06 de novembre 2006

HABEMUS TRIPARTIT SENSE TRIUMVIRAT?


Ostres! Habemus tripartit. Comencem la setmana amb bon peu. Cal que aquest segon tripartit reflexi la nova correlació de forces interna. President Montilla i vicepresidents primer i segon Carod i Saura. Em sembla molt bé que s'hagi començat per pactar un protocol de relacions. Ara toca allò de consensuar un programa amb importants arestes de model territorial i de desenvolupament. Toca, també, oferir un govern tripartit i un triumvirat dirigent a la justa mesura del que aporta la crescuda ecosocialista. No és bo que es presenti com un acord entre les direccions del PSC i d'ERC. És cosa de tres. ICV-EUiA ha pujat i ho ha fet defensant aquest govern en temps de crisi, en temps de campanya i en temps de negociació (i en temps de futur!). Avui, a la gent de l'esquerra verda i roja, ens escau allò de la moderada satisfacció. Si tot evoluciona "tripartidàriament" bé, potser demà ja parlarem de satisfacció, compromís i altres adjectius. Habemus tripartit...i com a la vella Roma: Que hi hagi TRI-umvirat!

93 comentaris:

Anònim ha dit...

iniciativa con lo que ha luchado y ha subido no puede aparecer como una comparsa de dos partidos que no han defendido claramente el tripartito. Saura tiene que dar el toque duro

Anònim ha dit...

visca el tripartit fase 2 ! i visca icv forta i decisiva !

Anònim ha dit...

Fa 3 mesos no ho creiem possible. Ara ja el tenim aquí. Bé no és potser del tot com voldríem que fos, però és el que hi ha. El president és una mica gris, però el d'abans potser era massa brillant. El Carod en pot fer una de les seves qualsevol moment, què hi farem. Cal donar les gràcies a la incompetència del "líder" Mas i el seu equip de Madís, Pujolets i Felips. Sense tanta incompetència aquest moment no hauria estat possible. Perquè mira que el tripartit també n'havia fet de mèrits perquè les urnes el castiguessin.

Anònim ha dit...

Si al saura el putejen amb floreros i al carod li dónen la supervicepresidència, això serà un pal per icv i val més que s'ho facin mirar. No hi ha dret que qui més ha pujat i qui més ha apostat per això sigui ara el més marginat. Un disbarat que caldrà corregir.

Anònim ha dit...

ERC va a sac i comença molt malament amb el seu "veto" a Joan Saura, els negociadors de ICV han de plantar-se enmig de tanta manca de consideració per la part dels que han baixat. Ja n'hi ha prou de que ICV sigui marginada fins i tot quan és forta, ja sigui al Polonia o sigui a la realitat que és com la mateixa televisió.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Quin és el preu que ha de pagar ICV per tenir un bon resultat, per fer bon rotllo en el govern, per posar pau entre ERC i PSC???? Senzillament ha de pagar-ho amb més ostracisme i desconsideració. Qui demanava govern d'esquerres? qui feia de l'equidistància un lema? qui no descartava una sociovergència? Prenem nota. Si ICV no té una conselleria de relleu politic a l'estil de viscepresident segon, darrera montilla i carod, més val que ens dediquem a fer de conserges o de mossos i mosses de la neteja de Palau. Espero equivocar-me com quan vaig pronosticar que no hi hauria tropartit. To plegat e´s molt injust.

Anònim ha dit...

que no se firme un acuerdo que despecie a Iniciativa Verds!

Anònim ha dit...

en antena surt el vicepresident d'inciativa Guillot i anuncia que tindrem interior i res de res de conseller vicepresident ni més consellers. Mal començament per els que han guanyat escons i vots. Sembla ser que ERC manté cinc consellers i el Carod queda condecorat i que ICV manté dos vots al consell executiu, com si no hagués passat res amb el resultat del dimecres passat. Jo no he fet campanya però planyo als militants que han fet tanta feina per veure com es tracta a Iniciativa com una rèmora. no m'estranya que estigueu enfadats amb tanta mala sort. Espero que no poseu l'altra galta quan vinguin els trets. govern d'esquerres? més aviat govern montilla-carod amb un saureta petitet al costat.

Anònim ha dit...

Està pel tripartit abans de la negociació té aquests inconvenients. De tota manera aquesta posició tranquil·la i assossegada no li està anant malament a ICV. De mica en mica s'omple la pica.
Jo crec que pels resultats ICV hauria de tenir tres conselleries, i no crec que en Baltasar, al meu entendre un polític de tornada, sigui una bona aposta de cara a futur.

Anònim ha dit...

Jo veig mala baba en tot això dels pactes, no cal ser matemàtic o polític per entendre que si dels tres partits del govern, dos baixen i un puja, el que puja ha de tenir més veu i vot, encara que tingui només dos conselleries o que li sumin la patata calenta dels mossos d'esquadra...per tant, el càlcul de montilla i carod és precís: si icv-euia tenen un vot més al consell executiu (cosa que per pura artimètica poden tenir), resulta que aquest partit (icv, fins fa quatre dies era un "partidet") pot eclipsar la poca convicció del montilla i el passat feixug de Carod. No es xupen el dit aquests d'erc i del psc. Saben que Saura els pot treure pes i això per ells és més important que les matemàtiques i els logaritmes. La saben llarga.

Anònim ha dit...

si esperen complicitat de la gent d'esquerres amb el tripartit, van ben servits. Es de molt mal fer això de que dos perdedors que han estat una temporada passant del tripartit es reparteixin el pastís i li passin les restes al partit que ha defensat el tripartit i que ha apostat fort per ell i a més que ha pujat escons. Decepcionant i poc engrescador. No em convenç i em desagrada veure premiats als que no han aprovat l'exàmen. ICV ha estat trepitjat

Anònim ha dit...

Saps de què va tot plegat? molt senzill: ERC i PSC no han digerit que en Saura hagi pujat i ara li passen les patates calentes de medi ambient, habitatge i interior...d'aquesta manera, ecologistes, okupes i antisistemes podran esplaiar-se contra ICV des de la nova conselleria d'interior, capitenajada per una nova Tura versió iniciativa. resultat: els conflictes per ICV i la cultureta, el futbol català, la tele, etc... per ERC, a disfrutar de la vida i a seguir el rollete. PARA ESTE VIAJE NO HACÍA FALTA ESTAS ALFORJAS.

Anònim ha dit...

Mira que hay areas para gobernar y encima que tenemos pocas nos lo montamos con interior a hacer de Tura. Alguien me puede explicar ¿qué perfil ecosocialista vamos a meter al frente de los mossos? Es de cachondeo. ICV tenía que cuadrarse y no firmar este apaño entre ERC y PSC. ¿Acaso no salta a la vista que Carod ha sido recompensado con creces?

Anònim ha dit...

