18 de novembre 2012

Patti Smith: Badalona 1976, Barcelona 2012

 

Fotografia de tarda dominical a casa, esperant el concert de la Patti Smith. Una estona reorganitzant els vinils del gran periode de l'escena de Nova York 75/77. El club G.B.G.B, Talking Heads, Blondie, Ramones, Johnny Thunders/New York Dolls...i la quintaessència d'aquell moment: La perfecta intersecció Television/Tom Verlaine/Patti Smith...Dilluns torna la Miss Break it Up! PATTI SMITH...Una vitamina total!

Enmig de la boira intento capturar aquell concert de Patti Smith a Badalona (1976: quan tot apuntava a un canvi cultural i social que no va ser com voliem). Palau del Joventut. Període Horses/Radio Etiopia. Ara despleguem alguns videos mentre plou al carrer.

De l'esperit d'aquella Badalona 76 en queda poca cosa. Treure pols als vinils és sinònim de restauració intempestiva. Avui es pot verificar la divisa de The Time is Out of Joint. Em costa entendre la cultura dels nostres temps enmig d'una tempesta de banderes. 

Definitivament, l'univers té més a veure amb el no-res que no pas amb  aquest món de supermercats i patriotismes de la nova era.




8 comentaris:

Jorko ha dit...

l'has tornada a dir molt bona, la darrera frase és per posar-la en un monument a qualsevol plaça, a veure quan escrius un llibre col·lega! El jovent no s'entera d'aquestes coses i aqui hi ha molta miga.

Lester Cadires ha dit...

per quan un llibre teu, àngel?
només amb retalls com aquest ja es pot fer un volum de neoperiodisme filosofico-musical.

Revoltosa S. ha dit...

així així fidels a la línia des dels anys setanta, també television, quin disc marquee moon!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Arribat del concert, encara roda el cap pensant i escoltant les seves cançons. Molt emotiu. Escoltar Redondo Beach en viu l'any 2012 és un plaer, i tot el que ha anat passant. Gran concert-

Revoltosa S. ha dit...

està mol en la onda la Patti Smith, Que bona la seva participació a les mogudes de lluites i com encara canta amb força i carisma escènic

Kalikenyo el roig ha dit...

Un concert rodó. Pell de gallina i cavalls dins i fora l'escenari. Punys aixecats "people have the power". Encara ressonen les vibracions ... Memorable.

penyabogarde ha dit...

quina artistassa! salut i revolució total!

L'ESPERIT D'ESNAOLA ha dit...

molt bo