16 d’abril 2007

DEL PLANETA AL CIMENT !



Això s'anima! la Maria de la Pau Janer es passa al PP! Anirà de candidata mallorquina. No hauria de semblar estrany, amb tanta "gomina". Li passa com al Figo (un altre amb "gomina"), o es fa del Madrid o es passa directament al PP.

Que consti: del PP, del partit del ciment mallorquí. Esperem que la propera novel·la de la nostrada mediàtica sigui del tot realista i faci una minuciosa descripció del litorial illenc. Esperem, també, que la Pilar Rahola sigui la propera en tocar la porta del carrer Genova.

Visca el Planeta (el premi Planeta, no pas el planeta del clima variable).

Anims a tots, mediàtics!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

QUANTA GENT S'HAURIA DE FER DEL PP ! ALMENYS LA TIA AQUESTA HA ESTAT COHERENT ! FAMA, MODELITOS , MEDIA SHOW I...TOMA ESA, EL PP !!!!

Anònim ha dit...

És una gran notícia. Per una banda la Janer pot aportar una mica de sentit comú a una dreta que ha perdut els papers. Per altra banda, potser li oferiran una càrrec públic cosa que farà que surti menys als mitjans.

Anònim ha dit...

espera, espera que no passi a l'inrevés i la Norma Duval es faci d'esquerra unida i alternativa, la Ane Igartiburtu de ICV o la María Ostiz del PSC

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb en Paccius. El PP mallorquí no és el mateix que els de València o las Españas.

Primer que és l'unica realitat lliberal de les illes -no existeix cap partit tipus Convergència a Mallorca, Menorca o Eïvissa-.

Segon, que si coneixes una mica les 3 illes, sabràs que estan fent un gran esforç pel català -el Parlament és en català, i l'educació es fa en català central perquè "encara" no hi ha hagut cap reforma lingüística pel que fa al català balear-. Un altre exemple, l'Aeroport d'Eïvissa és l'únic de la zona d'influència catalana que prioritza el català per davant de l'anglès i el castellà, i tots els immigrants que vaig conèixer el parlaven perfectament.

Tercer, que un bon gruix de la població mallorquina vota el PP per temes mercantilistes i no per ideologia -ho sento però les esquerres ho van fer fatal!-. Quan no arriba aigua a les illes i s'estudia fer un condute que vagi de València a aquestes, la gent es planteja què fer amb els conreus que només generen pèrdues i es dedica al turisme. Els del Maresme tampoc hauríem d'anar donant lliçons sobre aquest tema, tant gent de dretes com d'esquerres. L'especulació urbanística és una realitat de tot el litoral mediterrani de la Península.

Quart, considero que la Maria Pau Janer és prou intel·ligent per saber què es fa, i a més, pot donar un toc de catalanitat i fins i tot fer reformes a ses illes seguint el model català. Aquest estiu vaig conèixer uns quants professors i gent de la cultura d' Eïvissa i el tema està molt estancat.

Cinquè, no he llegit res de la Maria Pau excepte alguns articles seus a l'Avui i crec fermament que si fos home no se la matxacaria tant -a ella, vull dir-. Pots estar-ne en desacord però s'ha de reconèixer que té un discurs ben estructurat. A la Facu vaig presenciar alguna conferència seva i de literatura en sabia força. Sobre la seva vessant creativa no en puc parlar.

Sisè, i per acabar, penso que fer-li un paral·lelisme amb les fembres que comentes em sembla ta incorrecte i injust com el que va dir en Marsé. Si no estàs d'acord amb la qualitat de 10 finalistes, no deixis el premi buit. És clar que mana el mercat i Don Lara pot ser mooooooooolt persuasiu...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ejem!!! el PP Liberal???? ostres !!!! el PP DE LES ILLES i el PP DE TOTA ESPANYA és el partit fundat per Fraga , exministre de Franco, dirigit per Aznar, impulsor de la restauració neofranquista, el partit del no a la memòria històrica, el partit de les mentides , de la guerra, de la xenofòbia, és un partit de dreta pura i dura, caram!!! o sento,

T0NI: REFERENTS LIBERALS o similars a CIU a les Illes els pots trobar a Unió Mallorquina (partit fundat per Melià, un pujolista illenc dels anys 60) o en el PSM vinculat electoralment a CIU...
dir que el PP és un referent liberal a les Illes...home, ni de llarg ni de curt.

el PP FA UN ESFORÇ PEL CATALÀ A LES ILLES? SEGURAMENT, al cap i a la fí és la llengua que es parla. Només faltaria.

el liberalisme del PP a les illes??? però si el PP és l'artífex polític de la devastació del medi natural, de l'especulació més clamorosa possible.

liberalisme? què vol dir? liberalisme econòmic? liberalisme polític?

caram Toni! dius que "les esquerres ho van fer fatal", més aviat van fer el que van poder en un medi del tot advers... crec que des d'un punt de vista d'esquerres el PP és estrictament exacrable.

valorar el PP per la seva actitud sobre la llengua , és bastant poca cosa...

què fa el PP de les Illes per presionar als de l'antic Pais Valencià de que abandonint la fragmentació del català....????

el pp és un negoci, un gran negoci. No mereix paràmetres d'anàlisi politic, és un complex econòmic-polític i populista als servei d'un model aterrador i depredador.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

m'oblidava de dues coses: per parlar de literatura millor deixar de parlar de premis, una cosa són els premis i una altra la literatura. Dit d'una altra manera, una cosa és el HIT PARADE i l'altra cosa és la música. Dos debats diferents a) el debat sobre el negoci i b) el debat literari, més ontològic, més precís... i c) el no debat, que també acostuma a ser higiènic.

posdata: què vols que hi faci, la Janer i mossen Corbella mai m'han fet el pes.