Interior és una conselleria important i que donaria credibilitat a ICV, sobretot als ull d'aquells que diuen que tan sols és un partit testimonial o de principis.
Al meu entendre és una oportunitat.
Una altra cosa és el 3r conseller que al meu entendre li correspon de totes totes a ICV, per nombre de vots i escons i en detriment del PSC.

Anònim ha dit...

O Sigui que en Carod demana ser l'home fort, el número 2 del govern, la cultura, les seleccions, la propaganda i la comunicació, com a exigències i, cap problema, ja tenen l'hortet a la mida d'ells i dels CIUTADANS que ja esperen les carotades identitàries per poder disfrutar-les.

Els d'ICV tenen conselleria d'interior dins del que ja tenien i cap conseller de més a més, per molt que tingui més vots i cap reconeixement en forma de viceconselleria al Joan Saura.

Tot plegat resulta frustrant per una força que ha defensat això del tripartit contra "viento y marea".

Es incomprensible i el tripartit neix amb mal d'ull.

Anònim ha dit...

opinio que la foto d'aquest article és molt masclista

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

La foto no és masclista, és un acudit misogin sense massa importància, a vegades faig acudits stalinistes i a vegades opto directament per el bon lletgisme (seguint les lliçons d'Estanislau Verdet). Cal relativitzar. Són tres cheerleeders horteres, entranyables i rialleres. De moment no hi ha fotos oficials del nou tripartit (amb en Saura vestit de Montse Tura).

Anònim ha dit...

pues/doncs podría/podria Montilla dar/donar al partit dels Ciutadans una conselleria de Idiomes/idiomas

Anònim ha dit...

LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD

Anònim ha dit...

Anirà bé la negociació, paciència que aquesta nit els tres partits estaran satisfets...

Anònim ha dit...

La foto és masclista? Docs dec haver begut més del compte, perquè jo hi veig tres dones. Dons i vermelles! Masclista? Si no se'ls veu ni les tetes!

ric ha dit...

Jo espero que surti el Saura i digui que tot va bé.

Anònim ha dit...

Pues yo creo que para un partido que aspira a una verdadera transformación social, las conselleries de interior, mediambient i habitatge, son muy interesantes. Es lógico que partidos que sólo llevan el izquierdismo en las siglas les tengan miedo porque son conselleries conflictivas que no permiten ambigüedades, pero quiero suponer que no es el caso de Iniciativa.
Posiblemente ha llegado para ICV el momento de demostrar que, a diferencia de los demás partidos, es capaz de llevar a cabo políticas realmente transformadoras y de izquierdas. También es verdad que es un reto complejo y que esta condenado al fracaso si se afronta con la mirada puesta en los próximos resultados electorales. Yo creo que la única posibilidad de afrontar con éxito la legislatura es centrarse en la aplicación de los puntos de su programa que puedan desarrollarse desde las conselleries conseguidas y olvidarse de la presión mediática.

Anònim ha dit...

¿Saura apatrullando la ciudad? Me parece que doblada, sin vaselina y sin condificar como en el plus.

Anònim ha dit...

UN GOVERN DEL PSC I D'ERC PER EVITAR EL CREIXEMENT D'ICV-EUIA

UN GOVERN QUE NEIX AMB EL VETO D'ERC I PSC A JOAN SAURA

UN GOVERN PACTAT ENTRE DOS I AMB UN CONVIDAT DE PEDRA QUE ÉS ICV-EUIA

UN GOVERN ON ELS PARTITS QUE BAIXEN VOTS I QUE NO VAN DEFENSAR EL TRIPARTIT A LA CAMPANYA, RESULTEN ENFORTITS

UN GOVERN EN EL QUE EL PARTIT QUE PUJA (ICV-EUIA) I QUE DEFENSA DURANT LA CAMPANYA EL GOVERN D'ESQUERRES, RESULTA MENYSTINGUT I DECAPITAT SENSE VICECONSELLERIA

UN GOVERN QUE COMENÇA AMB LA MARGINACIÓ DE LA FORÇA QUE MÉS HA APOSTAT PER EL MATEIX GOVERN

UN GOVERN QUE BLOQUEJA LA PROJECCIÓ POLÍTICA DE L'UNIC GRUP (ICV-EUIA) QUE ENTEN LA UNITAT DE L'ESQUERRA COM UN OBJECTIU ESTRATÈGIC MÉS ENLLÀ DE LES CONJUNTURES

MOLTA GENT D'ICV-EUIA ENS SENTIM FRUSTRATS, MOLTS ELECTORS, PER LA MESQUINESA D'UNS PARTITS QUE NO ADMETEN QUE ICV-EUIA ÉS QUI PUJA EN VOTS, ESCONS I PERCENTATGE

ICV-EUIA FA NOSA ALS SOCIALISTES I ALS CAROTIANS. LA FORÇA EN ASCENS HA DE SER MENYSTINGUDA PER EVITAR PÈRDUES POSTERIORS. LA FORÇA D'ICV-EUIA POSA D'ACORD ALS PARTITS PERDEDORS PER SUMAR ESFORÇOS QUE EVITIN EL SEU RECORREGUT

ICV-EUIA, COM SEMPRE, FINS I TOT QUAN POT FER VALER LA SEVA FORÇA, QUEDA FORA DEL DUET MONTILLA-CAROD

ICV-EUIA CARREGA AMB "INTERIOR", I AIXÍ ASSUMEIX EL PAPER DE BOMBER INTERN I EXTERN DE LES POLITIQUES DEL NOU GOVERN

AQUEST GOVERN NO ÉS D'ENTESA, ÉS UN GOVERN DEDOS PARTITS AGERMANATS PER UNA TEMPORADA, AMB UN COSINET PETIT QUE S'HA PASSAT LA VIDA RECLAMANT UN GOVERN D'ESQUERRES

A LA PROPERA...QUE FACI CAMPANYA UNA EMPRESA.

Anònim ha dit...

Però què passa? Entenc que els cultureta i els socialistes li vulguin fer el llit a ICV, el que no entenc és com en Saura i els seus accepten un departament com el d'Interior, tan lluny de l'ideari d'esquerres, i la pèrdua d'un dels tres vots en el Consell de Govern, amb la fusió de dues conselleries.
Però, que ningú és conscient que sense els tres escons més que ha aconseguit ICV-EuA en aquestes eleccions no hi hauria "Govern d'Entesa".
Si es pot reeditar aquest pretès projecte ecosocial d'esquerres (tots se'n omplen la boca)és gràcies al compromís d'ICV, previ a les eleccions, de fer-ho possible.
Espero equivocar-me quan penso que ICV ho pot pagar molt car.
No em puc imaginar què passarà quan els mossos intervinguin per a disoldre les manifestacions en contra de la MAT, el Quart Cinturó i altres reivindicacions legítimes de la gent veritablement ecosocialista.
Tempus dixit...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Intentaré ser seriós (tot i que el cos em demana mal rotllo o ironia "tatiana").

