22 de maig 2007

DEMOCRÀCIA IMPERFECTA VS TOTALITARISME (A PREMIÀ DE MAR, TAMBÉ)

Maurice Blanchot, el mestre, apareix a la fotografia en companyia d'Emmanuel Lévinas, a l'esquerra (un altre mestre). Aquest autor apareix damunt de la taula quan més el necessito. Ahir, sense anar més lluny, gràcies a un regal inesperat que em va lliurar l'amic JT ("l'home que critica els regals"). El regal era un llibre de Blanchot amb títol planer: "La amistad".
Justament quan començava una campanya marcadament totalitària que crida contra tots i contra tothom i demana un "vot nul" agressiu i visceral, arran de les eleccions democràtiques que tenim aquest diumenge (la democràcia imperfecta i impura, per la qual molts han lluitat).
Blanchot reconforta i em recorda la seva frase, repetida en aquest blog:
"L'espai de la política està on aquesta no hi arriba".
Nocturn, Blanchot, anima la fosca, convoca els espectres i descriu el territori de l'amistat.
Diumenge votarem, naturalment i lliurement. És fastigós que algú embruti les parets de la ciutat amb un insult descomunal a la resta d'opcions. Quan es proclama el totalitarisme, la democràcia recupera el seu imperfecte sentit. Diumenge podem votar. Malgrat totes les impureses. Molts ho pensem fer.
Dedicat a JT (proveïdor de sorpreses)

61 comentaris:

Anònim ha dit...

Els cartells dels maulets són un clar exponent de la intolerància,haurien de dónar la cara i presentar-se a les eleccions com tothom.

Anònim ha dit...

avui voto TINTIN (100 anys d'Hergé)
diumenge voto CAIMEL

Anònim ha dit...

A vegades els discursos dels "anti-polítics" s'amaguen sota la imatge terrible i complicada de la política, però en el fons, aquesta no és res més que la gestió d'allò comú. Si reduim l'escala des d'on ens la mirem, al final hi trobarem la gestió de l'escala de veïns, o més encara, la gestió de la llar, que també té espais comuns, responsabilitats, drets i deures, etc. Per què, us pregunto, queda tant bé i "políticament correcte" (paradoxa) passar de la política, i en canvi ningú amb un mínim sentit de correcció política (paradoxa una altra vegada) s'atreviria a dir que passa de les responsabilitats domèstiques, o que passa dels veïns i dels seus problemes.
Ja n'hi ha prou de passotes!! Si algú creu que els partits polítics o les llistes que es presenten no ho fan prou bé, que es presenti ell o que doni alternatives! Si no, que calli, o que s'atrevexi a dir que no vol assumir responsabilitats, i fer allò més fàcil: enlloc de treballar només criticar.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

CUM LAUDE, SENYOR "MONDEO".

AFEGEIXO UNA ANÈCDOTA PERSONAL DE CAMPANYA:

Diumenge s'acosta una senyora i amb vehemència em diu "vostès que prometen?", li contesto: "res de res, nosaltres demanem que la gent faci política i es mulli i que al costat de més gent pugui proposar coses i entendre millor el que és difícil o és impossible. Prefereixo ciutadans actius que votants"

més o menys, vaig dir això.

Senyor Mondeo, estic amb vostè i li demano que saludi al seu veí JT.

Gràcies per aquesta reflexió minuciosa i britànica.

Anònim ha dit...

m'agradaria veure el xicot maulet de cap de llista electoral d'alguna candidatura explicant els seus plans generals i els seus miracles. la sorpresa estaria en el fet de que el nou candidat passaria a ser un politic amb els defectes i virtuts que caracteritzen a tots els altres. aleshores descubriria que és persona humana i abandonaria el seu complexe de pur superman "sempre verge" i "sempre infalible".
a veure quan el xicot maulet mostra la seva cara com tothom i deixa de fer-se el clandestí.
la democràcia permet això: que es presenti amb tot el poble al darrera, tal com acostuma a dir.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

tampoc cal concretar amb tanta precisió, el més important és exercir el dret a vot i el dret a ser candidat.

Anònim ha dit...

aquest quan més parlem d'ell més dura se li possa..

Anònim ha dit...

visca TINTIN! visca CAIMEL!
fora el dolent rastapoulos !