Anònim ha dit...

Es de suponer que Toni escribe con ironía.
Me cuesta creer que se pueda considerar el PP como un partido liberal, comprometido con la cultura y demás consideraciones.
A estas alturas el PP ya no reune matices.

Anònim ha dit...

jo agraeixo al PP una cosa: gràcies a la seva nefasta política anticatalana i antisocial i antiecològica, a les ILLES, ara ha nascut el BLOC i representa un moviment unitari d'esquerres molt fort amb IU, ERC, ELS VERDS, PSM, SINDICATS I CENTENARS D'INDEPENDENTS. Segur que està ple de "bons" liberals orfes de partit que no volen el desastre del PP. La senyora Maria Pau podria fer un pensament abans d'acollir-se al Matas (per rentar el cas Soller, per exemple). No ho ha fet: el PP és així de "polit" (com diuen a MALLORCA). El PP no és un partit de referència democràtica.

Anònim ha dit...

Doncs a mi la Maria de la Pau em posa molt. No entenc què fa amb un home tan gran...

Anònim ha dit...

Toni, m'has interpretat malament. Jo no he dit en cap moment que el PP de les Illes em semblés millor que el PP ibèric. Deia que al MPJ pot ajudar a fer del PP un partit una mica menys extrem.
D'altra banda també et diré que no entenc que un escriptor català pugui sentir-se còmode en un partit dominat pel hooliganisme espanolista.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em fa molt mal rotllo que la MPJ s'apunti al PP perquè deu haver fet un càlcul i espera que aquests guanyin. Perquè, entre nosaltres i espero que no surti d'aquí, em fa molt l'efecte que aquesta dona no té ni ideologia ni res, o si la té se la guarda a casa, i l'únic objectiu que persegueix és buscar una bona feina amb calé i rellevància mediàtica.

Només em tranquilitza pensar que aquests càlculs ja li han sorit malament una vegada (aquí es va decantar per CiU i la va cagar). No sé, ja veurem.

Jo, com en Tatí, ja fa molt temps que tinc a la MPJ als llocs més alts del meu hit parade de persones odiades (juntament, i no és per fer polèmica, amb l'Espinàs -el primer, en la meva tendra adolescència ja em queia gros-, el Corbella, el Serrano -eccsss-, el Cardús, i ara darrerament, pujant posicions tota hòstia, la fava multiculti de la Asha)
Ala, ja ho he dit

Bai de guai, proposo, si a l'administrador del blog li sembla bé, un exercici de deconstrucció de pallassos mediàtics

Anònim ha dit...

Oh!! Que sorpresa!!!
Una persona de la derecha liberal nacionalista (catalana) se ha pasado a la derecha liberal nacionalista (española), hagamos correr rios de tinta (de píxels en este caso) y exprimamos nuestros cerebros en busca de una explicación!
El día que Catalunya alcance la plena soberanía vamos a tener que hacer un enorme esfuerzo intelectual para recuperar el espíritu crítico, el pensamiento lúcido y la capacidad de mirar más allá de nuestro ombligo.
Visca el planeta!! (el de clima variable, por supuesto).

Anònim ha dit...

la mu marrana va diciendo que seguirá siendo la musa de CIU
vaya elementa, esta tia esta paya, podria llevarla mi Bigas a la pantalla y no necesitaria na pero n a de imaginación

Anònim ha dit...

otra teoria

iba pa actriz y no se acosto con el hombre indicado

Anònim ha dit...

¿y quien es esta Mari?
niña! no me robes el director que con la "mari" pau empezamos a ir excedentes de personajillos

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

JTATI A OPINIONES DE UN PAYASO I A "JORDI" (GEORGE):

com ja és costum, coincideixo amb OPINIONES DE UN PAYASO, doncs en el fons això és un exercici de "vasos comunicants" entre una dona de dretes liberal que oscila entre el nacionalisme català i l'espanyol, en funció de les seves apetències. El debat es circunscriu al pessebre liberal de dretes, català o espanyol, i en el fons, en el fons, no cal cercar masses pistes. La meva referència al tema és pura conyeta i una mica d'estripada. M'encanta que l'establishment para-cultural faci els seus bolos i faci el ridícul sovint, sovint. També estic amb el Jordi...ell, com a bon britànic que és, ja sap de que va la moguda...és el que fan els artistillus de Covent Garden quan arriben les eleccions comunals.

Anònim ha dit...

amb els mediàtics per davant hi ha vàries solucions:
riure d'ells.
aplaudir-los.
criticar-los.
...jo com el tiu tati, soc dels que més aviat riuria...i tampoc estaria malament una quarta posició: desconnectar les TV i començar a viure a ple pulmó.

Anònim ha dit...

però si ni tan sols es maca la mossa

Anònim ha dit...

Perdona, però has llegit el darrer i duríssim article de la Rahola sobre l´Acebes? Es una tía que fot uns articles crítics i compromesos, dels millors que s´escriuen, a vegades li fot als sociates, a vegades al PP. Em sembla que no té res a veure amb aquesta fleuma mallorquina, que només vols ser consellera una estoneta. Apa!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

la Rahola és la quintaesència delmalrotllo mediàtic potencialment està en condioions d'anar a parar a qualsevol lloc

Anònim ha dit...

La Rahola pot acabar com el Racionero!! O millor, com l'ínclit Sánchez Dragó

Anònim ha dit...

La idea del què passaria amb els nacionalistes catalans el dia que Catalunya fos independent és molt divertida: en moltes ocasions els he sentit identificar el nacionalisme català com l'esquerra versus el nacionalisme espanyol com la dreta, así, a lo bèstia, a pèl, sense cap tipus més d'anàlisi.
Ja sé que no tots són així de s(x)imples ... però n'hi ha tants!!!