03 de juny 2009

LES AFINITATS ELECTIVES





Les afinitats electives.

mike davis
ken loach /
noam chomsky /
esther vivas &
daniel bensaïd /
slavoj zizek
i tutti quanti...
a
mb Revolta
Global!


Alguns dels habituals d'aquest blog es donen cita i recolzen el projecte
de l'esquerra anticapitalista
europea. Les afinitats, com correspon als clàssics, són electives i efectives (també "afectives").
Benvinguts i benvingudes!














Noam Chomsky, Ken Loach, Slavoj Zizek, Robert Brenner, Mike Davis, Michael Löwy… apoyan a Izquierda Anticapitalista

La candidatura de Izquierda Anticapitalista a las elecciones europeas del 7 de junio ha recibido el respaldo público de destacadas figuras políticas, sindicales, altermundialistas e intelectuales de Europa y el resto del mundo, con la divulgación de un manifiesto internacional de apoyo a la candidatura de Izquierda Anticapitalista.

A los apoyos ya obtenidos de Ken Loach y Olivier Besancenot al comienzo de la campaña, se añaden los de diversos intelectuales reconocidos como: Noam Chomsky, lingüista y profesor del MIT de Massachussets y una de las voces críticas norteamericanas de más reconocimiento internacional; Mike Davis, sociólogo y urbanista californiano y uno de los pensadores marxistas más reputados en la actualidad, autor de diversas obras y publicaciones traducidas a varias lenguas, entre ellas el castellano; el esloveno Slavoj Zizek, uno de los filósofos más reconocidos de la actualidad, cuya extensa obra abarca temas como el psicoanálisis, el estudio de la cultura popular, o la guerra de Irak; Gilbert Achcar, libanés actualmente profesor de relaciones internacionales en la Univeristy of London y uno de los especialistas más respetados sobre Próximo y Medio Oriente y autor, entre otros, del conocido libro El choque de barbaries, traducido a doce lenguas; Robert Brenner economista de la Universidad de California (UCLA), miembro de la redacción de la New Left Review y autor de varias obras y artículos de análisis del proceso de globalización y la crisis económica actual; Daniel Bensaid, profesor de filosofía de la Universidad Paris VIII, figura destacada de Mayo del 68 y uno de los pensadores marxistas de referencia en Europa; Michael Löwy, sociólogo brasileño e investigador emérito del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) de París, especialista en América Latina y conocido por sus estudios sobre pensadores como Walter Benjamin y sobre arte y cultura; el historiador Enzo Traverso, autor de una extensa obra sobre la historia europea contemporánea, el totalitarismo y la recuperación de la memoria histórica; Michel Husson, uno de los economistas críticos más respetados de Francia; Catherine Samary, economista y profesora de la Universidad Paris XII y especialista en Europa del Este; Philippe Corcuff, profesor de sociología en la Universidad de Lyon II, conocido por sus trabajos inspirados en la obra de Pierre Bourdieu…

Firman también el manifiesto varias activistas vinculados al movimiento altermundialista y antiguerra como Eric Toussaint, politólogo belga considerado el mayor especialista internacional sobre deuda externa y autor de más de una decena de libros traducios al castellano; Michel Warschawski, miembro del Centro de Información Alternativa (Alternative Information Center) de Jerusalén, uno de los activitas anti-guerra más reputados de Israel y autor de una extensa obra escrita que incluye varios libros traducidos al castellano; Lea Tsemel, abogada y pacifista israelí; y Daniel Tanuro, economista belga, militante ecologista y especialista en cambio climático.

Entre los firmantes se cuentan también varios dirigentes de la izquierda anticapitalista europea que se añaden al apoyo de Besancenot, como Franco Turigliatto, miembro de Sinistra Critica y exsenador del Partito della Rifondazione Comunista, el único senador de la izquierda italiana que votó contra el envío de tropas del gobierno Prodi en Afganistán; Flavia d’Angeli, ex candidata de Sinistra Critica a las elecciones legislativas italianas de 2008; Gigi Malabarba, miembro de Sinistra Critica y ex presidente del grupo al Senado del Partito della Rifondazione Comunista; Salvatore Cannavo, miembro de Sinistra Critica y ex diputado del Partito della Rifondazione Comunista; Francisco Louça, dirigente y diputado del Bloco de Esquerda portugués; Boguslaw Zietek, presidente del sindicato “Sierpen 80” (“Agosto 80”) y cabeza de lista del Partido Polaco del Trabajo (la principal formación anticapitalista existente en los países de la ex Europa del Este) en las elecciones al Parlamento Europeo en Katawice; Ewa Groszewska, sociólogo y cabeza de lista del Partido Polaco del Trabajo en Katawice en las europeas; Elzbieta Fornalczyk, fundadora del sindicato “Sierpen 80” (“Agosto 80”) en los supermercados Tesco, y cabeza de lista del Partido Polaco del Trabajo en las europeas en Varsovia; y Jean Batou, dirigente de la formación suiza Solidarités y redactor del quincenario del mismo nombre.

