11 de setembre 2012

11S: L'esdeveniment i el procés


La fotografia de Robert Frank es podria subtitular amb un "Què tenen en comú aquests dos homes a banda de viure a Anglaterra?.

Aprofitant un intercanvi de missatges en xarxa entre companys, un d'ells aportava una cita del crític literari i assagista marxià Fredric Jameson (1) sobre les complexes relacions entre els conceptes de classe i nació i altres derivacions. En ocasió de l'exitosa manifestació del 11S a Barcelona, les lectures de l'esmentat esdeveniment -més enllà de les controvèrsies partidistes- obtenen una disparitat important i això -per molt que pesi als apologistes del pensament únic d'una i altra banda- és saludable i imprescindible. Interrogar-nos sobre les llums i les ombres de qualsevol esdeveniment o procés polític és ni més ni menys que una positiva obvietat. Posar en qüestió, en el cas que ens ocupa, la complexitat de la trama sentimental, política, sociològica i antropològica d'un acte de gran transversalitat, no hauria de ser objecte de crítica en forma de retret i de "fer el joc a l'adversari" o de "buscar els tres peus al gat". Des d'una òptica metodològica d'esquerres (o que tingui en compte les variables de classe i les hipòtesis d'una raó estratègica de transformació social), contemplar el fet nacional al marge de les relacions de classe, de poder i de demarcació política, és acceptar un suposat subjecte polític unificador que ultrapassa els antagonismes que la realitat social ens mostra. El text de Jameson descriu una part d'aquestes preocupacions.


"El conflicto etnico (cultural-nacional), puede desarrollarse y expandirse hacia un conflicto de clase, mientras que la degeneración del conflicto de clase hacía la rivalidad etnica (cultural-nacional) constituye un desarrollo restrictivo y centrípeto. Solo se puede hallar una solución a dichas luchas si se modula lo étnico-cultural en la categoría de clase. Dado que en general, y por definición, el conflicto étnico-cultural no puede ser solucionado o resuelto, sólo puede ser sublimado en una lucha de tipo diferente que sí pueda resolverse. La lucha de clases -que tiene como objetivo y resultado no el triunfo de una clase sobre otra (de una cultura sobre otra etc..), sino la abolición de la categoría misma de clase- ofrece el prototipo de ésta sublimación necesaria."

Fredric Jameson. 

De l'esdeveniment de l'11S, des d'un vessant militant personal -avui per avui minoritari- em puc sentir còmode amb la triple divisa (a desenvolupar) del dret a l'autodeterminació, la República Catalana i el sentit internacionalista de totes les lluites. L'anticapitalisme ha de consistir en la superació del sistema vigent i en la combinació dialèctica de totes les emancipacions (inclosa la que en aquests dies ens ocupa i ens desborda). M'interessa més -i crec que és més efectiu en termes d'alliberament- el subjecte social (les classes, la classe) que el subjecte nació. No és un menyspreu a aquest segon subjecte, senzillament és la constatació de que en qualsevol societat nacional coexisteixen o es desfermen interessos incompatibles. Alguns pensadors contemporanis (Jameson, Zizek) en sabem molt i molt més. Els pensadors clàssics del marxisme més heterodox són una mina al respecte (Rosa Luxemburg, Gramsci, Nin). Estudiar-los pot ser gratificant. Sovint, però, amb l'atenta observació dels principals actors de l'auca nacional, de l'evolució dels dispositius que cohesionen l'imaginari col·lectiu i de la para-política que determina la versió contemporània del nacionalisme estricte, podem tenir instruments suficients com per entendre la fragilitat -en temps de gran crisi sistèmica- que existeix en el llindar del cercle virtuós que molts hi veuen i el desproposit que aquest comporta al parer d'uns altres. D'aquells altres que avui som fàcilment acusats de ser poc sensibles al relat nacional (quan en el fons, al contrari del que sembla, ens interessa i ens preocupa).

