10 de març 2008

PLEGUEM ? LÍNIA DE FUGA I CATARSI !

Ens marquem un loop constant i, com tots els darrers anys, tornem a casa nostra, tornem a Islington (Londres). Jordi Tria, Ramonet 77 i un servidor. Allí muntarem un agencement multiplicatiu de conspiració gastronòmica take away, política distant, música intempestiva i futbol esòteric.
Fins ara, boys and girls!


Els esdeveniments capgiren les fotografies. Es fa necessari un mapa. Cal una cartografia bàsica. Capturo una frase que apareix a 1000 mesetas, obra magna i magmàtica del tandem Deleuze-Guattari. Els autors ballen amb una frase d'una cançó que canta Ana Karina a Jean-Paul Belmondo. Extreta de Pierrot le Fou, peli de Godard. Inscriuen el fragment de la cançó en la teranyina i escriuen:
¡ Haced rizoma y no raiz, no plantéis nunca ! ¡ No sembréis, horadad ! ¡ no seáis ni uno ni múltiple, sed multiplicidades ! ¡ Haced la línea, no el punto ! La velocidad transforma el punto en línea. ¡ Sed rápidos, incluso sin moveros ! Línea de suerte, línea de cadera, línea de fuga. ¡ No suscitéis un general en vosotros ! Nada de ideas justas, justo una idea. Tened ideas cortas. Haced mapas, y no fotos ni dibujos. Sed Pantera Rosa, y que vuestros amores sean como los de la avispa y la orquídea, el gato y el babuino.
VISITEU: http://www.premiademarx.blogspot.com

Telex del dia després.
Happy Mondays
. Una banda de Manchester arxivada i recuperada. El fons musical d'aquest dilluns de ressaca electoral, de tsunami bipartidista i de ganes de capturar altres punts cardinals de la política.
El blog d'un quadre mig comarcal d'ICV ha de començar amb una declaració de lider polític convencional i calculador? No pas. Espero una nit electoral impossible en la qual els liders standarts deixin de calcular en excés i practiquin la màxima del poc i clar. Heus aquí el lacònic i admirable ho deixo de Gaspar Llamazares. Dit això, els riscos del bipartidisme estan a la vista, els resultats a la pantalla i la sensació de travessa del desert del tot assegurada (la nomadologia en el sentit Deleuze, hauria de formar part dels territoris de la identitat minoritària i inestable del que queda d'esquerra de l'esquerra).
A banda d'una dada tècnica (ICV perd per 600/700 vots un escó i les candidatures amb el sol-solet verd n'obtenen milers de manera clarament errònia), els resultats de la coalició ICV-EUiA marquen una caiguda considerable i una trencadissa de l'espai sociopolític que s'anava consolidant (el cas IU és encara més bèstia). Vist així, convé canviar coses i persones. Tot i la didàctica campanya entorn d'en Joan Herrera i d'un programa ben treballat, el bipartidisme accentúa el caràcter minoritari de les forces redundanment minoritàries. El relleu de l'equip dirigent d'Iniciativa és, com a mínim, necessari i cal que es faci, sense culpabilitzacions i sense retrets.
El bipartidisme és així. I els petits, com sempre, viuran allò del construction time again (cançó de Depeche Mode) o de l'autodestrucció perpètua. Atents, doncs, a la desinflada d'ERC i a les caigudes generals dels micropartits de les perifèries del vot. I no oblidem un tema, els salvatges d'ETA també han fet la seva peculiar campanya. He començat amb la música de Happy Mondays. Feliços siguin els dilluns, l'endemà de totes les eleccions.
Pleguem? No crec, en tot cas que comenci el nietzschià etern retorn. Accionem el tocadiscos: Happy Mondays des de Manchester. Comença la setmana anglesa (dissabte aquest blog vola a Londres). Felicitats als de la Catalunya optimista. A veure si ens contagien. Ho reconec, la Chacón em cau fatal. Posat's a valorar somriures socialistes, enyoro el d'un tal Pasqual.
Però...i si pleguem?

Tèlex a tres dies del tsunami.

