20 de juny 2012

Emili Baleriola i els records musicals.




 
L'Emili Baleriola fou un dels guitarristes de referència del rock progressiu, de l'ona Laietana i de les diverses derivacions de les escenes de la música lligada a l'underground català dels seixanta i dels setanta. L'Emili continua actiu, toca la guitarra, impulsa projectes i és un dels nostres. El programa Sound System (Ràdio Premià, 95.2 fm) dels dimarts l'ha portat a l'estudi i amb ell hem fet una intensa sessió molt concentrada i dedicada a les col·leccions musicals del convidat. 
L'Emili ens ha fet un tast de Beatles, Stones, Kinks, Animals, BB King, Cream, Hendrix i Miles Davis. Ens hem quedat curts, però ho hem disfrutat molt. Segur que tornarem a fer-ho i ampliarem el catàleg. 
Ens ha agradat molt estar amb un d'aquells musics que de ben joves seguiem i amb els quals tinguerem la sort de respirar el transit entre el prog-rock, l'ona Laietana i el jazz rock. 
Des de Premià de Mar replicavem a la casolana manera el que emetia Zeleste. En aquells anys 70 organitzavem concerts al Patronat, a l'Amistat Obrera, a l'envelat i a l'era de can Manent. Des de Taula Rodona o des del col·lectiu La Llamborda vam poder col·locar a la nostra vila una notable representació de la Nova Cançó, de l'ona Laietana i de bandes de jazz i jazz-rock. Els escenaris premianencs van veure passar l'Ovidi (amb Amman, Batllès i Soriano), el Pere Tapies, el Joan Isaac, els maresmencs/barcelonins Xamatoxa, la Cowabunga Dixieland Jazz Band, la Mirasol, en Sisa, en Pau Riba, el guitarrista flamenco-premianenc Mariscal, Fusioon, Musica Urbana, Oriol Tramvia, Miki Espuma, Lluís Llach, Pi de la Serra, la Dharma, Jordi Sabatés, Tete Montoliu & Pony Poindexter, el New Jazz Trio (després Barcelona Traction)... i una llarga llista que -si algú vol fer memòria- podeu ampliar en els comentaris. 

La passió per l'escena del moment, el fenomen Radio Juventud (José María Pallardó: Al Mil por Mil i El Clan de la Una) i la sort d'estar en el lloc precís i en el moment precís, ens han marcat prou com per que ara poguem dir que n'estem molt contents. 

Actualment, anys i anys després, ens reunim setmanalment, fem ràdio, punxem, xerrem i de tant en tant ens cau del cel zelestial un convidat que de manera afable, senzilla i passional, ens reobre totes les portes (de fet mai les hem tancat del tot) i ens surt un programa rodó com una galeta i fantàstic a tots els nivells. 

La primera imatge que retenim del Baleriola és la del guitarrista grenyut de la darrera formació de la mítica Màquina! Fou precisament el Pallardó des del seu memorable Clan de la Una qui va propulsar el disc de comiat de la banda. Erem uns adolescents. El "En directo" era un doble LP de la companyia Diabolo, enregistrat l'estiu de 1972. El disc sonava aquells dies a Radio Juventud. El comiat de Màquina! portava el nom de l'Emili Baleriola i per això ara hem fet unes fotos d'estar per casa que reprodueixen la coberta i algunes fotografies del llibret corresponent a aquell doble LP. Aquest juliol farà quaranta anys de tot allò. El Baleriola és el de la furgoneta amb el logo de Màquina! A les altres fotografies el tenim molt ben acompanyat (Benavent, Herrera, Grillberger, Batiste, Rohr i Font).

 L'audició del programa està disponible en aquest enllaç:

Stereo-2. Comunitat sonora: juny 2012  stereo2soundsystem.blogspot.com/2012_06_01_.


9 comentaris:

HENRY TO SEA ha dit...

molt bona feina amics !!! vaig escoltar-vos i ja podeu anar preparant la segona part i més ... va ésser magnífic escoltar un dels nostres " big musicians", quins records ... !!!

sou els Hammers de la Ràdio !!!

Albert T ha dit...

se de gent que faroleja amb el passat musiquero, no és el cas que queda ben patent en el text i amb la gent que belluga per aquest article.
A mi m'agradaven els Om i Cerebrum i també eren dels de la moguda progresiva, osti si ha passat temps.

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

ben pensat aquells temps tenien el que els temps d'ara no tenen, cada music era un grumet

Marc ha dit...

Màquina!
una passada!

Conrad Canaló Stewart ha dit...

una bona idea

Anònim ha dit...

The interpretation about the eggs and substitutes mentioned above: a variety of eggs can provide high grade protein, but mindful of not frying the eggs. vras vpn. In short, the technology has to intervene in our favor by encouraging the individual quality of work and saving time and effort by those who must work with these documents. vpn in windows 7 error 691

Anònim ha dit...

Admissions into available of engineering, masters and doctoral programs of this university are absolutely on a arete basis, evaluated by civic access examinations for anniversary of the courses offered., wrv210 wireless g vpn router. Therefore, more candidates can share them and get benefited. The following are my career goals; both long term and short term. netgear vpn software download. Using a stepper to step up and down will also quickly build leg and buttocks muscles. vpn client for mac configuration

Anònim ha dit...

The items that go into a tube of toothpaste are important things to see. When you need a plumbing repair, you must hire a plumber that is not only experienced but also licensed to offer plumbing services. pengertian protocol. Legitimate online casino don’t accept bets from players who live where online gambling is illegal. These sites offer you best buys and best quality products without much of a hassle., access 2007 development. Give away your brochures in all the different ways that you can, in all the different places that are available to you. load core ftp

Anònim ha dit...

For one, they were able to provide bases for enactment of a comprehensive act of 2002 which fully addressed the issue of need to have a legal framework to confiscate proceeds of crimes. scarica musica emule plus. Aspiring professionals often need college degrees from prestigious universities for their career benefits. pop en windows server