21 de desembre 2005

Raül Romeva: les europes, les esquerres, les revoltes

Un bon simptoma. Amb una notable assistència de públic (imprevista, si pensem en que estem en dies "prenadalencs", coincidència amb el partit del barça, etc.). Gent reunida per parlar de construcció europea, deriva neoliberal al continent, els fets de les perifèries urbanes franceses, les restriccions migratòries, etc.
Raül Romeva, eurodiputat d'ICV, un nom a tenir en compte dins de l'esfera depauperada dels "politics". Moltes intervencions. Per cert, no és va parlar de l'estatut...és a dir: Hi ha vida més enllà de l'estatut. Que continui la diversificació temàtica i l'ampliació del camp de visió!
Proper debat...al nou local de la Coali, l'Espai!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

teniu el meu suport

Anònim ha dit...

molt interessant tot el que va dir de com funciona per dins el parlament europeu

Anònim ha dit...

demano excuses per no assistir ja que m'hauria agradat poder escoltar Romeva com abans de de l'estiu passat a la facultat que va parlar amb l'Arcadi Oliveres i va estar molt bé pe tema del referendum

Anònim ha dit...

DEL BLOG DE JOAN LLEONART

Vinc d’escoltar en Raül Romeva parlant a Premià de mar de cap on va Europa, i la veritat és que m’ha reconciliat amb la política europea. Venint d’uns dies de mercadeig governamental amb els pressupostos, de veure que el que és important d’aquestes reunions és el que et pots endur pel teu país.


I sentir a algú que, tot i ser minoritari no està sol, que defensa fer un pas més i construir conjuntament una Europa que vagi més enllà de les associacions d’estats i del mercat comú que arrisqui en una estructura més transparent i democràtica i que aposti pel parlament europeu com a legislatiu i en un govern europeu com a executiu que no estigui definit per les reunions de caps d’estat. En definitiva un discurs que li doni un valor polític, democràtic i participatiu... en definitiva algú que sap que per construir cal ser capaç de mirar més enllà de les pròpies fronteres.

Anònim ha dit...

Hola! Em va agradar l'explicació planera de com funciona realment "Europa" a nivells legislatiu i governametal. Ara, no entenc que un eurodiputat critiqui que els partits estatals utilitzin la feina que es realitza al Parlament europeu al Congrés dels Diputats. Que no ha de ser així? I que no coneix com funciona la política? Crec que els eurodiputats fan una gran tasca però es descuiden vendre el seu producte. Si fan ells la feina bruta i la ciutadania d'Europa no s'assabenta de gairebé res, de qui és la culpa, dels governs estatals? A veure, crec que aquí tots som lectors habituals de premsa i oïdors de tertúlies radiofòniques i televisives. De debò creieu que les seccions d'Internacional no en parlen, del que es parla a Europa? Potser el parlament europeu s'hauria de posar les piles i millorar el seu departament de comunicació.

Anònim ha dit...

per tant no és cosa de politics, és cosa de tècnics/comunicacionals, és a dir de politics del missatge, flitradors i etc... tot plegat, culpes a banda, ens allunya d'una cosa que tenim al costat, el Romeva, però, es va lluir, i tant de bo no limiti la seva carrera a l'esfera europea, doncs seria collonut a l'auca catalana, donant la vara als maragalls, carods, massos, piqués i saurics.

Joan Lleonart ha dit...

No crec que en romeva critiques el que és fa al congrès... d'alguna forma deia que allà les coses ja arrivaben fetes, que el debat s'havia fet a europa i si criticava a algú era als mitjans que només es fan ressó del tema quan el debat ja està tancat i arriba al congrès...

Per cert, tot i que la meva intervenció al blog és textual al comentari d'abans... no entenc qui i com l'ha penjat...

Anònim ha dit...

ha estat una llicència, noble amic Lleonart, l'empresa Blogspot accepta el "recorta i pega" i facilita la ràpida concurrència d'idees. Qui l'ha penjat? doncs, servidor, veí de Valldoriolf. Com? "recorta i pega". Valia la pena. Aquest blogger autoritza reproduccions al la blogsfera.
Salut i revolta roja i verda!

Joan Lleonart ha dit...

cap problema, ha estat la sorpresa...

Anònim ha dit...

Hola Pagès! el teu blogg està molt sexy no tant com l'euroecològic Romeva però així, fosquet, fosquet, té un atractiu molt concret, que fa entrar ganes, d'escriure... Ei, que et sembla l'Imma rojilila amb la negativa a l'ordenança de civisme? Ja era hora,com diria, crec, el nostre "invisible i transparent" amic Coto, altrament Carlos, que es manifestessin amb prou rotunditat i diferència.
Jo vaig anar amb en Jimmi Piragües a la mani de dissabte passat. Explico per a aquell que vulgui. Va ser una caminada festiva i divertida, era tot molt visual; els squats amb les seves tables, els transvestits, dones i homes amb la samarreta de "Jo també soc puta", families amb cotxets i bicis alternatives i florides..., els patinadors amb patins en mà (faltava en Martí, ja està gran...), pancartes contra l'especulació immobiliària, bé dues horetes de relax i passeig pels carrers més "gòtics" de la banda dreta de la rambla. Mentre caminavem, sentint la música dels tímbals, quatre, però només quatre babaus anaven omplint les parets de graffitis genys artístics i menys reinvindicatius. Els vaig esbroncar. Anaven per feina amb caputxes i mocadors que els camuflaven, xulos però covards, ells. Tot arribant al Macba, des d'unes bicicletes amb maletes, tipus caixa de fruites, plenes d'esprais i de plantilles (una d'elles vaig descobrir que era un caganer) van organitzar-se per fer de la festa un disfraç de mal gust i fracàs. A la porta de la seu del PSC un tio amb una fària provocava, grandot ell, però tampoc calia. Va ser ràpid i "a priori" silenciòs, sembla, jo ja vaig decidir marxar, ja n'hi havia prou i havia estat bé, fins llavors. Possiblement a algú li interessava que no acabès tan...bé. Segueixo des de les manis dels 70 desconfiant. Seria difícil demostrar-ho. Tot plegat la premsa tampoc no ha ajudat gaire a remarcar que la manifestació durant dos hores va ser correctíssima.
En fí, un bé alt a final de trimestre per ICV barcelona i que trontolli el tripartit, venen eleccions i ens hem de desmarcar de què ens confonguin amb l'esquerra del capital. Endora.

Anònim ha dit...

Endora afina! clar. El tema de LA ORDENANZA és quelcom més que un estirabot. Crec que estem davant d'una manera d'endendre el carrer, és a dir, LA VIDA. Sona fort però així ho veig. Tan de bo el company Beaumont entengui d'una punyetera vegada que ICV-EA a Barcelona té una excel·lent portaveu i un equip collonut amb un peu al carrer i l'altre al laberint. Vull aplaudir ICV-EA de Barcelona i escriure els noms cinc regidors i regidores que votaran NO a aquesta ordenana profilàctica que vo, esmorteïr/amagar/sepultar les barcelones que molesten l'establishment: Salut, carrer i laberint per els 5 ice-ve-ros-euia's:
IMMA MAYOL
RICARD GOMÁ
EUGENI FORRADELLAS
ELSA BLASCO
IGNASI FINA
...I que es faci visible la dimensió del titànic barna s.a.!

Anònim ha dit...

saleta, mulero, vermellet, rigola, això eren freakies, no el que hi ha ara, tot i que Yuste és el relleu contemporani