02 de febrer 2013

Una jornada amb Kiko Amat a Premià de Mar 
Kiko Amat ha estat aquest cap de setmana a Premià de Mar i amb ell hem compartit la segona sessió del Fora de Joc III, el cicle d'activitats organitzat pels Amics d'Alan Smithee dedicat a les subcultures, a les desviacions i als outsiders. Per fer temps hem recorregut alguns dels centres neuràlgics d'allò que més ens agrada de la nostra vila: Places, carrers i bars. El Bar Marina -amb el seu annex futbolístic i festiu, el Golden Corner-, el Bar de la Plaça, el McGrove i la ràdio. 
El nostre espai de Ràdio Premià Sound System celebra 10 anys i es vesteix d'amic d'Alan Smithee en ocasió de la visita del Kiko. Enregistrem el programa. Entrevista, discos, Cienfuegos, Alan Sillitoe, anglofilia, l'ofici d'escriptor, subcultures, XTC, El Último de la Fila, classe obrera. Sortim de l'emissora i seguim la passejada premianenca...Bar dels Pirates: Cerveses, salutacions, coses del poble. Vuit del vespre: Cooperativa Gafarrons. Cienfuegos en escena. Llum vermella, gent de vàries generacions. Cooperativistes. 15m. Amistats. Cienfuegos a la taula. Lectura de Cienfuegos. David Nobbs. Salutacions. Intercanvis. Jacques Tati. Els Amics d'Alan Smithee. The Fleshtones. Nit premianenca. Bar Marina. Parada i fonda (i cervesa). Ens ho hem passat molt bé. És la cultura que ens configura, és a dir: Els bars, les places, els carrers, els discos, els llibres, les distàncies curtes, les taules plenes de gent. Cau la nit. Els que tanquem el Bar Marina tornem al bar dels Pirates abans d'anar a dormir. Premià de Mar, 1 de febrer de 2013

5 comentaris:

El ruido de endora ha dit...

Un èxit. Les formes d'en K.A. són ben particulars (en los tiempos que corren..) per la seva honradesa i esperit de voler ser millor i real ( ben allunyades dels titulars sobre la gran merda que envolta "l'esperit capital"), i que alhora tenen molt en comú amb la gent dels Amics d'Alan Smithee.... la cultura d'extra-radi i el vici de ser feliç com una perdisssss. Un fora de joc amb "nomeolvides", un treballador de la paraula i un amant d'una bona vida, rica d'amistats, activitats vulgars per comuns i somnis de redempció i benignitad. Aupa aquesta Fora de joc!

Alan Smithee ha dit...

bones consideracions amable dama Endora, prenem molta nota per si algun dia vostè vol ingressar a l'ordre templaria dels Smithees.

El missatger ha dit...

Té que haver sigut una bona tarda. Ara bé, on heu fet la presentació? Perquè si ens guiem per les fotografies, sembla que heu portat al pobre Kiko Amat a la sala d'interrogatoris de la policia política.
Salut!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

molt bona aquesta Missatger!, la sala era la de la cooperativa Gafarrons, un espai quasi industrial amb fluorescents que, degudament transformat, esdevé un club secret amb llums vermelles i ambient de cabaret quasi Voltaire...esperem sotmetre tard o d'hora al Missatger sota l'influx de la llum vermella lynchiana corresponent. Res de policial i molt de misteriós.

marga bosch i el seu verb ha dit...

bones idees i bons actes feu