La traca post-electoral s'encen per barris. Els gegants del bipartidisme politic i mediàtic han assolit el principal objectiu: la simplificació progressiva del mapa dels partits. Això sí, uns han guanyat i altres han perdut. El que compta, però, és que es consolida la figura de les eleccions enteses com un matx a dos, un partit de partits, una finalíssima, un esdeveniment que mobilitza la majoria d'electors i els convida al Derby. L'abstenció és la banda incerta del campionat (inclou abstencionismes
a consciència). La traca esclata a can ERC. La vida interna d'IU viu un nou capítol d'implosió i a ICV es respiren aires de canvi necessari combinades amb prudències de tota mena davant d'una situació molt difícil.

65 comentaris:

Anònim ha dit...

i a més el Vila-Real ens dona pel sac....quina nit!

Anònim ha dit...

tati, no sé com t'ho fas però el teu comentari és molt bo. Poses música al text, ets autocritic, expliques sentiments i tens finura per analitzar amb lucidesa i calma. Estic molt d'acord amb tot encara que no conegui els Happy Mondays ni llegeixi els teus filosofs preferits. Gràcies.

Anònim ha dit...

yo en plan diplomático también felicito a los sociatas pero la chacón me tumba, madre mía que chica más pelma. El rollo que nos espera y en buena parte por nuestra propia culpa de masocas que somos de jugar una liga en la que solo caben dos y con pasta.

Me, Myself and I am ha dit...

Aunque deportivamente seguimos siendo unos ventajistas, nunca nos ha gustado estar en el lado del seguidismo masivo. Nos gusta el saxo desgarrador de Parker o de Coleman Hawkins y no la ordinariez superventas de Kenny G. Disfrutamos de la voz desgarradora de Tom Waits y no de la mala copia de Ángel González llamada Joaquin Sabina. Y espero que así continúe.

P.D: El día que reneguemos de los vende camisetas seremos mejores de lo que somos, aunque hayamos nacido en época equivocada.

Me, Myself and I am ha dit...

y naturalmente a los hermanos Ryder, y no al zanahorio.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

"me myself & i am", me suenas a izquierda roja manchesteriana y wichitafalsiana... buen chico.

Anònim ha dit...

EI COMPANY: JO NO PLEGO, TENIM 12 DIPUTATS AL PARLAMENT DE CATALUNYA, ESTEM GOVERNANT, TENIM 2 SENADORS (GUILLOT+NUET), 1 DIPUTAT A MADRID I UN A EUROPA. NO FOTIS TIO! EL QUE HEM DE FER ÉS CANVIAR DE LIDERS I QUE EN SAURA DEIXI PASSAR ALS JOVES HERRERA, CAMATS, ROMEVA, CID I GOMÀ. SALUT I ENDAVANT.

Anònim ha dit...

companyeru,veig que conserves la bona línia creativa a les verdes i a les madures. enmig del cop, felicitats a la coali de premià per haver baixat poc en relació a fa 4 anys. anims com a tots.

Me, Myself and I am ha dit...

siguiendo lo que dicen por aquí, estoy harto de ver como imita Cesc Casanovas a Saura en el Polònia. Que él y su mujer se vayan de una vez, acompañados por cierto personaje del Maresme que de tanto mandar en la sombra ya ni se reconoce a él mismo. Herrera, Romeva y algunos más que corre por ahí. Que alguno lleva más que el cabezón en la junta de andalucia.

Anònim ha dit...

aMIC "ME MYSELF AND I AM"
...El que passa, company, és que si hem d'escoMbrar tanta gent ens quedarem en pilotes a menys que tú proposis un nom i que et mullis. pER CARRgar que no sigui, veig que no pots ni amb l'herrera ni amb el romeva, pobres, sí encara no tenen ni 40 anys i una pregunta xati: de quin personatge del maresme parles? sona conspiratiu, no? des de Montgat no captem la perla.

Anònim ha dit...

àngel: comences i acabes amb un enigmatic "pleguem?". Què insinues?

Me, Myself and I am ha dit...

Disculpa Montgat, es que ahora me doy cuenta que no he terminado la frase. Cuando quería decir: Herrera, Romeva y algunos más que corre por ahí, debería haber continuado con un: deben tomar el liderazgo total y jubilar a ciertas viejas glorias.

Entono el mea culpa.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

company "no fotis", el meu "pleguem?" és com un "apaga y vámonos" EN CONYA.