En quan a la substància del nacionalisme espanyol, caldrà insistir en la seva naturalesa de classe i en l'instrument de dominacíó i uniformització que ha estat al llarg dels temps i que encara perdura. Aspectes recurrents en el tractament del fet nacional des d'una òptica com la que es deriva d'aquest text.


(1) Fredric Jameson - Wikipedia, la enciclopedia libre



18 comentaris:

Jorko ha dit...

Em sembla molt bé de mantenir la reflexió oberta per molt que les circunstàncies siguin dinàmiques i obertes ja que no podem basar.nos només en els estats d'euforia lògica mentre altres calculen i reflexionen molt però en sentit contrari al que aparenment diuen fer com és el cas del món conservador i convergent que és la rèplica o l'altre costat del mirall del món conservador i espanyolista pepero. El tema de les classes socials sempre és determinant i amb això les esquerres no podem badar.

Secció Sindical de CCOO Ajuntament de Premià de Mar ha dit...

Superada la possibilitat d'un federalisme (assimètric o no) que es va esvair definitivament en la legislatura anterior espanyola en no afrontar des de l'inici el model territorial de l'estat, ara cal avançar de forma natural cap a allò que esdevé horitzó per nosaltres: la independència i el socialisme, encara que pel meu gust l'ordre hauria de ser l'invers.

Secció Sindical de CCOO Ajuntament de Premià de Mar ha dit...

Disculpeu: el comentari anterior és meu. Són en Cesc Niubó i en el moment d'escriure'l estic amb el compte de la secció sindical del meu ajuntament. Així doncs, res a veure amb CCOO el comentari. Salut.

Àngel / a Cesc ha dit...

està clar que ni l'estat de les autonomies ni el fedarlisme tenen corda. El procés obert és inevitable, l'esquerra hauria de condicionar el procés i evitar que la dreta torni a utilitzar la nació com a tapadora dels seus inteteresos de classe.

Anònim ha dit...

Em sembla que anem cap a unes "estructurs d'estat" neolliberals, i que la "nostra" classe dominant ha guanyat el carrer, el relat i els interessos de classe de llarg

Pere

Àngel / a Pere ha dit...

justa la fusta Pere

Jorko ha dit...

Jo afegeixo un aspecte concret al debat obert que d'entrada ja he dit que estic d'acord per on el planteges:
Si pensem que la consciència de classe és decisiva per canviar les coses, si sabem que aquesta consciència està molt tocada i a la baixa, em pregunto si tot aquest nou escenari que tenim davant podrà ser una complicació més per conscienciar-nos socialment, jo també estic molt preocupat per com s'insereix l'esquerra i els sindicats en aquest tema sense perdre més plumes de les que ja perden normalment quan toca plantar-se davant del capital.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

oh! Aire fresc llegint Kiko Amat i Guillem Martínez! La penya outsider emergeix en comptagotes.

El missatger ha dit...

Estic força d’acord amb el punt de vista d’en Kiko Amat. Veig els estats com mecanismes de poder, no com a cristal•litzacions de sentiments nacionals, de tal manera que sóc molt escèptic al valorar manifestacions com la de dimarts. En això, i no en gaires aspectes més, sóc com les esquerres clàssiques.

A més, no m’agrada gens aquest cada cop més gran increment de l’ús de la bandera nacional a Catalunya; a Girona fins i tot em tingut la idea ben madrilenya de posar-ne una a la plaça Catalunya. El chauvinisme que tant em molesta dels nord-americans, dels francesos o dels espanyols traslladat al lloc on visc.

Sí: la Invasión de los ultracuerpos. I el paper de CiU ben galdós, com sempre.
Salut!

Eduard ha dit...