a) estic satisfet dels resultats electorals, l'esquerra verda i roja augmenta 3 escons, ratlla el 10% del vot i s'implanta territorialment (amb el referent lleidatà al capdavant). S'ha fet una excel·lent campanya. S'ha dit el que voliem: Govern d'esquerres.

b) estic "moderadament" satisfet o d'acord amb les bases que s'intueixen del nou govern: protocol de relacions, cohesió, col·legialitat, obertura programàtica (sembla que els esculls de base territorial-social-ambiental, poden reconduir-se en cas de discrepància), etc.

c) estic clarament perplexe per el resultat fulminant de les negociacions pel que fa a càrrecs.
Motius: 1) Un govern de TRES, que a més es diu D'ENTESA, ha de visualitzar allò dels "caps i els barrets". Curt i ras: Montilla president, Carod vicepresident primer i Saura vicepresident segon.
2) els equilibris interns han de respondre als canvis de correlació, en el cas d'ICV-EUIA és obvi que ha de plasmar la seva nova força.
3) no és cap suposició, és del tot cert, que hi ha hagut "veto" a Joan Saura. ERC i PSC volen així mitigar l'ascens present (i futur!) de ICV-EUIA.
4) no entenc perquè no ens plantem quan passen coses tant clamoroses com aquesta. No entenc la ironia de "govern d'entesa".
5) malgrat tot, és el nostre projecte i seguim com sempre HIPERRESPONSABLES davant la majoria social que ha votat la majoria d'esquerres.
6) francament m'agradaria rebre explicacions del perquè Saura ha de gestionar Interior. També m'agradaria saber si Interior ha estat una petició de Saura o un "regla enverinat" dels altres. El que està clar és que ICV-EUIA haurà de bregar amb incendis, manifestants i robatoris per partida triple, donant la cara, mentres ERC s'ho passarà "pipa" amb les seleccions esportives, la comunicació, la identitat, les botigues i l'aplec permanent.
7) una de positiva: sembla que Cesc Baltasar obtindrà competències en energia, institut català del sol, a més de medi ambient i habitatge.

d) Seguirà valorant la gent l'hiper-responsabilitat d'ICV-EUIA , aquest "no queixar-se mai", aquesta resignació que destrempa la militància?

e) Govern d'esquerres ! (malgrat els "vetos", en diuen "govern d'entesa", caram!)

f) ser militant vol dir moltes coses, entre altres doblar les satisfaccions i les frustracions com a votant i militant.

Anònim ha dit...

jo aniré a les manifestacins conta el quart cinturó que segur s'aprovarà, i els mossos m'estomacaran segur. i la putada és que mentres el 4r cinturó i la MAT s'aprovin com segur passarà, qui m'estomacarà serà en Saura.Tura, i els d'ERC faran del tripartit una festa de sardanes i es barallan tot el dia amb els del Boadella i això serà un merder i Iniciativa pringarà com a responsable de la segurata i adeu siau ecosocialisme i a pagar s'ha dit.

Anònim ha dit...

Iniciativa a l'oposició a fer barricades contra el poder

Anònim ha dit...

Ens han clavat un gol per l'esquadra i han fet al Saura mosso d'esquadra. Sempre ens foten.

Encara que anem més votats sempre ens foten i ja està. frustració.

Anònim ha dit...

jo no he votat per cascar manifestants amb porres verdes

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Koldo: quan ens veiem a la reunió de la nit, em piques l'ullet i muntem un soviet!

Anònim ha dit...

Sé la vostra resposta: ja ve aquesta amb la paritat!!!
Però ès tan injusta la fotografia d'ahir d'aquella sala del Parlament on una dotzena passada d'homes negociaven poders i poders com si fossim al no tan llunyà "medieevo". Corbates i tratjos deixen en l'oblit l'època dels escuts i els cinturons de castetat però un cop vistos els resultats de tan trànsit de carteres, dic, és tan lletja i misògina l'imatge i tan ilustrativa!!; i potser em direu, torne-hi amb el rotllo i què té a veure amb l'entesa??
Els moviments feministes (formats per homes i dones) d'aquesta darrera onada (i ICV n'és impolsora) van adoptar la teoria de la "política de la presència". La idea és que una major presència de dones canviaria la política, tant en la FORMA com en els CONTINGUTS. Una altra cop, venen... les basques, em venen una darrera d'altra veient la fotografia d'aquesta negociació tan masculina i tan pervers. I tot plegat penso, qué és el què em dol.
Em dol que no, no i no s'està posant fil a l'agulla, perquè els homes de cosir no en saben, però de repartiment de poders.... prou es veu. En Saura a la banqueta i, calla que et donem la Turá, ja està, teva per demanar!
Em direu, novament, qui volies que negocies??? Doncs per què no comptar amb la Camats, per què no amb la Simó, la Selva, per què la Geli o...la Tura,(potser s'haguès quedat amb els "seus mossos" per què no...amb.. Vintró o Forns o ohhhh!! se les pixerien, direu; qui pregunto jo i per què no. En Montilla, en Carod, en ... no em fan cap por aquests, està vist que tan no en saben de fer política, qualsevol d'elles podria haver-ho fet millor. I ara tiro pedres a la nostra teulada: NO m'estranya que no n'hi hagi portaveu, per fer-ho com ho va fer ahir en Guillot... DONES, carai, costa eh!! I crido a les files roges i verdes, que ostres... on és el LILA? Una mica de sal i una mica de pebre, pim pam com l'Ismael, a la cuina s'ha n'ha de saber cuinar i conxo poseu-me Ismaels a Cultura i Dolors Ibarruri al poder, que haver-les hi són, només cal comptar amb elles.
Dit això, considero i destaco que la persistent masculinització de la política és una de les raons per explicar cap a on va aquesta democràcia que avui sembla que "totthom" qüestiona.
Crec que interesa a totes i tots una presència femenina a les taules negociadores, i més papers per a les dones, així no anem bé. ARA Saura farà de Tura, el paper més masculinitzat de la figura política femenina. no parlem del que ja heu dit valtros, de l'aspecte repressiu que ens escau de bée.... no te jode...

És que montaré una cheka al carrer ciutat, és que la monto...

Anònim ha dit...

No patiu companys! Ara ja tenim en marxa el futur exècit roig-verd de la revolució catalana, haurem de canviar-los el nom que això de mossos d'esquadra sona força lleig, que comencin les propostes.
Quin goig farà a partir d'ara anar a manifestar-se amb la seguretat de sentir-se protegit pels guardians de la revolució. Que comencin a preparar-se els especuladors, contaminadors, explotadors i fatxes de tota mena, tenen el dies comptats!
Ironies apart, potser es hora de deixar-se de política de saló i començar a treballar desde les dues conselleries aconseguides que, com molt be dieu la majoria, son conselleries poc còmodes però amb prou potencial de transformació social.

Anònim ha dit...

Tan bonic que era criticar la Tura, oi?

Anònim ha dit...

