15 de gener 2012

Cassettes!


Tarda monogràfica dedicada a la discografia en vinil de Graham Parker. Si ens imaginem un podium dedicat a tres figures de la New Wave de finals dels anys setanta i dels inicis dels vuitanta, podriem trobar-hi el trio Elvis Costello, Joe Jackson i Graham Parker. Per sort no farem podiums individuals i optarem per col·locar-hi tots els equips al complet. Tot i venir del pub-rock, Parker va viure el seu millor moment a la llum d'aquella nova onada de punks, mods i soulers que esmenaren el dictat dels simfonistes dominadors. Eren uns anys de celebració del pop i del rock, de proliferació de fanzines, locals, publicacions, revivalisme, desplegament subcultural i ocupació de ràdios i sales. Grans dies que ara omplen l'estudi amb la música de Graham Parker, el seu power-pop descomunal, alegre, pletòric i orgullós. 
El LP que apareix a continuació és una obra colossal de rock'n'roll, r&b, soul i power pop que hauria d'escoltar tota l'afició. S'han de sentir els colors i amb Graham Parker la festa està assegurada.




Amb aquesta banda sonora a tota pastilla, avui reincidirem en la memorabilia de l'article precedent i mostrarem la col·lecció de cassettes. Una tria de materials artesans que han acompanyat l'autor al llarg de molts anys per carreteres, carrers, festes i trobades. El cassette és l'altre parent de la familia sonora que mai s'hauria de llençar a la brossa. No entrarem en debats inútils sobre tecnologies i avenços. Els vinils són les jóies de la república sonora i els cassettes els seus fidels auxiliars. El temps passa i els arxius es visiten i emeten senyals. Cada cassette és un món. Enregistrar, empaquetar, etiquetar. L'art de la còpia. Avui, doncs, presentem la cassetteologia de la dimensió desconeguda amb una mostra dels incunables més preuats i més celebrats. Declarem la guerra a l'obsolescència programada. Keep the Faith!


Primer de tot un cassette especial. La gravació del primer programa del Sound System. Encara no disposavem de dispositius que permetien la còpia digital del programa. Enguany celebrarem 10 anys de lluita des de ràdio Premià. Aquesta va dedicada a l'amic i col·lega Ramon, mestre gràfic i orella germana d'aquesta altra orella que us escriu.



 I ara una selecció del catàleg cassetero...



9 comentaris:

Jorko ha dit...

uiiiii això és de vertigen, felicitats a tota màquina!

SOUNDA' ha dit...

L'hem de fer grossa Àngel: una dècada, ya te digo!!

Felicitats compartides broda, ouh yeah :¬)

Marc ha dit...

acollonant mestre, a-co-llo-nant.

Conrad Canaló Stewart ha dit...

artesania+passió=art

Eduard ha dit...

Tu ho has dit: l'art de la còpia!
Alguns cops, al larg de mudances i/o canvis de mobiliari, m'he vist temptat de desfer-me de les meevs cassettes. A l'atzar o a algun déu de l'analogia li dec no haver-ho permès...
Salut!
Eduard

SOUNDA' ha dit...

ja en sap el Canaló...

Conrad Canaló Stewart ha dit...

només faig sumes i restes per encertar amb precisió.

Joan ha dit...

Soci! tens un "tocayo" que fa coses d'aquestes igual de xules, mira...

http://www.flickr.com/photos/moritzbarcelona/6233673765/in/set-72157625472911493

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

carai Joan! bon "tocayo" aquest, ni més ni menys que s'excel·lència Kiko Amat, una alegria de coincidir amb el mestre.