16 d’octubre 2011

Ràdios i televisions "in rock".

Tot i el ball de xifres post-15-0 i el que implica pontificar al respecte i esgargamellar columnistes i tribunes sistèmiques, avui ens toca dir que entre la no-resposta i la resposta lògica (diversa, caòtica i de dificil caracterització), ens quedem amb la segona i apostem per no cedir davant de LA GRAN ESTAFA.

I ara, endiumenjats, descriurem una tarda intensa als arxius de la Dimensió Desconeguda. Escampada general de vinils a casa i amb un nexe d'unió inventat i arbitrari: Les ràdios i les televisions del Rock. Avui hem tret la pols als LP's dels australians Radio Birdman i dels anglesos Television Personalities. Una i altra banda tenen afinitats nominals i una adscripció diferent al món de la nostra estimada i celebrada subcultura rockista i popista. En matèria de radiotelevisió sonora, també hem recuperat i repunxat en escreix el Marquee Moon de Television i in extremis hem capturat Psychic TV com a derivació pretelevisiva de la seminal Throbbing Gristle. Avui, doncs: Rescatarem Radio Birdman i celebrarem tot allò que van aportar a la terra des de les austràlies (terra de Bee-Gees -ai!-, Men at Work, ACDC i, sobretot, d'una densa escena de la qual els Birdman en foren la pedra angonal: Celibate Riffles, Lime Spiders, Screaming Tribeshmen, Cosmic Psychos i els que vulgueu afegir, sense oblidar el primer set del cangur Nick Cave o el Power Pop majuscul dels Hoodoo Gurus i The Saints).
Radio Birdman eren molt bons! Molt bons! Rock'n'Roll d'arestes afilades amb melodies degudament encaixades, guitarrística impecable (Denis Tek i Chris Masuak) i un lider com cal, Bob Younger (amb un bon arbre genealògic de bandes i sub-bandes). Radios Appear és un LP únic!

Els "televisius" per l'altra banda de la tria del dia -Television Personalities- van fer coses extraordinàries en plena ebullició de les impostures "indie". Pop ardent, guitarres de cristall, melodies a la manera Byrds i una devoció per el pop a prova de modes i focs artificials. Activem, doncs, la tele i la ràdio, barreja sense manies, i aneu clicant els videos adjunts. Memòria històrica! Comencem per les "causes perdudes" dels Cosmic Psychos i passem als Birdman i als TV Personalities... a gaudir-los!
p.s. / Darrera hora, arriben males noticies de TV Personalities (veure enllaç). 


Vídeos sobre cosmic psychos
- Informar sobre vídeos

  1. Cosmic Psychos - She's a Lost Cause - youtube.com
    4 min - She's a Lost Cause/Crazy Woman
    Disponible en: v.youku.com
  1. Vídeos sobre radio birdman radios appear


    Radio Birdman - Aloha Steve and Danno - youtube.com
    4 min - Radios Appear (1977)
    1. Noticias sobre television personalities





    2. Dan Treacy, de Television Personalities, en estado crítico‎ - hace 4 días
      Dan Treacy, cantante de Television Personalities, se encuentra en coma inducido en un hospital de Londres, después de haberse sometido a una operación para ...
      EFE EME - 4 artículos relacionados

    3. Vídeos sobre television personalities

       - Informar sobre vídeos

      Television Personalities - The Painted Word - youtube.com
      4 min - The Painted Word (1984)
      Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it


4 comentaris:

Marc ha dit...

ooooooooh, radio birdman quina bandassa!!!!

xisco ha dit...

Agraït per donar-me l'oportunitat d'ampliar la meva cultura musical.
Gràcies.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Doncs sí, Marc els Birdman han de ser reivindicats com una gran banda.

Xisco, el gust és meu, bentrobat per aquest submarí.

Llop Estepari ha dit...

Aquest Llop, aparentment absent, continua udolant amb els continguts del Seaview. Amb els escrits d’opinió social hi estic totalment d’acord. I encara diria més: Darrerament se’m desperten uns desitjos antisistema que si no fos pels anys que tinc encara sortiria a fer mal. Pel que fa al contingut musical, ens vas alliçonant com sempre. En aquest sentit, la meva manca d’actualització em fa pensar (estrany en mi) que els temps passats van ser millors (també deu ser cosa dels anys). Ens hauries d’il•luminar amb quelcom de la teva discoteca que sigui trencador i de darrera fornada.
Una forta udolada!