Anònim ha dit...

excel·lent escrit del també mestre Tati

Anònim ha dit...

que hem de dir davant les justificacions d'en Joan Saura a l'ús d'aquests "punxons" que han utilitzat els mossos el passat dissabte? tant si val que siguin armes legalitzades, és això el que hem de dir una formació pacificista? ho hem de justificar? que haguessim dit si aquest armament l'hagues utilitzat la policia nacional quan governava el PP? el mateix? sabeu que no. Tot no és justificable, no des de una formació d'esquerres, ecologista, nacionalista i pacifista! no podem oblidar el que diem i no podem justificar el que no és justificable. espero alguna resposta a aquesta pregunta, ja que estic molt i molt decebuda. Soc militant d'IC-V des de fa molts anys i les coses companys i companyes no van bé!!!! encara que millorem els resultats, les coses s'han de fer bé!! per cert actituds i justificacions com aquesta no s'han de fer des de la esquerra!!! aquestes també son actituds intolerants que criminalitzen a un col.lectiu, per cert que diu la Imma, la antisistema?????

Anònim ha dit...

En Saura s'ha fotut en un bon lio, suposo perquè l'han portat a l'hort de dues maneres:
- no l'han informat bé sobre el tema del famós punxó
- no paren de sortir a la premsa notícies sobre els mossos. (Curiós no, aquesta setmana)?

Tot i així, és evident que tenir la conselleria d'interior, en un moment o en un altre, fa sortir a la llum la tensió entre el nostre concepte de justícia i "seguretat" (que segur que el Saura comparteix amb tots nosaltres) i allò que és possible en el sistema en que vivim i amb els mitjans que comptem. És inevitable. Sabíem que passaria, sabíem que ens vindrien al darrera a la mínima. VALOR I AL TORO
(i al proper repartiment de conselleries que el Saura i la resta de l'equip negociador que facin d'això, és a dir que negocïin)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo soc partidari des del primer dia, públicament, de no tenir INTERIOR. No pas per defugir responsabilitats. Senzillament perquè ICV-EUiA no té prou forces i crec que s'hauria de dedicar a reforçar medi ambient, habitatge i sumar més àmbits socials. Els mossos, amb nosaltres o sense nosaltres, sempre generaran desconcert i crítica: per uns són tous, per altres són durs. És una patata calenta que serveix perquè ERC i PSC no es desgastin.

VULL QUE ICV-EUIA ABANDONI INTERIOR.

(PER LES RAONS ESMENTADES, NO PER ALTRES)

ric ha dit...

Familia política. Bona sort el diumenge.

Anònim ha dit...

Tema Maulets::
Aquesta gent mes diria que es tracta d'algun individu amb ànsies de multiplicació de personalitats, hauria de passar unes proves d'accès, com fan vàtua oi (per exemple!!) els mossos d'esquadra, per poder 'exercir de pseudoinductors al lliurepensament social nacionalista i no caure amb posicions injustes, incíviques i ridícules. M'explicarè amb unes quantes propostes; suggeriria recòrrer el poble, nord-sud-est-oest, a peu coix amb una estelada feta amb llana gruixudeta i que fos, evidentment, ple estiu; fer la "o" amb un "canuto" sense sortir-se'n de la línia ...democràtica; escoltar a cau d'orella sense piar encara què qui piulés fós el mismíssim i ultrapassat "caudillo"; gaudir d'un esprai a les mans i saber decidir de no fer-ne'n ús; plorar davant la senyera i eixugar-se amb la roba buscant una rialla simpàtica; abstreure's en el temps i amb un retorn al passat adquirir la personalitat d'en... Gandhi (per exemple)... , trobar-se d'herència sorpresa un bon terreny a ...Can Pou, per, (per exemple) cedir-lo a una comunitat determinada que no tingués nom de promotora i, com ja canso, que algú altre apunti alguna més si en teniu ganes.
Tema Mossos d'esquada:: les meves regles, com a mossa, van passant per intentar saber jugar amb les meves hormones (altrament dites misèries) tot intentant que el mínim de gent ho acusi malgrat mori a l'intent.
Traspassat això al tema d' Interior significa i posant refrany com a exemple, l'escriuré en castellà perquè és més ilustratiu, "que cada perrillo lama su pijillo", és a dir, primer: cada mosso/a ha de ser prou assenyat per fer ús de la força; les línies són les marcades no per Interior sino per al Tripartit, i en Saura (ICV) ha de jugar les regles, la fitxa vermella no pot anar-se'en a casa en aquest parxís, si no... no cal jugar. El compromís és un signe de maduresa política en aquest cas.
Tema Barça, que veig que no el toques Tati darrerament. Explicaré una reflexió que m'han fet aquest matí, deixar de ser culé hores d'ara és com canviar de partit perquè no t'agrada el canditat.
Oi que val la pena?

