02 de novembre 2006

DEBAT OBERT AL BLOG DE JACQUES TATI




TELEX DE DARRERA HORA (MOLT BREU)
Ja tenim els números.
Majoria d'esquerres.
Divagació dels de sempre.
Pressing dels poderosos per la sociovergència.
Hi haurà show "ciutadà" assegurat, via transversalment espanyolista.
En Mas pot ser president.
En Montilla també.
ICV-EUiA ha crescut en vots, percentatges i escons.
Som-hi nois i nòies!

COMENTARI A PEU DE FOTOGRAFIA:

Els sis papanoëls del brindis, com podeu suposar, són els sis caps de llista. El sisé "papanoël" és el candidat superdemocràtic i supercosmopolita del partit dels "Ciudadanos". Com podeu observar, aquest nou element va ben abrigat després d'una temporada a l'intempèrie. Només que fem una petita aproximació al "Matrix" universalista dels Ciudadanos, és fàcil identificar un "real" espanyolista. La millor manera de reduïr la preeminència del fet identitari en la vida col·lectiva, passa per visibilitzar les mil dimensions del fet social. I això no vol dir "deixar de ser res". No pas, com fan els Ciudadanos, accentuant encara més el Matrix de l'universalisme declaratori (que escamoteja un espanyolisme etern i, també, "universal"). Mireu, jo soc una mica clàssic, i crec que les dretes (com les esquerres) encara existeixen (per no parlar de les sempre "universals", diferències de classe).

PREMIÀ DE MAR, ELECTORALMENT PARLANT:

Visiteu el blog de la Coali... força verda i roja! Cliqueu ara i aquí:

http://www.coaliciopremia.blogspot.com

i si voleu rebre la salutació del mestre Karl Marx, premeu aquesta:

http://www.premiademarx.blogspot.com


Dedicat a "El Guti".

36 comentaris:

Anònim ha dit...

1. És molt bona notícia que ICV hagi pujat. No obstant, siguem prudents i esperem a observar si es tracta d'un càstig dels votants d'ERC i PSC o si la nova generació es veu realment identificada amb el projecte. Com que desitjem esperar 4 anys per saber-ho, arremenguem-nos que tenim molta feina. L'oasi català es va morint a poc a poc. Vatalunya es desperta amb un nou marc social i estem en plena transició.

2. Quan vaig escoltar en Ribera de Ciutadans parlant 4 frases en català, dues en castellà, una conjunnció en català i una última frase en castellà vaig tenir la sensació que aquest senyor deu ser una mica bipolar. Em feia angúnia.

Anònim ha dit...

jo crec que el càstig de la gent d'ERC i del PSC s'ha traduït en abstenció, més que no pas en trasvassament de vots cap a ICV-EUiA.
així que res de prudència! Amunt l'esquerra transformadora!

Anònim ha dit...

Ets cruel Tati!! Quin mal rotllo em dóna aquesta foto! Tres es pixen i dos miren...ui quin mal rotlluuuu!

Bromes a part, m'han felicitat més que en el meu aniversari !! epa!!!

Anònim ha dit...

La cope, libertad digital, losantos... la caverna en pes, la portada de El Mundo, ... només falten els militars per dónar suport als Ciutadans. El Boadella, bufó encertat de Jordi Pujol, mai va dir ni piu del feixista Aznar, si per ell tot això és un joc, que jugui, per altres la seva tonteria ja fa temps que no cola. A més de mediocre, Boadella ha passat a formar part de la caverna que li riu les gràcies.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

me la suda boadella y sus niños. govern d'esquerres! por cierto, la versión femenina premianense de Pizarro es la dirigente local de Ciutadans.

Anònim ha dit...

El que compta és com aconseguir un govern d'esquerres que faci politica d'esquerres. Dit d'una altra manera:

a) Com aconseguir que les prioritats socials vertebrin l'agenda de PSC, ERC i ICV-EUIA?

i, al mateix temps,

b) Com establit una complicitat extramurs dels partits per consolidar un moviment de canvi i una perspectiva de govern estable i arrelat?

Posdata: El cas "Ciutadans" es supera amb un restabliment efectiu i actiu de la línia esquerra-dreta, en detriment de la construcció de discurs que fan aquests senyors, a base de detecció d'estats d'anims o de percepcions paranòiques sobre identitas contraposades.

Anònim ha dit...

El nou local de la coalició tenia molta gent a dins i a fora mostrant el futur i gràcies coali! felicitats!

Anònim ha dit...

REFLEXIONS POST-ELECTORALS

Els catalans hem fet el que havíem de fer, donar-li al tripartit una 2a oportunitat. Ara que els polítics facin la seva feina que és posar-se d’acord.

