08 de setembre 2014

Demarcacions a l'esquerra o "barra lliure" ?

Fotografia: Una de les moltes mobilitzacions dels darrers anys a Premià de Mar. Teixint alternatives des de baix, contra retallades, ocupant el carrer, alliberant espais, coordinant la resistència.

Teoria i pràctica. Sobre Podemos (o Podem). En el meu poble crec que "no es pot" (de moment). El projecte Podemos és un pol d'atracció il·limitat i sense demarcacions ideològiques. Riscos i potencial: Compartir espai amb elements populistes, anticatalanistes, anti-polítics-de-tota-mena, gent de Ciutadans i aspirants permanents a ser alcaldes i regidors piromans, és un desproposit. També, cal dir, que gent de trajectòria decididament compromesa amb els moviments socials i, fins i tot, amb l'anticapitalisme, hi és i diu la seva. Admirable i necessari. Es preveu una rara i impossible cohabitació. L'article aparegut a VIENTO SUR que ara ressenyem, hauria d'obrir els ulls i aporta altres maneres i formes de construcció política radicalment diferents de les que ara fan possible una "barra lliure" espectacular i insostenible. Això no pot ser. L'apartat de les potencialitats de Podemos possiblement està en aquest article que teniu a continuació. "Ni de dretes, ni d'esquerres"? A l'esquerra del possible i que així sigui. Aleshores, podrem.


Cliqueu aquí:

Podemos y el anticapitalismo actual - Viento Sur

www.vientosur.info/spip.php?article9299
14/08/2014 - ... y banqueros”» en Brais Fernández: «Podemos, un gran acierto y una gran responsabilidad», Viento Sur, vientosur.info/spip.php?article9156