Ei, tot de bon rotxo pero am certa mala llet, la cosa és el que té, només escribint en veu alta i sempre esperant que el temps faci de bàlsam beatificador (els beats són els sants que sempre, un cop morts, estan en posició de la veritat si més no mínimant absoluta) i posi a tothom en un lloc (per exemple i ja és l'últim) ¿digne?

Anònim ha dit...

sotasigno el teu text, endora. però penso que això d'interior ens costarà un disgust. diumenge a creixer! divendres festa al local (convoca les teves amistats, ciclistes i altres, de l'altre dia)

Anònim ha dit...

Discrepo amb en JT. No assumir conselleries compromeses permet anar sempre de "bo i enrollat" però treu credibilitat. Assumir Interior és una proposta arriscada però intel·ligent. ICV ha de demostrar que també sap assumir responsabilitats, si no sempre serà una formació residual, la que pot donar el regidor que falta per aconseguir una alcadia i també la que pot fer perdre unes eleccions a l'esquerra per culpa de la dispersió de vot. Això si que és un paper galdós.

Anònim ha dit...

Lluny de mi cap mena de simpatia vers els maulets i el seu ultranazionalisme antisistèmic d'estar per casa, però malgrat això no crec pas que es pugui titllar d’anti-polític o “passota” qualsevol col·lectiu o persona que demani l’abstenció o el vot nul.
Molts dels qui demanen la no participació en alló que consideren una farsa, ho fan des d’una profunda reflexió i implicació activa en altres formes de fer política.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

amic OPINIONES DE UN PAYASO:

La disjuntiva no està entre vot nul o vot efectiu.

El que planteja el grup ultra Maulets, és el rebuig de tots els partits en bloc i la convicció particular que té aquest grup de considerar-se única raó i única opció amb raó.

El vot nul és consubstàncial a la mateixa democràcia (com el vot en blanc).

Les mauletades i similars estan a l'estratosfera del debat.

OPINIONES: Em fas suar amb lesteves ajustades intervencions. Acostumes a posar el dit a la "llaga".

Anònim ha dit...

Us recomano una ullada al forum (quina paraula mes malmesa!!) dels amics de kubotan... potser es moment de plantejar-se el tema de les proves d'accès, si més no les psicotècniques.

http://boards2.melodysoft.com/app?ID=mossosdesquadra&msg=46182

Anònim ha dit...

"Els mossos es manifestaran en contra d'interior per manca de suport de la conselleria davant els darrers fets" El 6 de juny. Darrera notícia . ?¿?¿?¿?¿
on i qui està darrera? No diré que el col.lectiu amb independència ideològic i sense cap tipus de partidisme perque no m'ho crec o no m'ho vull creure i, davant la pregunta : per què? si seguim el mateix suposit no cal respondre.

Anònim ha dit...

El nuevo partido de Rosa Díez quiere converger con Ciutadans:

Desde el diario digital creado por la plataforma Basta Ya se ha confirmado la medida de forma contundente: "El nuevo partido se unirá a Ciudadanos - Partido de la Ciudadanía, nacido en Cataluña, si comparte los compromisos y las líneas maestras del proyecto".

Locura nacional.

Anònim ha dit...

Ciutadans tiene los 'brazos abiertos' a colaborar con futuro partido Savater
La candidata de Ciutadans en Barcelona, Esperanza García, ha señalado hoy que su formación tiene los 'brazos abiertos' para colaborar con el futuro partido que impulsan el filósofo Fernando Savater y la socialista Rosa Díez, ya que sería 'un lujo' poder contar estas personas.

Esto no tiene morbo.

Anònim ha dit...

Y porque no habéis entrado en el blog "Ciudadano Naranja", és per treure-li succc......

