29 de juliol 2012

Illes i platges


                                                                                El llibre comença així:

"Amb la teva mare teníem un Mini Morris. Era un cotxe minúscul, com un auto de xoc, i un dels eixugavidres estava trencat, de manera que jo sempre havia d'anar traient el braç per la finestra per fer-lo anar. En aquella època, a la teva mare li agradaven amb bogeria els camps de mostassa, i els dies assolellats sempre volia que anéssim a travessar els que s'estenien al voltant de Davis. Aleshores hi havia més camps i menys gent, igual que arreu del món. I amb això comencem la primera lliçó de l'escolarització a casa. Al principi, el món era un camp immens i la Terra era plana. Totes les bèsties hi vagaven al damunt i no tenien nom, i la bèstia gran es menjava la bèstia petita i ningú no s'escandalitzava. 

Aleshores va arribar l'home, pelut i estúpid i dèbil, i es va refugiar a les vores del món, i es va multiplicar i es va tornar tan nombrós i malvat i assassí en la seva indolència que les vores del món van començar a cedir. A poc a poc es van torçant i corbant, i els homes i les dones i els nens es van enfilar els uns a sobre dels altres per no caure, i mentre grimpaven, amb les ungles s'arrencaven el pèl de l'esquena, fins que a la fi tots els homes van quedar pelats i nus i morts de fred i assassins i arrapats a les vores del món".

La resta del relat és la vida, l'amor, la gent, els llocs i la mort. El llibre és Sukkwan Island. L'autor és David Vann. L'escenari del relat, una illa d'Alaska. 





 



La matinada del dissabte al diumenge fem una sessió de discos a prop del mar, al xiringuito El Pebre. 
Els pescadors marquen el seu espai amb cercles de llum. La gent pren la fresca i alguns ballen. 

Fem sonar les músiques que acostumem a triar per programar sessions de ràdio o per inventar programes i festes imaginades. 
Els altaveus emeten Soul, Boogaloo, Reggae, R&B i altres gèneres i subgèneres. Interpretar la gent, el públic, és una activitat poc precisa. 

Observar la gent i observar-nos ens fa pensar en paratges musicals incerts de quan el ball i l'estiu anaven de la mà. El pas del temps altera aquestes observacions i ens porta a imaginar espais sonors fets a la mida de qui els inventa.  
Passen les hores i tornes a casa. Les llums del carrer declinen. El passeig marítim està més abandonat del que ja estem acostumats a veure a la llum del dia i és quan un element inesperat i marcat per l'alè nocturn esdevé una il·luminació. 
Amb les cames cansades de bicicletes, passejades i ritmes, sota els efectes d'una festa que encara sona dins de les orelles, un enorme cotxe de joguina abandonat en un pas soterrani pot arribar a ser una perfecta al·lucinació.
Fotografia: Ramon Martínez. Sortint de la plaja. Dissabte per la nit.


  1. The Mohawks - The Champ

    www.youtube.com/watch?v...
    2 Ago 2009 - 3 min -
    Álbum: Funk Drops 2 (2002)

5 comentaris:

Marc ha dit...

el cotxe de joguina impresiona, el llibre l'apunto i les nits de música no s'ha de perdre

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

tal com sona i tal com és

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Quixtar is a business opportunity company, offering entrepreneurs the ability to have a business of their own through Quixtar's I-commerce business model. I-commerce empowers Individuals to market products and manage their own business via the Internet, while being compensated by the low-cost, low- risk Independent Business Ownership Plan, and supported by the full-service The quality of the clothes and shoes do not care if you want to look good. Can do, Christian Louboutin pumps most things by themselves and that includes your most beautiful and charming wife and beautiful dress there. Christian Louboutin shoes replica you can get all this and still do in retrospect, much more than the originals never leave. Besides the fact that not only always the best offers on the market. You have a lot to offer the quality of the materials in these shoes, the comfort is exactly the same as the originals backed up. [url=http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-uk-boots-transparent-yellow-black-cheap-381.html] Christian Louboutin UK Boots Transparent Yellow Black | christian louboutin uk outlet Black With Free Shipping On All orders[/url]

attached
have got to
remember that
graphics
assist

1 cup plain yogurt

Please visit it:http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-red-shoes-lady-gres-160mm-cheap-34.html