15 de desembre 2010

TRES-CENTES REVOLUCIONS PER MINUT

Foto: Tot té un origen.
SOUND SYSTEM
EL VOSTRE PROGRAMA
ARRIBA AL NÚMERO 300

El dimarts 14 de desembre vam emetre el programa número 300 del Sound System. Aquest espai radiofònic de la ràdio local (ràdio Premià de Mar, 95.2 ) és una petita aposta que fem en Ramonet 77 i qui us escriu. El sentit del Sound System no és altre que respirar musicalment amb la màxima regularitat possible i programar materials que responguin als nostres gustos i curiositats; Aspiracions, aquestes, derivades de la passió per les músiques i els entorns que les configuren.


Foto: Dancehall and dancefloor a la vella Jamaica, ballant ska!

Foto: Sound System de carrer a càrrec de Sir Coxsone a Kingston. Anys 60.

Foto: Duke Reid i el seu sound system de fusta!

Quan ens trobem a l'estudi en companyia del tècnic amic -en Xavi Traïd- , intentem punxar música sense seguir els imperatius mercantils o la pauta marcada per les arbitràries revistes i suplements de "tendències". L'estil, els estils, són importants. Les formes no són secundàries. Els continguts no viuen al marge del format i del que passa "aquí fora".


Foto: Explosió sistèmica a la Jamaica dels anys setanta.

Sound System convoca registres de tota mena i pica de dominis aparenment aliens a la substància sonora: La geografia, una mica de sociologia, fragments d'història, grafisme, memorabilia i el que s'escau en cada ocasió, artista, obra o temàtica escollida.
Ho fem, literalment, per amor a l'art. Quan no podem anar a la ràdio per raons esportives o contingències vàries, enllaunem el programa, cliquem el guió i propulsem el paquet per control remot.


Foto: No és una bugaderia...és un sound system jamaicà de meitats dels anys setanta!

Hem volgut fer de la regularitat, del mica en mica, de la complicitat i de la necessitat compartida d'aire musicalment respirable, els valors segurs i desinteressats d'un projecte petitó, premianenc i sincerament alternatiu davant el (des)ordre de coses existent en un món cacofònic i culturalment trastocat. Ho deixem escrit, de blog en blog i així ho celebrem.


Informacions de l'esdeveniment "300 programes" a:

Stereo-2. Comunitat sonora: 300 SOUNDS!

10 Des. 2010 ... 300 SOUNDS! Sound System, l'espai de Ràdio Premià de Mar dedicat a les músiques disperses del sistema sonor, arriba al 300! ...
stereo2soundsystem.blogspot.com/.../sound-system-altera-lordre-del-temps-i.html - Còpia en memòria

Stereo-2. Comunitat sonora: SOUND SYSTEM 300

9 Des. 2010 ... SOUND SYSTEM 300. Hola Pops! Estem de festa. El Sound System arriba als tres-cents programes. La regularitat és la virtut dels corredors de ...
stereo2soundsystem.blogspot.com/.../sound-system-300.html - Còpia en memòria

8 comentaris:

SOUNDA' ha dit...

Benvolgut bizarre:
Fa goig repasar tots aquests anys i programes des de la nostra perspectiva sonora: sense embuts, vincles o imposicions ddel consumisme més salvatge.
Fem el que hem fet sempre: escoltar la música, grafiar-la, escriure-la i, sobretot, pasar-ho molt bé!

FELICITAS SONORES I COMPARTIDES!!

R77

Mireia ha dit...

300 ?!?

L'enhorabona, Àngel!!

David ha dit...

Per molts anys i endavant! Que feu molta falta!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

gràcies R-77 que ets part de tot plegat i salutacions amb gràcies a la Mireia i en David per les seves amables paraules.

Jordi. ha dit...

Felicitacions sinceres! Com sempre excel·lent la tasca de recerca fugint de convencionalismes.
Us escolto a la xarxa.
Salut i enhorabona.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

doncs gràcies a tú, Jordi, per escoltar-nos a la xarxa!

Gràcia Rebel ha dit...

ara que ni la música es salva de la basura destructora dels mangants està collonut que tingueu un programa quen digui que els discos són rodons i la xocolata negra com el soul

TO LOVE

Cool Jerks stay Roots!

GRÀCIA REBEL

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

bona aqueata Graciencs i rebels!
salut i merci