Anònim ha dit...

mossos quinta columnistas!!! maulribet feixista !!! y aznar...aznarista!!!

Anònim ha dit...

Doncs jo, la opció del vot nul, la veig tant justa com la de votar algun partit. I si "aquesta" gent que promou el vot nul no es presenta en cap llista, pot ser que sigui perquè no han tingut la oportunitat, no?

Guía del Alma ha dit...

Molta força i molts ànims pel diumenge! Segur que ICV-eua de Premià de Mar treurà molt bons resultats! Caimel Alcalde serà, a més!

Molta sort a tots!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sincronització perfecta:

mas, duran lleida i piqué demanen la dimissió de saura.

la vanguardia i rac1 -el lobbie GODÓ superdretà- fa el mateix.

la parella cuní-rahola dediquen un matí de tv3 contra saura.

la dreta, -oh, sorpresa!- descubreix la politica d'interior a dos dies de les eleccions. Ells: els que demanen ma dura, els que estigmatitzen els immigrants, els que volen patrulles privades als barris.

la dreta és així.
la qual cosa no vol dir que l'esquerra siguem "collonuts".

efectivament, INTERIOR és un regal enverinat a ICV-EUIA.

Ara pringuem.

JOAN HERRERA: PRESIDENT D'ICV!
QUIM CAIMEL: MOLTA SORT DIUMENGE!

Anònim ha dit...

Bé, l'important és que el votant d'ICV sàpiga ser crític i discerneixi entre la manipulació mediàtica i oportunista dels sectors més lliberals i dretans i quina és la realitat.

D'altra banda, ja fa temps que demanem un relleu de lideratge al capdavant d'ICV. Els cicles passen per tothom, o per fer-ho més aclaridor, "tot el que puja, baixa". Visca en Newton!

Has vist el vinyeta d'avui de La Vanguardia? Ahir també van jugar molt amb el personatge al Minoria Absoluta. La millor aventura segons en Pujol: en Tintin vota PSC!-.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

TONI:
Jo penso que Tintin voatarà ICV.EUIA.EPM, almenys a Premià, després de que escoltés el programa que li vam dedicar a son pare Hergé, el dimarts passat a ràdio premià sound system!

Anònim ha dit...

la dreta canibal demana repressió i exigeix a saura el que vol el grupo godó.

el grupo godó va contra el grupo zeta.

amb el barça passa el mateix.
godó-mundo deportivo contra eto'o, zeta contra ronaldinho.

laporta"zeta" / rossell"godó"

godó+ciu+pp contra tripartit
zeta+prisa+psc+icv contra dreta

erc+el punt=flaviol i seques.

Anònim ha dit...

Em decebeu companys. A la primera crítica de la dreta les cames us fan figa. Quan el Duran, el Piqué i el Mas fan el que s'espera d'ells, criticar l'esquerra, la resposta des dels d'ICV no pot ser aliniar-s'hi com feu d'alguna manera el Toni o el Tati. El Toni proposant canvis a la direcció d'ICV i el Tati dient "jo ja deia que això era una patata calenta".

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

tranki paccius, estem amb el saura, i tant! la qual cosa no és incompatible amb la necessitat de preveure candidats futurs. Davant la carrega de la dreta policomediàtica, estic amb el saura (amb reserves) i em sumo a denunciar el fals doble llenguatge dels piqué-mas-duran que voldrien fer una societat policial pública i privada augmentada per 1000.
Tens raó Paccius.

Anònim ha dit...

Gràcies Paccius. No sé si serà la serenitat que has donat o el diazepan que m'he près, jjjj! Desperteu-me poder diumenge encara segueixo dormint... tractant desconectar dels mediàtics, de la dreta i de certs personatgets de l'esquerra contrincant. zzzzzzzzzzzzz

Anònim ha dit...

en vistes a com està el pati penso que el grup godó està format per la vanguardia-rac 1-mundo deportivo-ciu-pp-maulets i francesc marc alvaro
"y digo yo": la millor butifarra a tota aquesta dreta és votar iniciativa i esquerra unida el diumenge.

Anònim ha dit...

ICV I EUIA UNITS CONTRA LA DRETA !
ORGULL INICIATIU !

Anònim ha dit...

Estic seguint aquest debat del blog i vull dir quatre coses:

1era) felicitar l'autor per el nivell de les entrades i les imatges.