No sé quin serà el repartiment final de responsabilitats. Si finalment Interior va a parar a ICV em sembla una aposta de risc però també de futur que està fent el Saura. Qui vol governar ha d'aprofitar les ocasions que té de demostrar la seva capacitat. Una bona feina a Interior aproximarà Saura i a ICV a nous sectors socials.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

d'acord amb Endora i el fil violeta, del tot necessari, sense oblidar que el roig ho emancipa tot (tot i que això és un debat que avui sona a metarrelat doctrinal).
Sobre el nou govern, escaldats els d'ICV-EUiA, el que vull és que ens posem a la feina, assumim el repte malgrat que saem que ERC i PSC ens han tractat molt malament i no frustrem la necessitar de fer una bona legislatura. Sobre INTERIOR es pot dir molta cosa, no oblidem que a més de bombers i mossos, tenim IMMIGRACIÓ...i si ens mullem? i si trenquem el tòpic de que l'esquerra transformadora no pot assumir temes de seguretat, ciutadania i servei general? INTERIOR és un "regal enverinat" dels nostres "amics" d'erc...també pot ser un repte per demostrar que SAURA i ICV-EUIA ens atrevim a gestionar el moll de l'os de la politica dificil i quotidana. Un repte! (avui estic optimista)

Anònim ha dit...

Ara m'agrades Tati. Un partit que no s'arrisca a prendre responsabilitats no és un partit de govern. Si no dóna la imatge del que va sempre amb el lliri a la ma. Aquesta potser és una de les raons del sostre d'ICV. Sé que esteu molt contents amb l'increment de 3 diputats però a mi em sembla que us mereixieu una pujada més forta.
Al meu entendre el Saura se la juga, però confio que estarà a l'altura i que en sortirà reforçat.

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

Valoració del resultat electoral a Premià de Mar i a Catalunya i de les expectatives del nou Govern d’Entesa

El grup coordinador de la Coalició d’Esquerres de Premià de Mar, reunit el dimarts 7 de novembre, ha debatut la nova situació postelectoral.
Les intervencions dels assistents a la reunió han coincidit en valorar molt positivament l’ascens electoral (en vots i percentatges) d’ICV-EUIA .
En el cas de Premià de Mar, sintonitzant amb els resultats generals, es valora molt positivament la consolidació del vot polític a la nostra coalició (per damunt del 10%) que situa en una bona línia de sortida de cara a les eleccions municipals del proper any.

Es valora amb nota alta la campanya electoral de la coalició, especialment el seu missatge inequivoc de Govern d’Esquerres i el desenvolupament dels diversos actes a la nostra localitat.

En termes generals ens preocupa, com ha de preocupar a tothom, la forta abstenció (malgrat que no ha impactat excesivament en el cos electoral d’ICV-EUIA) i mostrem la satisfacció per l’assoliment de la majoria d’esquerres que permet el GOVERN D’ENTESA.

En relació a la formació del govern, tot i que ens trobem en plena tanda de negociacions i “serrells”, les diverses intervencions a la reunió han coincidit en que cal assumir els nous reptes (especialment el que significa la responsabilitat de l’area d’interior), ampliar les actuacions en Medi Ambient i Habitatge (amb més competències) i dirigir el procés d’aplicació del nou estatut, a banda de les línies obertes a la darrera legislatura.

Algunes intervencions a la reunió han mostrat una decepció per el fet de que Joan Saura no hagi rebut el tracte institucional ajustat que mereix i que es podria haver concretat en l’obtenció d’una vicepresidència que visualitzés el sentit plural d’aquest nou govern.

S’ha acordat organitzar un acte públic d’informació i debat sobre el GOVERN D’ENTESA, a realitzar al nostre local del carrer del Segle, 5, abans de desembre. Informarem tant bon punt tinguem les dades i el diputat assistent.

Anònim ha dit...

És bo que un grup politic com ICV faci una lectura positiva encara que hagin estat despreciats per ERC i PSC, a la llarga cada cosa quedarà al seu lloc i es tindrà més influència social gràcies a les bones maneres de Saura.

En un altre aspecte estaria bé que fomentesiu al Joan Herrera de cara al futur o a la Dolors Camats, per exemple.

Anònim ha dit...

1. No entenc que s'hagi anul·lat la figura del Conseller en Cap després d'haver lluitat tant per incloure-la en el nou Estatut. I encara em sobta més que s'hagi eliminat a favor d'un partit que en va votar en contra.

2. El repartiment és injust però confio en la decisió de la cúpula d'ICV. Prefereixo ICV al govern que a l'oposició malgrat que el tractin malament. Durant l'anterior legislatura també era així; la gent va adonar-se de la bona tasca i la confiança social vers ICV ha crescut.

3. Que les esquerres no puguin contemplar Interior em sona a demagogia o argument fluix. Hem d'eliminar la seguretat dels ciutadans perquè som d'esquerrres? Sincerament, em sembla una ximpleria.

4. Si no hi ha dones als estaments públics ni a les reunions locals és perquè algú es queda a casa a fer sopars, intendències i cuidar els nens. Les estadístiques demostren que amb les noves generacions elles continuen fregant a casa i prenent les decisions del "dia-a-dia".

5. Estic molt contenta perquè ERC no s'ocuparà d'Ensenyament -ui, no, que ara és el Departament d'Educació! Aquesta nomenclatura reflexa l'estat de les coses-.

Salut!

Anònim ha dit...

Opinió sobre els temes que proposa TONI:

1)Jo penso que el govern no ha de tenir cap vicepresident o conseller primer o, en cas contrari, n'ha de tenir tres degudament jerarquitzats. L'invent del vicepresident és una exigència del Carod. No visualitza que siguem tres. Millor, doncs, que no hi hagi cap "vice"

2) el repartiment no és just per ICV-EUIA. Senzillament són "les restes" del pastís pactat entre ERC i PSC (com sempre) i s'ha tornat a cedir (com que som molt responsables i no volem soroll, passa el que passa.)

3)està bé el regal enverinat de INTERIOR. Un repte. Tens raó, la seguretat també ha de passar per la responsabilitat de les esquerres i no deixar-se portar per la demagògia de grups trencavidres. Tot i això, lamento que qui negocia no hagi entes que quan tenim poca representació, més valdria ocupar-nos de temàtiques on tenim tradició, experiència i quadres (serveis socials, educació, cooperació, etc.). A ningú li pot passar per alt que INTERIOR significa dónar la cara a la zona rizomàtica del poder/autoritat. Un repte gruixut. Ja veurem. Ara que no ens vinguin amb allò de que en Saura és un "torturador", un "represor" o el "braç executor de les forces del mal". ANECDOTA: Ahir va haver una acció de la plataforma per l'habitatge digne, dos activistes es van "encimentar" davant Palau, els mossos els van trencar el ciment, els manifestants cridaven "torduradors!" i "Saura dimissió!", quins pebrots!, abans de ser conseller ja li foten una bronca i a més es qualifica de "tortura" al fet de trencar un ciment incrustat a la cama d'un manifestant per voluntat pròpia. Estic convençut que en Saura serà la bèstia negre dels moviments antisistema (d'estètica antisistema, doncs ser antisistema o és sinònim de proposar un altre sistema, o és pura lírica).