Estic acostumat a fer travessies del desert...vaig entrar a les JCC l'any 75 uns dies abans de que morís Franco, després em vaig passar a grups més o menys comunistes independentistes als quals ningú feia cas, i vaig tornar al eurocomunisme del PSUC en plena ruptura del partit (81/82), vaig aguantar el felipisme, la crisi ribó/Anguita, l'aznarisme i, ara, aquesta desfeta. O sigui que...no penso plegar, tot i que crec que el timó l'ha de portar gent més jove, començant per Barcelona on els relleus de Mayol, Saura, Guillot, etc... s'han de fer de manera seriosa, sense bronca i, com diu el "me myself & i am", amb noms de l'estil Herrera o Romeva, i, afegeixo, el Gomà, i la Camats, i l'Urtasun, el David Cid, i molta gent que pot fer un bon paper amb l'ajut de tots.
Salut i força COALI.

PDT: A PREMIÀ icv euia HEM SUPERAT LA MITJANA NACIONAL!!!

Anònim ha dit...

el meu cosí que sempre vota ICV va posar per equivocació la papereta dels verds al sobre. Una cosa a tenir present encara que pugui ser com una excusa per la baixada que tenim. Això s'ha d'arreglar quan es `perd un diputat per pocs vots com sembla.

Anònim ha dit...

ja sé que pot sonar a rebequeria però en Joan Herrera va fer una campanya molt maca que em feia sentir orgullosa de ser d'Iniciativa i això encara emprenya més. Ojalà sigui el substitut del Saura ben aviat.

Anònim ha dit...

em sembla que l'entorn d'ICV està fent un paper estoicista digne d'admiració, si ens atenem als comentaris que es fan i al gruix de l'article. Encar queda gent d'esquerres lúcida i lúdica quan pinten bastos malgrat que el psoe guanya i la dreta dura perd i la derrota brutal de IU i la baixadeta d'ICV i les frases de por i panic dels dies que han passat.

Anònim ha dit...

l'estoïcisme que dius Jaume aplicat a ICV-EUIA, a veure si potser serà l'arma secreta que permetrà el resurgiment de l'au-fènix.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

doncs jo ho veig magre...almenys avui.

Anònim ha dit...

jaume només un comentari no entenc per que es diu "la derrota brutal de IU i la baixadeta d'ICV" si iu ha perdut un diputat a madrid, iniciativa un diputat a barcelona i tots dos junts un diputat a valencia.

Anònim ha dit...

amb calma i canvis de dirigents a Catalunya es farà una recuperació SI ens ho proposem i a la resta de l'estat ho veig molt complicat i s'hauria d'ajudar també des d'aquí tot i que també s'ha baixat a Barcelona per uns centenars de vots que han fulminat el segon diputat i joder! portem una creu amb el putu vot útil que n'hi ha per cagar-se.

Anònim ha dit...

pues yo que estoy más bien poco acostumbrado a votar, resulta que voté a ICV y para lo que yo quería ya me conformo pues no creo mucho en lo institucional y hay días que incluso me parece muy blando vuestro partido. no me arrepiento de mi voto de ayer y veo que estais demasiado imbuidos con esto del bipartidismo y las televisones. Yo me conformo con poco. De vez en cuando voto o me abstengo según como me pasa por la cabeza pues ya hace siglos que esto del PSOE no me inspira nada de digna mención. Dicho sea de paso veo que la música sigue siendo el nervio de este blok.

Anònim ha dit...

Les cançons és van alternant, ara toca una balada lenta i la següent rock´n roll..... a ICV ja fa molt de temps que només es toquen balades, i duren duren duren, necesitem canya!!!

Amable Pallisé ha dit...

No sé si soc un il·lús o que, però jo soc més optimista. Si després d’aquesta passada de rodillo amb talante i niña con bonobus inclòs només hem perdut un diputat (i per pocs vots), es que hem aguantat l’envestida estoicament, i si no mireu d’altres partits que no només han perdut més diputats si no que fins i tot s’han quedat sense cap.

