12 d’abril 2007

14 D'ABRIL, PREMIÀ DE MAR I EL REPUBLICANISME


El tema de la reivindicable república significa, com a mínim, tres coses:
a) restablir el lligam entre el present limitat del nostre ordre constitucional i el període legal republicà estroncat.
b) plantar cara a les insolències de la dreta neofeixista que propugna la restauració predemocràtica.
c) entendre les potencialitats d'uns valors republicans que impliquen més laïcisme, més educació pública, més pluralitat nacional, més federalisme, més dignitat històrica.
D'acord, és la República Espanyola. D'acord, entesos. Però alimenta uns valors universals de radicalitat democràtica del tot extrapolables a escala de Catalunya i de la resta dels pobles de l'Estat. Memorial democràtic a escala local. Parlem del republicanisme de base, universal i intensiu. Memòria i projecció futura.
La Coali ICV EUiA EPM ho celebra a la Plaça de la República de Premià de Mar, el dissabte 14 d'abril, a dos quarts de set. Intervindran la Mudi Ncungu (la 4a de la llista), l'Àngel Pagès (el 3r de la llista) i el que volem que sigui l'alcalde de Premià de Mar, el candidat de la Coali, en Quim Caimel.
La llei del memorial democràtic, presentada i treballada per ICV EUIA, ha estat aprovada al Parlament de Catalunya. Vots favorables: PSC, ICV EUIA, ERC i CIU, vots en contra: PP i Ciutadans. Prenem nota. Els països europeus que van patir guerres i feixismes tenen institucions de memorial democràtic. Espanya aprova lleis de memòria històrica de perfil baix. La dreta apreta.
Dissabte 14 d'abril, a Premià de Mar, fem republicanisme, fem democràcia, fem memòria i imaginem una Catalunya sobirana i ben relacionada amb els seus veïns i amb aquest món congestionat i mercantilitzat. Ens veiem dissabte.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

encara que plogui jo hi vaig

Anònim ha dit...

avui han parlat els CIUDADANOS de Premià per la ràdio, patètic i molt espanyolista, disfressats de politics d'esquerres i de politica social, impresionant.

Anònim ha dit...

visca la república federal! i la república catalana federada amb la resta de pobles! per demanar que no sigui.

Anònim ha dit...

Ciutadans va votar en contra de la llei del memorial democràtic al parlament de Catalunya. Les coses clares i la xocolata espesa.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Tati, estic d'acord amb el que dius i sobretot amb l'esprit i el to del comentari, "inasequible al desaliento".

Anònim ha dit...

Malgrat no poder assistir, per la mulititud d'activitats d'aquest dia... també vaig voler estar amb vosaltres.
Salut i pau!

Jordi Merino

Anònim ha dit...

HAN MANLLEVAT LA PLACA COMMEMORATIVA DE LA REPÚBLICA QUE HI HAVIA A LA PLAÇA