Coses que podem destacar d’aquestes eleccions:
1. Montilla y Zapatero no han despertat el “vot del cinturó”.
2. Mas ha fracassat en la seva campanya estil PP. Tant DVD i tanta agressivitat només li han servit per restar-li 2 diputats a esquerra.
3. Els votant d’ERC han estat generosos amb les cagades de Carod
4. ICV no ha tingut l’ascens que jo esperava aquestes eleccions.
5. Ciutadans ha servit per restar dos diputats al PSC. (i 1 al PP)

Teoria 1
L’abstenció no és deguda a la falta d’identificació de l’electorat amb el país i candidats. PP, ciutadans i Montilla són propostes que haurien de trobar identificació amb la gent menys identificada amb Catalunya.
Crec que el fet que l’abstenció sigui alta està relacionada amb la quantitat d’oferta. Quan només hi ha dos o tres possibilitats la gent vota contra algú, i és fàcil. Per exemple quan a Catalunya es vota les eleccions espanyoles el PP i PSC creixen, sobretot pels que voten contra al PP i contra el PSOE. En canvi quan hi ha 5 o 6 opcions la decisió es complica, la gent espera trobar-ne alguna que el satisfaci plenament cosa que no sol succeïr.

Teoria 2
“Dime de que presumes y te diré de que careces”. Això es pot aplicar al pretès lideratge del Mas. Mas amb prou feines convenç els seus i és incapaç d’arrosegar el vot menys convençut. El lideratge seria la capacitat de convèncer els que estàn ideològicament més lluny i ell no la té.

Teoria 3
La campanya senzilla i discreta d’ERC, buscant identificació de principis amb l’electorat ha resultat efectiva. Sort n’hi ha hagut ja que la majoria del tripartit es jugava a la frontera entre CiU i ERC. Al meu entendre l’única opció de govern d’ERC és el tripartit ja que un acord amb CiU resultaria probablement en una altra fagocitació com el 80. Hi ha la possibilitat que finalment ERC veient la manca de lideratge de Mas intenti fer al revés (el peix petit es menja el peix gran), però seria una aposta d’alt risc.

Teoria 4
Em sembla que al Saura els reis li han portat menys joguines de les que esperava. ICV segueix patint per connectar amb el gruix de l’electorat. La feina de govern ha estat seriosa, la campanya intatxable. Però, per alguna raó que se m’escapa, ICV no arriba al gran públic.

Teoria 5
Ciutadans al parlament: crec que es bo que si a l’espectre social de Catalunya hi ha gent que pensen així, això tingui el seu reflex al Parlament. Si no era com un fantasma. La Catalunya real. Ara sabem quants són i qui són. Benvinguts doncs.

Anònim ha dit...

Tenia moltes ganes de ser al local ahir a la nit, però vaig tenir un atxutxón (una mena de grip, com les febres de l'esquirol)que va aconseguir que només sortís de casa per anar a votar. Salutacions i felicitacions a tot el personal!

Paul Walls ha dit...

Jo creo que no hi ha ninguna possibilitat de que salga un bon gobierno entre aquesta colla de políticos (catallà ciutadanil...)

Anònim ha dit...

A mi me parece mucho mas preocupante y desmoralizador el ascenso, aunque moderado, de CIU con un mensaje abiertamente ultraliberalista y unas formas casi Thacherianas que la irrupcion testimonial de los boadella boys en el parlament. La posible reedicion del tripartit podria ser la ultima oportunidad de demostrar al electorado que realmente existe una diferencia entre izquierda y derecha mas alla de un cierto simbolismo y una cierta estetica. En caso contrario, vamos de cabeza hacia el modelo del burro y el elefante.
Salud y animo!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja que uns fem "tesis" (jo mateix, la passada setmana, i altres fan "teories" (el mestre Paccius, ahir mateix). Ara tinc ganes de fer "acotacions". Som-hi!

acotació 1a.

Vull creure que hi haurà tripartit

acotació 2a.

Vull pensar que no passarà el que em temo: a) que la línia de negociació virtual entre CIU i ERC, si falla, aguditzi el discurs dels poderosos de que "cal un govern fort". b) que la línia de negociació PSC-ERC-ICV/EUIA , peti per la banda estatutària (PSC vs ERC) o per la banda socioeconòmica i "infraestructurista" (PSC vs ICV-EUiA)i, també seguint el clam dels poderosos, s'aguditzi el mateix discurs que per la línia anterior i s'imposi el "cal un govern fort".
c) Que convergents i sociates es muntin una sortida d'emergència nacional davant dels minoritaris "rondinàires i immadurs" i plantegin l'acord sociovergent beneït per Zapatero (i visiblement defensat per la direcció estatal del PSOE).

acotació 3a.