Anònim ha dit...

jo crec que ha anat malament per ICV EUIA.
pERÒ hem de ser més rigurosos, el vot útil al PSOE es fonamenta en que aquest apareix com a guanyador davant del PP i que molta gent s'agafa això com un matx esportiu. El que està clar sobre la baixada a catalunya a ICV EUIA és que no ha estat per vot de càstic sinó per la suma del vot útil esmentat i el tema aquest dels verds repetits que si es conforma que han tret més de 10 mil vots vol dir que aquí estan de sobres els 500 que han faltat per tenir el segon escó. I això no té que eximir-nos per fer una assamblea general de ICV que permeti canviar sense empentes la direcció actual i no fer com el que passarà a ERC on els trets i pinyes estan assegurades.
canviem les coses amb calma i decisió i tota la coalició en sortirà guanyant. El cas d'IU ha sumat el vot útil a un evident vot de castic per els conflictes interns eterns i és el fet qeu ho fa diferent a la caiguda utilitaria d'ICV EUIA a Catalunya.
Però estem una altra vegada en condicions de tornar a refer la cosa i seguir. Amb canvis: saura ha de plegar amb bones maneres i cedir el pas a Herrera i Romeva. O la cagarem molt.

Anònim ha dit...

no entenc perquè des de la direcció d'ICV es fa una crida a la renovació programàtica i no es parla de renovació de la cúpula dirigent. Els pencàries de la base necessitem nou oxígen i en Saura ho ha fet bé però ja no ens anima.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

cal reconeixer la baixada per el vot útil i que a Catalunya no ha estat per castigar-nos. cal un debat molt constructiu (diferent del d'ERC) per culminar el relleu de la direcció d'ICV.

Saura, Guillot, Bosch i Mayol (i altres), ja han tancat un cicle amb bons resultats autonòmics, municipals i europeus i el camí està preparat per Herrera, Camats, Gomà (candidat a l'alcaldia de Barcelona), Cid, Ortiz, Romeva...

Es pot fer i s'ha de fer, sense "fotre fora ningú", canviant de responsabilitats sense exclusions i propiciant un revulsiu de projecció, lideratge i renovació.

Sense bronques. Sense empentes, Amb molt debat.

Me, Myself and I am ha dit...

Me gustaría saber si toda la juventud de ICV es válida. Ya lo sé, va con mucha mala leche ;)

Anònim ha dit...

Me myself & I am, seguramente toda la juventud no sea valida. Pero los que estan dispuestos a tomar el relevo sí lo són. Nos han demostrado Camats en el Parlamant, Gomà en el Ayuntamiento, Cid i Ortiz dirigiendo unas Juventudes que han crecido como nunca y funcionan como la seda, Romeva i herrera currando de lo lindo, i nos dejamos nombres como M. Rius o M. Garcia, que desde dentro tmbién han echo un trabajo espectacular. Hace falta valorar esos activos.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

myself:
crec que t'hauries de fer una pregunta prèvia:
què vol dir ser valid?
ho dic perquè la cosa no és així. No es tracta de fer unes oposicions. Vaja. Dit això: quins són els teus parametres de validesa?
I tú...ets valid?

Me, Myself and I am ha dit...

yo no soy válido. El problema es que si no me equivoco mucho, hay más de un "correveidile" de la vieja guardia en las nuevas generaciones. Sería un craso error tener el mismo perro con distinto collar.

Anònim ha dit...

yo conozco gente de la llamada vieja guardia que merece estar donde está por su dedicación constante a diferencia de muchos que no dan golpe por el proyecto. Además esto no es un dilema entre válidos o no válidos sinó entre renovar e integrar o fosilizar y desintegrar (al estilo de lo que quiere hacer Puigcercós contra Carod, que va a ser como la noche de los cuchillos largos con barretina).

Renovar e integrar significa: gente nueva y gente veterana con expericencia trabajando juntos en ubna línea común de renovación.

fosilizr y desintegrar significa mantener el fondo y la forma de la estructura con algún apaño estético.

Me apunto a la renovación + integración.. y que todo el mundo se ponga el mono de trabajo (de arriba a abajo y viceversa, base por altura al cuadrado y no partido por dos)

Me, Myself and I am ha dit...

sin bronca, como en botica hay de todo.

Anònim ha dit...

Don't let it bring you down.
Cada problema és a la vegada una oportunitat. És veritat que els resultats d'ICV són mediocres. Però la patacada forta se l'ha clavada ERC. El seu projecte està en via morta.
ERC entra en una lluita interna que a més de poder acabar provocant eleccions anticipades després de l'estiu deixa 600.000 vots catalanistes i d'esquerres a l'aire.