2a) no soc militant d'iniciativa, els voto a les autonòmiques i a les eleccions de l'ajuntament, a les legislatives voto en ZP.

3a) joan Saura és un politic pencaire i seriós. les dretes l'ataquen per enveja i per atacar el tripartit del que no en reconeixen legitimitat democràtica

4a) la premsa que dieu és molt forta i també està lligada a molts dels capitalistes depredadors del pais. el grup de revistes i diaris del Godó són els que presionen per el 4rt cinturó i l'alta tensió

5a) jo votaré a imma mayol i a la regidora d'icv del districte ELSA BLASCO que quan els fets del Carmel va dónar la cara intermediant amb els veïns de manera exemplar.

6a) els convergents i els populars volen fer mal amb el tema de la seguretat i imiten barroerament al sarkozy

7a) quan més critiquin a saura , més el recolzaré, ja conec a BCN en que és el tandem TRIAS-ALBERTITO

8a) una raó més: si Rahola diu una cosa anti vosaltres iniciativeros... penseu el contrari i encertareu.

9é) com diu paxius, no s'ha de baixar la moral, la dreta ataca i ICV S'HA DE DEFENSAR amb tot el dret

Anònim ha dit...

Hola companys!

Estic intentant informar-me sobre el cas de la Núria Pórtulas.

Es veu que foren els mossos els que requeriren al jutge l'aplicació de la llei antiterrorista, i no al revés com és habitual. En principi tenien proves que concluien que la Núria forma part d'un grup terrorista. A dia d'avui, es veu que no han pogut aportar massa cosa al respecte.

Crec que no s'estan gestionant massa bé els afers d'Interior (em referixo també i sobretot a l'hora d'informar a la ciutadania respecte aquests afers): ni el de la Núria, ni el de kubotan (o com es digui), ni els desacords que estan tenint amb els sindicats de la policia, ni les imatges de la comisaria de les Corts, etc...

Òbviament la "brunete mediàtica" i altres (entenguis també, partits "amics") intenten desgastar la coalició d'esquerres a la mínima que poden. Davant d'això cal fer pinya, ser forts, plantar-los-hi car, i esperar que passi.

No obstant això, si hi ha hagut algun error en els casos esmentats (o possibles errors que es puguin esdevenir en el futur), per petit i mínim que sigui, cal donar la cara, disculpar-se davant la ciutadania (sobretot davant les parts implicades i també davant els militants i simpatitzants de la coalició), rectificar, i si cal, dimitir. Dimitir dignament.

Només així podrem continuar defensant la seriositat de la nostra gestió, la coherència dels nostres principis i l'honradesa que ens ha caractritzat fins el dia d'avui.

Salut!

Keep the faith!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ESTIC D'ACORD AMB KEEP THE FAITH...I EN CAS DE QUE ALGUN DIA HI HAGI DIMISSIONS...ESTARIA BÉ ALTERAR EL TEMPS I FER TEMPS-FICCIÓ EN CLAU INTEMPESTIVA I SALTESSIN ELS CÀRRECS D'INTERIOR PRETÈRITS DE CIU I DEL PSC, AMB LA MONTSE TURA INCORPORADA...ÉS EVIDENT QUE EL "REGAL ENVERINAT" I "LA PATATA CALENTA" D'INTERIOR ÉS UNA RESPONSABILITAT POLIÈDRICA: SI ETS DUR ETS REPRESSOR, SI ETS TOU ETS IRRESPONSABLE I SI NO ET PRONUNCIES ETS TOT PLEGAT.
MÉS "PATATA CALENTA", CAS PORTULAS, ICV HA PORTAT DUES VEGADES LA LLEI ANTITERRORISTA A LES CORTS PER DEROGAR-LA, PSC-CIU-PP S'HI HAN OPOSAT. ARA TOCA GOVERNAR AMB LLEIS ADVERSES I QUI PRINGA ÉS ICV-EUIA PER APLICAR UNA LLEI QUE AL MATEIX TEMPS REBUTJA.
ÉS "DURILLO" GOVERNAR I CREC QUE HAURIEM DE FER UNA REFLEXIÓ COL·LECTIVA I QUE LES VEUS CRÍTIQUES D'AQUEST PROCÉS HAURIEM DE DIR EL QUE PENSEM I SOCIALITZAR EL DEBAT, DES DE LA PERIFÈRIA D'ICV-EUIA FINS AL SEU ORGANIGRAMA VITAL. M'AGRADARIA QUE GENT CRITICA QUE SOVINT DIU COSES EN AQUEST BLOG COM ARA KEEP THE FAITH, OPINIONES DE UN PAYASO O JO MATEIX, ENS IMPLIQUESSIM EN UN DEBAT PROPOSSITIU PER ACLARIR DUBTES, EXPOSAR ALTRES VIES D'ACCIÓ I DISSENYAR CONJUNTAMENT LES IDENTITATS MULTIPLES DE L'ESQUERRA TRANSFORMADORA.
A VEGADES ENS QUEDEM EN LA CRITICA I PODRIEM APORTAR MOLT DES DE LA BANDA AUTOCRITICA DEL NOSTRE ESPAI POLITIC. ANIMS,REVOLTA,PROPOSTA I...DIUMENGE 27: COALI I QUIM CAIMEL.
avís a navegants: davant el pressing de la dreta, suport a ICV-EUIA, suport a Saura i Miralles, per una coalició ascendent,autocritica i amb més autoestima.

