22 de desembre 2005

NO A LA PROFILAXI SOCIAL BARCELONINA, NO A L'ORDENANÇA CLOS


L'efecte Profident progressa a Barcelona. L'efecte Profident. Lluent i rialler, el batlle Clos, proclama una ciutat alegre i profilàctica. Barcelona S.A. : Megaempresa de recursos turístics oberta al globus terrestre igualment global. La profilaxi ciutadana consisteix en el procés d'invisibilització de les putes, dels patinadors, dels peluts (característica del "jovent" antiglobalitzador i, per tant, "alterador" del prestigi de la marca. Fem-ho extensiu a altres liturgies díscoles), la propaganda no-oficial (els cartells okupes, els concerts fora de circuit, etc.), els captaires (homeless, sense sostre, és igual el nom). Solució Profident: Una ordenança (paraula fina) que invisibilitzi la Barcelona de les barcelones, la Barcelona de debò, la "b"arcelona en minúscules, la ciutat-conflicte, la ciutat-oculta, la ciutat-desregulada, la ciutat, la ciutat, la ciutat.

Els que s'oposen a l'ordenança no volen pas una Barcelona-aparador de les misèries, però, volen/volem, que s'establexi una relació entre el que "hi ha" i el que "cal fer", sí és que cal, per canviar coses. Crisi municipal? home, doncs perquè no? PSC-ERC-CiU-PP opten per això. La botiga és multiforme, gran i petita, temàtica i de franquicia.

Per un dia, i que no sigui interpretat en termes triomfals, molt bé per ICV-EUiA que o s'abstenen o voten NO. (Millor NO!). Són cinc regidors i regidores, es diuen Imma, Ricard, Ignasi, Eugeni i Elsa, que votin NO i que les barcelones no desapareixin per la via d'un paperot. En cas contrari, alguns hauran de desapareixer per la via Villa-Matas, per la via Pasavento. Per la via rosselloniana dels vençuts.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ESE PAR DE GENIOS MATAS Y ROSSELLÓ, ¿PARA CUANDO UN DUO DE DESAPARECIDOS? Y POR SUPUESTO NO-NO-NO AL PAPELOTE DEL CLOS

Anònim ha dit...

Vergonyant ERC / PORTABELLA al servei del baròmetre d'enquestes...si el "civisme" i l'ordre públic cotitzen a l'alça, doncs senzillament cal fer el que diu el PP i el Trias (no fos que els votants barcelonins de ERC votessin CIU). patètic com amb l'estatut, agafadets de la ma amb CIU, primer la senyera i a votar de dos en dos. FORÇA IMMA MAYOL!

Anònim ha dit...

Clos i Portabella plegats al PP i a la santa inquisició. Endavant ICV-EUIA, molt bé per l'Imma Mayol

Anònim ha dit...

"La falta de respeto, aunque menos agresiva que un insulto directo, puede adoptar una forma igualmente hiriente. Con la falta de respeto no se insulta a otra persona, pero tampoco se le concede reconocimiento; simplemente no se la VE como un ser humano integral cuya presencia importa.
Cuando la sociedad trata de esta manera a las masas y solo destaca a un pequeño n{umero de individuos como objeto de reconomociento, la consecuencia es la escasez de respeto, como si no hubiera sufieciente cantidad de esta preciosa sustancia para todos. Al igual que muchas hambrunas, esta escasez es obra humana; a diferencia del alimento, el respeto no cuesta nada. Entonces, ¿por qu{e habr{ia de escasear?"

EL RESPETO
Richard Sennett

Anònim ha dit...

És significatiu que les institucions o associacions tipus "Càrites" o "Infants del Rabal" o els veïns del Rabal i Gòtic estiguin en contra d'aquesta ordenança. També és pervers que a un indigent se'l tracti d'incívic i delinqüent. Però ara, què passa quan els sense sostre no volen anar als centres d'acollida a passar la nit? Hi ha violència allà dins -entre els indigents, vull dir-? Acabo de llegir una mica l'ordenança (la podeu consultar a "La Vanguardia" digital en PDF) i poden posar una multa de fins a 500€ als sense sostre per dormir al carrer!? Per una altra banda, hi ha coses que no es poden tolerar. Si passejeu pel Gòtic o el Rabal de matinada (o no tan tard! He vist pixar davant la llibreria La Central del Rabal a les 6pm, plaça on hi ha uns quants bars i indrets on fer-ho, i he hagut de demanar pas a una puta que feia un servei davant el portal d'una amiga entre Rambles i Petritxol a les 11 de la nit). Ara, no cal anar a ciutat peractes incívics: el soroll sense justificació, la destrucció d'immobiliari urbà, caixers automàtics, aparcar sobre la vorera (si aneu al Camp Nou veureu cotxes aparcats en triple fila!!!!!) o davant el desnivell que ajuda a passar gent gran, minusvàlids o cotxets de nadons, pixar o cagar al carrer (a Sant Roc ho he vist!)... això sí que és sancionable. Ho sento però no s'han d'acceptar certes actituds. Ara, la veritat és que resoldre la delinqüencia i la misèria a base de repressió i sanció econòmica sembla un mal sistema; però en canvi penso que sí s'han de sancionar les xarxes que controlen la prostitució, els Top Manta o les drogues... Creure que es podrà erradicar la prostitució a base d'amenaces als clients i les prostitutes és d'hipòcrites i/o imbècils. Per tant, quan es plantejarà un informe obert de diagnosis i possibles regularitzacions de certes pràctiques als ulls de tothom? I també us pregunto: la tolerància 0 significa ser intolerant amb certes accions? La incomoditat de retreure accions incíviques als altres és responsabilitat nostra?

Anònim ha dit...

hola Toni, la paradoxa de l'ordenança rau en que ho barreja tot. Civisme, paraula potent, s'ha convertit en consigna populista de part dels que no consideren "incívic" el foment de la marginalitat i de la desregularització. És, doncs, "incívic" tot el es refereix a les cónseqüències, i en canvi no s'ha de considerar "incívica" la causa. Pel mateix motiu que critiquem l'ordenança per barrejar activitats de tota mena, tampoc podem, però, ignorar que hi ha molt merder al carrer, etc... raó de més per acotar temàtiques i no barrejar. En quan a les màfies que operen en el camp de la marginalitat, compte, com deia la Mayol, que aquests temes ultrapassen l'àmbit d'ordenança, i entrem en matèria de codi penal, la qual cosa vol dir que ara tenim una ordenança que situa patinadors i tops mantes en el mateix calaix...del top manta ja en parlarem...no tot és cm sembla, a mí ja m'està bé que a tots els buitres de les multinacionals audiovisuals amb els artistes-titelles que exploten "ad-infinitum", tinguin pessigolles (els "artistes" més piratejats són de la marca Sony, la mateixa marca que lidera el mercat del disc verge...ja, ja, ja...).

Anònim ha dit...

endora!!!!!!!!ja tens el Sennett?