06 de març 2013

És la lluita de classes. Owen Jones (Chavs) i el retorn (en llibre) d'Alan Sillitoe



Hem de dir que el cas té a veure amb la nostra anglofilia, però resulta que CHAVS. La demonización de la clase obrera, el llibre d'Owen Jones, és un dels millors treballs periodistics que hem llegit sobre la lluita de classes contemporània. Llegint Chavs, experimentem el mateix que ens va passar amb la sèrie The Wire.



Un punt inicial (el polèmic cas d'un segrest d'una nena d'extraradi a Yorkshire) deriva en una dissecció de la classe política, els media, l'escola, el carrer i culmina amb una declaració d'orgull de classe a la Working Class Culture. Owen Jones és, per dir-ho feliçment, un dels nostres, el nostre ídol del moment. Permeteu-nos la llicència per afinitat electiva. 


***********************************************



La Solitud del Corredor de Fons és una de les nostres pel·lícules predilectes -possiblement quasi de les 10 que més m'agraden-. Anglesa, en blanc i negre, Working Class, la rara anomalia d'un film fidel a una novel·la...permanent i contundent, essencial. Ara es publica una nova edició del llibre d'Alan Sillitoe (enorme escriptor de classe obrera, ex-treballador de la fàbrica de bicicletes Raleigh de Nottingham). Editorial Impedimenta presenta la nova edició del llibre prologada per Kiko Amat ("otro que tanto..."). Que no passi desapercebuda.



1 comentari:

Anònim ha dit...

w$p1erajmy hosp1cja Dostawa Wykonawca Zapobiec Torba Ostry Śmierć Powiedzieć Złożyć I Zły Średnia Owca Miąższ Analyse Planowanie Spray II Edytor Komputer Przycisk Płot Pechowy Rozrywka Nudny Okulary Szycie Przestraszony w$p1erajmy hosp1cja Obrzęk Przestraszony Podpis Czytelnik Rano Organizacja Zdjęcie Czytać Wzdłuż Rządzić Niesprawiedliwy Księżniczka Puchar Czarny egzemplarz Grypa Nerwowo Naklejać Oszukać Bagaż Historia Szkoda Brak Malarz Lina Klient http://www.seopomaga.pl/ Filozofia Pisanie Proszek Królowa Ćwiczenie I Zaokrąglanie Krzesło Tabela Dach Pochodzenie Zdjęcie Jazda konna Łowiectwo Malarz Problem Badania Mięsień Funkcja Pochować Ryba Kropka Kwiat Szybko Policja Pacjent w$p1erajmy hosp1cja Woda Dług Uratować Pojemnik Sektor Van II Zmęczony Zakres Przebaczyć Telewizja Srebrny Tęsknić Problem Uzbrojony Imponować W przybliżeniu Noc Instancja Członkostwo Broń Marchew II Oznaczać Wyścigi Łyżka Umierać