Vull pensar, també, que si els sociates no volen suicidar-se a Catalunya, hauran de filar prim i inventar-se un equilibri prodigiós entre estar el tripartit i mantenir ponts amb CIU.

acotació 4a.

Vull pensar que les esquerres mereixem un llarg camí de pluralitat política i complicitat social, amb línia de gestió institucional i la creació d'un entorn social que asseguri la connexió ciutadana (compte, ara, amb aquest mot de "ciutadania") amb el projecte.

acotació 5a.

Una acotació terminològica. Amb el pas del temps la paraula "popular" ha anat perdent pes per allò del Partido Popular. Ara toca una nova devaluació terminològica amb la paraula "ciutadà" i la connotació esperpèntica que rep aquest mot en boca del partit aquest del bufó boadella.

Anònim ha dit...

Campanya a favor del tripartit.
Quina legitimitat té CiU amb un 31% dels vots davant un tripartit amb el 50%?
Perquè Catalunya hauria de tenir un govern de dretes quan a votat majoritàriamnet l'esquerra? No seria això un frau a la democràcia?

Anònim ha dit...

Por favor Àngel, vamos a intentar no utilizar en adelante el calificativo de bufón en referencia a Albert Boadella,
es una ofensa para todos los bufones compararlos con un tipo que, si bien en su dia quizá sí fue un bufon,
hoy olvida que el librepensamiento, el sarcasmo y la ironia deben practicarse con inteligencia y cierta coherencia ideológica.
Leo Bassi pregoner de la festa major!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amic "payaso":
Accepto el que dius, efectivament BOADELLA ja no e´s un bufó, senzillament és un ex-bufó que va fer coses molt divertides a la cort del rei Pujol. Després va tenir una gran oportunitar de seguir en el bufonatge sota el regnat de Aznar (al qual mai va criticar ni estornudar). Ara és un personatge decadent que serveix perquè els fatxes i "ciutadans" li riguin les gràcies i poc més. Efectivament ser un bufó és quelcom important. Jo també aposto per el Leo Bassi (de moment). I estaria bé repassar la decadència artistica de l'ex-bufó Boadella, només cal escoltar les declaracions dels ex-membres de Els Joglars i les querelles que li han posat al ditxós "ex-bufó".
O sigui, company "opiniones de un payaso", que on jo posava "bufó", el que havia de posar era "ex-bufó".

Anònim ha dit...

Jo vaig de peticions:
Sólo le pido a Dios: Un Déu!!! Deu de déu. Així sia.

1- que les tertúlies mediàtiques deixin d'utilitzar les posicions ideològiques amb posicionaments tan tancats i extremadament personals que només serveixen per omplir egos i que poc més fan que distorsionar judicis aliens i per tant passin a :

a) canviar intel•lectuals de tres al "quarto" per persones amb una qualificació ètica més altruista i així més saludable.
b) de ser reunions d’amics a trobades més diverses i enriquidores encara que menys mediàtiques i facilones.
c) es tingui en compte des d’aquests mitjans què per presidents en tenim prou amb Laportas, Zps, Maragalls, etc i que de tècnics ja n’hi ha també un quants i per tant es passi de voler ser a voler compartir, opinions i coneixements i de rebot saber escoltar i deixar d’escoltar-se.
d) directament passin a l’anonimat i així poder omplir els discursos d’altres paraules més plenes, de tot però més que res de silencis, falta en tenim d'aquests per poder pensar i gaudir d'una mínima salut.


2- que abans del 20-N el soroll electoral sigui mínim i l’acord màxim
3- que després del 20-N es comenci a treballar en un tripartit què:

a) en Montilla no sigui president,
b) ni tampoc en Carod
c) per tant sigui en...i amb una garantia de...govern d’esquerres!

4- arribar a passar un mes de maig on, les Municipals siguin notícia perquè l’esquerra ja hagi pres cos i força i on la final de la Champions sigui tal que així: Barça ... Madrid

5- que la guanyi, el Barça la Champions i sis - la Lliga també, Per què? perquè poder és pot, malgrat perdi en Ronaldinyo (agosarada aquesta! Em demana déu aquesta concessió -sic-)

7- que la Camats prengui força i sigui la propera candidata a les futures autonòmiques

8- que aquestes siguin exactament dins 4 anys.

9- poder treballar i gaudir d’estones d’amistat, lectura i bona música, bons trajectes i ... a Dios le pido que: la salut sigui la decena

Anònim ha dit...

està cantat: camats, romeva, làia i herrera són el relleu i la garantia de que el lopez raimundo, el guti, el ribó i el saura, tenen continuadors del projecte de l'esquerra roja i verda.

I que el Toni Soler s'enteri que icv ha pujat i mwereix més quota al Polònia (ahir semblavem extraparlamentaris). Es nota l'afiliació del Soler.

