02 de maig 2012

Els millors anys del Southern Soul (60/70)

Les darreres setmanes porten una banda sonora descomunal. El segell britànic Kent Records, especialitzat en l'art de recopilar materials dels arxius més genuïns de la música negra, ens ofereix unes capses de tres discos força interessants i alhora molt ben documentades, dedicades a la història del soul del sud dels Estats Units i a la factoria Fame Studios. 

El primer recopilatori que ressenyem és Take To The River / A Southern Soul Story 1961-1977. Aquesta triple proposta ens mostra una panoràmica molt ben triada gràcies als 75 temes que ens acosten la quintaessència del bo i millor dels estudis de la zona. Hi trobem materials dels segells Stax, Atlantic, Murco, Gee-Bee, Volt i molts més. Sonoritats que comparteixen un territori comú i que mostren les diverses expressions del soul, el r&b, el primer funk i variacions del gospel i dels sons del Delta.

El segon recopilatori és més concret i es concentra en els estudis Fame. The Fame Studios Story  / Home of the Muscle Shoals Sound 1961-1973 és el nom d'aquesta meravella sonora que condensa les aventures i desventures dels estudis Fame, ubicats a la petita població de Muscle Shoals (Alabama) i, com es diu a la coberta de la capsa, ens ajuda a descobrir la història d'aquell petit estudi que va situar Muscle Shoals en el mapa de la música mundial.


La llista d'artistes és molt extensa, alguns noms ja parlen per si mateixos i aquesta és una petita mostra enmig de l'univers que ens espera: Arthur Alexander, Joe Tex, Spooner & The Spons, Arthur Conley, Wilson Pickett, Otis Redding, Irma Thomas, Etta James, Lowell Fulson, Lou Rawls, Al Green, Laura Lee...pur vertigen.

Al Green - Take Me to the River




  1. Laura Lee - The Rip Off

    www.youtube.com/watch?v=PquqJtIcFME
    30 Oct 2010 - 3 min - 99Ciderman
► 3:48► 3:48
www.youtube.com/watch?v=vGD8aQ2GKr0
3 Sep 2008 - 4 min - ther51
Álbum: Al Green Explores Your Mind (1974)


  1. Laura Lee - The Rip Off

    www.youtube.com/watch?v=PquqJtIcFME
    30 Oct 2010 - 3 min - 99Ciderman
I per acabar...una nova proposta de la Kent: The Flash Records Story. Amb la fotografia de la coberta ja queda clar per on van els trets!

... I una perla dels Booker T & Mg's de campionat:

Booker T. & the MG's - Booker-Loo

www.youtube.com/watch?v=1kgBgX5HsqU2 Feb 2010 - 6 min - nyrainbow
Álbum: My Sweet Potato (1966)

 

9 comentaris:

Jorko ha dit...

un bon lot per trampejar la que cau esportivament i politicament, salute!

David ha dit...

Doncs sí, Àngel, amb aquests noms m'he marejat. Si em fessin escolir entre el Northern o el Deep Soul no sabria pas què fer, per sort aquestes tries no calen. Salut

Àngel ha dit...

Bona referència a la conjuntura, company Jorko, i bon material per fer la travessia.

David, ja que el Northern Soul és una escena que encara perdura en el Nord Britànic, aquesta té la sort de consistir en l'art de recopilar coses del Sud dels Estats Units i de tots els punts cardinals del soul. La gran sort del concepte Northern estava en aquest col·leccionisme infinit de materials de l'altra banda de l'oceà. L'escena Northern anava molt bé i no plantejava eleccions estilístiques. Seguirem en la línia i -com dèien els Northern's- practicarem el Keep The Faith!

Edgar ha dit...

El clip dels Booker és una passada total, no l'havia vist i mira que en soc seguidor del grup!

Santi ha dit...

Capses de bombons de cacau pur 100%!
La meva xocolata preferida!
Bravo per la ressenya, me l'apunto aquesta...
Salut & Groove!

Genís Work Song ha dit...

Bona tarda tinguin els pobres!

Fa un munt que no busco 5 minuts per comentar-te res del que vas publican Àngel. Només donar-te les gràcies per aquesta nota, tenen una pinta estupenda.

A mi el soul amb sabor a country m'ha agradat sempre molt. Té un no se què, que no se jo..

Una abraçada!
Genís.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

gràcies Edgar, i Santi, i Genís...gent que sap de que parla quan parla de música negra. Un plaer de tenir-vos per aquesta casa, com el Jorko i el David.

Keep The Faith

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

One should apply minimal pressure to lift these concrete grinders and also hold it in flat motion while working.
If a hairline crack in concrete has turned into a large crack,
it will need to be cleaned out before the patching and repairing process.
For faster setting concrete, use less water, for more workability, use more water.