4)Dones? ja ho pots ben dir. entre les heroïnes femenines de la lluita política, caldrà anotar les dones que, a més de fer tot allò que dius, dediquen minuts de grandesa a la cosa pública.

5) d'acord amb el tema "educació", ERC és un partit problemàtic...també ho seria si portés "normalització lingüística donant "carnassa" als Ciutadans.

Anònim ha dit...

Tots els partits, excepte CiU i PSC, són problemàtics. ICV el primer, i està bé que sigui així. El dia que ICV o ERC deixin de ser problemàtics deixaran de tenir sentit. Els problemes que generen són la raó de la seva existència. I jo me n'al·legro de no tenir una majoria absoluta del PSC i de tenir els "problemes" d'ICV i d'ERC.

Anònim ha dit...

Jo penso que està bé que iniciativa porti interior, el que passa és que ha estat una putada com ha anat tot. Icv no ha negociat bé. Ni ha fet valer el seu augment de vots ni res de res. Quan el psc i erc negocien un diumenge i li passen el que queda del pastel al saura un dilluns el que ha de fer saura és dir NO! Els que estaven fent mutis del tripartit donen pel cul als que van defensar-lo sempre i no n'aprenen els d'icv amb el lliri a la ma.

Anònim ha dit...

El consell nacional d'icv que es fa dissabte hauria d'emetre un verdicte critic amb les negociacions de formació de govern i el trist paper que obté ICV-EUIA al nou govern dir "d'entesa". Que en Montilla sigui el meu president, ho assumeixo i ho aplaudeixo, ara bé que el Carod hagi de ser el meu únic vicepresident és una burla a les 290.000 persones que van votar icv-euia i que veuran a Saura desenfocat i en el punt de mira dels col·lectius en lluita. No estem a l'altura del que som i callem massa.

Anònim ha dit...

Crec que confieu massa poc en els vostres representants. El Saura fa tres anys que és al govern i no crec que sigui un passarell. Quan al Carod, està vist que li han fet una vicepresidència honorífica i sense atribucions. El primer dia que en foti una de les seves, que no trigarà gaire, li donaran la patada al cul i ni tan sols hi haurà crisi de govern.

Anònim ha dit...

Está claro que ICV asume un reto complicadísimo con la coselleria d’interior, pero un partido que aspira a gobernar tiene que tener unas líneas de acción claras y coherentes en este sentido. Por mucho que os duela es evidente, y yo diría que de alguna manera hasta lógico, que los movimientos sociales no abandonen sus luchas ni se dejan reprimir por el simple hecho de que Saura sea conseller d’interior. ICV debe asumir desde el principio que para ganarse a estos movimientos va a hacer falta muchísima mano “izquierda” y, sobre todo, no caer en el simplismo demagógico de CIU y el PP, con descalificaciones gratuitas tipo “trencavidres” (los cristales también se rompían en las manifestaciones obreras de otras epocas), violentos, etc… Muchos de estos colectivos llevan años de lucha y no van a dar un cheque en blanco al conseller por el simple hecho de pertenecer a iniciativa.
Yo creo que es posible que los mossos actúen de forma discriminada y proporcional al tipo de actos de protesta que tengan que afrontar, y si el conseller no es capaz de conseguir que sus fuerzas del orden se comporten de un modo justo y civilizado (espero que todo el mundo entienda a lo que me refiero) lo mejor es que dimita lo antes posible si quiere conservar cierta credibilidad ante su electorado.

Anònim ha dit...

icv s'ha fptut en un lio majuscol per no voler fer soroll i els ERC i pSC encara riuen sense haver defensat el tripartit durant la campanya, icv és un partit massa de lliri a la ma. Quan els manifestants cridin contra saura que ningú es pensi que montilla i carod es dolidaritzaran (les rialles seran de campionat), ja veig el puigcercós amb el seu estil de xulo amb corbata fotent broma i dient "quin gol" i el Montilla dient "toma esa".

Anònim ha dit...

creo que la dirección de ICV tendría que ser más sensible ante el caso de muchos militantes que estamos metidos en plataformas reivindicativas que tendremos que dar la cara por triple razón: primero, ante los mossos cuando zurren, segundo, ante el conseller de turno cuando lo prometido no "se puede conseguir" y tercero, cuando metidos a militante de base tengamos que explicar este triple lío a nuestros votantes. Por cierto, sin cobrar, por puro altruismo de marras.

Anònim ha dit...

Mireu, quan el Barça va guanyar la lliga l'any passat vivia al centre, i lògicament, vaig anar a Canaletes a festejar-ho. Tots va anar molt bé fins que una colla d'energúmens mal anomenats anti-sistema vestits amb la samarreta Nike llimonera (no és prou contradictori,això?) van començar a actuar violentament perquè sí.

Un amic meu es va dirigir a ells i els va dir: però no veníem a celebrar que el Barça és Campió?

Seguidament van començar a llençar xibeques a l'aire i anaven caient ampolles aleatòriament.

Afortunadament, va aparèixer la policia i va actuar molt intel·ligentment, doncs van entrar per totes les artèries que acaben a plaça Catalunya. En cap moment van repartir llenya fins que la gent que volia bronca va quedar voluntàriament taponada a la plaça amb zona Zúric i la famosa òpica.

Ens van deixar més de 10 minuts perquè els que volíem sortir d'allà puguessim fugir, protegint-nos dels objectes que anaven llançant els altres des del Zurich.

Vam agafar Balmes amunnt, i quan ja arribavem cap a Mallorca-Rambla Catalunya (les prostitutes de les Rambles van pujar fins aquella zona per poder trobar clients!), vam començar a sentir la brega bèstia de debò.

Aquests mateixos gilipolles van destrossar la porta d'un dels meus bars mítics de trobada amb amics de ciutat: l'Almirall. Va sobreviure a la Setmana Tràgica i una guerra civil.

Espero que Saura no dubti en cap moment en frenar aquests fills de puta que tant mal estan fent a la ciutat, els seus veïns i tota la gent que vol canviar les coses civilitzadament.

Anònim ha dit...

Si senyor Toni té raó i no confonguem els fills de puta que vosté diu amb els lluitadors veïnals que existeixen per tot el món. Senyor Toni el problema no esnomés que si cal o no cal tenir la gestió d'interior, el problema és que amb la poca peça de toc que té ICV valdria més dedicar govern a serveis socials i deixar la montserrat tura que ja ho feia bé en comptes de deixar-se colar el gol de la champions per part dels cretins d'erc. Senyor toni: no juga net el carod i el saura és massa massa net.

Anònim ha dit...

jo passaria Interior a CIUTADANS amb garrotades en dos idiomes i el Boadella fent bufar els automobilistes

Anònim ha dit...