FOTOS I IMATGES:

1) MIKE DAVIS

2) ZIZEK (MUNTATGE)

3) ESTHER VIVAS & DANIEL BENSAÏD

4) KEN LOACH

5) NOAM CHOMSKY

21 comentaris:

Anònim ha dit...

ole! perfecte!

Josep D ha dit...

sort companys, amb aquestes credencials i la feina que feu mereixeu molt més del que alguns volen i diuen

Anònim ha dit...

Força impressionant la llista de simpatitzants de IA diu molt en favor de la candidatura i del seu projecte futur. El que no acabo d'entendre, suposo que per desconeixement o desinformació, es la raó o raons que imposibiliten una candidatura conjunta amb la resta de llistes anticapitalistes, una mena d'"izquierda unida" que multipliques la posibilitat de aconseguir representació a l'eurocambra.
No soc un gran defensor del sistema democràtic tal i com el coneixem però crec que l'esforç i el desgast a tots els nivells que representa la participació en el joc institucional només te sentit si es fa amb les máximes garanties d'exit, o al menys d'un cert exit.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

si, efectivament la cosa és així. Es fa el que es pot, el que compta és quin serà el grau d'unitat en les lluites de base més enllà del dia 7. Aquesta candidatura està formada per referents de lluita i la majoria són independents activistes. Farem el mateix que hem fet abans de les eleccions, l'endemà, és a dir participar de les lluites. De fet, aquest és el principal argument d'aquesta compareixença. És una etapa. Segur que les confluències aniran sorgint. Sense forçar unificacions des de dalt. A baix ja ens anem trobant, aquest és el punt de partida. ELs ritmes no han de ser els mateixos dels partits professionalitzats. Conec candidats nostres que quasi no tenen temps de fer campanya, primer s'ha d'estar al peu del canó, en els moviments on es dedica més atenció.

Joan de Mataró ha dit...

compteu amb mi

indep@alsblogs ha dit...

unió possible i necessaria:

feu suma de TREMOSA + JONQUERES + HEREUS DEL MISATGE DE XIRINACHS + MAULETS + CARRETERO + BENACH + GENT DEL CARRER

Tot el vot nacionalista de CIU, ERC, Reagrupament.cat INDEPENDENTISTE, maulests i tots UNITS

Un costat: Espanya
l'altre costat: unió de tots els nacionalistes que he dit abans.

JA TINDREM TEMPS DE DIR DRETES I ESQUERRES, PRIMER UNIM-NOS PER LES LLIBERTATS DEL POBLE DE CATALUNYA AMB LA LLISTA DE SUMES QUE HE PROPOSAT ABANS

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

indep,

aquesta vegada has inventat un nou univers. La teva inventiva aporta sorprenents constel·lacions d'estrelles i nebuloses.
Unes aliances impresionants. Sens dubte.

Ens veiem a la Dimensió Desconeguda.

rev'glob'compa ha dit...

una abraçada des de Nou Barris per tota la colla revoltosa del Maresme i per dir-vos que anem a totes i diumenge votem a Revolta Global i l'endemà a la lluita com sempre a totes.

Anònim ha dit...

indep, la llista de sumes que has proposat només la vols tu, de fet només l'entens tu i aixó que aquesta vegada t'has dignat a fer-li un favor a la teva estimada llengua i t'has deixat d'uys, ais, okiss i demés tonteries...
Apa, ara passat per algun blog de l'esquerra independentista i els hi fas la mateixa proposta que has fet aqui, em jugo una palmera a que no et responen amb la mateixa educació amb que ho fem en aquest espai.

indep@alsblogs ha dit...

SI FESSim un esforç podriem primer apuntalar el fet nacional i més endavant ens podem decidir per esquerres i dretes i jo seria el primer d'esquerres.


No he dit cap disbarat.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

d'acord "indep", no has dit cap disbarat. Senzillament has fet una proposta original. No discutiré sobre la seva originalitat, tot i que en el fons, el nacionalisme té aquestes propostes molt assimilades. És una recepta clàssica: substitueixes la substància social (i els antagonismes que genera) per una suposada uniformitat de la gent que viu en un país, i es propulsa una alternativa de "tots" dirigida per "uns" (els que tenen poder econòmic i que utilitzen la nació en benefici propi i exclusiu).
No vas desencaminat. És el que volien Cambó i Pujol i és que perdura en els seus hereus (Mas, i la colla de l'auca). La pena és que aquest plantejament és cada vegada més recurrent al sí de l'esquerra convencional, del tertul·lianisme centrat i de les editorials i forums de la gent d'ordre.

indep@alsblogs ha dit...

vosaltres direu i us intentaré respectar però els dret de tot un poble els ha de defensar tot un poble i d'una sola peça, rics i pobre, dretes i esquerres,blancs i negres, joves i grans. UN POBLE UNA RESPOSTA

Revolta Global Maresme ha dit...