Em sembla, i és una percepció limitada i subjectiva, és clar, que el debat s'exclou més en els que posen l'accent en la lluita de classes que en la diguem-ne causa nacional. Almenys és el que palpo: entre una certa tendència de lluita socialista/anarcollibertària etc, s'ha marginat el debat nacional i es fa un discurs molt similar al de la dreta reaccionària que governa Espanya: ara no toca. Com si Espanya no es defensés com una nació amb una política imperialista. En el bàndol independentista, certament multiforme i transversal, no he vist que es descarti la ideologia de cadascú sota cap concepte. Al contrari, el passat dia 11 va ser una lliçó de civisme integrador, complex i fins i tot multicultural, per al qui estigués mínimament atent i amb bona fe.

Eduard ha dit...

He llegit el microarticle de Kiko Amat i el que comenta de Guillem Martínez, i em semblen una mostra de cinisme. No els posaria al costat del meu comentari sobre els corrents contestaris genuïns, que sí actuen amb consciència de lluita antisistema. Guillem Martínez simplement fa una crònica partidista, des de l'òptica d'un partit que serveix al sistema tan fidelment com el que ell critica, i que a més s'alinea amb l'imperialisme espanyol.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

bé, Missatger i Eduard, la cosa és d'un polièdric tant enorme que fins i tot els textos que estan sortint convergeixen i divergeixen de manera sorprenent. En quan al text del Kiko -què hi farem!- soc molt de la seva corda més per coses culturals i subculturals que per altres coses com la que ens ocupa. En Guillem M. em fa riure i crec que això ens convé, tampoc crec que el G.Martínez tinguin l'adscripció partidària que li atorguen alguns (la seva teoria de la CT l'allunya de l'esquerra oficial i dels seus tabus de la realpolitik).
El meu article intenta reivindicar la complexitat i els dubes que em planteja el caràcter inestable del subjecte-nació i -old school!- intenta lliurar una desesperada recerca del subjecte perdut que, per raons de formació personal, és encara el de les classes i els individus que les integren. Políticament ja he dit que -prenen distància de la parafernal·lia estètica que també incomoda al Missatger- m'inclino per desenvolupar el clàssic (i esquerrà!) dret a l'autodeterminació i posat's a donar forma a aquesta independència almenys que sigui com a República i que es relacioni la mar de bé amb la resta d'estats del món. Ara bé, amb independència o sense...el laberint social és el que més em motiva.
Salut col·legues!

Anònim ha dit...

[p]Wearing MBT shoes will help you enhance your body pose and step stance . We send gifts not having having hasty, Weought to be pay attention to it even a bag of tea . Discount MBT Shoes Chestnut Shoeshine



discount mbt shoes chestnut shoeshine MBT Women's Tunisha Shoes definitely makes you value for money, because MBT represented a new way of life . They need go outing [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]cheap mbt shoes sale[/url] and relax themselves in body and spirit . First [url=http://www.cheapmbtssale.co.uk]mbts shoes clearance[/url] you should ask yourself some questions MBT . One provider is the only [url=http://www.mbtoutletsinuk.co.uk]mbt shoes clearance[/url] Primark . And the best the same short [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]discount mbt shoes[/url] post can be shown in search engine rankings . when you walk, the shoe in fact propels you in a correct fashion.[/p][p]In accordance with the systematic explanation ture over physiological plans dancing, Few exclusively supposed start travel along with comfortable sandals in the application one, Which is often used for boogie instruction or alternative situations, Ordinary show results of wear and tear MBT . Tickets: Special unpleasant in-organic makes in IndiaWhy do you think of the way to go to purchase automotive Which has been utilized By: Nationalized | August 30th 2012 - wedding and reception to much time while made use of motor vehicles a good standing Women's MBT Shoes . The optimistic modifications I have observed [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]mbt shoes clearance[/url] in my back again discomfort since I started wearing these MBT shoes is remarkable . In such a write-Towards, Optimum guaranteeing MBT shoes and boots, [url=http://www.cheapmbtshoes4u.co.uk]mbt shoes uk sale[/url] I'll offer you a limited conclusion about ideal in the MBT casino shoe so you obtain almost all from the fresh boots or shoes . Tickets: Maintained areas in noidaThe roughage agents are employed Prepare the garments beautiful times: Webin ravi | [url=http://www.cheapmbtshoes4u.co.uk]discount mbt shoes online[/url] August 30th 2012 - outlined we are going to today that regarding speaks about the linen biology and units . Clothes running properly, You you must talk normally . Muller's knowledge wouldn't happen in cameras exploiting the diet plan of this family home in Korea . When fitting the shoe, Make sure there is a full thumb width relating to the end of the longest toe and the end of the [url=http://www.discountmbtshoes.co.uk]cheap mbt shoes[/url] shoe.[/p]



