12 de març 2007

Torna el feixisme, torna el cine club! Joves, Ranciére i Traffic, quan la cultura és espai d'esperança.

















Cap de setmana en xarxa. Jordi Tria, -artífex d'un cine-club premianenc situat a l'espai de la Coali del carrer del Segle,5- apareixia amb el nou projector a les mans. Eufòric, en Jordi feia les proves, l'endemà, dissabte, estrenavem amb Wonderland (director, M.Winterbottom) el nostre cinema, pura resistència i pura xarxa de complicitat cultural a la carta. Pretext: el dia de la dona treballadora. Objecte: cinema i combat d'idees. L'estrena del nou àmbit funciona...més de 50 assistents, cares noves, ganes de tornar-hi i de consolidar la idea. El format sociocultural de la nostra coalició pren volada. Properes cites: l'abril republicà i el maig roig. Cinema i audiovisuals, música i debat...elements constitutius, del tot útils pels temps que corren. Estem a:

http://www.coaliciopremia.blogspot.com/

Temps de "revival" reaccionari al carrer. Els carrers de Premià, des d'aquest cap de setmana, estan coberts de "banderoles" del PP, del partit de la societat controlada, de les restriccions públiques, del patriotisme visceral i del ciment (entre d'altres coses). Canvi de tema: els Joves d'Esquerra Verda (Làia Ortiz i David Cid, els coordinadors, surten a les fotos de dalt), celebren la seva assemblea anual. La pedrera ecosocialista aporta capital humà, sentit ideològic del binomi social-ecològic (indestriable i necessari davant del que representa la nova economia, el nou imperi, les noves multituds difuses -Toni Negri, dixit-). Junts, joves d'ICV i d'EUiA han d'aportar els materials i el personal renovat per un projecte ampli i tricolor (del roig al verd passant pel violeta) i fer entendre a molts despistats que l'ecosocialisme no ha de ser una etiqueta i que, ben al contrari, hauria de cristallitzar en les noves vies davant del capitalisme, des de les institucions, des de la cultura difusa, des del carrer (literal i metafòric, on circula la multitud, no pas les "masses" d'ahir, com tampoc els individus socialment autistes de sempre). Cal fer molta pedagogia al respecte. Ens toca tenir molts reflexos davant de les vertiginoses mutacions de la societat d'avui, dels discursos, dels conceptes i de les frases tòpiques. La disconformitat que puguem tenir amb l'estat de les coses pot resultar esteril, si no va acompanyada d'una certa transmisió d'inquietuts, d'una dosi de cooperació en el que és col·lectiu, d'una complicitat efectiva i afectiva i d'un determinat sentit comunitarista davant de la dispersió de la societat-mercat imperant (d'això en sap un munt el senyor Jacques Ranciere, del qual n'estic llegint el seu assaig "El odio a la democracia", llibre petit, directe i superlatiu sobre la incompatibilitat entre democràcia i mercatocràcia).

Dit això, "me voy con la música a otra parte" i us recomano el Sound System de Ràdio Premià de demà -dimarts 13! de març- on punxaré TRAFFIC, la banda seminal i nuclear del rock i el r&b britànic, liderada per Steve Winwood, Jim Capaldi i Chris Wood, que va fer meravelles cavalcant entre els 60's i els 70's, amb discos imprescindibles com aquell vell i memorable Shoot out at the Fantasy Factory...i els recordem, alguns, amics de la plaça de Premià, en sessió inmortal a l'antic palau del Joventut de Badalona, l'any 1974...Dear Mr. Fantasy!!!! Com passen els anys!

ja sabeu: ràdio premià 95.2 a les 21 hores dels dimarts i per internet amb descarrega d'arxiu a la carta... i el nostre blog als links que teniu a la banda esquerra d'aquest blog o si premeu:

http://stereo2soundsystem.blogspot.com/

36 comentaris:

Anònim ha dit...

quins collons de veure els carrers de Premià de Mar amb aspecte de carnestoltes fatxa i la cara del patrick aquest que fa campanya del PP tres mesos abans perquè són així de catxondos els del PP

quina gent, mare meva!