DARRERA HORA DES DE MADRID:

IZQUIERDA ANTICAPITALISTA está preparando desde primera hora de la mañana de hoy viernes un acto-concierto de cierre de campaña en la Plaza 2 de Mayo en Malasaña que iba a contar con las intervenciones de la cabeza de lista Esther Vivas, de Raúl Camargo, Carlos Fernandez Liria, Jaime Pastor y Judith Carreras y la intervención músIcal del grupo el Sombrero de la Abuela.
El acto estaba previsto que diera comienzo a las 20.30 hasta media noche y había sido autorizado por la Junta Electoral Central. No obstante, a las 17.00 de la tarde, alrededor de 40 antidisturbios de la Policía Municipal han tomado la plaza rodeando a las cincuenta personas que allí se encuentran con autorización para desalojar la plaza por la fuerza. Argumentan que IA no dispone de los permisos del Ayuntamiento, si bien cuenta con la autorización por parte de la Junta Electoral Central.

Utopic ha dit...

Jo també estic amb vosaltres, però un dels problemes bàsics que hi veig ès la desunió de l'esquerra de sempre i a tot arreu del món, a diferencia de la dreta que ho té més clar i més fàcil.
Vivim en un país de petits burgesos, de l'economia falsa i com els nens mal educats anem sobrats de tot.
Tots som un troç de tots
com les fulles que formen la branca,
com les branques que formen un arbre,
com els arbres que formen un bosc.

No podem viure sols
com el mar que no té germans
com el pic que no té braços
com el nàufrag en l’illa trista,

Que quan un arbre té set que no s’engreixi una fulla
Perquè és més a prop de l’arrel;
Que quan creix una branca no tapi les altres;
Quan un bosc es crema que no vingui el veí.

No som illes
Ni som pedres solitàries,
Ni gegants deslligats

Quan neix un home, tots naixem una mica
Quan mor un home, mor una mica de tots

Poema de Jordi Bordas

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estic d'acord amb el que planteges, company UTOPIC, pel que fa a les divisions, tot i això cada vegada estic més convençut que el problema no és que hi hagin llistes electorals disperses. El més important és que estiguem units en les lluites des de baix: bolonya, que la crisi la paguin els rics, MAT, 4r cinturó, lluita feminista, empreses en lluita, okupacions, cooperatives de consum, moviments antirepresius, etc.
és des de baix on es pot forjar la millor de les unitats, si per dalt també n'hi ha benvinguda sigui, però no és fàcil, les lògiques de l'esquerra gestionària són diferents de les de l'esquerra de combat i dins de l'esquerra més combativa proliferen cultures diverses des de sempre. Raó de més per ser efectius en el dia a dia des de baix. Si convergim des de les lluites, la resta tindrà senyals de més coincidència.
Això no exclou ,però, que sigui negatiu qualsevol divisió. Hem d'aprendre molt d'aquesta complexitat. Sens dubte, Gràcies per l'escrit.

joks ha dit...

tenia un dubte entre no anar a votar els politics de sempre o passar de tot i abstenir-me, voto Revolta Global per fotre botifarra al sistema i llàstima que sigui poc actiu perquè més que votar hauria de ser un més de la penya revoltera

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

a, anti, anticapitalistes! a, anti, anticapitalistes!
a les urnes i les barricades un mateix combat contra la dictadura del capital revolta global!

Anònim ha dit...

jo soc maulet i voto nacionalista
voto la llista que recolza otegui
i es l'unic partit democratic que es presenta

rajoy, zp, mas, carod i vosaltres sou iguals

dede ha dit...

si ho mires així, és una passada

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

resultats a la mà...

no està mal, amb 5 mesos d'existència... I.A. obté 25.000 vots
(i això que l'objectiu d'aquests no està centrat en els vots sinó en les lluites en que participen tots els dies de l'any).

Endora ha dit...

L'afinitat és un gran què, i és més nexe encara saber que més enllà de les famílies tradicionals també està la proximitat en les idees, allò que no té perquè veure amb la consanguinitat,la qualcosa et fa sentir un xic més lliure, sobre tot si partim què una de les connexions més riques es produeix quan un sap que ens uneixen els errors igual o més que els bons resultats, i amb la vista sempre posada amb la gran afinitat en ma´´iscules: millorar generació a generació.