Anònim ha dit...

jo crec que el mapa politic català s'anirà recomposant amb variacions i contingències. ICV-EUIA tenen espai especific que pot creixer si fan els canvis que alguns apunteu amb seriositat i sense merder. ERC pot explotar en mil trossos com el PSUC a l'any 1981. El Puigcercós deixa el Carod al govern per atacar-lo des de fora i només pensa en el poder personal que vol tenir dins del partit i per gran irresponsabilitat es carregaran el govern tripartit per segona vegada per raons estrictes de lluita interna que la lliuraran en l'estabilitat del govern, aquest partit ERC és una bomba de rellotgeria i em fot més por que una pedregada, aquest vot d'ERC és francament inutil i posa en perill les esquerres. Tenim espectacle d'ERC assegurat i el Puigcercós tira amb bala sense miraments. La sociovergència espera atenta. ICV EUIA almenys s'ho agafa amb més calma i espero que renovin sense cremar les naus.

Anònim ha dit...

En todos estos análisis echo de menos el factor abstención. Aunque quiza sea una visión simplista de la realidad, tengo la impresión de que sólo estais analizando la perdida de votos por la derecha, de la parte del electorado que ICV puede compartir con el PSC o ERC, pero también habría que tener en cuenta la abstención activa de izquierdas y quienes por una u otra razón siguen votando a partidos rojos o verdes muy minoritarios. ¿Qué pasa con el voto útil de la izquierda real? ¿Porqué no hay ningun partido capaz de aglutinarlo y de superar los matices ideológicos?
Quizas antes de que llegue el próximo tsunami haya que salir del agua e ir a buscar ayuda a los montes más próximos....

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

efectivament, company "opiniones", no es fa una valoració de l'abstenció i s'ha de fer i, al mateix temps, fer-la en especial dels sectors que es podrien sentir representats per la nostra coalició i que per raons diferents dels "utilitaristes", no ho fan.

Jo crec que tenim molta feina per fer de cara a obrir més el nostre projecte i aconseguir que gent critica i propera entengui que es pot estar més aprop i fins i tot ser membre de la coalició i exercir, com fem molta gent, la critica, la proposta i l'alternativa en favor d'una esquerra alternativa més explicita en la teoria i en la pràctica. A Premià ho estem fent, el nivell de discrepància amb la línia "oficial" és considerable i, en canvi, es conviu amb esperit constructiu i es milita al moviment associatiu i al moviment polític, costa explicar-ho, és complex.

Jo penso que cal enfortir els sectors critics de l'esquerra política dins d'ICV/EUiA per acostar més la coalició amb els sectors abstencionistes que reclamen canvis més profunds.

Cal passar de l'abstenció activa enfrontada amb la crisi dels partits cap a una impicació activa en la transformació d'aquests. Entenc que pot costar. Entenc que facis les observacions que fas. Jo les faig des de dins (amb un peu al carrer, que consti).

pdt:
i ara una de bona, avui (amb l'emprenyament del sindicalisme corporativista) la direcció d'Interior ha cursat instruccions per prohibir el kubotan i altres articles de repressió que han estat justament contestats...això és gràcies a les protestes del carrer i...a una sensibilitat bàsica dels d'interior...encara queda molt per fer. S'aplaudeix la mesura. Com s'aplaudeix des de Amnistia Internacional que es posin cameres de control a les comissaries...però falten més i molt importants gestos...molts!

per una esquerra verda, roja i alternativa, de lluita i de govern, oberta a totes les tendències.
salut! i crítica! i a superar el psunami bipartidista amb la porta oberta als sectors més exigents.

Anònim ha dit...

yo estoy con Tati y me apunto a la tesis de que hay que estar en la brecha a las buenas y a las malas para resistir el bipartidismo de las elecciones en ICV-EUIA-EPM lo cual no resta que hay que estar en el tajo de la calle

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

passada la traca postelectoral s'obre un període interessant de debat, contrast d'idees, establiment de mesures, trobar solucions al que planteja el "opiniones de un payaso" i seguir en un marc col·lectiu d'intervenció política com és la coalició, fent activitats, prenen el pols a les necessitats elementals i propugnant una necessària renovació de càrrecs i una major implicació del personal a través de formes que facilitin la participació lúcida, critica i reconfortant. Sembla un desig, però és el sentit multiple i elemental de la militància política en grup.

Anònim ha dit...

això d'ERC farà petar el govern de la generalitat per segona vegada. Són un malson aquesta penya.

Anònim ha dit...

la frase de Deleuze és per emmarcar en un marc d'or i posar-la a la porta de tots els locals dels partits d'esquerres, dels sindicats i de les entitats culturals com cal.