Anònim ha dit...

llegeixo les dues darreres intervencions en el debat i li diria al keep faith o al jacques tati/àngel que tenen raó però que els trobo influenciats per la cascada de declaracions de l'armada periodística de la dreta xunga.
jo diria una cosa: el cap ben alt!

Anònim ha dit...

diumenge QUIM!

Anònim ha dit...

diumenge votarem la coali i en quim i ben aviat s'haurà de fer un debat monogràfic sobre la presència de la coalició a INTERIOR. Del tot necessari, amb serenor i seriositat. Amb els "ets" i els "uts".
DIUMENGE QUIM CAIMEL.

Anònim ha dit...

Sou uns masoques, la dreta us provoca i us dediqueu a fer autocritica, necessiteu més convicció,

jo votaré al Maxim Fabregas d'ICV per alcalde de EL MASNOU amb la papereta oberta que tothom la vegi,

sense por i amb convicció, la dreta es dedica a fer la seva campanyeta.

Anònim ha dit...

amic Joan Altés, ben mirat, jo faré el mateix que tú, en comptes de fer-ho per el Fabregasd'ICV.EUIA del Masmou ho faré per el Caimel de ICV.EUIA.EPM de Premià de Mar. I ja tindrem temps de fer les autocritiques extramunicipals que calgui. Fins diumenge.

Anònim ha dit...

Em sumo a les opinions de la Mercè i el Joan. Després de 67 anys de policia franquista a Barcelona, no us estranya que sigui precisament ara, que tenim una policia plenament democràtica, que surten totes aquestes crítiques.
La policia ha de fer la seva feina, que és fer complir la llei. Sovint és una feina ingrata, i en alguns casos es donaran abusos d'autoritat que s'hauran de tractar com a tals amb transperència i rigor. Però posar en questió tot el cos i els seus responsables de la manera frívola com s'està fent ara només respon a una estrategia electoralista de la dreta.

Anònim ha dit...

Paxius ok! prou demagogia de l'ARTUR Mas i del D.lleida. volen fotre icv, la dreta xunga de sempre. paxius ok!
stop dreta.

Anònim ha dit...

LA COORDINADORA PREMIÀ X LA CONVIVÈNCIA davant el fet que els candidats a l’alcaldia de Premià de Mar de CiU, PSC, ERC, PP i C’s, amb l’excepció, doncs, d’ICV-EUiA-EPM, han pres l’acord de refusar la proposta de la Coordinadora de participar en un debat radiofònic per a exposar les seves polítiques sobre convivència intercultural i acollida de nouvinguts, malgrat que tres d’ells inicialment havien comunicat llur disposició a participar-hi, MANIFESTA:

QUE darrera d’aquesta proposta hi ha un nombre important de persones i associacions que els darrers mesos han participat en l’elaboració de la carta oberta adreçada als alcaldables, on s’hi reflecteixen les inquietuts de la Coordinadora al voltant de la convivència intercultural i l’acollida de nouvinguts.

QUE totes les objeccions que aquests candidats han presentat al debat es centren en qüestions de forma, que són fàcilment resolubles si se’n té la voluntat.

