24 de juliol 2008

Punt de fuga


El punt de fuga en una aventura ciclista inoblidable. En Ramon Sala i jo hem arribat fa poc del parc natural de Queyras -Alps francesos, tocant Itàlia- i estem satisfets del resultat d'una ruta colossal feta de ports i colls de gran nivell, plens d'història i d'orografia variada. Les fotos triades pertanyen a l'altre segle, el passat d'uns paratges que no han canviat massa. Imatges del cim fronterer de l'Agnello (2744 mts). Un coll que supera en dificultats i espectacularitat a les altres carreteres de la nostra col·lecció (Tourmalet, Galibier-Telegraphe, Iseran, Cormet de Roselend, Aspin, etc.). Després de 21 km. d'ascensió, ens esperava una emboirada Itàlia.
Aquesta fotografia ens mostra un altre dels cims visitats, l'Izoard (més de 2300 mts). Eren temps de bicicletes pesades, carreteres sense asfalt i moltes dosis de romanticisme esportiu. He de reconeixer que en pujar l'Izoard per la banda de la Casse Déserte, em vaig emocionar només de contemplar l'espectacle d'aquell indret fantasmal presidit per unes escultures recordatòries dels vells campions Coppi i Bobet.
M'encanta aquesta fotografia. Un Citroën dels anys 60, dalt d'un altre dels ports que hem escalat. Heus aquí el coll de Vars (2100 mts) coronat per un cotxe dels d'abans. El món d'ahir dalt del cim. Continuem les vacances. Muntanyes franceses. Fotografies d'altres temps.

Bon dia. Dia d'estiu, dia de vacances. La taula parada amb els materials elementals. Disposat a emprendre una sortida en temps de vacances. Temps no-temps de rellotges alterats i altres formats. Dues bosses de viatge. Equip esportiu i equipatge convencional. Tria de músiques i lletres. He triat uns cd's per sonoritzar aquests dies de carretera i auricular nocturn: Sunday at Devil Dirt de Isobel (amb "o") Campbell & Mark Lanegan -de fet és el que sona ara enmig d'aquest text-, un duet que recomano del tot, una cruïlla entre Jane Birkin i Leonard Cohen. Més discos: el darrer de Tindersticks, un doble jamaicà de produccions dels setanta i vuitanta de Joe Gibbs -ideal per carretera calurosa-, i un contingut contrabaixista com Avishai Cohen.
I un parell de lletrarades: La Carretera de Corman McCarthy i una delicateseen anomenada Personajes Secundarios, biografia i radiografia de la generació Beat escrita per una de les nòvies de Jack Kerouac, la senyora Joyce Johnson.
Bé, primera sortida, amb en Ramon Sala anem a fer l'stage alpí del nostre particular Tour de France, Ens esperen uns cims que passen dels 2000 metres, regió Alps de Provença, Parc Natural de Queyras. Objectius: Col d'Agnel (2740 m), Col d'Izoard (2400 i "pico") i Col de Vars (2200 m. circa). Podeu veure fotos i comentaris al nostre ciclo-blog.
Estem a

http://www.lartdelabicicleta.blogspot.com

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon voyage Mr. Hulot!!!!

R77

Repel-lent ha dit...

Tatin, no tiublidis el sillin

Anònim ha dit...

Hulot no t'oblidis del mallot

(el rodolí d'en repel·lent es indubtablement millor, difícil de superar)

Anònim ha dit...

monsieur no t'oblidis del pedalier

(potser ja es massa forçat però no he pogut resistir-me...)

bona voyage i bon appetit!

Anònim ha dit...

espanyol; no et deixis la teva bandera fastigosa plena de toros i plena de rancunies contra el que sempre tu i els teus esteu cascant i perquè vegis que no tot és mala politica a veure si les vacances et fan bé i algun dia podem lluitar junts per alliberar i fer premià i Catalunya llocs de primera classe o et fot?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

moltes salutacions a tots plegats:
r77
repel·lent
louroig
sardinista!
i, naturalment, indep.
Heu estat molt curosos en matèria de viatge i de ciclomaterial.
En quan a l'indep, el que en dius "bandera fastigosa"...no és la que et penses, doncs és d'un sol color i senzillament roja...sense toros ni ases. Accepto que un dia anem junts per Premià, però no per fer-ne un lloc de "primera classe", més aviat per fer-ne, junt amb Catalunya i la resta del globus, un espai sense "classe", cosa ben diferent de la que puc suposar segons les teves peculiars tesis.

Bé, tres dies per Premià i tornaré a la França rural, una cosa tediosa i fantàstica.

Beaumont ha dit...

Amigo Tati: Espero que en mi vuelta, en la suya no estaré yo por aquí, comentemos ese esperpento que supone no votar en una comisión de gobierno, o como se diga en la Generalitat, y automáticamente no coger y dejarlos solitos con sus amigos convergentes, para que ellos dos solitos sigan pagando la escuela concertada y no construyan ni una sola escuela pública. Ya sabe usted, si ha leído mis memorias apócrifas, escritas por un tal Hammet, que de teje manejes políticos, y chachulleos varios, sé un ratito.

Repel-lent ha dit...

Tatin, que et siembla estar en un govern que fià la miateixa piolítica educativa que en Piujol?

Anònim ha dit...

Tatin, tu tambe apiadrinas a un nien extremeny?

Per ciert, jo nomies soc el ripel-lent

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

senyor Beaumont i repel·lents afins.

si el que vos comenteu fa referència al rebuig d'icv-euia a la llei d'educació del psc, sento dir-li que -de moment- em sembla molt bé que aquesta coalició estigui al costat de CCOO i USTEC en la seva oposició als plans de Maragall Senior (pactats amb ERC i possiblement amb CIU). De moment, tot i que no canto victòria, em sembla bé que en el consell executiu de la generalitat els consellers d'ICV-EUIA diguin NO...més endavant, si no s'accepten esmenes addicionals, el tràmit al parlament haurà de mostrar una votació contrària a aquesta llei i esperem dues coses: a) que es facin esmenes positives b) que si no es fan, es voti en contra.

...què tal si li fa totes aquestes interpel·lacions als que les protagonitzen i em deixa passar les meves vacances en pau, ja que quan torni a la brega, a diferència de vostè, estaré al peu del canó dient que aquest tripartit no em fa massa bona espina i que cal canviar moltes coses...començant per nosaltres mateixos, passius i escriptors d'internet

Bon estiu.

pdt: li recordo que jo no soc de cap govern, que jo soc un ciclista trotskista!

busqui "revolta global" al google, allí em trobarà.

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

tot això és molt bonic, felicitats.
molt bon estiu, ens tornem a veure a la tornada i seguirem en contacte per organitzar una coalició més forta i més oberta a gent diferent, també apunto els discos que has deixat anar per avall.

Repel-lent ha dit...

no fias viacances al bliog?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

fer vacances signif
ica no haver d'anar a treballar de manera obligatòria i poder fer amb el meu temps el que em vingui de gust, fins i tot entrar en el meu diari personal o en el meu blog i contestar -si vull- les repel·lències d'un nen que es pensa que jo he de respondre sobre coses de les quals no en soc ni partit ni benefici.

Vostè hauria de probar de fer "gàrgares", a l'estiu es poden fer amb Mirinda fresca!

Anònim ha dit...

colló! quin festival ,no?
bé, em presento: el Belda per servir-lo i t'escric per felicitar-te pel bloc i per la imatge i continguts.
Et faig saber que tenim un conjunt, el Belda i el conjunt Badabadoc, i que si et ve de gust, et faré arribar amb plaer els nostres senzills com agraïment de la tasca de difusió modernista que estàs duent a terme. gràcies novament i a reveure!
et recomano tres espais modernistes aborigens més, de caqoire polític complementari al teu:
delaguard.blogspot.com
lacasadelabomba.blogspot.com
tinet.org/alexmar
vinga! bon profit..i bones vacances!

Repel-lent ha dit...

prio jo, com bon riepel-lent l'haig diemprenyar una miaca.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Belda!
Belda!!!!!!!!
una visita modernista s'ha d'agraïr...i tant que visitaré les adreces que em portes...això de la Casa de la Bomba em porta a pensar en Brighton 64...i en el temps que ha passat de les diferent reencarnacions del moviment...molt bon estiu, estarem en contacte, ben i ben segur.

senyor repel·lent, vos no m'emprenya gens ni mica. El que li recomano és que visiti els blogs de la gent que vos critiqueu i allí podrà explicar les seves invectives de manera més productiva. Ja sap que jo no estic ni per pàtries -en plural- ni per segui la política des de la cope o les ràdios en general...


bon i bon estiu.

Repel-lent ha dit...