Anònim ha dit...

després de llegir amb atenció aquest drama en tres entregues que has posat al teu blog em sento animat per continuar a tot gas per fer bona la màxima de "quien la sigue la consigue" y m'anima a dónar més suport a ICV EUIA i companyia,,,,diántres quina passada. Thank you boss!

Anònim ha dit...

celebrem que han retirat el kubotan dels mossos i que quan es fa una cosa ben feta s'ha de recolzar-la i dir que aquesta és la manera de governar amb fets que calen fer. ÉS un detallet però avui quan ho he sentit a RAC1 m´he alegrat. es poca cosa però va en la bona direcció. Un altre dia parlarem de les coses que han de canviar i que no m'agraden i ara aquesta ha estat bé.

Anònim ha dit...

SABEU QUÈ US DIC??? DONCS QUE M'APASSIONA EL NOU REPTE D'ICV I D'EUIA DE TIRAR ENDAVANT I DEMOSTRAR QUE L'ESQUERRA CATALANA I DE L'ESTAT ESPANYOL ÉS ALGUNA COSA MÉS QUE AQUEST PSOE DE CENTREESQUERRA QUE NECESSITA DEL PP PER TENIR VOTS A BASE DE FER POR. ELS NOSTRES ERRORS ELS HEM DE SUPERAR AMB MESURA I SENSE ABUSAR DE L'AUTOFLAGELACIÓ. SI FEM BÉ LES COSES EL PSOE NO TORNARÀ A TENIR ELS VOTS DE L'ESQUERRA QUE REPRESENTEM.
digo yo, aún a riesgo de errar el tiro

Anònim ha dit...

així mola, anims companys que l'esquerra no ha de tenir por!

Anònim ha dit...

només faltaria que haguéssim de canviar d'idees per culpa de les eleccions, jo m'apunto al que diu algú, cal renovar sense estridències als liders d'IU i d'ICV i fer un salt endavant amb responsabilitat i no armar la marimorena com el ball de bastons d'ERC. Podem fer-ho bé de manera serena i sabent interpretar suggeriments com el del que reclama més atenció al fenomen abstencionista . Em sembla bastant estimulant el que s'està tractant en aquest blog. Salutacions des de CERDANYOLA.

Anònim ha dit...

jo crec que Iniciativa té un espai més gran del que indiquen les eleccions legislatives i que es confirma amb la seu representació al parlament de catalunya. Ara bé, el que indica aquest cap de setmana bipartidista és que el PSOE mentres existeixi el PP que tenim, té corda per anys i que passi el que passi té una flor al cul permanent que és el propi PP i no necessita ni explicar el programa que redacta. AVE, Monegros, caos infrastrutures, és igual, el PSOE guanya a tot arreu i només té un argument poderós per fer-ho que és l'existencia del PP. Gent que vota ICV a les autonomiques es penja del PSOE a les legislatives i després torna a ICV o a ERC o a qui sigui. El programa del PSOE és la por al PP encara que acabi sent infundada i això és pervers i empobridor. Però extremadament rentable per un PSOE que no té altra identitat que ser "el reverso bonito" del bipartidisme. No és bo que ICV-EUA baixin la guàrdia, aquest cap de setmana la pel·lícula es deia "EL MIEDO AL PP" , la putada és que preparen segones i terceres parts del serial.

Anònim ha dit...

no ens fem mala sang, a Icv hi haurà un canvi generacional de l'equip dirigent i una assemblea nacional a la tardor on podrem explicar-nos les coses amb pels i senyals sense haver de pensar en les eleccions i serà una bona ocasió per portar les queixes i les propostes de canvi que necessitem en molts ordres i nivells de projecte, de presència al carrer, de revisió del que no es fa bé al govern i de participació amb gent de fora i de dins. En Joan Saura i en Jordi Guillot i la Mayol han de deixar passar a noves cares com a cadidiats i ara han de cumplir amb les seves responsabilitats de govern, senat i ajuntament per preparar el terreny sense merder a Herrera/Romeva/Camats, i Gomà per Barcelona, si la gent de la base ho vol i si es fan unes primàries obertes i imprevisibles, o sigui de les que omplen d'esperances i dónen marxa a la militància.

Anònim ha dit...

peleones que sois unos peleones que yo voté a ZP y no lo haré más y pido disculpas a Herrera

Me, Myself and I am ha dit...