I QUE del posicionament d’aquests alcaldables, malgrat tot, ja en podem deduir alguna cosa: tenen una política comuna pel que fa a la convivència intercultural, que consisteix en no tenir propostes o tenir por a parlar-ne. Perduda l’ocasió de saber-ho a temps, esperem que els propers quatre anys no ens ho confirmin.

Premia de Mar, 24 de maig de 2007

Coordinadora Premià x la Convivència

Anònim ha dit...

Paccius: en cap cas he dit que s'hagi de canviar en Saura per la seva gestió a Interior. Ja fa uns quants mesos -abans del 2n Tripartit ja ho defensava- que penso que la cúpula d'ICV necessita JA un relleu generacional. Si ho consultes, ho trobaràs.

Ànims Plataforma!!!!

Anònim ha dit...

toni: potser no es referix al que hagis dit tu

Anònim ha dit...

Home, jo crec que pensar que en tintin votaria opcions d'esquerra es un lapsus mental fruit del desig infantil (per sort encara no ens l'han mort del tot i de tant en tant s'obre pas entre l'empedrat de la racionalitat adulta).
Mes aviat me l'imagino a Moulinsard
aliè als problemes socials que l'envolten mentre fantasea amb noves aventures a la recerca i captura dels principals enemics del mon lliure: Bin Laden, Fidel Castro, Evo Morales, Hugo Chaves...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo penso que el SAURA està matxacat per la dreta en temps electorals. Penso també que els mossos haurien de canviar metodes. Penso que ICV-EUIA pot gestionar interior. Ara bé, millor que cap dirigent de cap partit sigui al mateix temps conseller d'interior i lider d'una formació, doncs la conselleria té un marcat perfil que encotilla a qui el porta.
el tema de les renovacions, com diu Toni, és una altra cosa. El present és en joan saura i el futur dependrà de qui es presenti a les primàries internes i que guanyi, sigui Herrera o sigui Romeva o sigui Milà...què sé jo!

La dreta ataca i com diu algú i en Paccius, ens toca defensar-nos i enfilar les eleccions.

DIUMENGE QUIM CAIMEL

Anònim ha dit...

Evidentment que les crítiques a la policia per part de la dreta no son altre cosa que oportunisme polític i pura estratègia electoralista, malgrat això no crec que els hi estiguem fent el joc per fer un exercici d'autocrítica o, directament, criticar un cos que, al meu parer, dista molt de ser democràtic i té nombroses mancançes a certs nivells.
Si no ho podem fer aqui, ja em direu a on...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

bé fas, OPINIONES, amb opinar en aquest blog i ho fas bé.

s'estan barrejan masses coses.

interior és complex. els mossos fan coses que no m'agraden. les critiques venen de totes bandes, sobretot de la dreta (aquestes acostumen a ser oportunistes i en el fons volen molta ma dura i canya). les critiques des dels moviments radicals estriben entre la raó de molts, les visceres d'uns quans i certa tradició contestatària (amb molts matisos i discursos). S'hauria de discernir i escoltar aquest tipus de critiques. Em consta que s'està fent i per això la dreta ataca Saura, perquè s'intenten canviar mètodes que rectifiquin els heredats (el kubotan o formes de repressió que apareixen aquests dies).
Tenir interior representa tot això i més. Cal fer moltes reformes, quan es comencen la dreta matxaca i fins que no s'acabin seran els col·lectius diversos els que ho facin.
...
i ara em toca fer-vos una reflexió:

tins la sensació que no interessen els temes centrals de la campanya municipal, si em guio per el sentit monotemàtic sobre Interior.

i la convivència?
i el racisme?
i l'habitatge?

espero de la gent critica amb interior (jo també ho soc) una mica de consideració respecta el nucli dur del problema.

la dreta volia centrar les municipals en el tema de la seguretat i nosaltres ens posem de peus a la galleda.

El centre del discurs i de la pràctica de la nostra coalició està en temes de cohesió social, cultura, participació, etc.

qui està municipalitzant el tema dels mossos és la dreta. ELS AJUNTAMENT NO TENEN RES A VEURE AMB AQUEST TEMA i resulta que acabarem pensant que sí.

