14 de juliol 2012

Stewart Home / Memphis Underground




Memphis Underground és el títol de la novel·la de Stewart Home -un altre dels nostres- que recomanem a tot gas des d'aquest blog. El llibre i l'escriptor han arribat a les meves mans seguint els consells sempre encertats del Kiko Amat (visiteu i consumiu el Bendito Atraso, la seva web que mai falla). Home és un artista britànic autodefinit com a working class i ex-punk rocker. Bones credencials. La seva literatura és un tret frontal a l'establishment cultural anglosaxó i, per extensió, a les convencions que ens encerclen o que pretenen marcar el canon de les tendències d'una cultura impostada que obeeix a la més calculada financiarització. Llegint Memphis Underground saltem entre gèneres i subgèneres literaris, entre la paròdia i la crua realitat, visitem zones delirants destinades a la producció artística amb seu en remotes terres escoceses i transitem per carrers, places i indrets de l'extrarradi londinenc, la majoria dels quals coneixem una miqueta la gent d'aquest blog. Personatges a la deriva i escenes extremes, van teixint la teranyina d'aquest Memphis Underground per a on hi desfila el Northern Soul, el Go-Go, l'anticapitalisme, l'anti-art, les bizarrades biogràfiques d'essers del submón britànic, el marxisme, l'anarquisme, els barris (Stoke Newington, Hackney, Bethnal Green...), Iain Sinclair, el Dub, Guy Debord, Henri Lefevre, la cervesa, Walter Benjamin, el sadomasoquisme i, sobretot el soul, molt i molt de soul que acompanya i, de tant en tant, presideix les pàgines d'un llibre que no sé si és un llibre o si directament és una caixa d'eines o un contenidor de relats, novel·les simultànies, assaig, articulisme i dietaris caòtics. Memphis Underground està editat per una editorial totalment recomable -Alpha Decay- que està lliurant una heroica proposta literària "al marge de".
Una bona manera d'entrar en el món de S.Home és visitant aquest enllaç que podeu clicar aquí mateix...amb entrevista, frases celebres i fotografies del nostre home-"Home":

Jot Down Cultural Magazine | Stewart Home

www.jotdown.es/.../stewart-home-aspiro-a-abolir-la-distincion-entre-l...


Memphis Underground, tot sigui dit, és el títol d'un tema i d'un LP del flautista de jazz i R&B Herbie Mann. Collita del 1969. El vinil corresponent corre per casa i malgrat el fregit es pot escoltar força bé. Una altra versió del tema de Mann que acabo de punxar és la de Larry Coryell, un tema funk alegre i lleuger que fins i tot el cerebral Coryell el clava finament. 

Afegirem altres acotacions sonores que apareixen en el llibre: King Tubby, The Impresions i Trouble Funk.

Herbie Mann Memphis Underground (HQ) - YouTube

www.youtube.com/watch?v=oBlls1simkc8
Herbie Mann Memphis Underground (HQ) ... 

 

 

King Tubby the DubMaster - YouTube

www.youtube.com/watch?v=JBYa6fm-Q8I17 for the rest of King Tubby. maybe i can ...

 

The Impressions - It's All Right

www.youtube.com/watch?v=CnZ9wOlDxG025
Álbum: The Impressions (1963)

Trouble Funk - Still Smoking - YouTube

youtube.com3 Abr 2010 - 3 min - Subido por MrSundayjoint
Trouble Funk - Still Smokin' (The Tube 1986)

4 comentaris:

Jorko ha dit...

com ja és habitual si tu prens nota del koko amat jo prenc nota de la teva nota i espero que algú prengui nota de la meva. Pot ser un bon element d'estiu.

Genís Work Song ha dit...

Merci per la referència, tinc vàries lectures "entre mans" ara mateix... però espero poder llegir la novela que recomanes aquest estiu.

Aviam quan fem un sopar o algo companys!! Ja fa massa que no xerrem!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Doncs si, Genis, a veure si anem concretant una trobada.nosaltres estem preparant els 10 anys del programa Sound System per passat l'estiu i hem pensat en tu per alguna de les sessions de punxamenta sonora. Seguim en contacte.

Genís Work Song ha dit...

Per mi seria un honor i un plaer absoluts, amics.

Ens veiem aviat!

Keep the faith!