07 de desembre 2005

Memòria històrica sociocultural premianenca

L'any 2006 va d'aniversaris. 30 anys de la fundació de l'Assemblea Democràtica de Premià de Mar. 30 anys de la Marxa de la Llibertat. Hi ha algunes idees per rememorar-ho. Un opuscle, un acte. Temps, doncs, de tirar de nomenclator del moviment de canvi d'aquells dies. No només, però, de polítiques i derivacions; també dels soterranis culturals, les places obertes, el cinema, les músiques laietanes o les cançons de la revolta domèstica . Les literatures directes i elementals. L'activisme divertit, instructiu i amable. Com que alguns protagonistes estan a l'abast físic i mental del nostre entorn, què tal de parlar-ne? Ramonet 77, Anna Albareda, Martí Rosselló, José Luís Osorio, ... i que la toponimia del "fracàs"(com diria en Martí) prengui volada (per enveja i desconcert de sobrevinguts i de profetes del present (aturat, inamovible, pur statu quo). L'Espai, el magatzem de la Coali, pot acollir la catarsi. En parlem.

6 comentaris:

Izan ha dit...

Angel,

Primer de tot felicitats pel blog, el qual avui funciona de meravella, i per animar-te a compartir reflexions i debats a través d'aquests espais.

De ben segur que mantindrem molts debats sobre aquests temes que apuntes.

Anònim ha dit...

gràcies compartides i endavant l'estratostera blogger!

Anònim ha dit...

És gros. Molt gros. Saps el que són trenta anys? Mitja vida de fracassos d'una alegria desbordant. En aquella època, quan anàvem borratxos, ja dèiem allò de "Visca Catalunya normal!" I no això s'ha aconseguit després de trenta anys. Quina passada! Pel juny farà trenta anys que vaig acabar la mili! Glòria a en Tuneu i a la seva passió per la vida!

Anònim ha dit...

Per cert, ja ens hem saltat els trenta anys de l'edició del "Groc de llum", que va ser aquest març passat. I encara pitjor, el maig del 1973 en Valeri va publicar el seu primer llibre "El crit i la paraula" i també ens ho vam saltat. Aquí ens ho saltem quasi tot! I hi ha més d'un boròcrata que mereixeria que se li refresqués la memòria. No per res, només perquè més d'un sabés que el terme "cultura" també porta implícita una manera d'anar pel món i d'entendre la realitat.

Anònim ha dit...

ja podeu comptar amb un de la "dignitat" per fer el que calgui de cara a la celebració dels 30 anys d'anecdotes i activitat

Anònim ha dit...

si ets de la "dignitat" ja ets automàticament part viva de la nostra història, anirem informant.