11 de febrer 2013

Espais Sonors 2001-2004

Passen els anys i es manté un fil conductor que salta en el temps i ens porta a algunes iniciatives que han marcat moments memorables (!) del nostre castigat underground premianenc. Anys 70's amb els concerts i pel·lis del grup de música de Taula Rodona, del Cine Club El Mirón o del col·lectiu La Llamborda. Aparicions i desaparicions de fanzines com Macaco (finals dels 70), Kamikaze (ressenyat en aquestes pàgines, meitats dels 80). 
Avui presentem el dossier Espais Sonors...
(Dissenys dels cartells: Pep Carreras, Àngel Pagès, Alvarillo Méndez i -el darrer, del Soda Beat 2, de Ramon Martínez) 




Aquí recuperem les tres fases que van experimentar els denominats Espais Sonors. Començant pels dies de l'efimer Col·lectiu d'Arts Sonores, passant per Glimpse (fase Bencedrina & Co. programa de ràdio Premià) i continuant en aquell Glimpse més crescut que culminava el projecte amb les dues etapes del festival Soda Beat (primer a l'espai del Gas i més endavant en el marc de la Festa Major  a gran escala). Els Espais Sonors van ser una experiència senzilla i pràctica basada en la transformació d'un espai (normalment el centre cívic de Premià de Mar) en funció d'una proposta musical temàtica complementada amb una mínima il·luminació, servei de bar i projeccions de video. Ball, festa, audició, ambient.













Els Espais Sonors s'inspiraven en les audicions més o menys psicodèl·liques que s'havien realitzat a Premià de Mar en els temps de Taula Rodona. Aleshores, anys 74/77, s'ocupaven sales abandonades de l'antiga escola de La Salle i, amb poca llum, es punxaven materials habituals de les sessions de l'època 60/70's (Joplin, Hendrix, Davis, Hancock, Santana, King Crimson, CCR, Pink Floyd, Alice Cooper, Slade, T Rex i coses disperses de Soul i Blues). Alguns d'aquells espais sonors, en temps pioners, tenien lloc a l'antiga discoteca club A-1 en insólites sessions matinals (!) dedicades a Pink Floyd, Jimi Hendrix, King Crimson i Janis Joplin. Es recorda també un "espai sonor" en el pati de butaques del Patronat (!) dedicat a Creedence Clearwater Revival (1975 circa).











 Els Espais Sonors (2001-2004) recuperaven aquella rara escena i ara, amb el pas del temps, els recordem amb plena consciència de que allò va marcar una època. Tot seguit presentem un recull del material gràfic d'aquelles sessions en format Col·lectiu d'Arts Sonores i Glimpse. Ho aturem en la primera fase de "l'espai d'espais" que van representar les dues primeres sessions del Soda Beat a la fàbrica del Gas de Premià de Mar. Més endavant tornarem al Soda Beat i a la darrera etapa de Glimpse.









11 comentaris:

Jorko ha dit...

quin museu! genial!

glimpsillo ha dit...

fonso. que te pillo

El ruido de Endora ha dit...

ostres! alguna festa vaig ballar-la! bon recull noi!

SOUNDA' ha dit...

yeah, yeah, yeeeeeaaaaaaaahhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Que calidad!!. Good Tracks!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Good Tacks camarada Red Alphonse!

Anònim ha dit...

Quin anys!!! KTF

Santifunky ha dit...

Xulos els cartells, alguns semblen portades del Disco Expres! Enhorabona pel curro!
Quina marxa porteu, fins i tot vau aconseguir que hi anés jo!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

merci a tots! el fil continúa...

Miguel Moreno ha dit...

Quina enveja! Recordo gaudir dels concerts a la Festa Major en l'inici dels meus teens. En aquella època llegia el programa i no entenia qui o què era allò de "organitzat per glimpse"... tant de bo ara tinguèssim ànims per crear/muntar alguna cosa la meitat de guapa per fer soroll a al barri de mar de St.Pere de Premià.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

doncs miquel...visita amicsalansmithee.blogspot.com i veuras que la línia segueix viva...