Anònim ha dit...

un gustazo la sala de la coali a tope el pasado sábado

Anònim ha dit...

quin simptoma que un cine club es posi en marxa quan el pp ensenya les dents, com en temps de franco, uau!

Anònim ha dit...

tengo un cartel del PP delante mis narices en la gran vía ¡ cuyons !

ric ha dit...

Nois/ies, que us sigui lleu, la parafernalia pepera.

Anònim ha dit...

Patrick Premianenc p.p. !!! quina broma aquesta ! !

Anònim ha dit...

dues coses:
-La tramuntana és d’esquerres.

- Segons el Patrick Premianenc a Madrid van anar amb l’autobús del pp persones anònimes, devien tenir vergonya de dir-ho públicament?

Anònim ha dit...

estic frisant de tan llarga espera !! quan de temps ens deixarà amb l'angúnia miss "CC"? sí, és d'una urgència excepcional que la Celia Ciutadana, ben a prop del "PP" altrament dit Patrick Premianec, enlluerni els nostres carrers !! ja ha de ser a tocar! ben segur que llavors tindrem l'espectacle garantit ...i tots dos de la mà d'en Pizarro tenim el lletxisme local més pur i en estat d'excepció, que tot plegat és on sembla que ens hagin instal.lat des de les patries rojigualdes.

Anònim ha dit...

amic Kluivert, no li fa cosa compartir nom amb el premianenc de les banderoles ?

Recordi que vos sou negre, i que podria molestar als que volen preservar l'espècie...

Anònim ha dit...

feia anys que no sentia parlar de Traffic, no de la peli, del grupazo Traffic del nen WINWOOD. Quin gust teniu a la ràdio de recordar aquesta banda././

Anònim ha dit...

benissimo questo blog!

Anònim ha dit...

Un apunt sobre Traffic. 3 dels seus membres més emblemàtics ja són morts, Jim Capaldi (2005), Chris Wood (1983), Rick Grech (1990). El seu lider Winwood ha continuat fent música amb fortuna variable (té alguns discos notables).
Aquests darrers temps han mort 4 dels músics que van omplir moltes estones de la nostra joventud.
Boz Burrell - KC Islands (9-2006)
Ian Wallace - KC Islands (2007)
Elton Dean - Soft Machine (2007)
Pip Pyle - Hatfield & The North (2007)

Anònim ha dit...

el signe dels temps, estimat Crimson! molts dels nostres passen a l'altra banda del temps...ostres, compartim gustos ancestrals.

àngel

Anònim ha dit...

bona feina feu coali local teniu

// el mestre yoda //

Anònim ha dit...

salutacions Mestre Yoda.
àngel

Anònim ha dit...

necessitem més tramuntana per que voli el cartell del patrick premianenc pepero

Anònim ha dit...

el PP és el franquisme i treu pit

Anònim ha dit...

TRAFFIC ERA UNA GRAN BANDA DE ROCK

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Molt bé, company! i Steve Winwood era l'alma mater de la banda d'Aston-Birmingham, una banda clau dels setanta...el record del concert que vam presenciar a Badalona l'any 1974 resultarà incandescent a la trobada d'avui a la ràdio, jo recordo molt bé com Steve Winwood tancava el concert amb Dear Mr Fantasy, i la llum damunt el seu perfil, i entonant: "...dear mr fantasy, play's guitar, sing a song..." amb una emoció com un raig de llum lila damunt l'escenari... 1974!

Anònim ha dit...

Podeu fer un programa d'antologia.
Atreviu-vos a posar les intempestives intemporals "Dream Gerard" (del "when the ealge flies") i "The low spark of high heeled boys" senceres. (11 i 12 minuts cadascuna).

Anònim ha dit...

CRIMSON: aquests dies he escoltat tota la discografia de Traffic...la majoria en vinil, el "low spark..." també... en el programa ha sonat material d'aquell disc, també el "Shoot out...", "Glad", "Feelin'Alright", molts records, crec que Traffic va ser una peça bàsica de la transició del r&b britànic cap al jazz i la world music, abans de que fos una moda, fins i tot hi havia l'aportació folkie quan tocaven acustiques i flautes...el Wood i en Winwood...i en Capaldi? el Jim Capaldi el vaig descobrir gràcies al Fernando (el bateria de Taula Rodona) que m'ajudava a entendre el seu so... realment Capaldi era pura precisió i poques floritures...també es`va mori fa poc. EL TEMPS!!