Sempre he detestat l'axioma/cantarella dels dirigents del PP quan diu que "un membre del PNV si pacta amb un de Batasuna i un de Batasuna és com si fos d'ETA, aleshores el del PNV és també d'ETA i si el PNV pacta amb el PSOE, el PSOE també, etc.".

Ara, en ple debat municipal, es repeteix l'axioma fins l'infinit en termes de :
"si un mosso té un kubotan, en saura és repressor,si en Saura és repressor ICV també, si ICV està coaligada amb EUIA aquests també són repressors, si un candidat a l'alcaldia és d'ICV-EUIA és un repressor, si ICV-EUIA són repressors els Maulets et pinten el local. Una altres et didiquen anònims i tots acabem convertits en repressors..."

Ja fa anys que aquesta manera de fer funciona. Està justament a les antípodes de la dialectica bàsica.

La complexitat és la forma i el contingut dels problemes. Si no entenem el que és la complexitat, acabem reduïnt totes les esferes de la vida en un xoc maniqueu fàcil i esteril.

diumenge hi ha eleccions MUNICIPALS.

i esperem que per molts anys!

Anònim ha dit...

Tati: ara si que has dit el que esperava i m'agrada. SER AUTOCRITIC, SER PRECÍS I DEMANAR QUE ES PARLI DEL MUNICIPI.

JO TAMBÉ CAIMELITZARÉ EL MEU VOT DIUMENGE

VOTO ICV LA COALI EUIA LA COALI EPM

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

que bo Marc! això de "caimelitzar" el vot!

Anònim ha dit...

Subscric plena i vivament el què diu en JT.

No obstant, m'agradaria fer uan precisió -a risc de ser pedant- sobre els arguments que a vegades fem servir (i m'incloc) per defensar-nos, derivats de la fal·làcia "ad hominem":

- és fal·laç creure que estem fent bé les coses pel simple fet que la dreta (i altres) ens ataca i no haver-nos de plantejar fer autocrítica per aquest fet (d'alguns dels anteriors comentaris es desprenia aquests condicionals)

Podem desacreditar la dreta (o altres) per raons morals. Per això no afecta la validesa o falsetat dels seus arguments, deduccions o axiomes.

I LOVE CAIMEL, I LOVE COALI

KTF!

Anònim ha dit...

Hi hagut gent que en aquest dilema sobre l'eficàcia, conveniència, disciplina i motiu d'acció dels Mossos d'Esquadra,cal recordar que comandats políticament pel Tripartit des del Govern i per en Saura des de la Conselleria han demanat més i més bons recursos. Quins? Principalment pressupostos per poder formar a tots aquells mossos ja integrats i aquells que ho han fet darrerament i que no tenen la formació per la pressa de l'augment de la "flota" que la ciutadania reclama (motiu de gran preocupació). Formació, demanada inclús pels propis treballadors com a necessària i estrictament personalitzada per aquest ofici que és delicat i molt concret.
Altra cosa és el discurs mediàtic de la dreta i populista que utilitzen els medis, del que hem de prescindir i penso que fem.
I altra cosa més és la gran magnitud del discurs d'aquesta conselleria polèmica i sssucosa. Nno tan sols la seguretat i l'ús que comporta,el gran discurs; sino d'altres microdiscursos que dóna de sí i ens oblidem, la justícia, la legislació, l'aplicació d'aquesta, les pressons,l'educació a aquest nivell a les escoles, a la família, als mass mèdia...., en fí l'ús i abús de la seguretat que en general s'està generant.
Molta feina i molta revisió ens cal després del 27m i un "d'acord" generalitat per part meva amb tots i totes les que participeu en aquest "discurs" d'aquest blog/tati.

Anònim ha dit...

Pa los que no estudiamos filosofia:

(...)Un argumento ad hominem o argumentum ad hominem (en latín, ‘dirigido al hombre’), es una falacia lógica que implica responder a un argumento o a una afirmación refiriéndose a la persona que lo formula, en lugar de al argumento por sí mismo. Un argumento ad hominem (y por tanto, falaz) tiene esta estructura:

A afirma B;
Hay algo cuestionable acerca de A,
Por tanto, B es falso. (...)

Toda la razon del mundo KTF...

Anònim ha dit...

VOTARÉ CAIMEL, VOTARÉ ICV EUIA EPM

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ktf!!!!!!!!!!caimelitzat!!!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja.