07 de març 2008

SENSE POR

Els de la Catalunya optimista ens demanen que votem socialista per derrotar el PP. Quina por! No cola. Les eleccions del diumenge poden coronar un bipartidisme espanyol a l'americana, en el sentit més populista del terme. El tsunami bipolar facturat per les coalicions político-mediàtiques, està portant la democràcia política a cotes insuperables de simplificació i banalització. Material sensible, en temps de reflexió i decisió. Parlem-ne.

La democràcia és millorable. La democràcia és imperfecta. Els partits no ho són tot. Les eleccions són importants. Les eleccions, però, no expressen la totalitat de les representacions socials. Dit això, es pot anar a votar i ens podem presentar, si volem. Les esquerres no són només els partits que s'autodenominen d'esquerres. Les esquerres s'expressen de moltes maneres: socialment, culturalment, orgànicament. Les esquerres són plurals.
La dreta espanyola (i la catalana) expressa uns interessos i els defensa. L'esquerra és plural. El PSOE ens vol fer creure que NO hi ha vida a la seva esquerra. L'esquerra, l'altra, viu i expressa propostes variades. Joan Herrera i Gaspar Llamazares, la gent de l'esquerra roja i verda, són una altra part (i no ho són de manera exclusiva) de l'esquerra política.
El PSOE vol tensió (zp dixit) i vol posar-nos la por al cos. Ho sento així, molts ho sentim així, el dia 9, SENSE POR passarem de les crides propagandístiques del bipartidisme.
SENSE POR, aquest blog demana el vot a Joan Herrera, el vot a la coalició ICV-EUiA. L'endemà del dia 9, seguirem fent feina social, cultural i política per canviar les coses, per marcar la línia d'un projecte més ampli de transformació (més enllà, però no en contra, dels partits que el vulguin i, sobretot, amb la brujula orientada socialment).
La reflexió va per aquí, per el territori dels matisos, dels errors i dels encerts.
Que no ens vinguin amb mandangues!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

agraeixo la teva reflexió, de fet és la que estic fent cada dia i que intento explicar a la gent que em rodeja i crec que encara que no soc massa entusiasta de les eleccions en general, el que cal fer ara és votar a iniciativa i esquerra unida.

és una qüestió de supervivència del pluralisme dels partits en un moment en que el psoe i el pp estan fent un mapa molt acollonidor.

jo si que TINC POR, tinc por de tornar a la maleïda majoria absoluta del PSOE que ens va fotre enlaire molts somnis i que no em vinguin amb la por al PP ja que aquest partit fatxa no guanyarà "ni harto de vino".

FORZA HERRERA!!!!
FORZA ROMA!!!!
VISCA EL 8 DE MAIG, DIA DE LA DONA CURRANT!!!

Anònim ha dit...

A MI AQUESTA CAMPANYA BIPARTIDISTA M'HA REAFIRMAT AMB EL QUE PENSIO FER I NO PENSO VOTAR EL PSOE PERQUÈ PREFEREIXO UN DIPUTAT O DIPUTADA D'ICV-EUIA ABANS QUE 100 SOCIATES QUE ES PASSEN EL DIA PERVERTINT EL COCO DE LA GENT AMB UNA CAMPANYA INDIGNA PLENA DE FANTASMES.

Anònim ha dit...

El PSOE vol tensió, quina barra, i tota la campanya ens han estat espantant amb un PP que ja no aixeca el cap. Sisplau, que ja som grandets!
m'Agrada Llamazares encara que el putejin a la premsa i a la tele. I el Joan Herrera està fent una campanya plena de propostes i de convicció i està fent recuperar la línia d'esquerra alternativa de ICV. gASPA I JOAN, sort!

Izan ha dit...

Jo no ho podria haver dit millor.

Mira't aquests tres videos, expressen el que tu dius.

Salut

Jordi
http://jordimerino.blogspot.com/2008/03/vota-til-voto-intil-una-mica-de.html

Fco. Javier M. Romagueras ha dit...

Ángel, si em dones un correu serà més fàcil la comunicació. Llàstima que a la resta de l'Estat no hi hagi una força política del perfil de ICV-EUIA, perque una cosa es en Llamazares i altre molt diferent l'IU que ha a segons quins indrets. I llàstima també que d'una vegada per totes no parli només la política i tanquin la boca per sempre les pistoles.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

xavier: el meu email és:
soulbizarre@hotmail.com