18 de maig 2011

Shock (des)electoral a la Dimensió Desconeguda-Premià de Mar (4a. part)

El Submarí Seaview suma la seva navegació als moviments que surten al carrer aquests dies. Tot i això, aquesta adhesió té una certa preocupació perfectament comprensible: Tant de bo estiguem assistint a una acció que posi al descobert la magnitud del que significa el capitalisme com a règim incompatible amb la més elemental de les democràcies. Tant de bo, però, no ens trobem davant d'un moviment que pugui derivar en un corrent complementari d'un relat massa oficiós de formalismes i retòriques. En tot cas, vist el carrer, vistes les places...que floreixi l'espectre!



Ja que la coincidència amb les eleccions locals és evident, des d'aquí comuniquem d'avantmà que a la Dimensió Desconeguda votarem en blanc i veurem amb bona ullada de periscopi altres opcions de rebuig i dissidència.

Seguint la línia dels tres darrers articles, direm que a la Dimensió Desconeguda es respiren aires de dissentiment en tota regla i per tant us trametem un nou lliurament de material (des)electoral en clau sonora i decididament invectiva. Aquestes aportacions intenten descodificar el festival para-polític i propagandístic que assetja els carrers i places de la zona on està ubicada la Dimensió Desconeguda (ja hem indicat les coordenades geogràfiques d'aquest indret situat entre Vilassar de Mar i El Masnou). 

Doncs, sí, la cosa està fatal, i convé recordar-ho manifestant un cert esperit hedonista, sense perdre referències de classe, sense obviar la realitat que ens rodeja i que ens indica una demolició de la cosa social en detriment de la pura lògica acumulativa i (re)creativa d'un sistema capitalista foll, desfermat i al marge de qualsevol control democràtic. Després de les descàrregues festives, psicodèl·liques, garatgistes, skatalítiques i ruddies, avui ens posarem una mica més transcendents i mostrarem el retrat del no-res de la mà de Godspeed You Black Emperor (gran concert, el seu, a l'Apolo barceloní l'hivern passat) i repetirem amb ells el crit del nou manifest: Que floreixi l'espectre!






Vídeos sobre godspeed you black emperor

 - Informar sobre vídeos
Godspeed You Black Emperor! - The Dead Flag Blues - youtube.com
9 min - F# A# (1998)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it - Vimeo
Godspeed You Black Emperor! - Rockets Fall on Rocket Falls - youtube.com
10 min - Yanqui U.X.O. (2002)
Disponible en: Dailymotion - Vimeo - dailymotion.virgilio.it
Godspeed You Black Emperor! - Moya - youtube.com
10 min - Slow Riot for New Zero Kanada (1999)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it - smotri.com

8 comentaris:

Llop Estepari ha dit...

M’agrada aquesta revolta! He baixat algun dia a la Plaça Catalunya (la nostra Àgora) i m’ha agradat el civisme, la participació espontània de gent de totes les edats, l’absència de banderes i eslògans politics i, sobre tot, la proposta assembleària de la Democràcia inclusiva.
Cal veure quins seran els propers passos en quan a organització i coordinació amb altres ciutats (els de Madrid van més forts) per tal de presentar propostes concretes i unitàries. Tant de bo hi hagi continuïtat, serà difícil i vol temps; però si més no la llavor penso que s’ha plantat.
Un udol.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

exactament, LLOP, i ben udolat, que vagi la revolta a bon port! (i que sigui una revolta a fons).

El missatger ha dit...

La revolta ja ha triomfat. Està posant les bases pel futur. Absolutament pacífica, amb els ciutadans passant de les consignes dels anti-sistema amb corbata, i posant al debat públic els temes realment importants.
La prova de que la revolta ja ha triomfat és que estem a tres dies d’unes eleccions sense cap interès i, qui parla d’elles?

Una reflexió: si Islàndia és el model... què passarà amb els bancs? Es de preveure o un enduriment policial o una suavització de les polítiques neocons-lliberals per intentar acontentar a la població.

Salut i revolta!

indep@alsblogs ha dit...

a mi tot el de la plaça de catalunya em fa tufillo d'espanyolisme i reivindicació social que vol tapar el que hem fet quan ens hem juntat per fer el referendum de la independència.
I nano nano peffff que el teu blok no parla de casa i es columpia amb anglesos i americans i no diu mai boca meva que les passem putes per la que xal·la Espanya i si et befes de premià envalenta la xarona que la Crida Premianenca va forta i proclamarà la independència com a Arenys de mUNT es va fer el seu dia.

beffff la songuilla de la vostra acampada que no hi veu bé d'on som i quin nom porta la plaça que és la de Catalunya.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Indep Blogs, com sempre, en la teva línia. I ara, a més, cridanera i poc ajustada al contingut de l'article.
Delirant. Hi ha de tot al món, sort!
I així consta. Aquí tothom que vulgui et pot llegir i tindrà ocasió de copsar la teva magistral solvència.

Jorko ha dit...

aquesta nit dessobedència civil a les urnes és bona idea el vot en blanc per si l'abstenció és massa abstracta.

molt bona la campanya del teu blog amb música i ambient amb la idea d'anar animant les coses del carrer i de les places

Francesc Torres ha dit...

una passada tot i el bloc i les propostes i tot el que va passant al carrer aquests dies!!!!!

d'acord compi!

i a premià tindrem vint i un politics nous i vells mentres el carrer bull de politica sense aturador i amb empenta i protesta.

en blanc i en lluita total!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

"Haver de reflexionar el dia que ens obliguen a reflexionar és com obligar-nos a votar el dia de les votacions"

proverbi de la Dimensió Desconeguda