Més Queco i menys Soler!!!!

Anònim ha dit...

Això:

que la salut sigui la decena i per tant... la primera, per allò de la cuadratura del cercle.

Anònim ha dit...

i a Premià més de més.
i les tortugues que ho vegin.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

hola PITU ABRIL!
Ja vam llegir la teva adhesió, gràcies i felicitats compartides!

Anònim ha dit...

Cierto Tati, el Polonia post-electoral maltrató a los que más han subido y marginó a ICV. Pero ¿qué te esperabas de Toni Soler? Es un incondicional de Puigcercós y necesita al imitador de Saura para poner al Puigcercós en el paquete de Carod. Se le nota el plumero. Tambien pienso que el mejor es Don Queco Novell.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

caram quin xat!

Anònim ha dit...

yo diría, en catalán, más que un XAT, una XATONADA.
Saludos rojos i verdes.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

molt agut, company barber!

Anònim ha dit...

felicitats ICV i a les municipals, alcalde Caimel

Anònim ha dit...

Mira, ara ho anava a escriure. El Puigcercós/Saura/Adrià els fa el mateix dels de Minoria. Podrien haver gravat alguna cosa d'ICV o introduir la Camats o l'Herrera al programa. Salut i força Barça "ankempate"!

Anònim ha dit...

En defensa de Polònia diré que el vaig trobar molt bo.
És natural que el Saura surti menys perquè és una persona difícil de caricaturitzar. Sempre és correcte, no té tics. De fet a mí és el personatge que em fa menys gràcia.

Anònim ha dit...

No soc un fanàtic del Polònia, la veritat es que prefereixo la versió radiofònica (Minoria Absoluta), m'estalvio de veure-li la cara al company Toni Soler i, a més, em sembla que la versió televisiva perd qualitat de guió (potser son coses meves).
Dit això, la filiació política d'en Toni Soler es cosa seva, i em sembla del tot normal que impregni d'alguna manera el seu treball. A mi se'm nota la ideologia en molts àmbits de la meva existència, no ho puc evitar, i si jo fós el director/presentador de un programa d´humor de caire polític també se'm veuria el "plumero"
(no m'agrada lo del llautó).
Quant menys es parli d'en Saura en un programa com Polònia millor, que segueixin amb la paròdia fàcil del ecopijisme
i ICV continuarà amunt.

Anònim ha dit...

Benvolgut Monsieur Tati,no em foti que en Pitu Abril també passeja per la Rue de Tivoli. C'est une surprise trés agreâble... Mon Dieu, comment ce va le monde. Maintenant je suis comme un petit oiseau qui vole, comme un tropeaux de girafes...

Salue!

Anònim ha dit...

Acabo de perdre dos dinars i els pagaré molt de gust. Havia apostat que hi hauria sociovegència. Estic content per Catalunya i pel Zapatero. Em pensava que els catalans erem la torna. Deixem que a Catalunya governi la dreta perquè a Espanya hi hagi esquerra. No ha estat així. Visca en Zapatero.

Anònim ha dit...

Infatuation casinos? ruminate on this untested [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] pressurize and slip into b assume up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also checkmate our around [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] govern at http://freecasinogames2010.webs.com and oppress authentic unfeeling bread !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] within an eyelash of is www.ttittancasino.com , in compensation german gamblers, scion in magnanimous online casino bonus.

Anònim ha dit...

Making money on the internet is easy in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat marketing[/URL], It's not a big surprise if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood avenues to build an income online.

Anònim ha dit...

You may need an casual to account be wary of in agnation to the kinds of loans. Traditional lending products usually are long-term loans that you just take advantageously add up to from $100- $1500. Try seeking new routes to will Telephoto adjust to for your loan even if your acceptation is bad. Continue reading for fax copies of erstwhile pay stubs and bank account for statements. [url=http://paydayloanscoolp.co.uk]pay day loans[/url] Since there is no credit CD compulsatory there is no need loan organizations are reputable and will be reliable.

Anònim ha dit...

[url=http://www.onlinecasinos.gd]casino[/url], also known as conceded casinos or Internet casinos, are online versions of sfa ("chunk and mortar") casinos. Online casinos green light gamblers to snatch and wager on casino games with the move backwards withdraw from the Internet.
Online casinos typically submit on the bazaar odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos contend higher payback percentages with a territory favour ploy games, and some stage a revive nearly known payout recreation audits on their websites. Assuming that the online casino is using an correctly programmed unspecific measure a recap up generator, number games like blackjack purloin an established borderline edge. The payout touch during these games are established lifestyle the rules of the game.
Heterogeneous online casinos spot announcement on unfashionable or apprehension their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Worldwide Foible work Technology and CryptoLogic Inc.