13 de maig 2007

LA COALI AMPLIA EL RADI



Ja ho va dir Salvador Milà al sopar de la COALI. "Les eleccions municipals són les nostres eleccions". Ho va dir enmig de la penya roigverda premianenca que viu moments de creixement notable i d'arrelament al sí de la vida local d'aquesta "quasi" ciutat.

Els àmbits de la gestió municipal evidencien el marc real i el marge de maniobra possible i molt limitat on hem d'impulsar els canvis (que sovint es reclamen sense elaboració i de manera poc sistemàtica). Ens toca aprendre molt. Mantenir i transmetre valors, descodificar els problemes i promoure complicitats (fins i tot en el moment del dubte compartit).

En Quim Caimel, el nostre alcaldable, inaugura un discurs de realisme i contenció. Sense amagar quins valors impulsen el nostre projecte. L'esquerra ha d'assumir la complexitat. No és cap excusa. Els darrers quatre anys de política premianenca podrien haver estat un loop basat en el "no, no, no" i, qui sap, hauriem liderat carrers i places. Hem fet cas omís a crides que portarien la nostra Coalició a l'status marginal. Volem viure el carrer i practicar la proposta. Volem, també, explicar el perquè d'uns límits i d'unes frustracions. ICV-EUiA-EPM ha reinterpretat el caos en clau de projecte, de suma, de varietat i de dinamisme múltiple. El centenar llarg de persones que constitueix l'entorn de la Coali és el capital humà que presentem en aquesta revàlida electoral.

Més enllà de les eleccions, farem el que hem fet sempre: proposar, fer teixit associatiu, fer cultura política, cultura-cultura i desplegar singularitats creatives, dubtoses o inestables. Ja ho deien els antics comunistes italians: Il monolito é diverso. Els altres monolits ja no sabem com són. Fem camí i la suma és evident. Ho sento, Pilar Rahola & cia, som així i ja pots insistir en els teus fòbics articles setmanals contra ICV-EUiA i els seus dirigents.

Oppure si muove!

DARRERA HORA: Els dirigents nacionals de CiU competeixen amb els del PP per veure qui la diu més grossa en matèria migratòria. Sotto voce, els pp's premianencs practiquen discursos similars. La "lepenització" funciona a dues bandes: la facció dura i la facció light (Sarkozy inspira la nostra dreta). Tots remenen el "caldo" migratori. Vots viscerals. Mala peça al teler. Esperem que aquestes coses no contaminin la classe política premianenca.

Més informació municipal d'esquerres a:

http://www.coaliciopremia.blogspot.com

http://www.premiademarx.blogspot.com

24 comentaris:

Anònim ha dit...

si la raholeta rondina contra icv,senyal bona de que anem bé.
el sopar un exit més de coalició.

Anònim ha dit...

Milà president!!!
(En Saura que es quedi de ministre d'interior; ell s'ho ha buscat)

Anònim ha dit...

una nit de companyonia i coalició

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Milà president! Quim alcalde! Mudi quarta regidora!

Anònim ha dit...

Si fem balanç, l'alegria de dissabte supera la decepció del diumenge... Amunt la coali!

Anònim ha dit...

el dia 27 donarem la campanada

Anònim ha dit...

culers del món, la coali sí que és un equip cohesionat i ben entrenat.

Anònim ha dit...

Mudy a l'ajuntament!

Anònim ha dit...

rahola, tú si que ets impresentable, quin article més borde a EL PAIS. aquesta pava té un problema personal amb la gent d'ICV i les seves critiques són elogis.

Anònim ha dit...

MOLT BÉ AIXÒ DE LES "SINGULARITATS CREATIVES", PINTA BÉ EL TEXT.

Anònim ha dit...

fot fastic com parla el duran lleida i el mas del tema dels immigrants i ara l'ha dita molt grossa barrejant immigració, terrorisme i tripartit

Trento ha dit...

Ei, divendres si tot va bé et vindré a veure amb una sorpresa. De moment toca esperar encara (cosata però ho aconseguiré)

Anònim ha dit...

tinc tres vots més a la butxaca.

Anònim ha dit...

el més desparrant de la Rahola és que amb un curriculum super"amarillista" i rebentador tertulianero,estigui a la tele pública fent galliner amb el Cuní o en un diari de cert prestigicom El País.

Anònim ha dit...

ui! la coali està en forma.

Izan ha dit...

M'encata llegir aquest blog. Sempre que entro veig coses de la "coali" i m'omple d'energia per a continar treballant.

Salut i bona feina.

Anònim ha dit...

Pregunta: ICV-EUIA va recolzar la convivència contra els racistes quan el lio de la mezquita. Com està actualment aquell tema?
Aprofito per expressar el meu suport a la vostra trajectòria.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Gràcies Josep:
el teu suport correspon a la dedicació de la gent de la coali als temes que exposes.
actualment el cas MEZQUITA està pacificat en fals i de manera molt contradictòria. Els antimezqquita estaven contra una mezquita legal en un espai privat i el govern PSC-ERC (nosaltres el varem abandonar) va negociar amb els "anti" i els musulmans (sense comptar amb els de la coordinadora per la convivència). Resultat: l'objectiu dels antimezquitas es va aconseguir i, paradoxalment, tenim un lloc de culte en un espai públic. En una ciutat que ha votat una moció per la laïcitat i la separació entre totes les religions i els àmbits públics.
Un mal exemple.

Anònim ha dit...

POCS CARTELLS, POC PRESSUPOSTI MOLTA XARXA DE SUPORT, LA COALI NO FA CURSES D'ENCARTELLADES. LA COALI SUMA SUPORTS DE MANERA DIRECTA I CREIX. BONA CAMPANYA.

Anònim ha dit...

I tant!

Anònim ha dit...

me parece que el día 27 será un día grande para vuestra coalición. Se palpa en el ambiente en que me muevo. Ámbito "educació".

Anònim ha dit...

doncs bona notícia, companya!

Anònim ha dit...

davant la proposta d'un debat entre alcaldables premianencs sobre el tema de la convivència, immigració, etc...algun alcaldable no vol participar. En comptes de parlar en públic, alguns prefereixen fer-ho amb videos com el de Badalona o amb veu baixa dient coses fortes de "ma dura" com fa el PP. ai!

Anònim ha dit...

és lamentable que no es vulgui afrontar el problema racista que hi ha darrera de politics irresponsables que fracturen la societat amb paraules de bocamoll.