Tatin, no em deixen escriurie al bliog d'en Vidal Cuadras

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

repel·lent:

Em recordes "l'indep" amb altres imatges i altres veus...
veig que les teves coordenades polítiques es nodreixen del mateix que critiques: tripartit, idioma, pp, etc... tal com marca l'agenda groga de la política.

et recomano que segueixis altres paràmetres més expeditius, des d'un us indiscriminat de la ciència marxista (més divertida del que sembla). Podras discernir el que és polític i el que és política, i rel·legar tota la basura mediàtica a l'angle més lateral al costat de les excremències inclements de la pospolítica. Aleshores, amb humor o amb rigor, apareix el camp obert de la substància política -del que és polític- que pertany a l'àmbit del desig, del poder, de l'antagonisme social i de la cultura... allí hi resideix "el món" del qual el tripartit-polònia-la cope-el pp-el zp o la Bruni, en són pura caricatura significant desprovista de significat substancial. Pura mercaderia del supermercat espiritual, para-polític i delirant que coneixem amb el nom de capitalisme.

És una recomanació molt repel·lent, i pot ser de digne interés als repel·lents com tú.

Marca't un marxisme heterodox amb els Marx Brothers, el Karl, el Frederic i l'entranyable Leon Trotsky...

i...tornant al BELDA: EP!!!! avui sortiu ressenyats per Miqui Puig a EL PAÍS...

salutacionas BELDA!!!!!!

Anònim ha dit...

BANDERAS, Antonio:
Espanyol, actor, espanyol, casat amb una americana, espanyol, exporta pernil, espanyol, espanyol i espanyol.

Mira que en sou eh de tontus i burrus!















Tontu el que ho llegeixi.


Tontu!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

LAMENTABLEMENT, ICV-EUIA ESTÀ FICADA EN UN BON MERDER AMB AIXÒ D'INTERIOR...DES D'AQUEST BLOG LA SOLIDARITAT PER LA GENT DE REVOLTA GLOBAL I ELS PARTICIPANTS ALS CAMPAMENTS JUVENILS D'ESTIU...
LLEGIU EL COMUNICAT DE REVOLTA GLOBAL...


Comunicat de Revolta Global

El divendres 1 d’agost a la nit van acabar exitosament els 25ens campaments internacionals de joves revolucionaris/es que aplegaren a més de 600 joves de tot Europa. Després de l’acte de clausura dels campaments, els autobusos de les delegacions dels diferents països van començar a marxar rumb a Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Suècia, Dinamarca, Madrid, Andalusia, etc.

Poc després d’abandonar el lloc on es realitzaven els campaments un autobús amb joves de Portugal i de l’Estat espanyol va ser aturat per un control dels Mossos d’Esquadra. Els Mossos van entrar dins de l’autobús i van exigir que tots els passatgers es posessin les mans el cap. Acte seguit els van demanar la documentació, fent baixar de l’autobús a tots aquells/es que no la portaven a sobre i fent-los obrir les maletes. Es van endur la documentació i no la van tornar fins al cap d’una estona, un cop van haver pres nota de les dades de tots/es els joves. També van fer baixar a un dels joves que anava al bus, li van practicar un registre integral del seu equipatge i pertinences i li van confiscar durant una estona la seva llibreta, copiant-ne el contingut. Un altre jove que va rebre una trucada per mòbil també va ser obligat a baixar de l’autobús durant el control.

Poc després tres autobusos, dos francesos i un italià, van ser aturats a la frontera amb França per un control de la Guàrdia Civil que va exigir la documentació a tots els passatgers, i va prendre nota dels seus noms i les seves dades.

Considerem que l’actuació dels Mossos i de la Guàrdia Civil és un clar exemple de criminalització dels moviments socials i de l’esquerra anticapitalista, que busca intimidar a tots els i les joves que en formen part. L’actuació dels Mossos és una nova mostra de la política de la Conselleria d’Interior dirigida per Joan Saura, que ja ha protagonitzat successius episodis de repressió i criminalització dels moviments socials, en servei dels interessos empresarials i del gran capital. Una vegada més, l’esquerra governamental i les forces del tripartit han quedat retratades.

Els 25ens campaments de joves revolucionaris/ies han estat un èxit en termes d’assistència i de continguts. Han servit per a seguir alimentant la flama del combat contra el capitalisme global i donar noves energies i ànims a centenars de joves de tot Europa que lluiten per fer possible un altre món. Ni els Mossos ni la Guàrdia Civil podran aturar les ànsies de justícia social i de llibertat de tots aquells que hem participat als campaments i que, dia a dia, lluitem per “canviar el món de base”.

Després dels campaments, continuem el combat, amb noves forces i més ganes que mai!

No a la criminalització dels moviments socials!

Ni el control policial ni la repressió ens aturaran!