LIBERTAD LIBERTAD LIBERTAD

Anònim ha dit...

jo quiero vull cantar el virolai i decir que dic que soc español

Anònim ha dit...

No entenc què vols dir amb "poca peça de toc".

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Llamando “fills de puta” a los chavales que salen a la calle a enfrentarse a la policía, saquear tiendas y destrozar mobiliario urbano, estáis cayendo en la lógica simplista y demagógica de la derecha más rancia (los vascos son terroristas, los comunistas comen niños crudos, el castellano esta amenazado en catalunya, etc…).
La frustración provocada por los desmanes del capital en los últimos tiempos ha derivado en la aparición de sectores juveniles muy diversos cuyo denominador común es una absoluta falta de confianza en el sistema y una cierta sensación de que frente al mismo todo vale.
Algunos de estos jóvenes tienen sólidas bases políticas e ideológicas, otros adoptan actitudes y estéticas propias de ciertas ideologías aunque su base teórica es ciertamente pobre, un numeroso grupo, sobre todo en el extrarradio de barcelona, ha optado por el hedonismo absoluto y la satisfacción urgente e inmediata de sus necesidades (muchas de ellas creadas por y para el mercado) y muchos jóvenes inmigrantes optan por socializarse a través de bandas tipo “latin kings” y similares.
Este proceso se esta produciendo en muchas sociedades desarrolladas y su gestión evidentemente no es sencilla pero la represión policial pura y dura no sólo no soluciona el problema si no que tiende a agravarlo.
Creo que la nueva conselleria d’interior tiene que estar muy atenta a todo este proceso, buscar soluciones estructurales y desmarcarse claramente de la vía represiva que se ha utilizado hasta el momento.
Espero que nadie interprete esto como un alegato a favor de la violencia o de la inhibición ante la misma.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

TENS RAÓ...l'expressió "fills de puta" penso que cal entendre que va referida a personatges totalment aliens als moviments socials i reivindicatius que acostumen a desmuntar l'empenta propulsiva dels mateixos moviments. Jo penso que ICV té un repte molt dur, convertit els mossos i altres coses en efectius al servei dels "febles" front els abusos, i això jo, sincerament, em sembla molt dificil i no es pot limitar al vell axioma policia=repressió. La sopa d'all en matèria de seguretat no està inventada i jo soc molt exceptic. La veritat és que tant simplista i esteril em sembla criticar l'existència de seguretat com dir que la seguretat és el més important. Jo estic bastant desorientat. del

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estic bastant d'acord amb JIMMY JAZZ i això vol dir que estic inquiet...i saludo a JIMMY JAZZ, doncs això vol dir: gran cançó de The Clash / London Calling!!!!

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga, la policia apareix concentradament quan es preveu que pot haver-hi marro. El tema de la policia a Premià seria una altra història.

No crec que sigui demagoga per titllar-los de fills d puta. Segur que tenen una organització al darrera. Això ja es va demostrar als justjats quan l'Aznar va anar a l'UAB. Ho sé de bona tinta perquè una amiga meva va rebre una pilota de goma quan sortia de la Facultat i anava a buscar l'autobús. Va ser una de les denunciants. Resultà vergonyós i la Universitat va reaccionar exemplarment. Sí, existeixen molts interessos i manipulacions dins aquests grups. Ara, anar a liar-la un dia de festa blaugrana no té cap sentit.

Pel que fa als joves, te'n puc presentar un munt de Barcelona, Premià o Mataró que lluiten contra el model neo-liberal fent una feina molt dura des de diferents partits, ONG's i llocs de feina. I de Latin Kings en sé una mica perquè els vaig patir l'any passat a la feina i tinc algun que altre parent en contacte directe a Amèrica. Sicerament, la seva adopció a Espanya no té cap tipus de sentit per la llunyayia de models socials d'aquí i allà. Ja els tenim aquí, d'acord. Per això em sembla genial que el govern n'aprovés els seus estatuts per poder-los tenir lligats jurídicament. Aquest país ha d'aprendre d'una vegada que la integració social no es pot fer exclusivament a les escoles ni als instituts. No es pot abordar per formació, temps ni competències.

Anònim ha dit...

Evidenment Toni que em pots presentar un munt de gent que lluita contra el sistema neo-liberal lluny de posicions de violència o il.legalitat, jo també en conec molts i probablement una part son els mateixos, però aquests no repressenten un problema inmediat per la futura conselleria d’interior. Molts dels joves que participen en aquestes demostracions de força ho fan moguts per uns ideals polítics i molt possiblement dintre del marc d’alguna organització, i d’altres per simple diversió, es per aixó que crec que s´ha d’afrontar el problema desde diferents óptiques i no desde la ortodoxia repressiva. Pel que fa als “latin kings” els he possat com exemple d’un procés de sortida del sistema per la via de la delinqüencia que s’està donant en molts joves inmigrants. El fet que els “latins” hagin optat per tornar a la legalitat no vol dir pas que el problema s’hagi resolt.
Has de tenir en compte que el que per a tu es un dia de festa blaugrana per molta gent es un dia mes d’injusticia, guerra, fam, repressio, etc, un dia com qualsevol altre per continuar la seva lluita.

Anònim ha dit...

Crec que tot el que comentes ja ho he exposat més amunt. Continuo pensant que utilitzar una festa blaugrana per acabar robant ulleres de sol de gama alta no té cap embrió ni objectiu social definit. I havent viscut aquesta experiència, aprovo l'actuació policial. La situació a Gràciaés similar. A vegades fer-se el progre destrossa projectes realment progressistes. Penso així i tu d'una altra manera. Perfecte i salut!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Les coses com són: abans de signar el pacte, Montilla es descara davant els microfons i declara, l'endemà de la manifestació gironina, que hi haurà MAT i inteconnexió. L'altre dia ja va dir el mateix sobre el 4r Cinturó. I encara no està signat el govern "dit d'entesa". Això sí, ICV-EUiA (la força escendent), comdentats a l'ostracisme per els perdedors de l'altre tripartit (PESC-ERC), segueix encaixant tota mena de desconsideracions i "vetos". No n'hi ha prou amb la pinça carod-montilla per deixar a ICV-EUIA sense el tercer conseller i la vicepresidència segona, amb la unilateralitat del cas INTERIOR, com per afegir més llenya...això sí, la coalició ecosocialista o alternativa, seguim sense aixecar la veu, sense dir el que és nostre, sense denunciar el setge sotmés des d'ERC i PSC per minimitzar els excel·lents resultats d'ICV-EUIA. Em sona / ens sona (em consta a parer del que diuen tots els votants consultats) que la paraula ENTESA és cosa de DOS.

Anònim ha dit...

MONTILLA provoca abans de que el nomenin president.

Ahir més de 2000 persones es manifestaven contra la MAT a Girona, entre elles el grup municipal de ICV-EUIA de Girona i càrrecs d'ERC i un parell d'alcaldes socialistes de localitats afectades per la trama de la MAT.