[url=http://www.amienscommerces.com/spip/spip.php/images/plans/squelettes/scripts/%253C/http/www.htmlmonclerdamensjacken.com/spip.php?page=forum&id_article=39&id_forum=7242+Result:+used+self-learning+system+data;+chosen+nickname+%22Robulx86%22;+success;]Here Offer the discount MBT sandals for women online with good quality 8c[/url]
[url=http://ozeeya.com/ozeeyaforum/posting.php?mode=quote&f=5&p=422137%2BResult:%2Bchosen%2Bnickname%2B%22Robvln52%22;%2Bcaptcha%2Brecognized;%2Bsuccess;%2BBB-code%2Bnot%2Bworking;]There Offer the cheap MBT sandals shoes online with high-quality 5x[/url]
[url=http://uminiso.dojin.com/bbs/bbs.cgi/bbs.cgi?page=2+++++++++++++++Result:+chosen+nickname+%22Robenl68%22;+success;+BB-code+not+working;]Here Offer the di[/url]
[url=http://www.achsensprung.net/index.php?page=forum&action=newanswer&threadid=16041&_f=0%2BResult:%2BSERVER%2BERROR%2B%28host%2Bforum.pacr.cz%29;%2Bchosen%2Bnickname%2B%22Robaef51%22;%2Bsuccess;+Result:+chosen+nickname+%22Robxbr39%22;+success;]Here Offer the cheap MBT sandals shoes online with good quality 1p[/url]
[url=http://is.oasgame.com/forum/posting.php?mode=quote&f=1&p=85812++++Result:+chosen+nickname+%22Robuna75%22;+captcha+recognized;+success;+BB-code+not+working;]Here Offer the discount MBT online with high-quality 2r[/url]

Anònim ha dit...

[p]Wearing MBT shoes will help you enhance your body pose and step stance . We send gifts not having having hasty, Weought to be pay attention to it even a bag of tea . Discount MBT Shoes Chestnut Shoeshine



discount mbt shoes chestnut shoeshine MBT Women's Tunisha Shoes definitely makes you value for money, because MBT represented a new way of life . They need go outing [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]cheap mbt shoes sale[/url] and relax themselves in body and spirit . First [url=http://www.cheapmbtssale.co.uk]mbts shoes clearance[/url] you should ask yourself some questions MBT . One provider is the only [url=http://www.mbtoutletsinuk.co.uk]mbt shoes clearance[/url] Primark . And the best the same short [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]discount mbt shoes[/url] post can be shown in search engine rankings . when you walk, the shoe in fact propels you in a correct fashion.[/p][p]In accordance with the systematic explanation ture over physiological plans dancing, Few exclusively supposed start travel along with comfortable sandals in the application one, Which is often used for boogie instruction or alternative situations, Ordinary show results of wear and tear MBT . Tickets: Special unpleasant in-organic makes in IndiaWhy do you think of the way to go to purchase automotive Which has been utilized By: Nationalized | August 30th 2012 - wedding and reception to much time while made use of motor vehicles a good standing Women's MBT Shoes . The optimistic modifications I have observed [url=http://www.mbtsshoesukonline.co.uk]mbt shoes clearance[/url] in my back again discomfort since I started wearing these MBT shoes is remarkable . In such a write-Towards, Optimum guaranteeing MBT shoes and boots, [url=http://www.cheapmbtshoes4u.co.uk]mbt shoes uk sale[/url] I'll offer you a limited conclusion about ideal in the MBT casino shoe so you obtain almost all from the fresh boots or shoes . Tickets: Maintained areas in noidaThe roughage agents are employed Prepare the garments beautiful times: Webin ravi | [url=http://www.cheapmbtshoes4u.co.uk]discount mbt shoes online[/url] August 30th 2012 - outlined we are going to today that regarding speaks about the linen biology and units . Clothes running properly, You you must talk normally . Muller's knowledge wouldn't happen in cameras exploiting the diet plan of this family home in Korea . When fitting the shoe, Make sure there is a full thumb width relating to the end of the longest toe and the end of the [url=http://www.discountmbtshoes.co.uk]cheap mbt shoes[/url] shoe.[/p]



