapados y siguen nadando. Joder, de eso se trata. Nos reducimos a verlo únicamente como un problema que puede afectar las futuras comodidades de este "Estado del Bienestar" que tenemos. Miremos más allá. Occidente lo están construyendo ELLOS (sin ser ni siquiera "ciudadanos") y lo estamos disfrutando NOSOTROS. Acoger dando cuatro mantas y una comida caliente al día no es NADA comparado con lo que ellos nos dan: sin opinión, sin seguridad y con unos sueldos de mierda. El problema viene cuando ya no necesitamos más esclavos, entonces se cierra el grifo. Alguien cree que, tal como está el panorama, pueden PROGRESAR como PESONAS? Alguien conoce realmente qué anhelan? No sabemos nada. Espera que ahora me seco un poco...

Anònim ha dit...

Segueixo indignada amb el mojado-i? que ho sap tot i no proposa res a banda de manifestar massa malhumor tipus COPE.