16 de novembre 2006

HORES DECISIVES, ENTESA DE DOS, GOVERN DE TRES



Apostar de bell antuvi per un govern d'esquerres (quan no ho proclama ningú més) i reeixir-ne al primer intent, té els seus avantatges i els seus inconvenients. Mireu el Joan Saura, assegut damunt d'una pilota i escrutant l'horitzó d'una força política (ICV-EUiA) ascendent i decisiva i, al mateix temps, menystinguda i desenfocada.
La trona buida de l'altra fotografia és com la vicepresidència segona del govern, del tot merescuda, i del tot manllevada (a Palau, la vida és així. Al més sorollós li dónen premi i al que toca amb sordina li ensenyen tarjeta roja). Comença, l'era de l'Entesa(?), l'era del que haurà de ser el Govern d'Esquerres(!)
I ara, una reflexió de l'equilibrista marxista-lacanià Slavoj Zizek, sobre la proximitat del poder i les passions humanes:
"En un vínculo social, los afectos (el odio colectivo, el amor a un lider, el pánico y otras pasiones) también engañan, excepto la angustia que aparece cuando experimentamos el hecho de que el trono está vacío; entonces ¿Es el entusiasmo el opuesto a la angustia? ¿O se trata simplemente de que en la relación entre la angustia y el entusiasmo, en el entusiasmo el objecto se mantiene a una distancia adecuada, mientras que la angustia aparece cuando está demasiado cerca".
S.Zizek. Visión de paralaje. 2006

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Por republicanismo pasaría de tronos pero comprendo la metáfora y respondo con otra metáfora LADRAN, LUEGO CABALGAMOS. Y me pregunto: ¿quién ladra? Mas y los suyos ¿quiénes cabalgan? Montilla, Carod y Saura ¿quién caerá del caballo? seguro, quien haga más ruido. Saura: Estamos contigo.

Anònim ha dit...

Un país que no existia fa 10 anys se m'apareix ara a l'hora en l'àmbit del pensament polític i el de la música. Em refereixo a Eslovènia, d'on és originari el teu admirat Slavoj Zizek, i d'on és també el meu últim descobriment musical: Samo Salamon, compositor i guitarrista de jazz de 28 anys absolutament imprescindible. Els que sabem que la casualitat no existeix no podem passar per alt aquest detall. Que té aquest petit país de 2 milions d'habitants que acaba d'entrar a la UE?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

tercera clavada eslovena: afegeix a la llista al premianenc Joan Carles Surós de la Plaça que ha visitat el passat estiu els rius eslovens on ha fet piragüisme d'elite...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Estic convençut que encara que el Saura i el seu equip facin una bona gestió a INTERIOR, aquest conseller serà la bèstia negra de molts col·lectius, per pura inèrcia històrica. Els dolents sempre són els que porten la policia. Ja siguin ecosocialistes, socialistes, sandinistes, taxidermistes o regidors de qualsevol color.
Com s'explica, doncs, que les webs de molts moviments socials ja disparen contra el Saura abans de que sigui confirmat en el càrrec?
Això serà sempre així, encara que ho faci bé.
Aviat veurem manifestacions amb crits de "saura fatxa" i similars, ja es feia amb la Tura i ara es fara més i més. Amb aquest tema no hi ha sortida. Així doncs, que governi ICV-EUIA i que la força (de la galàxia) ens acompanyi

Anònim ha dit...

Hi ha una manera còmoda de carregar contra la policia dient que es disolgui o fent gracietes de "mucha policía y poca diversión" i en canvi no hi ha alternativa proposada entre molta gent que sempre diu que no a la poli. si algú creu que no hi ha d'ahaver poli, que proposi un metode per evitar robatoris, violacions o mafies i que ho presenti a tots els governs del món. El mateix passarà amb les pinyes que es fotaran els cotxes que circulin sense mossos d'esquadra vigilant. A mi m'agradaria un món sense lleis ni polis i amb igualtat davant dels serveis publics i tot això. el que passa és que si no tenim això no tenim estat i si no hi ha estat qui mana és el ric i resulta una mica insuportable. el que ha de fer el Joan Saura i tots els que tenen responsabilitats d'aquestes, és vetllar contra els polis que abusen de l'uniforme i humanitzar aquesta feina al servei de la gent i de la llei de cada moment historic.

Anònim ha dit...

A mi me parece de puta madre que ICV se ocupe del cargo de interior. Si optas a gobernar hay que ir a saco y no esconderse cuando te cae una cosa incómoda. La izquierda tiene que romper el mito de que no se puede hacer politica de seguridad. El riesgo está en ser serios o ser como otros unos cachondos. Felicito a Joan Saura y invito a que los que siempre están contra la policia a que olviden tópicos y nos metamos a la faena. Lo que es una mierda para ICV es otra cosa més relevante, que sus socios de ERC y del PSC la han ninguneado sin vicepresidencia y con pactos bilaterales previos.
Animo Saura, te atacarán cada día por la derecha y por una parte de la izquierda que nunca se ha querido mojar en las cosas antiestéticas.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

interessant, i sense manies! tenim una oportunitat de visitar les entranyes de l'aparell d'estat, un viatge gens turistic i carregat de misteri. Ja ho diu la paraula: INTERIOR. és a dir: endins! endins de la bèstia, som-hi!

Anònim ha dit...

apuesto 1000 euros a que Saura será más criticado que la Tura. La derecha lo hace cada día, empezando por Josep Piqué que le arrea por ser de un partido "pro-okupas y pro-papeles para todos" (eso dice Piqué) y por el otro lado ya vereis los sectores que dirán lo contrario que Piqué (los mismos okupas y sin papeles por ejemplo) .
Lo dicho, 1000 € a que Saura se´rá el conseller de interior más criticado de la historia de la generalitat

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

mani qui mani a interior, el govern és col·legiat i els tres partits han d'assumir amb el president al davant els encerts i els errors de la policia, del servei de meteorologia, de l'hospital de la cantonada o dels viatges del Carod a l'Alguer. això és un govern i no un regne de taifes. O sigui que caldrà que el triumviarat faci una conjura mínima