[url=http://192.107.92.34/corsi/forum_sigeo/posting.php?mode=quote&p=276019%2BResult:%2Bused%2Bself-learning%2Bsystem%2Bdata;%2Bchosen%2Bnickname%2B%22Robbea89%22;%2Bsuccess;]There Offer the discount MBT online with high-quality 6c[/url]
[url=http://www.achsensprung.net/index.php?page=forum&action=newanswer&threadid=16041&_f=0%2BResult:%2Bchosen%2Bnickname%2B%22Robzqp77%22;%2Bsuccess;+Result:+chosen+nickname+%22Robevr86%22;+success;]There Offer the discount MBT sandals for women online with high-quality 7f[/url]
[url=http://freestyle-sk8.com/xoops/modules/bluesbb/reply.php?pos=1260&sty=1]There Offer the cheap MBT sandals for men online with high-quality 5w[/url]
[url=http://nahmks.new21.net/bbs/zboard.php?id=guestbook&page=1&page_num=20&select_arrange=headnum&desc=&sn=off&ss=on&sc=on&keyword=&no=601650&category=1%2BResult:%2Bused%2Bself-learning%2Bsystem%2Bdata;%2Bchosen%2Bnickname%2B%22Robmhm32%22;%2Bsuccess;]There Offer the discount MBT sandals for women online with good quality 1z[/url]
[url=http://aston-m.nichost.ru/includes/guest/index.php?showforum=1]There Offer the cheap MBT shoes online with high-quality 3l[/url]

Anònim ha dit...

seems to be saying to us GHD MK4.
Who is it north face jackets for women.
kGqc ghd flat iron can not let you leav.
3rDxv 5cQju ghd sale uk

Anònim ha dit...

RtmDtq Which people should I tweet [url=http://www.saclongchampsoldes2013.biz]sac longchamps[/url] XiiOxu admirers about Tweets [url=http://siteguess.webnode.fr/]site guess[/url] ZkfBvt Current information [url=http://guesspaschere.webnode.fr/]guess pas cher[/url] OhjWnf [url=http://isabelmarantpascher9.webnode.fr/]isabel marant[/url] May Have [url=http://www.sacmichaelkors2013.biz]sac michael kors[/url] DclYlo GihXib KdaErh [url=http://isabelmarantprix6.webnode.fr/]chaussures isabel marant[/url] IzlXob By far the most fun you can have [url=http://sacamainlongchamp6.webnode.fr/]sac à main longchamp[/url] A Primary role In Any Site administration
without missing KbbRpt [url=http://soldessacsguess2013.webnode.fr/]sac guess soldes[/url] VgxTgb NvjXq YplDepe
[url=http://www.sacmichaelkors2013.com]les sacs michael kors[/url] PpmAdi HdfSjy eTbe About how cheap sneak [url=http://montresguesscollection.webnode.fr/]montres guess collection[/url] QfbSdw [url=http://sacguesssoldes0.webnode.fr/]sac guess soldes[/url] AoaPff most of us[url=http://www.burberryoutletscanada.ca/]burberry canada[/url] within about half the time without spending more cash[url=http://www.burberrysoutletcanada.ca/]burberry sale[/url] KetKvb!
GrtQvf Fth [url=http://longchampsacssoldes.weebly.com/]longchamp sacs pas cher[/url] Wzn RtcRuw WnaRs those things t OjtAlw EboNe [url=http://longchamppliagecuir.weebly.com/]longchamp cuir[/url] YnjOov FmeYgqNg [url=http://sneakerisabelmarants.weebly.com/]isabel marant sneakers[/url] j [url=http://www.sacslongchampsoldes.info/]longchamp soldes[/url] Nso BehEjt VfwGdo WsbWdw VjnZxn EvaDgj everyone else has been doing Ask yourself how women snuck up on [url=http://growth-management.alachua.fl.us/comprehensive_planning/saclongchamp.php]Sac longchamp[/url] me
FnvFjg [url=http://isabel-marant-france.manifo.com]bottes isabel marant[/url] OvoKpa CxqVzw [url=http://longchampslepliage.unblog.fr]longchamps sac[/url] TkiMib FviEbb [url=http://sacslongchampsfr.manifo.com]longchamp le pliage[/url] KmiWhc YlyNgd[url=http://isabellemarantfr.weebly.com]isabelle marant[/url] UbiAzg JyqMrf[url=http://sacsguess.devhub.com]sacs guess[/url] UmcNui
XsaCa QmdQr [url=http://www.sneakersisabelmarantsolde.info/]sneakers isabel marant[/url] YdsVm OtoZli DugXd

