19 d’abril 2011

Dan Penn & Spooner Oldham. Artesans.




Dan Penn & Spooner Oldham foren una parella d'artesans sònics Old School. Capturats en format discogràfic, els trametem a aquesta tribuna i els convoquem a una festa impossible al bellmig de la Setmana Santa primaveral. Escrivien cançons des del sud profund de l'Amèrica del Nord, quan el món era pop i les cantonades desfermaven una frenètica activitat artesana. Les composicions de la parella Penn-Oldham nodrien les arts de Percy Sledge, Dionne Warwick, Etta James, Arthur Alexander, James Carr, Solomon Burke, Arthur Conley i Irma Thomas, entre desenes d'interprets de la gran música negra dels seixanta i setanta. Les partitures Penn-Oldham van arribar també al soul d'ulls blaus dels Box Tops i de Tony Joe White, la qual cosa ens mostrava aquella inexistent frontera entre blancs i negres practicants del soul i del R&B més incandescent. Ara ens arriba un magnífic recopilatori del món de Dan Penn & Spooner Oldham de la mà del segell Ace: Sweet Inspiration. Extraordinari!
Aprofitarem per reclamar als quatre vents el llegat de The Box Tops, aquella banda liderada per Alex Chilton (mort l'any passat) que va establir les bases d'aquella jòia de garatge i power pop que foren els Big Star.


Alex Chilton. Sempre Alex Chilton.
Chilton, Telecaster en mà!


Vídeos de the box tops

- Informa sobre vídeos
The Box Tops - The Letter - youtube.com
2 min - 21 Abr. 2008 - Penjat per idioticscheme666
The Letter by the Box Tops found on the album The Letter. The ...
The Box Tops - The Letter - dailymotion.com
2 min - The Letter/Neon Rainbow (1967)
També a: YouTube - MySpace - dailymotion.virgilio.it
The Box Tops - Soul Deep - youtube.com
2 min - Dimensions (1969)
També a: WAT TV - Vimeo - 4shared.com


7 comentaris:

Llop Estepari ha dit...

Recordo que l’únic aparell que corria per casa capaç de reproduir quelcom era un vell magnetòfon que havia sortit qui sap d’on. Amb aquell trasto em gravava tota la musica que podia treien el senyal de la radio. Amb els primers calerons que vaig guanyar em vaig comprar un tocata i el meu primer disc: The Letter de The Box Tops !
Un fort udol.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amic Estepari, aquest comentari és molt valuós. Que el teu primer disc va ser The Letter!!!!!! ostres, quin udol! Aquest fet té una dimensió mítica.

Felicitats!

Anònim ha dit...

the box tops, solvència 200 per cent power pop, ai, granujilla que bons.

El missatger ha dit...

Feia segles que no escoltava Alex Chilton o els Box Tops. Sonen magníficament bé!
I el vídeo de dailymotion enfotent-se del playback és divertit.
La música d'aquells anys té una màgia especial difícil de definir.

Salut! (i si falla, a poder ser amb una sanitat pública per guarir-la)

indep@alsblogs ha dit...

no fora que ni per sant jordi es pot parlar de la musica d'aqui?
entro i surto palmera okiss que sempre igual. Desperta premià! sempre amagant els Països Catalans, desperta premià! crida fort al vent per si ens vé d'almansa o des de dins vestit de guais. crida fort desperta premià.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

indep, està clar que la teva percepció del que és la cultura i, fins i tot, del que és el país, no és massa coincident amb la que es mostra en aquest blog. Hi ha d'haver de tot. Per això serveix aquest submarí i escric el que escric "perquè vull" (com cantaria l'inoblidable Ovidi Montllor, cantant dels Països Catalans que va actuar a Premià de Mar en uns anys complicats i gràcies a que una colla de gent -entre els quals hi havia aquest que t'escriu- va organitzar aquells concerts).
Lliçons de catalanitat, doncs, no i gràcies.

Jorko ha dit...

aquest indep-cridaner és un impresentable, no l'hauries de contestar.

pdt< a mi també m'agrada el soul