¿Es cierto que la Mayol se va? Si es así mañana por la noche cae una botella de cava. Independientemente de los resultados electorales, es una de las mayores rémoras que tiene ICV. Ahora su pareja que siga su ejemplo, pero porque ya ha hecho todo lo que tenía que hacer, y que deje paso a Herrera.

Anònim ha dit...

Acabo de ver a la Mayol en los pasillos del Ayuntamiento y llevaba una sonrisa de oreja a oreja, además de unos tacones de aguja...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Imma Mayol deixarà la primera tinència d'alcaldia de l'ajuntament de Barcelona i la substituïrà en Ricard Gomà. Crec que és una bona mesura i no m'interessa participar de la conya marinera que es vol fer amb aquest fet.

La Mayol va tenir una excel·lent primera legislatura amb una representació molt alta de la coalició (5 regidories) amb percentatges del 10% de mitjana, la més alta des dels temps de la legislatura inaugural del PSUC.

la Mayol va cometre diversos errors en el tram final de legislatura sumats a una cascada d'insults de la dreta mediàtica (d'aquests es deriva tota la gracieta de l'ecopijisme dedicat a una companya que des de molt jove ha estat del PSUC i de CCOO, i no pas "pija"). Per aquest motiu no penso celebrar amb cava el relleu.

En canvi celebraré el relleu per un altre motiu: el Ricard Gomà és un referent de primera línia del municipalisme de la coalició i un tio molt preparat.

Estic d'acord amb aquest relleu anunciat i no m'interessen els motius personals que tingui la Mayol ni tampoc crec encertades les critiques que ha rebut a partir de l'estereotip pijo que li van engatussar els carol/rahola/alvaro/cuyás i que alguns potencien des del món d'ERC.

La Mayol anuncia un relleu i en vindran més, doncs, per sort a ICV les coses del relleu no es fan com a la bomba de rellotgeria de can carod/puigcercós.

Ara estem en temps de canvis de personal, esglaonadament, sense empentes i amb bones maneres.

No criticaré a la Mayol a partit dels tòpics de la dreta tertul·liana, ho faré en sentit polític, doncs crec que aquest relleu era necessari des de fa uns mesos. ICV de Barcelona necessita cares noves i propostes més atrevides en clau social i econòmica. La Mayol no les pot liderar. Benvingut sigui aquest canvi!...I els que vindran.

Anònim ha dit...

ES EJEMPLAR QUE IMMA DEJE EL CARGO SIN ESTRIDENCIAS Y EN MANOS DE UN MAGINIGICO GRUPO MUNICIPAL CON RICARD GOMÁ QUE ES UN CONCEJAL DE GRAN DEDICACIÓN Y NIVEL QUE CUANDO LO CONOZCA LA GENTE CONECTARÁ MUY BIEN CON LA icv euia QUE NECESITAMOS MÁS SOCIAL Y MÁS RENOVADA.
YO NO UTILIZARÍA A LA BRAVA LOS ARGUMENTOS SUPERFICIALES DE LOS HOOLIGANS DE LA PRENSA DE DERECHAS PARA CTITICAR A IMMA PUES SU PASO POR EL CARGO TIENE SOMBRAS Y LUCES DIGNAS DE CRITICAR Y DE APLAUDIR POR PARTIDA DOBLE SIN ANDARSE FACILES CRITICAS ESTÉTICAS POCO FUNDAMENTADAS. SU RETIRADA ES UNA BUENA NOTICIA Y ABRE UN NUEVO CURSO A ICV EUIA DE BARNA.

Me, Myself and I am ha dit...

Tati, yo la critico a partir de la gloriosa tertulia con el alcalde de Porto Alegre, y su repentino cambio de posición el domingo siguiente con su "memorable" artículo en el País. No sabía que la Rahola la criticaba, porque entonces me caería bien. Deberías poner de 8 a 9 el 102 de la FM, y no Rac1.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

doncs jo a la Imma Mayol la critico per coses més solvents que una confèrència perduda a l'espai/temps, i ho faig per motius relacionats amb la seva gestió sectorial mancada de perfil transformador, i al mateix temps li valoro molt bé el fet d'haver portat a ICV EUIA a altes cotes de representació a la ciutat de Barcelona. I ara la valoro encara més positivament per ser la primera persona pública d'ICV que obre les portes a la renovació que necessita el grup dirigent del partit. Només per això ja mereix una alta consideració (la critica fàcil i simplona la farà com sempre el raholisme de cada dia en versió sincopada i compartida per la caverna tertul·liana dels carol-cuyàs-álvaro-barbeta-villatoro i cia.
Benvingut sigui el gest de la IMMA MAYOL. Obre el pas a nous aires en un partit que necessita reformes sense bronca però a fons i compartides.