Montilla es vol carregar el govern abans de que comenci la singladura i ho fa sense miraments, sense cap mena de protocol.

Això es diu ENTESA?

Quina barra!

Anònim ha dit...

Montilla no es talla. La MAT i el 4 cinturó es faran perquè així ho volen els poderosos, és a dir, la Caixa, les cambres de comerç, el cercle d'empresaris, el grup GODO-La Vanguardia, el PSC i CIU.

I encara no està el govern en marxa. MONTILLA és així. Ja ho ha demostrat tallant les ales a la única força política que ha augmentat malgrat l'abstenció. ICV-EUIA ho té molt cru. ERC, entretant, ja té el vist i plau per normalitzar la llengua, organitzar aplecs i fer visites diplomàtiques a l'estranger.

I si algú no està content, que cridi, dins d'un ordre, doncs si es crida fora d'ordre, els mossos faran la resta i en Saura haurà de dónar dobles, triples i quadruples explicacions.

Això es diu ENTESA.

Una altra pena.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amic Soulmakossa, a mi l'alegria pels resultats d'ICV-EUIA em va durar poc. Portavem unes hores de satisfacció per una campanya seriosa i plena de complicitats. Augmentavem vots arreu. Ampliavem a 12 diputats la nostra representació. Fregavem el 10% del vot... estavem orgullosos d'una campanya electoral participativa com mai haviem fet...
La tarda del diumenge 5 de novembre l'omnipresent Carod va anunciar la fi de l'alegria a can ICV...es proclamava que els dos partits perdedors en escons, vots i percentatge, PSC i ERC, havien arribat a una "ENTESA" a la qual convidaven ICV-EUIA. Tot lligat, tot pautat i un comú denominador: es consumava un acord que marginava una vegada més ICV-EUIA.
Seguirem sense fer soroll. Tanseval el soroll dels altres (el rei del soroll, en Carod, després de fer el ridicul a Perpinyà i Jerusalem, no en té prou, i resulta premiat amb el càrrec de vicepresident únic del govern i responsable de Relacions internacionals (!!!!!).
El tema de la conselleria d'Interior no em resulta especialment preocupant. El que és greu, en tot cas, és l'ENTESA de dos perdedors i el tracte rebut per els defensors d'un Govern d'Esquerres. Tens raó Soulmakkosa, això no és cap "entesa".

Anònim ha dit...

En pocos días esto huele a trifàsico de formol ante la barbaridad que le han colado al buenazo de Saura. No me molesta que se dedique a la consejería de interior. Lo gordo está en el desprecio chulesco que le han incoado los del PSC y de ERC a ICV después de un resultado electoral sin paliativos. Esto huele a la venganza de los perdedores. VIVA INICIATIVA quiero gritar, pero con toda la rabia del que aún cree un poco en la política. ERC y PSC han cometido una tropelía vulnerando los votos crecientes de la coalición ecosocialista. Una jugada indigna que tendrá que estudiar muy en serio la dirección de ICV y la dirección de EUiA.

Anònim ha dit...

Em sembla que tenim un problema.

Anònim ha dit...

Houston! Tenemos un problema!

Anònim ha dit...

We are a problem!

Anònim ha dit...

en plan constructiu proposo que, tot i estant d'acord, amb la majoria dels que opinen i amb el company que fa el blog, hauriem de preguntar-nos si cal expressar el malestar des de la mateixa direcció central d'Iniciativa o si convé callar i treballar les àrees que tenim i deixar que els galls es retratin en el futur. Tot això ho dic amb preocupació i consternació de veure que no han fet les coses bé ni uns ni els altres. Veig que els socialistes i els republicans estan actuant amb le despreci que sempre els ha caracteritzat respecta a Iniciativa i que Iniciativa actua amb la discreció habitual encaixant cop rera cop. Una altra proposta seria que ICV comenci seriosament a gestionar canvis a la cúpula dirigent amb gent no marcada per el govern i amb més discurs de partit, cas de Joan Herrera, Dolors Camats, Raül Romeva o Salvador Milà.

Anònim ha dit...

es pot ser conseller d'interior al mateix temps que president d'un partit? és una preguna que em balla pel cap. No imagino Zapatero fent de ministro del interior o Chirac fent el mateix. Crec, amb tots els respectes i reconeixement a Joan Saura, que el conseller d'interior i de relacions institucionals hauria de centrar-se en les tasques de govern i que el nou president d'ICV hauria de ser de perfil ideologic en consonància amb un partit que a més de governar preten exhibir formes i propostes amb ideologia, mobilització i connexió amb el propi govern.
proposo a saura d'home fort d'icv al govern i a joan herrera com a nou lider del partit amb un equip renovat en companyia de la camats, el romeva, el milà i el propi saura.

Anònim ha dit...

La meva intenció en el text presentat era de dónar suport a la idea central del que proposa el company d'Alella i reconec que la meva coincidència en els noms proposats per el d'Alella és totalment intencionada i sense anar contra Saura ni molt menys.

Anònim ha dit...

En vistes al que ens espera, seria convenient pensar en desdoblar les tasques del Saura. No es pot ser tantes coses i que el partit no disposi d'un lider en la línia de defensa del projecte general d'ICV que no és només de govern. HERRERA ESTARIA MOLT BÉ.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Sense precipitar les coses, em sembla molt saludable que les bases i la gent propera a ICV diguin la seva sobre la nova etapa que començarà aquests dies.

Les novetats són vàries:

a) icv-euia ha incrementat la seva influència social i electoral. En termes estrictament electorals convé dir que la pujada en tots els ordres pressuposa que l'espai d'ICV-EUIA s'ha obert a cercles fins ara inèdits de la societat civil.

b) la traducció gubernamental de tot aquest ascens no sembla que respongui correlativament a la dada empírica (matemàtica, sobretot) de que dels tres partits del nou govern, qui puja ostensiblement és ICV-EUIA i qui baixa ostensiblement són els altres dos.

c) per molt que hi hagi una negociació acabada o segellada, crec que ICV-EUIA haurà d'insistir al llarg de la legislatura en aquest dèficit de reprentació i en el que suposa en relació als milers de votants. Cal visualitzar aquesta nova ubicació de la nostra coalició, al màxim nivell de representació política.

d) No em sedueix massa això d'Interior, ara bé, si som capaços de governar bé, ho hem de demostrar en qualsevol àrea. Tenim quadres competents en tots els àmbits de la gestió pública.

e) en aquest blog hi ha plantejaments relatius a una necessitat de reequilibrar la direcció política d'ICV. Ben segur que aquesta preocupació, derivada de l'acumulació de responsabilitats per part del Joan Saura, també deu ser una preocupació compartida per la pròpia direcció nacional del partit. Parlar de noms o de càrrecs pot semblar precipitat. Això no eximeix que alguns entenguin o entenguem que estaria bé començar a plantejar la necessitat de direccionar el partit en base al triple objectiu de govern-societat-organització, i que més enllà del govern, s'hauria de promocionar un nucli dirigent emergent amb noms com els que han sonat per aquest blog (Herrera, Boada, Camats, Milà, Romeva, etc.)

f) estaria bé que, enllestit el pacte, el conjunt de la gent d'ICV pugui valorar, intercanviar i digerir la nova realitat i les propostes necessàries per fer front al nou cicle ( es digui Congrés i Assemblea Extraordinària o Convenció o Jornades)

Anònim ha dit...

