20 d’octubre 2006

1 any de regidor



Avui celebro que porto un anyet de regidor accidental de l'Ajuntament de Premià de Mar. Acostumat com estic, des de petitó, a punxar discos, fer activisme cultural, muntar plataformes i fer la tertúlia amb els amics, això de ser representant municipal em sorpren a mi mateix.

Avui, doncs, parlo de mí. Parlo de la meva curta experiència a les institucions i del meu desig de formar part d'un projecte col·lectiu amb capacitat pràctica, discursiva, de carrer i de compromís. Vull deixar clar, que la meva idea de la cosa pública o és col·lectiva (en sentit gramscià del terme) o esdevé privada i rampant (la qual cosa significa de tot, menys política).

Dit això, estic content de formar part d'un grup municipal compenetrat, amb l'Ernest Martín i el Quim Caimel. Aprofito per expressar el meu suport total i incondicional a l'amic Quim. Jo votaré Quim Caimel a les primàries perquè sigui el nostre representant (no unipersonal) del projecte col·lectiu que s'anomena La Coalició d'Esquerres de Premià de Mar. La "Coali" vol ser el reducte dinàmic i activista de l'esquerra roja, verda, inconformista i propositiva de la nostra localitat.

D'aquest any de propostes i polèmiques em quedo amb algunes intervencions concretes: La determinació de mullar-nos en matèria urbanística (a desgrat d'un marc legislatiu nefast i d'unes finances municipals precàries i asfixiants), la defensa de l'autogovern des del començament del procès previ a l'Estatut, el seguiment de les mancances i encerts de la dinàmica cultural i social, la priorització dels serveis socials i l'exercici de justa memòria històrica que hem impulsat a Premià amb el reconeixement institucional de la figura de l'Antoni Gutiérrez Díaz, El Guti.

El meu grup està a l'oposició. El govern està en minoria. L'escletxa existent entre minories permet fer de la condició opositora un exercici de crítica, proposta, col·laboració i discrepància.

Tornant a la meva persona, us he de confesar que la sobrecarrega d'activitats és més suportable i estimulant quan es verifica que ets part d'un grup, d'una complicitat compartida i d'unes ganes enormes de dignificar la paraula més devaluada de les ciències socials i humanes: La política.

Afegirè un toc anecdòtic de la meva regidoria. Fa poques setmanes he casat una parella d'amics per la via civil. El Salva i l'Elsa. Caram! Per un dia he estat jutge, alcalde i regidor.

I acabó amb un avís a navegants i amics en general: La meva activitat pública preferida i, decididament militant, consisteix en proclamar als quatre vents les excel·lències de la bona música.
Ens trobem cada dimarts a Ràdio Premià. Salut i Revolta (*).

(*) Com que estem de campanya, afegiré allò de Govern d'Esquerres i, amb un annex infinit dedicat a recordar que la política quan millor s'expressa és quan callen les campanyes electorals i la resta de símptomes d'una auca perversa, televisiva i cruel.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

estem amb tú. Visca Jamaica !

Anònim ha dit...

Feliç aniversari.
No segueixo la política municipal de Premià de Mar però estic convençut que la passió, imaginació i raó que hi aportes li vénen molt bé a la reflexió municipal.

Salut i per molts anys

Anònim ha dit...

Jo, també, com en Paccius et felicito. Et felicito, aprofitant aquest 1er aniversari accidental i "accidentat", però no només per això. La teva trajectòria en d'altres àmbits també mereixen una gran consideració. Sinceritat absoluta, amic i company.

He escoltat el sound-ca l'avi, impressionant!

Per acabar, un regalet: L'Aina Mirabete soc jo.

Anònim ha dit...

Bona nit, sou la pera, des de can fanga us admiro, aqui no hi ha tanta sang, no ens deixeu, una abrasada......

Anònim ha dit...

NO CREC QUE EL SAURA TINGUI RES A VEURE AMB EL MEU ANIVERSARI. EN TOT CAS ESTÀ MAL FET EL QUE HA FET EL SEU COTXE. PODRIES ENVIAR-LI EL MISSATGE AL SEU BLOG.

SOUNDA' ha dit...

Sempre plou a l'univers pagès.

No cal obrir el paraigua per passejar a les seves ones musicals...

Sonores felicitats, company!

Anònim ha dit...

Endora felicita a l'Àngel Pagès:

Ahhhh Tati, moltes felicitacions per el teu aniversari. Malgrat que l'anyet en un infant només dóna per xupar-se el dit i fer cacones sense escrúpols, el teu primer aniversari ha estat ben productiu i amb una imprempta de seguretat pròpia d'una llarga trajectòria a la política, la qualcosa no deixa de ser certa, encara que sortir al "ruedo" im-pressiona i marca la diferència dels atrevits i dels valents.

Per al regidor més vermell del món. Un visca! i un....per MOLTS anys!!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

buenu!
reconeixement als que reconeixen. És a dir: jaume el noi / Mirabete, endora, stereo2, paccius, el company jamaicà, l'ecologista exigent, i l'anònim de can fanga...
sapigueu que no estic ni estem sols, i que "en som molts més dels que ells volen i diuen". I Visca en Quim Caimel! (i Força Saura el dia 1)
I que Winston Bogarde ens ajudi a mantenir el liderat.

Anònim ha dit...

tens raó, en Quim mereix un VISCA! i tú un: ànims! que no decaigui la cosa i el dia de tots sants la clavem grossa amb la pujada d'icv

Izan ha dit...

Felicitats company, un any de bona feina, i un any de d'aprenentatge i de bons companys...

salut.

Anònim ha dit...

pero que tio más feo el de la foto.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Rudy: pensa que la foto és de fa un any, ara he estat a CORPORACIÓN DERMOESTÉTICA i estic fet un Clooney. Per cert, Rudy, ja que ets trompetista, podriem fer una secció de vent a l'orquestra de la Coali: jo toco el saxo, l'Egea també ha començat a trompetejar i tenim un guitarrista anomenat Spalding Tria!
salut i ecosofia!

Anònim ha dit...

què cal fer per ser de la vostra coalició? sou bastant originals. Mola.

Anònim ha dit...

per venir a la coalició: estem al carrer del segle, 5, premià de mar, i tenim un blog de contacte:
www.coaliciopremia.blogspot.com/
salut i coalició!

Anònim ha dit...

dimecres icv pujarà mogollón i s'acabarà la manca de consideració cap a la gent d'en Saura

Anònim ha dit...

les enquestes us fan bona nova, avui la vanguardia us posa per damunt del PP i aprop de 15 diputats. no sé si serà tant però ja tocaria que es noti iniciativa. Un 10 per Saura l'altre dia a la pantalla del debat. i tú, regidor, anims a l'ajuntament i força a la gent d'iniciativa de premià.