ÀNGEL

Anònim ha dit...

SANA NOSTÀLGIA AMICS DEL SOUND SYSTEM I UN PROGRAMA ÚNIC!!!

Anònim ha dit...

el vent manlleva dia a dia els cartells del senyor Patrock, que segueixi el vent potent i ja està...

Anònim ha dit...

pinten bé aquesta gent dels joves d'esquerra verda

Anònim ha dit...

Doble pàgina d'informació i recull de la jove esquerra roigverda en edició de dilluns.
Tot plegat dues pàgines d'optismisme i confiança. Si hagués tingut so la web del diari haguès sonat la internacional a ritme dels Red hod chilli peppers!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

saludable informació sobre les j.e.v. d'ICV a EL PUNT...a totes les organitzacions d'ICV i d'EUiA estaria bé que el jovent encapçalés el canvi...jo ja en tinc moltes ganes de fer activitats a la rebotiga i anem sobrats de nous efectius. Sense ananr més lluny, el nou any ens ha portat una colla d'euia, tres nous iceveros, tots joves, a la coali...així doncs: relleu!

Anònim ha dit...

vinga Jonatan i companyia...a liderar el projecte que els temps estan canviant!

Anònim ha dit...

traffic a la ràdio em va agradar i no els coneixia i em vaig perdre els vells temps del rock i el que es fot ara fot pena

cv

Anònim ha dit...

qui és RANCIERE ?

Anònim ha dit...

Rancière...ja! un pensador frances especialitzat en temes com ara la crisi de la democràcia...mira el google...
àngel

joan ha dit...

m'apunto autor i llibre. mil gràcies! estic fent-me una autèntica llibreria de catalogats "per llegir ya!!" però no vull donar-me presses amb el meu "summerhill" i sé que tindré temps per tot.

I gràcies per l'assistència (em sembla recordar sentir) al Luz de Gas, m'ho vaig passar molt bé veient alhora com els llamàntols semblava que disfrutaveu.

un autèntic descobriment, aquest bloc.

inga!

la mirada ha dit...

UN “SPAM” PREMIANENC
Ja podeu veure el “Trailer” de LA MIRADA DELS PREMIANENCS 2a Part, que sortirà a la venda el 20 d’abril per només 12€.
www.lamiradadelspremianencs.com
Salut!

Anònim ha dit...

Monsieur Tati, li faig avinent que el Sr Pistraus és una eminència en el seu camp (les antenes dels gratacels). A més d'iniciativero de pro, per les seves venes hi corre sang Verdetiana.

Anònim ha dit...

Si la memòria no em folla, crec que els teloners de Traffic a Badalona van ser els SHARKS, excel·lent grup de bluesrock de pub format entre altres per la llegenda guitarrera del Chris Speeding i el baixista Andy Fraser del mític grup de bluesrock: FREE ( cal reivindicar Paul Rodgers! ). Els SPARKS eren un altre historia, força interessant també.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Sr. Jerry,

veig que vos vareu escoltat el programa i vareu captar el "gazapo" quan vaig confondre els Sharks amb els Sparks, i tant, bandes diferents i del tot recuperables...li pregunto, sr. Jerry: vos estaveu aquella nit del 74 al pabelló de BADALONA amb Traffic??? vos sou el Jerry, ja ho entenc, ho hi era, vos també? vos sou portador de memòria elíptica! merces per la visita.

Sr.Pistraus:

m'alegro de tenir una cantimplora dins del meu blog, per orientar-me li pregunto: a l'escenari del dia del GAS on estaveu vos, és per anar posant imatge a la cantimplora.

Sr. Noi En Jaume:
temps ha que no el veig dins de can Tati tot i que quan hi aterreu , sembleu un avió DC-9 especial, m'alegre la seva visita, altiva com sempre, d'avió vola vola dalt del cel.

àngel que soc Tati