és massa clar que ERC vol tot el mal possible a ICV i aixó es nota en els seus blogs i en tota l'artilleria que han posat per barrar el pas al Saura. quina entesa, mare de deu!

Anònim ha dit...

i tant Gato! i tant!

Anònim ha dit...

pregunto a vosaltres els d'icv, si sou conscients que no pinteu massa dins d'aquest nou govern que us margina, pregunto, eh?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

no m'estranya el teu comentari, tot i això haurem de veure com queda tot plegat els propers dies.

Anònim ha dit...

L'OPA "amiga" que va fer-li Maragall a ICV el dia de l'homenatge al Guti em va fer pensar. Té sentit ICV actualment? La major sensibilitat social i ecològica no podia tractar-se com a tendència dins el mateix PSC? El mateix podríem dir d'ERC. Seria admissible tenir un sector del PSC independentista? Crec que això seria molt més senzill si les eleccions tinguessin alguna manera de modular l'oferta dels partits (llistes obertes o el que fos). En aquest cas les tendències dins els partits serien jutjades i validades pels electors, no pels aparells de partit.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja, ja, ja Paccius, d'acord amb Maragall, jo m'inclinaria per un nou Partit Socialista -REALMENT- Unificat de Catalunya...

Anònim ha dit...

No et pensis. La idea és interessant. Caldria un sistema per a democratitzar i modular les decisions. Alguna cosa a l'estil Caucus dels USA. Ja que la llei electoral no ajuda a democratitzar la política, que ho facin els partits obrint-se als simpatitzants. Els intents que fins ara s'han fet han sigut molt tímits perquè han estat impulsats pels propis aparells de partit.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

un exemple premianenc: icv té un cens de 100 i pico de persones a premià, els quals es subdivideixen en militants que cotitzen, amics declarats i independents. Sense comptar un nucli proper a EUIA...és un exemple de mini-caucus a escala local, no?

Anònim ha dit...

TODO ESTO ES MUY LOABLE Y LA CAMPAÑA DE ICV HA SIGNIFICADO UN HITO EN LA EVOLUCIÓN POSITIVA DE LA COALICIÓN CON MÁS VOTOS Y MÁS DIPUTADOS. PERO HAY UN MOTIVO DE INSATISFACCIÓN ANTE LAS PUYAS DE UNA ERC MUY HOSTIL EN LA NEGOCIACIÓN CON ICV-EUIA, LAMENTABLEMENTE LA "ENTESA" SE PRESENTA DE PUERTAS HACIA FUERA, CORRECTO, MÁS SE VA A SELLAR CON MUY POCA "ENTESA" A TENOR DEL TRATO RECIBIDO POR SAURA DE LA MANO DE CAROD.

PREGUNTARÍA:
¿QUÉ DIABLOS TIENE QUE HACER EL ELECTORADO DE INICIATIVA Y LA PROPIA INICIATIVA PARA QUE SEAN RESPETADOS SUS RESULTADOS POR LOS SOCIOS DE GOBIERNO?

Anònim ha dit...

Pienso que ICV ha sido victima de su estrategia de compromiso con el tripartito antes de las elecciones.
Esto, sumado a la ambigüedad de dos socios para los que la entesa no va mas allá de un mero reparto de carteras e intereses muy alejado de un proyecto de futuro, ha obligado a Iniciativa a tragar con un acuerdo claramente injusto sin posibilidad de echarse atras. Quiza a nivel de dignidad politica hubiera sido mas inteligente quedarse en la oposicion y no aceptar el menosprecio pero evidentemente esto nos hubiera dejado cuatro años de ultraliberalismo y hubiese supuesto la destruccion del trabajo realizado durante estos ultimos años.
Es un ejemplo de responsabilidad que, lamentablemente, dudo que tenga efectos positivos para ICV.

Anònim ha dit...

Tens raó "o.de un payaso", la qual cosa significa que continuarem en la línia de no fer soroll. Tot i això crec que ICV-EUIA hauran de fer valer aquesta virtud "no sorollosa" i explicar clarament a la gent el que representa per la coalició el fet de defensar un govern d'entesa amb altres partits que no han estat a l'altura del que significa aquesta paraula. En relació al factor INTERIOR, sense dubtes estem davant d'un repte inèdit, soc exceptic i al mateix temps penso que ens podem "suicidar" o sortir-ne enfortits. M'agrada la noticia de que l'exfiscal anticorrupció i membre de ICV-EUIA Jiménez Villarejo estarà vinculat a la cupula de la conselleria, bona mesura per insuflar aires de canvi en el concepte devaluat de "seguretat". crec que es molt complicat ser força de lluita i força de govern (el vell dilema gramscià), i precisament per que és complexe i problemàtic, representa la raó de ser d'una forá amb voluntat transformadora. En termes d'aliances "pequem" de sinceritat electoral ("govern d'esquerres") i els nostres aliats saben que no tenim altra opció que pactar o passar a l'oposició amb el risc de facilitar el pas a la dreta superneoliberal del Mas... No tenim massa opció. Aguantarem el xàfec! i seguirem sense fer soroll, fins que "la força ens deixi d'acompanyar". Ja veus: NO NOISE A CAN ICV!

Anònim ha dit...

Del buròcratra estratègia cínica és. Soroll sense, puntetes passa de socialistes cap de faire savoir .

Anònim ha dit...

L'estratègia d'ICV d'abonar el tripartit li dóna vots a les eleccions però li fa perdre força a la negociació, d'això no n'hi ha dubte. Ningú no entendria que el tripartit no es reedités per "culpa" d'ICV. En qualsevol cas teniu els dirigents que heu triat i de moment hi heu de confiar plenament. Ara és l'hora dels dirigents, després ja hi haurà temps de jutjar.

Anònim ha dit...

ANAGRAMA:

LA FORÇA D'INICIATIVA ES MESURA EN L'EQUILIBRI DE LES DUES POTES.DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA.

Anònim ha dit...

No serà per iniciativa que el govern vagi malament i que ens deixin treballar amb pau

Anònim ha dit...

No ho se, potser la qüestiò es fer soroll, deixar que el silenci, la moderació i la calma amb que s’ha dut a terme el procès constitutiu del govern “d’entesa” per part d’ICV esdevingui soroll, radicalitat i tensió transformadora a l’hora de desenvolupar la feina en les dues conselleries aconseguides.

Anònim ha dit...

proposo una nova banda de NOISE ROCK anomenada RED & GREEN COALITION...Amb el Boada de redskin al micro i l'Herrera a la fuzz guitar!