10 de juliol 2012

Indignats de Premià de Mar, premi a “iniciativa de l’any”


En el marc de la Festa Major de Premià de Mar, després d’unes setmanes de votació popular impulsada per l’emissora local de ràdio Premià de Mar i amb la participació de quasi 2500 persones, s’ha atorgat al moviment Indignats de Premià de Mar el premi a “iniciativa de l’any”. En un acte realitzat a la plaça de l’ajuntament de la vila, davant de centenars de persones i amb presència d’una representació important del món associatiu local, una colla de membres del moviment han rebut el premi i han pujat a l’escenari entre els aplaudiments del públic assistent. Un company del 15m ha llegit el comunicat que es reprodueix a continuació.


La nominació inicial del moviment del 15-M, al costat d’altres iniciatives locals, va significar ja d’entrada un reconeixement a la feina realitzada per Indignats de Premià de Mar.

Som una petita part d’un ampli moviment social que transcendeix el municipi i que ha estat un important catalitzador de moltes reivindicacions i mobilitzacions relacionades amb la profunda crisi d’un sistema que enfronta els beneficis d’unes minories contra les vides de la majoria de la població.  No ens resignem a viure en una societat convertida en mercaderia en mans del poder financer i polític.

Avui hem passat de la nominació a l’elecció com a iniciativa de l’any. Aquesta menció la volem transferir al conjunt dels sectors populars i, en el nostre cas, a la majoria de la població premianenca.

Els protagonistes del 15M no es mesuren per una adscripció o una representativitat singular. El moviment indignat és una expressió oberta, inclassificable i sense jerarquies ni lideratges. El caràcter assembleari del 15m és la seva virtut principal i permet sumar-hi les veus de tothom que hi vulgui aportar propostes i opinions. Seguirem al carrer.

Des d’aquesta plaça, a prop de l’ajuntament, convidem a la població a fer més fort el 15M, a canalitzar l’estat d’indignació en forma d’acció col·lectiva per la defensa del dret a tenir una sanitat, una educació, un habitatge i unes condicions de vida igualitàries i justes en una societat en que allò que és públic estigui per damunt dels interessos privats.

Volem compartir aquest reconeixement amb un altre dels nominats de la nit: Amb la plataforma d’afectats per les hipoteques, col·lectiu amb qui mantenim estrets vincles dins d’un mateix combat contra els abusos del poder financer.

Volem, a més, dedicar aquest reconeixement al 99% de la població, al que aquí i arreu representa la majoria sotmesa als privilegis d’un 1% restant que és qui ens ha portat a l’actual situació.

I ja que estem de Festa Major aprofitem per gaudir-la, per carregar-nos les piles i per retrobar-nos ben aviat als carrers i a les places.

Que continui la festa i que l’acció no s’aturi!

Entrevista Indignats Premià de Mar en mp3 (26/06 a las 12:37:22

www.ivoox.com/entrevista-indignats-premia-mar-audios-mp3_rf_13…
Entrevista a Angel Pagès, un dels portaveus dels indignats de premià de mar. Programa: Premis de la ràdio. Canal: Ràdio Premià de Mar.

8 comentaris:

Jorko ha dit...

lògic reconeixement a una iniciativa que apunta on la lògica de l'absurd mai apunta degut a que es combrega amb rodes de molí sota la bota pesada dels media i de la papanateria del sistema. Stop em dic que ja m'enrotllo i us desitjo una bona festa major a saco-paco.

Lluis ha dit...

mirant endavant si cal s'haurà de reinventar el 15m però estarà bñe de tenir ben conectada la gent activa i la que vingui per noves embestides com les que anuncien i practiquen aquests governs de la plaça sant Jaume o de la Moncloa que aprofiten la situació per anar plumant la gallina de l'estat de benestar i deixar-la a zero.

Eduard ha dit...

Un Premi a Premià que us ha sabut premiar!!!
L'enhorabona, companys!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

gràcies Jorko/Lluís/Eduard, del premi ens quedem amb la bona ocasió que representa per difondre les elementals reivindicacions del 15m.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.