Anònim ha dit...

el diari EL PAIS diu que el Saura es vol presentar a la reelecció com a President d'ICV i en té tot el dret, com també en tenen tot el dret els nous relleus que haurien de presentar candidatura per renovar integralment la direcció. Molta gent de la base està desafectada de Saura des que ens van encolomar el mort de INTERIOR sense "comerlo ni beberlo", Saura/Guillot/Bosch no han convençut ni als militants de les excel·lències d'haver de gestionar una conselleria-parany quan tenim pocs consellers i regidors. Disciplinadament vam assumir aquesta inexplicable humil·liació que hipotecava la relació d'ICV-EUIA amb els seus sectors més militants en el món social i es va pagar a les municipals. En Saura que es presenti, cal una alternativa seriosa i renovada i unes eleccions primàries animades i concorregudes, hi haurà més candidats. El primer que necessita la militància és un estímul i un revulsiu amb noves cares que animin la gent. La desafecció que patim acabarà sent avorriment.
necessitem una alternativa a Joan Saura.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

totalment d'acord ! company o companya!

Anònim ha dit...

a base d'ICV volem canvis tranquils i constructius com els que es diuen en aquest blog i com ha anunciat la Mayol.

No som ERC. No hem de fer show. hem de fer una assemblea ben feta i rellançar projecte i dirigents nous.

endavant herrera, camats, romeva, gomà, cid, ortiz i companyia.

guillot, bosch i saura han de passar el relleu com fa la mayol.

que torni l'ilusió, NO AL BIPARTIDISME!

Anònim ha dit...

volem anar a Londres amb vosaltres!!!!

Anònim ha dit...

Hola;
Deixo aquí un enllaç a la pàgina del Sindicat CNT de Premià. S'està fent una campanya en suport dels treballadors de la construcció a la comarca. Si coneixeu a treballadors d'aquest sector podeu donar-li l'adreça.
Si l'administrador d'aquest blog creu que no ha de ser-hi aquest comentari aquí, ja ho pot borrar i perdoni les molésties. Gràcies.
www.cntpremia.blogspot.com

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

LA PRESÈNCIA DE LA CNT EN AQUEST BLOG ÉS BENVINGUDA. I TANT! GRÀCIES PER VENIR.

Anònim ha dit...

el diari EL PAIS diu que el Saura es vol presentar a la reelecció com a President d'ICV i en té tot el dret, com també en tenen tot el dret els nous relleus que haurien de presentar candidatura per renovar integralment la direcció. Molta gent de la base està desafectada de Saura des que ens van encolomar el mort de INTERIOR sense "comerlo ni beberlo", Saura/Guillot/Bosch no han convençut ni als militants de les excel·lències d'haver de gestionar una conselleria-parany quan tenim pocs consellers i regidors. Disciplinadament vam assumir aquesta inexplicable humil·liació que hipotecava la relació d'ICV-EUIA amb els seus sectors més militants en el món social i es va pagar a les municipals. En Saura que es presenti, cal una alternativa seriosa i renovada i unes eleccions primàries animades i concorregudes, hi haurà més candidats. El primer que necessita la militància és un estímul i un revulsiu amb noves cares que animin la gent. La desafecció que patim acabarà sent avorriment.
necessitem una alternativa a Joan Saura.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sí és de bon rotllo, com dius, em sembla una proposta assumible sempre i quan tinguem alternatives i ganes de tirar endavant per fer una ICV més social, més ecosocialista i més perfilada. Prenc nota.

És i serà el gran tema dels propers mesos iniciativescos i pre-assemblearis.

Anònim ha dit...

volem tornar a estar orgullosos de ser d'ICV i volem canvis de caps visibles

pasmao ha dit...

Amigo francés: Usted en Londres y yo visitando mi palacete de Jerez saboreando sherry de una excelente cosecha. Lástima no coincidir en la capital del imperio

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el pasmao torna a existir!