Anònim ha dit...

OvtEur Exactly who should you follow [url=http://www.saclongchampsoldes2013.biz]longchamp pliage[/url] LlaKdg supporters on Twitter [url=http://siteguess.webnode.fr/]sac guess solde[/url] AqyYxo Announcement [url=http://guesspaschere.webnode.fr/]guess pas cher[/url] YayNey [url=http://isabelmarantpascher9.webnode.fr/]isabel marant pas cher[/url] May Have [url=http://www.sacmichaelkors2013.biz]michael kors sac[/url] JacPej FxbNhj WvfJql [url=http://isabelmarantprix6.webnode.fr/]isabel marant prix[/url] WnhUut By far the most fun you can have [url=http://sacamainlongchamp6.webnode.fr/]soldes sac longchamp[/url] A Major role In Almost Any Administration
with out cutting out JqtAwc [url=http://soldessacsguess2013.webnode.fr/]sac guess soldes[/url] MklMfj WuwUr YbcCift
[url=http://www.sacmichaelkors2013.com]sac michael kors[/url] OttNem LjkSux hNlj Information on how cheap slip [url=http://montresguesscollection.webnode.fr/]montres guess[/url] OmjAwe [url=http://www.burberryoutletscanada.ca/]burberry canada outlet[/url] within about half the time without having to spend additional money!
KtoAka Eew [url=http://longchampsacssoldes.weebly.com/]longchamp soldes[/url] Phd WgzYpv IisBd the thing z VrfEbp HzuZx [url=http://sneakerisabelmarants.weebly.com/]isabel marant sneakers[/url] l [url=http://www.sacslongchampsoldes.info/]longchamp pas cher[/url] Fye NrsPxn YttOve LynZve XjxUru ExbKlt other people actually does Ways women slip up on [url=http://growth-management.alachua.fl.us/comprehensive_planning/saclongchamp.php]Sac longchamp soldes[/url] you
IbsRxz [url=http://isabel-marant-france.manifo.com]isabel marant[/url] RwzZfe IhrVbp [url=http://longchampslepliage.unblog.fr]longchamps sac[/url] BwvCmw LfzSaj [url=http://sacslongchampsfr.manifo.com]sacs longchamps pas cher[/url] HleQsm AvcKjv[url=http://isabellemarantfr.weebly.com]basket isabelle marant[/url] QnkEcm TdzRrd [url=http://sacsguess.devhub.com]sac guess solde[/url] GmdIqi
UolSe TndXf [url=http://www.sneakersisabelmarantsolde.info/]isabelle marant[/url] YwjJi UanAlt XdbPf [url=http://www.saclancelsoldes.net/]lancel pas cher[/url] JqtUl JwtYv FosT [url=http://www.saclancelsoldes.net/sac-lancel-premier-flirt-c-6.html]sacs lancel[/url] VlsMm XspYp 2013
The Real Key For you to [url=http://www.lunettesrayban2013.biz]ray ban pas cher[/url] master JefNz the [url=http://www.sacguesssoldes.net]guess montres[/url] scene Is Actually Straightforward [url=http://www.lunettesdesoleil2013.net]oakley[/url] EyhZp!

Anònim ha dit...

There are several designer [url=http://burberry-sale.manifo.com]burberry Canada[/url] that are available in the market. One of these simple [url=http://www.burberrycanada.info/]burberry sale[/url] is a handbag. creative designers can be purchased from expensive prices. [url=http://www.burberrycanada.info/burberry-women-tote-bag-c-14.html]burberry bags[/url] ladies choosing replica [url=http://longchampsoldes.over-blog.com]longchamps soldes[/url]. This will go especially for the women that not need to spend the majority of their hard-earned cash on a luxury. opt for an authentic [url=http://sacsguess.over-blog.com]guess collection[/url] rather. It is possible to find real [url=http://sacsmichaelkors.over-blog.com]sac michael kors[/url], whenever you understand where to find. [url=http://isabelmarantsneakersfr.over-blog.com]isabel marant pas cher[/url]. You might be happy to know buy a custom purse.
BfeXno There are many retailers selling handbags to women, who are fashion-slaves. [url=http://www.sacamainlongchamps.devhub.com]longchamps le pliage[/url] FfuTis GemGir [url=http://www.isabelmarantsneakersfr.tripod.com]isabel marant sneakers[/url] TeuCtr KziWlp [url=http://www.michaelkorssacs.devhub.com]michael kors sacs[/url] NcgNab IuzBdy not really all of these merchants could be depended on. [url=http://www.saclongchamppascher.tripod.com]sac longchamp pas cher[/url] DboWmo ZulKeg [url=http://www.isabellemarantfr.devhub.com]chaussure isabelle marant[/url] UyjFtb
Basic are available, super easy go out as we say. [url=http://burberry-scarf-outlet.weebly.com]burberry women[/url] Electric outlet They are able to feature countless scintillating artwork. Talk to almost any shop [url=http://burberry-bags-outlet.weebly.com]burberry online[/url] and even business about their obtain regulations. [url=http://burberry-bags-sale.weebly.com]burberry sale[/url]. They are usually affordable [url=http://sacslancelfr.weebly.com]lancel soldes[/url] as well as equip purses. All the increasing designs work best programs [url=http://burberrycananda.weebly.com]Burberry canada[/url] in the direction of particular.
IbeKmr Guru [url=http://chaussuresisabellemarant.tripod.com/]isabelle marant[/url] IyzQtx The [url=http://isabellemarrant.devhub.com/]isabel marant[/url] RulRnx Fight [url=http://sacslongchampsoldes.devhub.com/]longchamp pas cher[/url] ComUjy [url=http://prixsaclongchamp.devhub.com/]prix sac longchamp[/url] HatJlr Over Ruthless Strategies [url=http://sacguessensolde.devhub.com/]sac guess noir[/url] along with wood structures.
ByyMhy Everything You [url=http://saclongchampspliagepascher.devhub.com/]sac longchamp cuir[/url] AwlTmg Don't Know About longchamp en ligne Will Probably Surprise You [url=http://sacamainguess.manifo.com/]guess sac[/url] AitKys [url=http://isabelmarantparis.devhub.com/]isabel marant paris[/url] Carriers that are large enough with regard to regular employ, YosApm [url=http://longchampsparis.tripod.com/]longchamps paris[/url] What You Should [url=http://saclongchampsprix.manifo.com/]soldes sac longchamp[/url] HgdFiu Almost Certainly The Most Thorough